2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bizimki de uyanıkken meme istiyor hatta fazla kilo almış Dr emzirmeyi azalt 2-3 saat aralık ver dedi onu nasıl yapacaksam
Belki emzik diyeceğim ama aç çocuk mümkün değil emzikle kandırılmaz. Kolay gelsin

Emzirdikten sonra hemen yatiriyor musun? Üstünden 15 dk geçene kadar yatırma ya da midesine baskı yapmadan gaz çıkart kusmasi azalır. Ben iki gündür alt değiştirirken başını yükseltiyorum kusmasin diye.
20 saat mi? Benim kız elinden gelse 20 saat emer geri kalana da uyku ve alt değiştirmeyo mi sığdırır :)

Allah bağışlasın yavrunu, bol sütlü gazsız günler diliyorum :)

2 günde bir iki yumurta yiyorum her gün yiyince ya da 3 tane yiyince çocuk tuvalete çıkarken zorlanıyor. Peynir yiyorum her kahvaltıda zeytin yiyorum. Domates yiyordum ama bebemde alerji yaptı kestim onu. Salatalık gaz yapıyor diye çok yemiyorum. Fıstık ezmesi yiyorum bir tatlı kaşığı ama ona da dikkat etmek lazım yüksek alerjen çünkü yer fıstığı, kontrollü gitmek lazım. Bir de cevizli bal yiyorum. 2 dilim falan da tam tahilli ekmek. Onun dışında aksamlari gaz yapacak şeyler yememeye çalışıyorum, deneye deneye buluyorum azar azar yiyip. Yeşil üzüm ve çikolata mesela bize yaramıyor. Bulgur ve taze soğan da fena gaz yapıyor. Pilav makarna falan yiyorum sebze yemeği yiyorum. Günde bir veya iki bardak rezene çayı içiyorum ama hazır çaylardan değil kendim demliyorum.
Benim kızım 3 haftalık oldu o yüzden uyandığı zamanlarda emziriyorum ama 3-4 saati gectiyse uyandırıyorum. İlk zamanlarda sarılık olduğu için 2 saatte bir kaldırıp, zorla uyandırıp, hatta zaman zaman uyandirmadan bile emziriyordum. Gündüz de o ne zaman isterse o kadar emziriyorum bazen yarım saatte bir emip memeleri kurutuyor bazen birkaç saat uyuyor uyaninca istiyor. Bebeğe bağlı emzirme süresi. Ben emzirirken uyutuyorum genelde henüz pek alternatif bulamadım, ben uyutunca hep memeye kayiyor bir şekilde babası uyutunca evde tur atıp uyutabiliyor. A aklıma geldi bazen kucağımda şarkı söyleyip bazen de slinge koyup uyutuyorum bak hakkımı yemeyeyim

Ay bizim de öyle ya, dalamıyor kendi başına hep başında birini istiyor hatta hep kucak istiyor ve hatta kucakta da sık sık farklı pozisyonda tutulmak istiyor. 3 aydan sonra uyku eğitimi vermeyi planlıyorum ama inşallah o zamana kadar böyle devam etmez alışır yalnız da uyumaya.

Kızlar bir de melatonin hormonunun iyi çalışması için gece lambası dahi yakmamak lazım, hatırlatmak istedim :) Konusu geçtiğinde yazıcaktım unutmuşum. Aklınızda olsun :)
Ben onu biliyorum ama yapamam ya, gece sık sık kontrol ediyorum başımı kaldırıp ne yapıyor diye, uyanmış mi düz mu yatiyor, kusmuş mu, başı yan mi yukarı mı çevirmiş ve daha bir sürü şey. Gece lambası bizim her şeyimiz gece.

Spinal anestezi oldum ve cok rahatti ameliyat sırasında, güle oynaya oldum ameliyatı, doktorla espri falan yaptık, kızımı gördüm çıkar çıkmaz, temizlenip kontrolü yapılınca yanıma getirdiler kokladım, ameliyat sonrasında hemen kızımı emzirdim. Genel anesteziden çok daha iyidir bence. Ameliyattan sonra 2 gün yürümek bile çok zordu ama tuvalete vs. kendim gittim hiç destek almadan. 3. gun eve çıktık ve yavaş yavaş artık rahat yürümeye de kızım ağlayınca onunla ilgilenmeye de başladım. 4 ta da 5. gün yataktan da rahatça doğrulmaya başladım hala agrim olsa da. Herkeste baş ağrısı yaparmis ama bende hiç ağrı olmadı, hastanede verdikleri ağrı kesici hariç evde hiç kullanmadım. Tuvalete rahat çıkayım diye duphalac diyenler ilaç verdiler o yüzden gaz ne tuvalet sorunu yaşadım 4. gün onu da bıraktım. Ama 3 hafta oldu hala uzun süre ayakta kalamıyorum, bir yere uzanamıyorum, yere çöküp kızımı yıkayamıyorum. Yani hepsini yapabiliyorum ama yaparsam içteki dikişlerim acıyor. Bir de lastikleri çok hafif bile olsa kıyafetlerim zaman zaman iç dikişlerimin üzerine geldiğinde rahatsız oluyorum. Ve ve ve kızım 2 haftalikken hasta oldum öksürük ve hapşuruklarda sanki dikişler açılmış gibi canım yandı. Normal doğum yapmadım ama çok isterdim ve imkanı olanın sezaryendense normali tercih etmesini öneririm. Tıbbi bir zorunluluk olmadığında en güzeli normal derim ama siz tabi ki yaşamışsınız ve sıkıntıyı çekmişsiniz, en doğru kararı siz verirsiniz ben sadece özendirmek gibi olmasın diye fikrimi belirttim. Hayırlı ve zamanında doğumlar.

Neden böyle olur bilmiyorum ama maşallah o ne güzellik öyle, ne güzel gözler. Allah nazardan saklasın ve geçmiş olsun. İnşallah geçer bir an önce yavrunun sıkıntısı.

Nasıl yani. Terkos suyununu kaynatıp yıkıyorsun anlamadım:)
Musluk suyunu kaynatıp soğumaya bırakıyorum, o suyla yıkıyorum.

Isyaaaaaaaaaaannnnnnnn . Sabah 11 den beri uykuya dalamıyoruz emmek istiyo orda uyuyo yerine yatırınca biraz önce uyuyan o değil gibi açıyo gözleri . Kaka da yapıyo gaz da çıkarıyor ama arada bir basıyo çığlığı . Ne oluyor bu çocuğa çözemedim . Yorgunluktan ve stresten mideme ağrı girdi

bizimki de 12den 4e kadar uyumadi sagolsun. 4te guc bela uyudu 40 dakikalik meme sonrasi. ama illa bi yataga yatinca yine agladi tabi 2 uyku arasi. 6da da uyandi. suan emiyor

Gretchen Grundler reflü yatağında uyurken aşağıya kaymıyorlar mı. Bizimki kocaman yatakta bile dönüyor ya da nasıl beceriyorsa yan yan gelip burnunu dayıyor kenarlara:)
Benim oğlan da yan yastığı söküp dönüyor nasıl yapıyorsa dün de aşağı kaymış az daha bakmasam düşermiş yataktan Allah korusun altına da yastık koymak lazım

Hemen yatırmıyorum ama 15 dakika da beklemiyorum beş dakika falan bekliyorum. 15 dakika beklersem ben de uyurum

Kızlar bugün bütün bebeklerde mi aynı problem var ya sabahtan beri em kus kaka gaz tekrar em aynı döngü içindeyiz öğlen bi saat ancak uyudu 8 den beri ayakta şimdi Yen'i Yen'i daldı napacaz ya

Kızlar bugün bütün bebeklerde mi aynı problem var ya sabahtan beri em kus kaka gaz tekrar em aynı döngü içindeyiz öğlen bi saat ancak uyudu 8 den beri ayakta şimdi Yen'i Yen'i daldı napacaz ya
Bizde de durum aynı çocukta Çıldırdı bende valla aldım yanıma bende uzandım yanına şuan öyle yatıyoruz daldı çok şükür

Cnm o dedigin yatir kaldir yontemini ben buyuk kizimda uyguladim ve gercekten mucize gibi oldu bana ama 4 aydan once asla onermiyo bu taktigi bulan bi arastir istersen daha bebeklerimiz cok kucuk cok ama cok zor bi donemden geciyoruz ama bi okadarda guzel donem benim 4bucuk yasindaki kizimla inan daha zor geliyo ama 4 ayi doldurunca baslicam o yonteme

Oldunuz mu aşınızı? Bugündü di mi kontrol?

Bizde gece 4 ten beri dogru duzgun uyumadik..yatiriyorum kalkiyo..memede uyucakmis..nasil olacak boyle yaa.. tam cildiriyodum ki uyudu cok sukur yorgunluktan..biraz uyur gibi bu sefer..insallah :)

Bizimki de öyle... o yüzden hazır suya devam :) en çok dizanteriden korkuyo bildiğim kadarıyla, o da banyo suyundan geçebiliyormuş çünkü...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…