çok iyi anlıyorum, kayıptan sonra insanların arayıp sorması insanı daha da üzüyor aslında, ben o kısımda baya yıpranmıştım. kimseyi göresim konuşasım gelmemişti. ama artık kötü düşünmeyelim, bu sefer herşey çok güzel olacak inşallahSeninde güzel haberlerin gelir inşallah canım..
bizde pek kimseye söylemedik açıkcası iyice bir ortaya çıksın koca göbeğimle istanbula doğuma gelince görecek bizimkiler... Rabbim nasibetsin inşallah o günleri.. beş tane bebiş kaybedince içimden söylemek gelmedi açıkcası.. psikolojim önce tebriklerden sonrada kötü sonuçtan sonra geçmiş olsun vs gibi tesellilerden çok yıprandı...
yapıcak bişeyimiz yok canım dediğin gibi sağlık olsun gerisi halolurbenim karnım şimdiden çıktı bile, zaten iştahımı durduramıyorum, sürekli burnuma birşeyler kokuyor sanki ve yemek yemeden duramıyorum, şuana kadar 2,5kg aldım bile.
ama tabi olacağın karşısında durulmuyor, bebişler sağlıklı olsun da, çatlağın da çözümü bulunur, teknoloji ilerledi :)
Yinede frenlemeye çalış kendini canm. Az sıkça ye. Son aylar zaten ikişer üçer aliniyor . 6. Aya kadar ne kadar az alınırsa iyi cnmm. Ben kizim da dikkat ettiğim halde 15 kg aldım. On güne 9 kg gitti. Ama sutum yetmedi diye geri aldım. 10 kg fazla ile başladım buna. İnsallah çok almayız canm.sonra pişman olunuyobenim karnım şimdiden çıktı bile, zaten iştahımı durduramıyorum, sürekli burnuma birşeyler kokuyor sanki ve yemek yemeden duramıyorum, şuana kadar 2,5kg aldım bile.
ama tabi olacağın karşısında durulmuyor, bebişler sağlıklı olsun da, çatlağın da çözümü bulunur, teknoloji ilerledi :)
Ne kadar da haklı :) çok hoşuma gitti kadın vücudu normal doğumu unutmuş cümlesi :) gerçekten öyle çünkü inşallah biz gerekeni yapıp sağlıklı normal bir doğum ile bebeklerimizi kucağımıza alırız :)Ben bakırköyde ferhat beye gidiyorum. Normal doğum tavsiye ediyor normal koşullarda. Ama tabi kadın vücudu normal doğumu unutmuş gibi diyor. HAyatınız boyunca kaç kez alaturka tuvalete giriyorsunuz kaç kez eğilip yer silip çamaşır yıkıyorsunuz, doğum pozisyonu aslında çömme dediğimiz pozisyondur ve o artık unutulmuş gibi diyor :)))
Merhaba canım ense normal çıktı burun kemiği görüldü 11+1 im ultrasonda 11+3 görünüyor. Doktorum 11 den itibaren yapılabilceğini söyledi. Ablamda kadın Doğum doktoru ona da danıştım o da aynı şekilde belirtti .
o kısım çok zor, ablamın ikinci doğumda, ufaklık 3 yaşındaydı ama bırakmadı annesini, 2 gün hastanede süründü zavallım, ne ettikse ayrılmadı annesinden. bir yandan da dışlandığını düşünür, yeni bebek geldi beni istemiyorlar diye düşünür dedi bir psikolog arkadaşımız, o yüzden çok da zorlamadık ufaklığı. depresyona girmesin diye.Ewet canm, az ve sık yemek en güzeli, göbeğimiz çok erken çıktı, walla düşünüyorum 9. aya kadar ne halde olucaz acaba
bide kafama takılan konular war, doğum zamanı oğlumu nasıl bırakıcam daha önce hiç ayrılmadık, nasıl duracak, bensiz uyuyabilecek mi,gündüz babanesinde kalıyor ama akşama geliceğimi biliyor sorun olmuyor ama bu sefer durum farklı,sezaryen olduğu için 2 gece tutuyorlar hastanedeçoook zor olucak hem bana hem oğluma, ne yapmak gerekiyor nasıl anlatmak lazım acaba bu durumu canım
Amin hep güzel haberler alalım inşallahSaol bilgi için canım. Sonucun güzel çıkmasına da çok sevindim. Darısı başımıza.
ay hem de nasıl, yemek yedikten sonra kendimden nefret ediyorum, ben takıntılıyımdır kiloma, hep fit olmaya özen gösteririm, ama kendimi inan tutamıyorum. yapacağım birşeyler artık. dünden itibaren akşamları güzel bir salata ile akşam yemeği yapmaya karar verdim. öbür türlü akşam çok yiyiyorum. kocaman bir salata yiyince hem doyuyorsun, hem de bağırsakları çok güzel çalıştırıyor.Yinede frenlemeye çalış kendini canm. Az sıkça ye. Son aylar zaten ikişer üçer aliniyor . 6. Aya kadar ne kadar az alınırsa iyi cnmm. Ben kizim da dikkat ettiğim halde 15 kg aldım. On güne 9 kg gitti. Ama sutum yetmedi diye geri aldım. 10 kg fazla ile başladım buna. İnsallah çok almayız canm.sonra pişman olunuyo
Of en zor kısmı o canm beni de onlar düşündürüyor. Biz 7/24 birlikteyiz. Birde yakında kimden yok. Annem vefat etti. İlk doğumda ne olsa arkada kimse olmuyor. Ama şimdi Nereye birakicam nasıl uyur. Ne yapacak. Dua ediyorum rabbim hayırlısı olsun ama sabahtan hemencik dogumum olsun imzamı atıp geceye çıkayım diye istiyorum öyle bir imkan varsa tabi. Ama ne olur ne biter su an duusnmek stresini artırdığı için erteliyorum. Kabul etseler kizim da hastanede kalsin isterimEwet canm, az ve sık yemek en güzeli, göbeğimiz çok erken çıktı, walla düşünüyorum 9. aya kadar ne halde olucaz acaba
bide kafama takılan konular war, doğum zamanı oğlumu nasıl bırakıcam daha önce hiç ayrılmadık, nasıl duracak, bensiz uyuyabilecek mi,gündüz babanesinde kalıyor ama akşama geliceğimi biliyor sorun olmuyor ama bu sefer durum farklı,sezaryen olduğu için 2 gece tutuyorlar hastanedeçoook zor olucak hem bana hem oğluma, ne yapmak gerekiyor nasıl anlatmak lazım acaba bu durumu canım
Ne kadar da haklı :) çok hoşuma gitti kadın vücudu normal doğumu unutmuş cümlesi :) gerçekten öyle çünkü inşallah biz gerekeni yapıp sağlıklı normal bir doğum ile bebeklerimizi kucağımıza alırız :)
Ah anne olmak böyle birşey işte. Canım iki güncükten birşeycik olmaz. Ziyarete gelir seni üstelik çok ayrı kalmazsın. Doğumuna bir kaç hafta kala anlatmaya başlarsın. Anlamaz sanma herşeyi anlıyorlar akıllı bıdıklarEwet canm, az ve sık yemek en güzeli, göbeğimiz çok erken çıktı, walla düşünüyorum 9. aya kadar ne halde olucaz acaba
Kızlar ben ve çevremdeki 3 kişi daha aynı anda hamileydik ve normal doğum yaptık hepimiz çok şükür. Bizler kafa olarak hazır olursak bebek döndükten sonra hiç bir engel yok. Hatta bir arkadaşıma normalde doğum öncesi baksalar asla normal olmaz derlermiş. Ama zorda olsa oluyor. Ve gerçekten unutuluyor herşey. Ben suni sancı da almış biri olaraktan cahil cahil doğuma gitmek daha iyi düşünüyorum. Yani suni sancı ne bilmeden aldım. Ciddi sancim olduğu halde tamamen dr a teslim ettim kendimi. Bir ara bebeğinin kalbi düşüyor diye sezeryane alıyorlardı. Eşim çok ısrarcı oldu. Sezeryanci nöbetçi gitti ve ertesi güne gelen sağolsun normale aldı hemen ve sorun olmdi. Son dk öyle panik yaptırıyorlar ki sezeryane almak için. Eşim ısrar etmese ben zaten kendimde çok değildim. Sezeryan olurdum. Normal olacak diye kafada bitirip gerisi dr a bırakmak lazım. Tabi iyi vicdanlı bir dr lazım. Beni 9 cm açıklıkla bile sezeryane alicakti vicdansizin biri. Nöbet değişince hemen doğuma gidiyoruz dedi diğeri. Ve benden ummdiklari performansla 3. İkinmada bitti gitti.Ne kadar da haklı :) çok hoşuma gitti kadın vücudu normal doğumu unutmuş cümlesi :) gerçekten öyle çünkü inşallah biz gerekeni yapıp sağlıklı normal bir doğum ile bebeklerimizi kucağımıza alırız :)
kıyamam ona yaa,o da daha küçük çünkü yawrum, benim oğlum da 28 aylık olucak kısmetse kardeşi doğduğu zaman,çocuklar gerçekten çok hassas oluyorlar,bende bunları düşünüyorum canım, bu durumu en iyi şekilde atlatmak istiyorum hastanede kalmasını isterim ama eminim çok vıdı vıdı eden olucaktır,teklif ederim oğluma böyle böyle anlatırım durumu baktım ayrılmak istemiyor bende ayırmam yanımdan yani inşallah istediğim gibi olur...o kısım çok zor, ablamın ikinci doğumda, ufaklık 3 yaşındaydı ama bırakmadı annesini, 2 gün hastanede süründü zavallım, ne ettikse ayrılmadı annesinden. bir yandan da dışlandığını düşünür, yeni bebek geldi beni istemiyorlar diye düşünür dedi bir psikolog arkadaşımız, o yüzden çok da zorlamadık ufaklığı. depresyona girmesin diye.
kantine indiridiğimizde bile hemen odaya çıkalım acaba bebek ne yapıyor vs diye onu merak ediyordu, aslında annesini kıskandığı için bunları yapıyordu.
çocuğunuzun psikolojisi için onu uzaklaştırmayın derim ben, ama tabi en doğrusunu annesi ve babası olarak sizler bilirsiniz. yeni bebek nasılsa birşey anlamayacak, büyük çocuk daha önemli.
hayırlısıyla dilediğin gibi olsun inşallah canım. Başın sağolsun bu aradaOf en zor kısmı o canm beni de onlar düşündürüyor. Biz 7/24 birlikteyiz. Birde yakında kimden yok. Annem vefat etti. İlk doğumda ne olsa arkada kimse olmuyor. Ama şimdi Nereye birakicam nasıl uyur. Ne yapacak. Dua ediyorum rabbim hayırlısı olsun ama sabahtan hemencik dogumum olsun imzamı atıp geceye çıkayım diye istiyorum öyle bir imkan varsa tabi. Ama ne olur ne biter su an duusnmek stresini artırdığı için erteliyorum. Kabul etseler kizim da hastanede kalsin isterim
Of en zor kısmı o canm beni de onlar düşündürüyor. Biz 7/24 birlikteyiz. Birde yakında kimden yok. Annem vefat etti. İlk doğumda ne olsa arkada kimse olmuyor. Ama şimdi Nereye birakicam nasıl uyur. Ne yapacak. Dua ediyorum rabbim hayırlısı olsun ama sabahtan hemencik dogumum olsun imzamı atıp geceye çıkayım diye istiyorum öyle bir imkan varsa tabi. Ama ne olur ne biter su an duusnmek stresini artırdığı için erteliyorum. Kabul etseler kizim da hastanede kalsin isterim
ewet anne olmak gerçekten çok farklı bir duygu kendinden önce geliyorlar...kesinlikle katılıyorum herşeyi anlıyorlar,inşallah canım hayırlısı ile atlatırız bu durumuAh anne olmak böyle birşey işte. Canım iki güncükten birşeycik olmaz. Ziyarete gelir seni üstelik çok ayrı kalmazsın. Doğumuna bir kaç hafta kala anlatmaya başlarsın. Anlamaz sanma herşeyi anlıyorlar akıllı bıdıklar
İnsallah canm. Allah razı olsun. Şimdiden çok ileriyi düşünmek istemiyorum. Dilerse kalır yanımda. Yada ablam gelirim diyor en iyi o bakar eminim. Ama onunda iki çocuk var. Biraz doğumu ileri tarih soyleyip kendimiz halletmeye calisachiz ama bakalım neler olacak. Kimsesiizin sahibi Allah diyoruz.Allah rahmet eylesin canım...senin ki daha zor bir durum,sana yardımcı olacak birilerine ihtiyaç duyuyorsun hele de ikinci çocukta...
Allah büyük inşallah herşey istedeğin gibi olur bir kolayı bulunur,normal yaparsın yine doğumunu ve akşama hep beraber dönersiniz ewinize inşallah sağlıkla, iyi düşünelim iyi olsun...
Iste sirf bu yuzden ikinci bebek ya 1. Aymadan yapilmali yada iyice buyuyunce yoksa gercekten cok zor oluyor. Mesela benim esimle kardesi arasinda 1.5 yas var esim diyor ki ben kardesim olmadigi zamani hic hatirlamiyorum kendimi bildim bileli vardi. Iki arkadas gibi buyumusler. Benim de kardesimle 6 yas vardi biz de hic sikinti yasamadik ama 2.5 ila 4 yaş arasi cok sikintili oluyor. Eltim 3 yas arayla yapti oglan kizi surekli itekleyip kakikliyor her firsatta... bu sebeple kiz da cok cazgir huzursuz bisey oldu... tabi bu biraz eltimin de durumu idare edememesiyle alakali sanirim cocuklarini hic kontrol edemiyor. 2.5 4 yas arasi olunca anneye 2 kati is dusuyor....o kısım çok zor, ablamın ikinci doğumda, ufaklık 3 yaşındaydı ama bırakmadı annesini, 2 gün hastanede süründü zavallım, ne ettikse ayrılmadı annesinden. bir yandan da dışlandığını düşünür, yeni bebek geldi beni istemiyorlar diye düşünür dedi bir psikolog arkadaşımız, o yüzden çok da zorlamadık ufaklığı. depresyona girmesin diye.
kantine indiridiğimizde bile hemen odaya çıkalım acaba bebek ne yapıyor vs diye onu merak ediyordu, aslında annesini kıskandığı için bunları yapıyordu.
çocuğunuzun psikolojisi için onu uzaklaştırmayın derim ben, ama tabi en doğrusunu annesi ve babası olarak sizler bilirsiniz. yeni bebek nasılsa birşey anlamayacak, büyük çocuk daha önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?