selamlar... göğüs yaralarıyla alakalı telaşlar başlamış sanırım.. ben ilk doğumda çok önceden lansinoh kullanmaya başladım; malesef yine de korkunç yara,kabuk vs oluştu... o yüzden aman aman bir faydası olduğunu düşünmüyorum. özellikle de ilk bebekteki emzirmede yaşanan acemilik bun sebep oluyor sanırım. çünkü ikinci doğumu yaşayanlar daha rahat atlatıyor etrafımdan gördüğüm kadarıyla. ben ayvası karbonatı hepsini denedim... ama nihai sonucu en kolay yöntemle aldık : emzirdikten sonra göğsünüzü sıkın, çıkar sütü krem gibi göğüs ucuna yayarak sürün dedi bir hemşire. 2-3 gün içinde hiçbir sıkıntım kalmadı :) çok dua etmiştim ona.... göbek vs çatlakları için de eşim daha göbeğim çıkar çıkmaz susam yağı aldı,, sürekli masaj yaparak sürdü saolsun. hem dinlendirici, hem bebeğe babayı hissettiren, hem de anneye kendini kıymetli hissettiren bir şey... hiç de çatlağım olmadı...
bu arada 2'li test sonuçlarım çıkmış bugün. 1/3260 risk,,, o da çok iyi dediler klinikten... rahatladık... ense ölçümümüz vs de normal çıkmıştı zaten. darısı bekleyen arkadaşların başına inşllah :)