- 17 Haziran 2016
- 3.779
- 4.547
- 53
- 33
Command cok hosuma qitti benimde duqun fotomuzu asmak icin aldik cok saqlam cikti qercekten :):)Aa command mantıklıymış valla bende kapıya nasıl yapıştırcağım diye düşünüp duruyorum
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Command cok hosuma qitti benimde duqun fotomuzu asmak icin aldik cok saqlam cikti qercekten :):)Aa command mantıklıymış valla bende kapıya nasıl yapıştırcağım diye düşünüp duruyorum
@drucilla nerdesin yazdın da ben mi kaçırdım 2 gündür göremiyorum seni
Bu kesi işleminde benim doktor kendi haline bırakmayacakmış ben onu beklemeden keserim dedi başta biraz ürkütücü gibi gelsede hissetmiyosun zaten ve dikişi kolay oluyo diye duya duya şimdi duyarsızlaştım galiba çokta tepki vermiyorum:) inşallah normal doğum olurda kesi falan iyileşir gider diye düşünüyorum :)Canm kizim da kesi olmadı kendi yirtigim oldu. Ve 2-3 dikislik birşeydi. Her dr kendi stilini uyguluyor ve doğru görüyor. Ama ciddi zor bir doğum olmazsa bence kendi yirtiginiz daha iyi olur gibi.
Kızlar selamlar,
Nasılsınız? Bugün ilk kez çatı muayenesi oldum :/ Yani henüz olmayanlar vardır korkutmak istemem ama hiç hoşuma gitmediÖyle ağrılı falan bir şey değil ama rahatsız etti beni. Normal doğum esnasında da sık sık yapılıyormuş sanırım açıklığı kontrol etmek için. Yapılırken bir an "tamam ben sezeryen istiyorum."dicektim az kaldı, zor tuttum kendimi :) neyse çatıda sorun çıkmadı, normal doğuma uygun. Doktor yine de ilk kontrol için fena değildin, bir dahakine daha kolay geçer dedi. Yani ben 1 kez olcak kurtulcam sanıyordum, sanırım bir kaç kez daha yeniden yapıcakmış. :/ ne gerek var anlamadım.
Bu arada doğum şeklini konuştuk, ben epidural tavsiye etmiyorum. Sen çok ısrar edersen yaparım ama bazı riskleri var dedi. Ben de inşallah epiduralsiz normal denicem. Yani zor olucak benim için o belli oldu ama kendimi kafa olarak hazırlarsam yapabilirim inşallah.Kızlar hafiften doğum stresi sardı beni.
![]()
Hanımlar hamilelikte tüy dökücü zararlı dediler bana ama araştırmadım hiç. Normalde hamilelikten önce lazer yaptırıyordum ama yarim kaldı. Ilk aylar filan ağdaya gittim ama sonra gözüm korktu. O da doğumu tetikliyormus filan dediler. Siz ne yapıyorsunuz? Ben tüy dökücü kullandım bi kere ama şimdi tekrar ihtiyacım var. Agda yaptırsam nr olur ki? Yaptıran var mi? Tüy dökücü kullanan var.mi peki?
Genel anlamda iyiyiz kızlar.
Süt biraz daha artsa sanırım çoğu iş çözülecek.
Tabi bir de sakin olmak önemli :)
Biraz deneyimlerimi anlatayım
Hastanede ilk gün dışında çok da fazla kanamam olmadı, dolayısıyla 3-4 adet depend yetti. Ama büyük kolaylık. Öyle ped falan uğraşılmaz, Dependsiz olmaz. Slogan bu :)
SeZeryandan korkan arkadaşlar, hiç korkmayın, abartıldığı gibi ne zor Ne kötü. Gayette rahat atlatılıyor. Daha ikinci günüm ve ilk günün akşamından beri tüm hastaneyi dolanıyorum, bebeğimi emziriyorum, ayakta gazını çıkartıp pışpışlıyorum. :) ayılma kısmı da korktuğun kadar olmadı. Odaya geldiğimden beri herşeyi hatırlıyorum. O kısımda korkutmasın.
Şöyle bir inanış vardır bizde, ki ablamın iki kızı ve asrın ateş te de tuttu. Anne bebeği kucağına alır almaz, neresinden öperse Gamze oluşuyor. Gamzeli bebek isteyen mutlaka denesin. Bizimkine Gamze çok yakıştı. :))
Hastaneye pijama almaya gerek yok, gecelik süper yetiyor ve bence tek ihtiyaç gecelik. Hasta bakıcılar için de anne için de rahatlık.
2 takım gecelik yeterli bence.
Bebek için ise 3 takım koymuştum. Bence arttırabilirsiniz sayısını, eve gidip birkaç parça daha getirdi babası.
Özellikle bere ve eldivenler yere düşüyor ve bir daha kullanılmıyor, dolayısıyla birkaç tane yedek Laz'ım. Kıyafeti de değiştirmek gerekiyor.
Ayrıca kısa kollu body altına ayaklı alt, çorap, uzun kollu üst, bere eldiven giydirildi doğduğunda. Daha sonra ikinci günde içindeki kısa kollu body çıkartılarak o incelikte giydirilmeye devam edildi.
En az 2 battaniyesi, Müslin bez ve ağız bezi önemli.
Elektrikli pompa da iyi oldu, çünkü bebek emmediğinde meme çalışsın diye kullandım, süte faydası oluyor o ara.
Aklıma gelenler olursa yazarım yine. Şimdilik bu kadar.
Bir emzirme seansını daha tamamladık sayılır. :))
Belki diğer seansa kadar 1 saat uyurum :)
Öpüldünüz
Aynen orası öyle cnn. Hiç farketmiyoR insan dikildigini falanBu kesi işleminde benim doktor kendi haline bırakmayacakmış ben onu beklemeden keserim dedi başta biraz ürkütücü gibi gelsede hissetmiyosun zaten ve dikişi kolay oluyo diye duya duya şimdi duyarsızlaştım galiba çokta tepki vermiyorum:) inşallah normal doğum olurda kesi falan iyileşir gider diye düşünüyorum :)
Canım ben penti nin straplez yumşak sütyenlerini kullanıyorum aylardır yarım atlet gibi doğumdan sonra da onlarla devam etcem hem yumşak hem de göğüs ucunu belli etmiyor açması da kolay benim göğüslerim büyük olmasına rağmen de kötü durmadı düşünebilirsin atleti ise ben de tam bilemiyorum
Canım ben penti nin straplez yumşak sütyenlerini kullanıyorum aylardır yarım atlet gibi doğumdan sonra da onlarla devam etcem hem yumşak hem de göğüs ucunu belli etmiyor açması da kolay benim göğüslerim büyük olmasına rağmen de kötü durmadı düşünebilirsin atleti ise ben de tam bilemiyorum
Çok güzel olmuş canım güle güle kullanBu da bizim kapi süsümüz nasil kizlar kiz kardeşim yaptı cok.begendim![]()
Eki Görüntüle 2025086 1
Eki Görüntüle 2025087 2
sagol canim. peki 1 numaradaki gibi siyirdigin kismin ustunde ucgen kisim kalip gogus aradan mi cikiyor,yoksa 2.deki gibi tamamen mi siyiriyorsun?
2.gibiyse rahat bir sekilde tamamen aciliyor mu?
Eki Görüntüle 2025093 canım ben böyle aldım içi süngerli ve çok rahat altından da usttende rahatça açılıyor
Ağda yaptırıyorum ben. Hiç de birşey olmadı. İşinin eğli biri oldumu birde kendini serbest bıraktınmı en güzeli ağda. Öbür türlü tüy dökücüce jilette artık koca göbüşlere zor oluyor. En iyisi bir yarımsaat sabret doğuma kadar bir daha gitmezsin bari rahat edersin. Ben gittim başlarda sonra vazgeçtim genital acısına katlanamam dedim bir daha sonra jiletle alıp pişman oldum. Devam etseydim canım okadar yanmıcaktı. Geçen hafta gittim eli çok hafifti çokta memnun kaldım. Bir daha hep ağdaya giderim ki benim canım çooook aşırı tatlıdır. Kulak deldiremem, kuaförde kaş aldırmak bile işgence bana siz düşünün. Ama en rahatıda ağda. 1 ay çıkmıyor bari. Her an hazır oluyorsun. Artık son haftalarımız Allah hepinize yardım etsin.Hanımlar hamilelikte tüy dökücü zararlı dediler bana ama araştırmadım hiç. Normalde hamilelikten önce lazer yaptırıyordum ama yarim kaldı. Ilk aylar filan ağdaya gittim ama sonra gözüm korktu. O da doğumu tetikliyormus filan dediler. Siz ne yapıyorsunuz? Ben tüy dökücü kullandım bi kere ama şimdi tekrar ihtiyacım var. Agda yaptırsam nr olur ki? Yaptıran var mi? Tüy dökücü kullanan var.mi peki?
MaşallahBu mesaji yazarken masaj yapıyordum kuzuma simdi göğsüme yatmış bana gulumsuyor.mutlaka bulundurun
İnşşallah cnmGunaydınnn:)
Bekler bekler,biz senle aynı doguracagız meral etme seniçini ferah tut:))