Down sendromu icin yapilan bir test olup sonucunda yasiniza ve ultrason verilerine bagli olarak hangi olasilikla risk tasidiginiz analizi yapilir. Dusuk riskli grupta yer alsaniz bile, orn: 1/5000 gibi bir sonuc cikti (yapacaginiz 5bin dogumdan 1i down sendromlu olabilir demek oluyor bu), cocugunuz down sendromlu olmayacaginin garantisi yok cunku ilk dogumda da 5000. dogumda da gerceklesebilir. ha eger ki yuksek riskli grupta ciktiniz, orn: 1/50, o zaman doktorlar fetal dna testi ya da amniosenteze yonlendiriyorlar fakat yaptirip yaptirmama karari yine sizin. tum bunlarin yaninda soyle bir gercek var sonuc ne cikarsa ciksin cocugunuz %98 saglikli dogacak(riskli grupta olsaniz bile).
2li testi yaptirdiniz yuksek risk cikti, ardindan guvenilirligi daha yuksek(%99 oldugu soyleniyor) olan diger testi de yaptirdiniz yine olumsuz bi sonuc cikti; 2 seceneginiz var gebeligi sonlandirmak ya da devam etmek.
buraya kadar yazdiklarim doktorumun bana anlattiklari.
kisisel fikrime gelince, %99 guvenilirligi oldugu soylenen bu testlerden sonra olumsuz sonuc alip saglikli bebekler dunyaya getiren anneler varken ben 2li test yaptirmaktan vazgectim.
sizin yapmaniz gereken tum olasiliklari goz onunde bulundurup esinizle ortak bir sonuca varip karar vermek.