• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Dünden beri çok fena olduğumu farkettim hanımlar ya. Herkese görev dağıtımı yaptım resmen. Dün çalışanlardan biri kurabiyeleri almaya gitti şişliden,, diğeri instaxa film aradı,,, eczacı arkadaşımdan vitamin istedim,, bugün kargodan kapı süsü alınıcak, fırından sandwichler,, kayınbiraderim gece gece araba koltuğunu almaya gitti arkadaştan,, babam kavanozları sardı paketledi... mağaza müdürümüz şerbetle kek yapıyo,,, kayınpederim doktora çikolata hazırlatıcak... ev evlikten işyerleri işyerliğinden çıktı oyun alanına döndü resmen :) babam her aradığımda ses tonunu biraz daha düşürmüş olduğu için bi de akşam üstüme alınıyorum çok afralı tafralısın bugün diye laf ettim! Patavatsızlığa bak. Sus otur bi şükret di mi! Yetmedi üstüne bu bavulu bu gece indiriceksiniz arabaya diye tutturDum ama neyse ki ikna edebildiler de uzatmadım. Eşimin sırtı ağrıyo eğilemiyo,,, ona da insan bi gelir bi sever yatmadan,, Deniz (en yakın arkadaşım) bile senden heyecanlı dedim! ((Allahtan cvp vermedi :)))) durum rezalet... bugün de sabah sekizde başladım aramalara... en sonunda git kendin doğur biz çıkışa gelelim dicekler :) bi kayınpederim benim kafadan,, dün eşime herşeyi sormuş, ikramlık yaptırdınız mı fotoğrafçı hazır mı vs diye ,, strese soktu beni diyo kocam. Bi de akşam arayıp hastane aynı hastane di mi falan diye sormuş,, Allahtan eşim anlamış ki adamcağız bu sabah için hazırlanıyo! Farketmesek sabahın köründe gidicekti boşuna :))) o da aslan burcu ya ondan heralde :))) artık sakinleşmem lazım ya,,, dokuz ayın rahatlığı gitti bambaşka bi hale girdim resmen. Niye böyle oldu acaba ya :KK43:
Can'ım ben hastaneye yattığım gün senin gibiydim emirler havada uçuştu eve temizlk için iki kişi ayarladım talımat verdım telefonda abimin eşini onların yanına yolladım onada anlattım tek tek, oda eşyaların yerlerini bilmiyor diye annemde benım eve gitti perdeleri böyle şu ayarda yıkayın o halılar koridora koltukları sılmeyı unutmayın ayy dedım bi dur kadın :) eşime hastaneye gelirken çikolataları aldırdım hastane için vazoların çiçekleri eksikti onları aldırdım , o sırada avm alınacakları aldılar.ben Doğuma inince odayı süslemişler ayy ne koşuşturdum hepsini sonra hepsıne teşekkür üstüne teşekkür sağolsun lar herşey eksiksiz oldu:)
Doğurdummmmkiiii 23 te suyum geldi. Sabah 8.14 te doğdu 2.950gr.
gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün

Çatıdan sonra 4. gün oldu, daha gelmedi doktor da daha ağustosa kadar gelmez dedi. Muayeneyle alakali olduğunu sanmıyorum onun. Madem zaten aylarca kalacaklar bu sıcaklarda erkenden gelmelerinin ve zorlanmanın alemi yok. Gece uyku tutmaz, banyodan sonra yatasın gelir, yemeğini erken yiyesin yürüyüşe çıkasın gelir kv kp ile yapamazsın. Bence ne kadar geç gelseler o kadar iyi.
Doğum vaktin gelince eşin evde olmasa bile bir taksiye biner hastaneye gidersin, sancılar arasında normal hareket etmeye devam edebiliyorsun diyorlar çünkü. Al 2-3 duraktan taksi numarası, en kötü ihtimale hazırlan ama yine de iyisini düşün. Eşinle birlikte altından kalkarsınız bence. Ben de sancılar başlayana hatta doğum iyice başlayan kadar hastaneye kimsenin gelmesini istemiyorum. Hele sancı çekerken yanımda eşimden başka biri olmasını hiç mi hiç istemiyorum. Gelenleri de boşuna bekletip strese sokmanın alemi yok diye son dakikada haber vereceğiz. Tabi sizin mesafe uzak olduğu için doktorun bebek kanala girmiş gelmesi uzun sürmez dediği vakit çağırman en makulu olabilir. Ama ben sadece eşle halledilebileceğini düşünüyorum :)

İnşallah gelmiştir sancın da rahat rahat doğurmana yeter. Güzel haberlerini bekliyoruz :)

Telefonda fotoğrafı düzenle yeniden kaydet de, kaydederken düşük kaliteli olarak kaydetmeyi soruyor, düşük boyut seçersen sorun çözülür belki, programa gerek duymadan halledersin.

Yatmana yakın 2-3 saat bir şey yeme.
Yemekleri iyice çiğne, ilk başlarda çenen ağrır ama her lokmayı en az 15-20 kez çiğne. Ben reflü ilk çıktığı zaman abartmıyorum her lokma ve her öğünde sayiyordum çiğneme sayısını, bir müddet sonra gerek kalmıyor alışıyor vücut iyi çiğnemeye.
Şekersiz sakız çiğne, tükürük salgisini arttırdığı için yemeğin sindirilmesini hızlandırır. Ama hava yutturduğu için bazıları önermiyor.
Yüksek yastıkta yat.
Maden suyu bana iyi geliyor, onu da içebilirsin.
Leblebi genelde iyi gelir.
Asitli yiyecekler ve içeceklerden uzak dur.
Kahve, çay, narenciye ve suları, ketçap mayonez gibi hazır yemek sosları, bazı baharatlar, çok yağlı yiyecekler, kızartmalar, kaymak, krema, hazır kremalı pasta ve türevleri mideye eziyet eder bunlardan uzak durmaya çalış.
Bir de doktoruna sorarak Gaviscon içebilirsin, mideyi bir jelle kaplayarak yanmasını engelliyor.

Kendini serbest bırakabilirsen bir dene derim ama tabi ki karar senin. Muayene anında gözlerini kapat sevdiğin bir kitap sahnesini, şarkıyı, film sahnesini düşünmeye çalış belki işe yarar. Haberlerini bekliyoruz :)
Hastaneyle aramda bir sokak var o kadar yakınım aslında eşim yanımda olmasa bile haber verdikte 5-10 dk sonra yanımda olur zaten hastanede çalışıyor. Bide kv telefonda parmaklanınca bebek erken geliyomuş dedi ay nasıl utandım çatı muayenesi o anne diyorum ikinciye yine parmaklanınca diyo :)) erken gelmenize gerek yok doktor bu hafta doğurmazsın dedi sancım çıkmadı falan dedim erteledim bende.. zaten gece hiç uykum gelmiyor tüm odaları geziyorum her koltukta yarım saat uyuyorum onlar evdeyken tabi böylesi rahatlık olmayacak her konuda. Bide yaşları ileri kırarım ederim diye hep güler yüzlü oluyorum ama zaten şuan içten içe daralıyorum bazen kendi kendime ağlıyorum. Biz bişey mi yaptık diye düşünürler bu hallerime alışık değiller beni hep gülerken gördükleri için..

Dünden beri çok fena olduğumu farkettim hanımlar ya. Herkese görev dağıtımı yaptım resmen. Dün çalışanlardan biri kurabiyeleri almaya gitti şişliden,, diğeri instaxa film aradı,,, eczacı arkadaşımdan vitamin istedim,, bugün kargodan kapı süsü alınıcak, fırından sandwichler,, kayınbiraderim gece gece araba koltuğunu almaya gitti arkadaştan,, babam kavanozları sardı paketledi... mağaza müdürümüz şerbetle kek yapıyo,,, kayınpederim doktora çikolata hazırlatıcak... ev evlikten işyerleri işyerliğinden çıktı oyun alanına döndü resmen :) babam her aradığımda ses tonunu biraz daha düşürmüş olduğu için bi de akşam üstüme alınıyorum çok afralı tafralısın bugün diye laf ettim! Patavatsızlığa bak. Sus otur bi şükret di mi! Yetmedi üstüne bu bavulu bu gece indiriceksiniz arabaya diye tutturDum ama neyse ki ikna edebildiler de uzatmadım. Eşimin sırtı ağrıyo eğilemiyo,,, ona da insan bi gelir bi sever yatmadan,, Deniz (en yakın arkadaşım) bile senden heyecanlı dedim! ((Allahtan cvp vermedi :)))) durum rezalet... bugün de sabah sekizde başladım aramalara... en sonunda git kendin doğur biz çıkışa gelelim dicekler :) bi kayınpederim benim kafadan,, dün eşime herşeyi sormuş, ikramlık yaptırdınız mı fotoğrafçı hazır mı vs diye ,, strese soktu beni diyo kocam. Bi de akşam arayıp hastane aynı hastane di mi falan diye sormuş,, Allahtan eşim anlamış ki adamcağız bu sabah için hazırlanıyo! Farketmesek sabahın köründe gidicekti boşuna :))) o da aslan burcu ya ondan heralde :))) artık sakinleşmem lazım ya,,, dokuz ayın rahatlığı gitti bambaşka bi hale girdim resmen. Niye böyle oldu acaba ya :KK43:

Bende de aşırı bi rahatlık var,yani aslında stres heyecan var ama eksikler konusunda veya cevremdekilere karsı bir rahatlık,, annem sayıyor sunları aldım,sunları götürcez vss... sıralıyor hepsini. ya eksik olsa nolcak unutsak nolcak hallolur modundayım... hakkımızda hayırlısı olsun canım ya ,saglıkla atlatalım da yarını gerisi boş ❤️

Bende de aşırı bi rahatlık var,yani aslında stres heyecan var ama eksikler konusunda veya cevremdekilere karsı bir rahatlık,, annem sayıyor sunları aldım,sunları götürcez vss... sıralıyor hepsini. ya eksik olsa nolcak unutsak nolcak hallolur modundayım... hakkımızda hayırlısı olsun canım ya ,saglıkla atlatalım da yarını gerisi boş ❤️
Amin cnm :)) aslına bakarsan sanırım ben de kafayı meşgul etmek için iş arıyorum :) yatağı yıkatmayı unutmuşum,, içim rahat etmedi aradım şimdi de yıkamacıdan geliyolar... kız da ablasıyla bahçede olduğu için sıkılıyorum bi yandan bişeylerle uğraşmazsam :))

Doğru koymuşsun ben de sıvı kullandım bebenin eşyalarına ama o deterjan gözünde bi kapak var benimkinde onun kapalı olması gerekiyor sıvı deterjanda. Toz deterjanda açık olması gerekiyor. Ona bi bak istersen.

@garipkedi

sivi dalin kullandim. yarim olcek koydum. benimkinde 3 goz var. biri on yikama,biri yumusatici,biri de toz deterjan gozu. toz deterjan gozune koydum ama daha makinayi calistirmamistim,hemen akti gitti. tozu koyunca orda duruyor,makine calisinca aliyordu. bunu hemen aldi. ayrica bi aparat veya gozu de yok sivi deterjan icin.
arcelik m.hizmerlerini aradim. ordaki bayan da sivi kullaniyormus. toz deterjan gibi kopurmuyor sivilar dedi. bir de ya kapaga deterjani koyup makinanin icine yerlestir ya da makinayi calistir,suyu almaya baslayinca toz deterjan gozunu bira acip ordan dok dedi.
simdi bitti makina actim baktim,oyle yogun bir deterjan kokusu yok,yani bizimkiler gibi. o da normal sanirim,bebekler kokudan rahatsiz olmasin diye yogun kokmuyor.

Ayy bende öyleyim hiçbirseyi düşünemiyorum düşünsem gözüme hersey eksik geliyor...
Kendimi iyice saldım gerçi annemde yanmda sagolsun onunda rahatlgı var ama ne biliyim çok tuhafım..
Bi ben böyleyim sanıyordum

İnan bana unutmama imkan yok,,, zaten sürekli aklıma geliyosun ama iyice strese sokmamak için fazla sormamaya çalışıyorum. Hatta başka başlıklara yazıyosun ya onları okuyorum arada bir, sormadan öğrenmeye çalışayım diye. Muhakkak ki Allah'ın bunda da bi bildiği vardır,bu dünyada acı veren bişey olsa da öbür dünyada muhakkak bi bedeli vardır; ama tabi temennim yüzünün şimdiden gülmesi. O yüzden önce kendi kızlarım ve senin bebeğin sonra da diğer herkes için dua edicem :)

çok teşekkür ederim gerçekten çokk allah razı olsun rabbim burdaki konuştuğumuz tüm arkadaşlarımıza altından kalkamayacağı imtihan vermesin evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin hepinize doğumlarda kolaylık versin inşallah sende diğer arkadaşlarımda . müsait olduğunda bebeğimizin resmini bizede at haberdar et bizi nasıl olduğunu

Sıvı detarjan için bi aparat var o göze koyulan ama ondan mi oldu ki? Deterjanı çekmiş mi gözden? Hangi deterjanla yıkadın? Benim kopurdu mu diye bakmak hiç aklıma gelmemişti:))))
Ya o aparatı benim makinem geldiğinde bilememiş atmış annem. Ama eski makinemde zaten yoktu ve sıvı kullanıyordum hep. Şart mı ki o acaba? Arayıp isteyeyim müşteri hizmetlerini vs olmazsa?

çok teşekkür ederim gerçekten çokk allah razı olsun rabbim burdaki konuştuğumuz tüm arkadaşlarımıza altından kalkamayacağı imtihan vermesin evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasib etsin hepinize doğumlarda kolaylık versin inşallah sende diğer arkadaşlarımda . müsait olduğunda bebeğimizin resmini bizede at haberdar et bizi nasıl olduğunu
Amin :KK200: Saol cnm,,, mutlaka yazıcam :)

• Beğen
Reactions: SUU
Back
X