- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Ben baştan beri içgüdüsel olarak sanırım tek meme verdim istediği kadar emiyordu sadece bıraktığında sıkıp baktım hala süt var mı diye varsa doyduğu için bırakmıştır diyordum. Uyumama sorunu bizde de başladı başta çok iyi gidiyordu şimdi memede uyuyor gazını çıkartırken de uyuyor yatağa koyunca gözler cin gibi bide garip sesler çıkarıyor sürekliicim rahatladi bi nebze suan :)
yeni annelere mucize cozumler canim. bize mesela hastanede bi meme 20 dk obur meme 20 dk dediler. ben de evde onu uyguladim. 20 dk sonra emdigini biraktirip digerine geciyordum. max 2 saat sonra kurulu saat gibi uyaniyordu. kitabi tekrar okudum (hic biseyi tutmamisim kafada bu arada) yapilan en buyuk yanlis meme degistirmek diyor. her beslenmede tek meme verin saate bakmayin diyor. birakana kadar yani. bikac gun uyguladim. eger hemen arkasindan uykuya dalmayi basarabilirse 3 saat uyuyor. uyku suresi uzadi. ama tabi bu ara uykuya dalma problemi yasiyoruz. simdi de onu cozmeye calisiyoruz bakalim.
Ben edememiştim de kendi geliverdi işte :))) iyi olmuş ama ,, büyüsün çıksın aradan yaa :)) rahata alışınca daha zor olucaktı sanırım... benim eşim de öyle,, kendi duymuyor,, ama ola ki duyarsa ve uykudan da uyanabilirse kalkar, hakkını yemeyeyim... ama uyku daha tatlı gelirse her türlü odunluğu da yapar :))) bi de onlar bağlandıkça daha fedakar oluyo sanırım,, çünkü birkaç aylıkken Ayşe'yi uyusun diye sabaha karşı gezmelere çıkardığı falan da çok olmuştur Allah biliyo :)))Benim annemde hep öyle der:) ki bende artık hak veriyorum bizim oğlan gece yarısı bile gık dese uykudan uyanıyorum sabah olunca eşim diyor bebek hiç uyanmadı demi bu gece diye. 5-6 kez uyandı diyorum yaa hiç duymadım diyor :)) sabaha karşı gözlerim kurumuş oluyor gözyaşı damlası damlatıyorum anca rahatlıyorum. 2. Çocuğa cesaret edenleri tebrik ediyorum gerçekten :))
Yok cnm ya elbette olucak... midesinden gelen kesik kesik oluyo.. o yüzden çok sık olursa haliyle midede bişey var mı, mikrop mu kaptı vs önem kazanıyo anladığım kadarıyla... onun dışında çok emdiği zaman benimki de öyle oluyor... ama genel olarak emdikten hemen sonra çıkarıyor,, o da süt gibi oluyor zaten..Benimki arada kesik kusuyor dr normal sesi gerçi ama annem ya den yada çocuk üşütünce olur dddi ondan mı acaba arada bi olması normal demi
Oyy maşallah nasıl güzel birşeysin sen öyle. Allah nazardan korusunEvet cnm cok guzel bir yastık bizimkinin ilk günkü keyfine bak :)
Nasıl yani. Terkos suyununu kaynatıp yıkıyorsun anlamadım:)Ben hazır suyla değil kaynamış suyla yıkıyorum ama daha ne kadar devam ederim böyle bilmiyorum. Kırkını kesin çıkartırız da gerisine bakarız muhtemelen devam ederim bir süre daha.
Ben 1 yaşına kadar hazır suyla yıkamamıştım ondan eminim. 6 ay kesin devam ederim sonrasınıda burdan konuşuruz:) bizim dr hazır suyla yıkayın dedi çünkü istemsiz yutuyorlar. Hatta bizimki ağzını şapırdatıyor.Aylarca öyle yıkadık ama ne kadardı tam bilmiyorum. Sanırım neredeyse yaşına kadar komple içme suyu yaptık, sonra sadece kafasına içme suyu yeter dedi doktor... 2 yaşından sonra da normal duşta yıkamaya başladık. Yalnız günde bir veya iki damacana alıyoruz biz. Fena iş gerçekten.. bir de Ayşe'de kaynatıp soğutuyoduk,, bu sefer o kadar abartmadık...
Benimde 10 gun oldu dikisler düşmedi hala.Kizlar 15 gün oldu dikislerim daha iyilesmedi iyiye gidiyordu ama artık pedle havasiz batmaya yanmaya basladi bide vajinamdan hava kabarcigi cikiyor gibi pıt pıt ses yok sadece his olarak neden acaba 3 gundur böyle
Kanamam azaldi ama ara ara geliyo
Amanın ikiz doğmuşuz:))) Bakışlar bile aynı:)Eki Görüntüle 2039297 Kızlar bizim alnımız böyle oldu sizce neden olabilir kayınvalidem sütün yarıyor kilo alıyor o yüzden dedi ama sizin de başınıza geldi mi böyle bişey Eki Görüntüle 2039297
27. Günde en son parça da düştü benim. Öncesinde ilk dikişim 14. Günde düşmüştü yanılmıyorsam, ara ara parça parça düştü hep 4. Günde son parça düştü inşallah bitmiştir benim hissettiğim dikiş kalmadı amaBenimde 10 gun oldu dikisler düşmedi hala.
Normal doğum yapan kızlar sizin ne zaman düştü dikişleriniz
İki gündür psikolojim düzeldi çok şükür.
Etrafımda mamayla büyüyen bir sürü çocuk var.onlara baktım gayet sağlıklı akıllı çocuklar.
Ben elimden geleni yapıyorum sütüm artsın diye .çok şükür psikolojimi düzellttikten sonra sütümde iyileşti.
Bu lohusalık ne zor bişeymiş.kendimi tanıyamıyorum
Canım benim ilk doğumum bu sezeryan oldum. Kişiye göre değişiyor bence iki doğumunda artısı eksisi. Ben spinal istedim belden yani ama olmadı anestezi uzmanıylada alakalı bi durum bu hatta benim 8-9 defa denendi en sonunda sol bacağım karıncalanınca korktum uyutun dedim izin vermedim tekrar denemesine. Doğum sonrası kişiye göre değişiyor dediğim gibi ben ilk geceden itibaren kendi işimi kendim görüyorum. İlk yürüme sıkıntılıydı sonra ufak ufak oda gecti. Ertesi gün daha rahattım yürürken. Şimdi ise sadece yattığım yerden kalkarken azıcık canım acıyor ama dert edecek kadar değil. Yani demem o ki bahsedildiği gibi 1 hafta kalkamadım falan bende olmadı çok şükür.Agustos anneleri merhaba,
Oncelikle bebislerinizi saglikla sihhatle buyutmek nasip olsun.
Bende insallah kasim annesi olacagim. İlk dogumum normal oldu ama cok sıkıntılıydı bunda sezaryen olacagim. Sezaryen olan anneler bana ne tavsiye edersiniz? Genel anestezi mi yoksa epidural olan mi su an kararsizim. Bir de kac gun sonra ayaga kalkip kendinizi idare edebildiniz kafamda turlu sorular var. Agrilariniz cok mu siddetliydi? Yeni dogum yapmis olduğunuz icin ilk elden bilgi almak istedim. Beni aydınlatabilirseniz cok cok sevinirim.
Anladim canim hepsinin düşmesi 1 ayı bile bulabilir o zaman.27. Günde en son parça da düştü benim. Öncesinde ilk dikişim 14. Günde düşmüştü yanılmıyorsam, ara ara parça parça düştü hep 4. Günde son parça düştü inşallah bitmiştir benim hissettiğim dikiş kalmadı ama
Sorun olacağını sanmıyorum ama ben olsam sarılığı geçene kadar en fazla 2 saatte bir emzirirdim canım yine de sen daha iyi bilirsin tabi15 günlügüZ sariligi hafif geciriyo hamdolsun simdi hafif var ama bol emzirmeye çalıştım ilk gece bile cok cabaladik emdi şükür
Simdi gece 2 saatten asagi uyanmiyo bende kaldirmiyorum hatta bu hece 3 saat olnus bi kere sorun olurmu ne kadatda bir olmalı
Sagol canim cumlemizinkiniOyy maşallah nasıl güzel birşeysin sen öyle. Allah nazardan korusun
Canim yag bezesi degil mi bunlar? Iremin de yanaginda iki tane var :) sutun yagli ve yariyor demekmis kiminde cok kiminde az cikiyor. 41 kere Maasallah kuzucugaEki Görüntüle 2039297 Kızlar bizim alnımız böyle oldu sizce neden olabilir kayınvalidem sütün yarıyor kilo alıyor o yüzden dedi ama sizin de başınıza geldi mi böyle bişey Eki Görüntüle 2039297
Yok canim hiç zorlama bebis nasil rahat ediyorsa öyle yap henuz cok kucuklerEvet ben de mümkün olduğunca uykuda tutmaya çalışıyorum ama o mübarek saatlere uyanık girdiysek çıkamıyoruz işteakşam 8 ve 11 arası bizim de, süt durumum ve çenesinin maşallahı var Haftaya net öğrenicez ama ilk hafta 350 gram almıştı kaybettiği dahil maşallah
Doyması konusunda sıkıntısı yok, uykuya dalamıyor sadece. Dalınca da güzel uyuyor ama işte illa annesinin kokusunu istiyor uykuya dalarken ben de ilk 3 ay o ne onu yapıyorum inşallah sonrasında kendi kendine uyumaya alıştırırım şimdi gece bizim odada kendi yatağında yatıyor ara sıra odasına koyuyorum odasında uyuyor gündüzleri. Kendi kendine uykuya kesinlikle dalamıyor ama. Ben de zorlamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?