• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar selam,

Bugün doktordayım, beni artık haftada 3 kez çağırıyor. Benim bebeğimin karın çevresinde bir gerilik var. Bu tarz ufak bebekleri anne karnında çok fazla tutmayı istemiyoruz, şuanda acil doğumu gerektirecek bir durum yok ama en kısa sürede doğumu başlatmak gerekebilir dedi. Ben suni sancıyla mı diye sordum hayır dedi. Çeşitli yöntemleri var dedi ama detay vermedi. Aranızda bu yöntemleri bilen var mı? Bu arada normal Doğum için konuştuk sadece.

Bir de bana omega 3ü ve kalsiyum haplarını bırakabilirsin dedi. Sizinki de böyle bir şey söyledi mi? Özellikle bu haftalarda beyin gelişimi için omega3ün gerekli olduğunu okumuştum. O yüzden bırakmak istemiyorum hiç. Bugün içtim yine:)

Canım seninle günümüz aynı bizim. Benim bi kaç gündür bebeğin hareketlerinde ciddi bi azalma oldu. Yani çok fazla hareketliydi şimdi o hareket aralığı uzadı ve daha sakin hareketleri. Sende de oldu mu
Evet canım oldu sakin ve ağır haraket ediyor ama günlük muhakkak haraket var bugün kontrolde gayet sağlıklı dedi doktor yüzünün fotosunu alamadık rahim duvarına yaşlanmış dedi yerleri daraldi normal sanırım artik

balbocegim2 balbocegim2 canım selam :) bebeğinin kilosu gayet iyi maşallah. Daha da zamanı var, büyür. Benim bebeğim senden kaç gün büyük benim daha bugün 2700 gram çıktı. Biraz zayıf ama içimde güzel bir his olduğu için çok fazla olumsuz düşünmemeye çalışıyorum. Doğumdan sonra ben onu besler büyütürüm. Tarihin de netleşmiş, benim de nedense kendim icin bir süredir tarih olarak 7Ağustos geçiyor. :) Hayırlısı olsun canım :)

Bende korkudan genel anestezi istememe rağmen doktorum spinal diyo illa. Genel anestezi de çocuk yorgun doğuyo diyo . Birde o ilk doğduğu anı görebilmek için kendimi telkin etmeye çalışıyorum Korkmak yokkk
Bende spinal oldum titreyerek gittim ameliyathaneye titrerken iğne sorun olur mu dedim Yok dedi dr doğrulup çeneni göğsüne yaslıyorsun titreme vs kalmıyor zaten uyuştuktan sonra bişey Yok ben hiç anlamadım kesme işlemini sanki bıçağı derime sürüyor gibi hissettim jilet yapıyor gibi düşün bebeği hemen görmek süper bişey zaten bende korkuyordum ama durum bu iyi ki spinal olmuş ki iğne yerini bulmak yatım saate yakın sürmesine rağmen gayet iyiydi diyorum

Bu.straplez sutyenler çok rahatmis ya neden daha önce almamisim dedim hemen birkaç tane daha edinmem lazım yanlız ben pentiden almadım pentiden alanlar memnunmusunuz birde fiyat olarak ne odediniz

Bebegin suyu falan herseyi normal. Sadece ters duruslu. Sezeryan olucaksin dedi artik dönmez dedi 38. Hafta sizce planli sezeryan icin erken mi yoksa normal mi. Cigerleri de gelismis falan dedi doktor. Cok kararsiz kaldim.
Benim bebeğim de tersdi canım. Özellikle ters bebek mecbur sezeryan oluyor zaten, bizimki beklemedi, suyu azalmıştı, gelişimi durmaya başlamıştı o nedenle 37+1 de alındı. Maşallah sağlıkla geldi, bugün 8 günlük oldu bile. Suyunda problem yoksa, plesentadan hala beslenebiliyor ve kilo alıyorsa 39+0 dan önce aldırma derim. Yurtdışında 39. Haftadan önce sezeryan yapılmıyor. Ama tabi problem varsa, riske girmeye gerek Yok. Dışarıda da büyüyorlar :)

Ben spinalin iğnesinden korkuyorm. Ben genel olarak iğneden korkuyorum:110: çok ağrıyor mu ya hissediyomusnz

insallah mudahelesiz kendileri gelsinler.

benim de incelme baslamis rahim agzinda ama daha gorunurde dogum yok. yani tunelin sonu hala karanlik isik gorunmuyor :KK70: o yuzden de konustuk simdiden haftaya kontrole geldiginde hala bi dogum emaresi yoksa ne yapalim ne kadar bekleyelim diye sordu bana, son dk karar vermeyelim diye.
benim dun gece bikac kez bel agrisina benzer agrim oldu ama kisa sureli gecti hemen. bi de kasigimda bikac kez batmaya benzer bi aci hissettim. sonra onlari dinlerken uyumusum :KK70: hergun baska bi merak iste acaba bugun ne olacak :)))

sabah da saglik ocagindan aradilar. dogum oldu mu diye. ilk topuk kani hastanede alinacak 2. topuk kani icin 5. gunden sonra saglik ocagina gelmeniz lazim dedi hemsire. bide isitme testi hakkinda bilgi verdi hastanede yapilir ama her bebek ilk testte gecemeyebilir cok normal 2.ye tekrarlanir endiselenmeyin falan dedi. o degil de bu topuk kani saglik ocaginda illa verilmek zorunda mi acaba?
Evet canım ikinci topuk kanını veriyorsun sağlık ocağında, zeka testi için kullanılıyor. Daha sonra ilk hafta kontörlü için hastaneye gidiyorsun orda bir topuk kanı daha alınıyor.. eşim o gün "çocuğumun topuklarına sıkıp duruyorlar" diye isyan etti :KK70:
Ama prosedür öyle canım.
Hatta sarılık olunca bizimki, her gittiğimizde bir dah bir daha topuk kanı aldılar.
Çocuk ayağına elleyince tik olmaya başladı artık.

Bende spinal oldum titreyerek gittim ameliyathaneye titrerken iğne sorun olur mu dedim Yok dedi dr doğrulup çeneni göğsüne yaslıyorsun titreme vs kalmıyor zaten uyuştuktan sonra bişey Yok ben hiç anlamadım kesme işlemini sanki bıçağı derime sürüyor gibi hissettim jilet yapıyor gibi düşün bebeği hemen görmek süper bişey zaten bende korkuyordum ama durum bu iyi ki spinal olmuş ki iğne yerini bulmak yatım saate yakın sürmesine rağmen gayet iyiydi diyorum
Sonda sen uyuşturulduktan sonra mı takıldı ve tekrar ne zaman çıkarıldı , bel baş ağrısı falan oldu mu sonra canım

selam. aleyküm benimde bugün hafiften ayak sancilarim başladı daha 20 günüm var hayirlisi olsun bakalım. şimdilik merakla devamini bekliyorum eger sanci artarsa hemen legene girip suda rahatlarim. birkacgun sonra evim taşınacak kayinvaldem hâlâ gelemedi annem evde cocuklara bakar bende tek başıma doguma giderim heralde. 4. doğum um ama ilk defa biraz korkuyorum rabbim hepimizi zamaninda bir avazda kurtarsin. evde sanci ceken arkadaslar ılık suda cok oturun ki acilmaniz kolay olsun. birde burundan derin alıp agizdan az az nefes verin son saatte çok önemli bebis oksijensiz kalmsin. tabi dualari unutmayalim ben pirin tanelerimi okumaya devam edim bari

Cnm üstüste herşeyi kullanma. Önce sakin ol,, bol bol ılık ılık yıka,, masaj yap (internette videoları var) , ve mümkün olduğunca kendi sütünle ovalamaya çalış. Düzelicek, ben de çok yaşadım onu ilkinde,,, panikledikçe daha çok arttı. Sonradan sakinleştikçe ve bebek de ben de tutmayı öğrendikçe iki meme de aynı duruma geldi ve aynı derecede emdi.
Sağol canım inşallah geçer ya stres yaptım iyice bugün yan yatıp sağdım çıktı bayağı ucu da gelirse süper olacak emdi biraz moralim düzeldi şükür :)
Senin de hayırlı olsun bilmiyorum söyledim mi nasıldı ameliyat fln çok giremiyorum artk

Kilosu bayağı toparlamış bir haftada da devam eder kilo alımı, iyi bir kiloda alırsın kucağına merak etme. Doktorların da haklı daha fazla risk almak istemiyorlar, al kucağına da bitsin merakın telaşın vaktini tamamladı nasıl olsa. Daha fazla kalsaydı daha iyiydi ama olsun bu günlere geldiniz ya bu da yeter :)

Doktorun da demiş tedirgin olma o kadar kötü bir şey değil diye, içini ferah tutmaya çalış, stres daha çok etkiler diye korkuyorum.

balbocegim2 balbocegim2
sakin olmaya stres yapmamaya calisiyorum ama iste elimde de degil.
allahim hepimize hayirli dogumlar nasip etsin. gunler cok cabuk gecsin ve vakti saatinde saglikla kucagima alayim istiyorum. bunaldim kac aydir dusunmekten. allahim dermansiz dert vermesin kimseye.

Kızlar selam,

Bugün doktordayım, beni artık haftada 3 kez çağırıyor. Benim bebeğimin karın çevresinde bir gerilik var. Bu tarz ufak bebekleri anne karnında çok fazla tutmayı istemiyoruz, şuanda acil doğumu gerektirecek bir durum yok ama en kısa sürede doğumu başlatmak gerekebilir dedi. Ben suni sancıyla mı diye sordum hayır dedi. Çeşitli yöntemleri var dedi ama detay vermedi. Aranızda bu yöntemleri bilen var mı? Bu arada normal Doğum için konuştuk sadece.

Bir de bana omega 3ü ve kalsiyum haplarını bırakabilirsin dedi. Sizinki de böyle bir şey söyledi mi? Özellikle bu haftalarda beyin gelişimi için omega3ün gerekli olduğunu okumuştum. O yüzden bırakmak istemiyorum hiç. Bugün içtim yine:)
CAnım merhaba benimde bebeğimin karın çevresinde 2 haftalık gerilik var şuanda 2.500 gr ama bu haftada beklenen 2700-2900 arası olmalı imiş birde benim çok kasılmalarım var nst temiz sancı yok ama benim 1. Doğumda 37 haftada olduğu için çatı muaynesi yaptı ve incelme var bebek baskı yapıyor dedi yürüyüşü yasakladı 10 günlük ginde 2 defa vajenden uygulamam içinn progestan ilaç verdi be bol protein tüketmemi önerdi. 9 ağustosa kontrole çağırdı. Senin bebeğinin şu anda kilosu nedir. Benim doktor bu arada omega 3 kesmedi canım ben kullanmaya devam ediyorum. Decavit+ocean krill oil+magnorm+gyno ferro sanol kullanıyorum.

CAnım merhaba benimde bebeğimin karın çevresinde 2 haftalık gerilik var şuanda 2.500 gr ama bu haftada beklenen 2700-2900 arası olmalı imiş birde benim çok kasılmalarım var nst temiz sancı yok ama benim 1. Doğumda 37 haftada olduğu için çatı muaynesi yaptı ve incelme var bebek baskı yapıyor dedi yürüyüşü yasakladı 10 günlük ginde 2 defa vajenden uygulamam içinn progestan ilaç verdi be bol protein tüketmemi önerdi. 9 ağustosa kontrole çağırdı. Senin bebeğinin şu anda kilosu nedir. Benim doktor bu arada omega 3 kesmedi canım ben kullanmaya devam ediyorum. Decavit+ocean krill oil+magnorm+gyno ferro sanol kullanıyorum.

canim bir anda mi cikti seninki,var miydi?
seninkinin kilosu iyi canim,200 gr.dusuk sadece.

Bu.straplez sutyenler çok rahatmis ya neden daha önce almamisim dedim hemen birkaç tane daha edinmem lazım yanlız ben pentiden almadım pentiden alanlar memnunmusunuz birde fiyat olarak ne odediniz
Canm ben memnunum gayet bir tek yıkayınca içi kayıyor onu sevmiyorum ama kullanımı rahat ve belli etmiyor göğüs ucunu. En son geçen hafta tanesi 24.90 dı ama 3 al 2 öde vardı 3 tanesi 50 ye geldi

Canm ben memnunum gayet bir tek yıkayınca içi kayıyor onu sevmiyorum ama kullanımı rahat ve belli etmiyor göğüs ucunu. En son geçen hafta tanesi 24.90 dı ama 3 al 2 öde vardı 3 tanesi 50 ye geldi
Çok iyi bı kampanyaya denk gelmişsin bende denk getirirsen aliyim benimde aynı tıklayınca içi kayıyor düzeltiyorum ama gerçekten çok rahatmis

Back
X