- 24 Şubat 2016
- 1.131
- 2.103
- 133
- 37
Belki emzik diyeceğim ama aç çocuk mümkün değil emzikle kandırılmaz. Kolay gelsinBizimki de uyanıkken meme istiyor hatta fazla kilo almış Dr emzirmeyi azalt 2-3 saat aralık ver dedionu nasıl yapacaksam
Emzirdikten sonra hemen yatiriyor musun? Üstünden 15 dk geçene kadar yatırma ya da midesine baskı yapmadan gaz çıkart kusmasi azalır. Ben iki gündür alt değiştirirken başını yükseltiyorum kusmasin diye.bu bebeler ne yaptigini bilmiyordoktorumuz o kadar sık kusuyorsa tedavi baslamak gerek deyip antireflu surubu verdi. hic de kullanmak istemiyorum. dicektim haci surup veriyosun ama gak meme guk meme diyen sensin cocuk ondan kusuyo. hemen kaldirmiyorum da bi 5 dk daha yatiriyorum oyle. ama yine de fayda etmiyor. daha ne kadar kaldirmadan yatirmam lazim acaba. daha uzun yatinca rahatsiz olup uyaniyor tekrar emmeye basliyor bu sefer kusma gercekten kacinilmaz oluyor.
sabah 7de uyandi hala uyuyacak :)
20 saat mi? Benim kız elinden gelse 20 saat emer geri kalana da uyku ve alt değiştirmeyo mi sığdırır :)Canim bebekler bir gozu acik emer uyanikken genelde bu normal. Süt durumun nasil cenesi yeterince kuvvetlendi mi emerken tam doymuyor ve buna sinirleniyor olabilir. Mesela benim kizim tam doymadan asla uyumuyor. Ve gazi varken. Bebek uyumuyorsa muhakkak bir nedeni vardir zira bunlar henuz cok kucuk gunde 20 saate yakin uyumalari lazim uyurken buyume hormonu salgiliyorlar.
Allah bağışlasın yavrunu, bol sütlü gazsız günler diliyorum :)Kızlar hemen hemen hepimiz doğum yaptık sanırım. Ben 25 ağustosta 41.haftamda sezeryan ile doğum yaptım kendi gelmedi malesef. Gaz sıkıntımız war herkes gibi. Gaz yapacak diye korka korka yiyorum herseyi tüketemiyorum. Siz kahvaltıda yemeklerde neler tüketiyorsunuz. Yumurta mesela nasıl yiyorsunuz. Nekadar sürede bir emziriyorsunuz. Geceleri kaç saatte bir emziriyorsunuz. Çok sordum dimi. Şimdiden teşekkürler
Ay bizim de öyle ya, dalamıyor kendi başına hep başında birini istiyor hatta hep kucak istiyor ve hatta kucakta da sık sık farklı pozisyonda tutulmak istiyor. 3 aydan sonra uyku eğitimi vermeyi planlıyorum ama inşallah o zamana kadar böyle devam etmez alışır yalnız da uyumaya.Evet ben de mümkün olduğunca uykuda tutmaya çalışıyorum ama o mübarek saatlere uyanık girdiysek çıkamıyoruz işteakşam 8 ve 11 arası bizim de, süt durumum ve çenesinin maşallahı var Haftaya net öğrenicez ama ilk hafta 350 gram almıştı kaybettiği dahil maşallah
Doyması konusunda sıkıntısı yok, uykuya dalamıyor sadece. Dalınca da güzel uyuyor ama işte illa annesinin kokusunu istiyor uykuya dalarken ben de ilk 3 ay o ne onu yapıyorum inşallah sonrasında kendi kendine uyumaya alıştırırım şimdi gece bizim odada kendi yatağında yatıyor ara sıra odasına koyuyorum odasında uyuyor gündüzleri. Kendi kendine uykuya kesinlikle dalamıyor ama. Ben de zorlamıyorum
Ben onu biliyorum ama yapamam ya, gece sık sık kontrol ediyorum başımı kaldırıp ne yapıyor diye, uyanmış mi düz mu yatiyor, kusmuş mu, başı yan mi yukarı mı çevirmiş ve daha bir sürü şey. Gece lambası bizim her şeyimiz gece.Kızlar bir de melatonin hormonunun iyi çalışması için gece lambası dahi yakmamak lazım, hatırlatmak istedim :) Konusu geçtiğinde yazıcaktım unutmuşum. Aklınızda olsun :)
Spinal anestezi oldum ve cok rahatti ameliyat sırasında, güle oynaya oldum ameliyatı, doktorla espri falan yaptık, kızımı gördüm çıkar çıkmaz, temizlenip kontrolü yapılınca yanıma getirdiler kokladım, ameliyat sonrasında hemen kızımı emzirdim. Genel anesteziden çok daha iyidir bence. Ameliyattan sonra 2 gün yürümek bile çok zordu ama tuvalete vs. kendim gittim hiç destek almadan. 3. gun eve çıktık ve yavaş yavaş artık rahat yürümeye de kızım ağlayınca onunla ilgilenmeye de başladım. 4 ta da 5. gün yataktan da rahatça doğrulmaya başladım hala agrim olsa da. Herkeste baş ağrısı yaparmis ama bende hiç ağrı olmadı, hastanede verdikleri ağrı kesici hariç evde hiç kullanmadım. Tuvalete rahat çıkayım diye duphalac diyenler ilaç verdiler o yüzden gaz ne tuvalet sorunu yaşadım 4. gün onu da bıraktım. Ama 3 hafta oldu hala uzun süre ayakta kalamıyorum, bir yere uzanamıyorum, yere çöküp kızımı yıkayamıyorum. Yani hepsini yapabiliyorum ama yaparsam içteki dikişlerim acıyor. Bir de lastikleri çok hafif bile olsa kıyafetlerim zaman zaman iç dikişlerimin üzerine geldiğinde rahatsız oluyorum. Ve ve ve kızım 2 haftalikken hasta oldum öksürük ve hapşuruklarda sanki dikişler açılmış gibi canım yandı. Normal doğum yapmadım ama çok isterdim ve imkanı olanın sezaryendense normali tercih etmesini öneririm. Tıbbi bir zorunluluk olmadığında en güzeli normal derim ama siz tabi ki yaşamışsınız ve sıkıntıyı çekmişsiniz, en doğru kararı siz verirsiniz ben sadece özendirmek gibi olmasın diye fikrimi belirttim. Hayırlı ve zamanında doğumlar.Agustos anneleri merhaba,
Oncelikle bebislerinizi saglikla sihhatle buyutmek nasip olsun.
Bende insallah kasim annesi olacagim. İlk dogumum normal oldu ama cok sıkıntılıydı bunda sezaryen olacagim. Sezaryen olan anneler bana ne tavsiye edersiniz? Genel anestezi mi yoksa epidural olan mi su an kararsizim. Bir de kac gun sonra ayaga kalkip kendinizi idare edebildiniz kafamda turlu sorular var. Agrilariniz cok mu siddetliydi? Yeni dogum yapmis olduğunuz icin ilk elden bilgi almak istedim. Beni aydınlatabilirseniz cok cok sevinirim.
Neden böyle olur bilmiyorum ama maşallah o ne güzellik öyle, ne güzel gözler. Allah nazardan saklasın ve geçmiş olsun. İnşallah geçer bir an önce yavrunun sıkıntısı.Eki Görüntüle 2039297 Kızlar bizim alnımız böyle oldu sizce neden olabilir kayınvalidem sütün yarıyor kilo alıyor o yüzden dedi ama sizin de başınıza geldi mi böyle bişey Eki Görüntüle 2039297
Musluk suyunu kaynatıp soğumaya bırakıyorum, o suyla yıkıyorum.Nasıl yani. Terkos suyununu kaynatıp yıkıyorsun anlamadım:)
Yüz kısmında da var evet canım teşekkür ederizBizim de yüzde ve kafada var iyi bişeymiş sevindim valla bide emzirince memeyr değen yerlerde oluyor böyle sizde de var mı o
Maşallah çok tatlı
bizimki de 12den 4e kadar uyumadi sagolsun. 4te guc bela uyudu 40 dakikalik meme sonrasi. ama illa bi yataga yatinca yine agladi tabi 2 uyku arasi. 6da da uyandi. suan emiyorFacia
Daha yeni daldı uykuya 2 buçuk saattir uğraşıyorum bitap düştüm uzandım şimdi.
Hayırlı olsun inşallah işine yarar benim kurbağa şu an onun üstündr yatıyor yüzüstü, kokum var diye rahat uyuyor keşke bi tane daha alsaydım diyorum şu an
Çünkü kirlendi ve yıkanması gerekiyor.
Sen nasılsın nasıl geçiyor? Barış jönümüz keyifli mi?
yok canim sizdirmiyor. bizimki 1 hafta once 4 kg idi. simdi olsun en fazla 4.5kg. sizdirma olmadi hic5 kg 55 cm denizim teyzesi. Şimdi kakyı bekliyorum. Acaba büyük gelirde sızdırır mı diye. Emin olamadım.
Benim oğlan da yan yastığı söküp dönüyor nasıl yapıyorsa dün de aşağı kaymış az daha bakmasam düşermiş yataktan Allah korusun altına da yastık koymak lazımGretchen Grundler reflü yatağında uyurken aşağıya kaymıyorlar mı. Bizimki kocaman yatakta bile dönüyor ya da nasıl beceriyorsa yan yan gelip burnunu dayıyor kenarlara:)
Hemen yatırmıyorum ama 15 dakika da beklemiyorum beş dakika falan bekliyorum. 15 dakika beklersem ben de uyurumBelki emzik diyeceğim ama aç çocuk mümkün değil emzikle kandırılmaz. Kolay gelsin
Emzirdikten sonra hemen yatiriyor musun? Üstünden 15 dk geçene kadar yatırma ya da midesine baskı yapmadan gaz çıkart kusmasi azalır. Ben iki gündür alt değiştirirken başını yükseltiyorum kusmasin diye.
20 saat mi? Benim kız elinden gelse 20 saat emer geri kalana da uyku ve alt değiştirmeyo mi sığdırır :)
Allah bağışlasın yavrunu, bol sütlü gazsız günler diliyorum :)
2 günde bir iki yumurta yiyorum her gün yiyince ya da 3 tane yiyince çocuk tuvalete çıkarken zorlanıyor. Peynir yiyorum her kahvaltıda zeytin yiyorum. Domates yiyordum ama bebemde alerji yaptı kestim onu. Salatalık gaz yapıyor diye çok yemiyorum. Fıstık ezmesi yiyorum bir tatlı kaşığı ama ona da dikkat etmek lazım yüksek alerjen çünkü yer fıstığı, kontrollü gitmek lazım. Bir de cevizli bal yiyorum. 2 dilim falan da tam tahilli ekmek. Onun dışında aksamlari gaz yapacak şeyler yememeye çalışıyorum, deneye deneye buluyorum azar azar yiyip. Yeşil üzüm ve çikolata mesela bize yaramıyor. Bulgur ve taze soğan da fena gaz yapıyor. Pilav makarna falan yiyorum sebze yemeği yiyorum. Günde bir veya iki bardak rezene çayı içiyorum ama hazır çaylardan değil kendim demliyorum.
Benim kızım 3 haftalık oldu o yüzden uyandığı zamanlarda emziriyorum ama 3-4 saati gectiyse uyandırıyorum. İlk zamanlarda sarılık olduğu için 2 saatte bir kaldırıp, zorla uyandırıp, hatta zaman zaman uyandirmadan bile emziriyordum. Gündüz de o ne zaman isterse o kadar emziriyorum bazen yarım saatte bir emip memeleri kurutuyor bazen birkaç saat uyuyor uyaninca istiyor. Bebeğe bağlı emzirme süresi. Ben emzirirken uyutuyorum genelde henüz pek alternatif bulamadım, ben uyutunca hep memeye kayiyor bir şekilde babası uyutunca evde tur atıp uyutabiliyor. A aklıma geldi bazen kucağımda şarkı söyleyip bazen de slinge koyup uyutuyorum bak hakkımı yemeyeyim
Ay bizim de öyle ya, dalamıyor kendi başına hep başında birini istiyor hatta hep kucak istiyor ve hatta kucakta da sık sık farklı pozisyonda tutulmak istiyor. 3 aydan sonra uyku eğitimi vermeyi planlıyorum ama inşallah o zamana kadar böyle devam etmez alışır yalnız da uyumaya.
Ben onu biliyorum ama yapamam ya, gece sık sık kontrol ediyorum başımı kaldırıp ne yapıyor diye, uyanmış mi düz mu yatiyor, kusmuş mu, başı yan mi yukarı mı çevirmiş ve daha bir sürü şey. Gece lambası bizim her şeyimiz gece.
Spinal anestezi oldum ve cok rahatti ameliyat sırasında, güle oynaya oldum ameliyatı, doktorla espri falan yaptık, kızımı gördüm çıkar çıkmaz, temizlenip kontrolü yapılınca yanıma getirdiler kokladım, ameliyat sonrasında hemen kızımı emzirdim. Genel anesteziden çok daha iyidir bence. Ameliyattan sonra 2 gün yürümek bile çok zordu ama tuvalete vs. kendim gittim hiç destek almadan. 3. gun eve çıktık ve yavaş yavaş artık rahat yürümeye de kızım ağlayınca onunla ilgilenmeye de başladım. 4 ta da 5. gün yataktan da rahatça doğrulmaya başladım hala agrim olsa da. Herkeste baş ağrısı yaparmis ama bende hiç ağrı olmadı, hastanede verdikleri ağrı kesici hariç evde hiç kullanmadım. Tuvalete rahat çıkayım diye duphalac diyenler ilaç verdiler o yüzden gaz ne tuvalet sorunu yaşadım 4. gün onu da bıraktım. Ama 3 hafta oldu hala uzun süre ayakta kalamıyorum, bir yere uzanamıyorum, yere çöküp kızımı yıkayamıyorum. Yani hepsini yapabiliyorum ama yaparsam içteki dikişlerim acıyor. Bir de lastikleri çok hafif bile olsa kıyafetlerim zaman zaman iç dikişlerimin üzerine geldiğinde rahatsız oluyorum. Ve ve ve kızım 2 haftalikken hasta oldum öksürük ve hapşuruklarda sanki dikişler açılmış gibi canım yandı. Normal doğum yapmadım ama çok isterdim ve imkanı olanın sezaryendense normali tercih etmesini öneririm. Tıbbi bir zorunluluk olmadığında en güzeli normal derim ama siz tabi ki yaşamışsınız ve sıkıntıyı çekmişsiniz, en doğru kararı siz verirsiniz ben sadece özendirmek gibi olmasın diye fikrimi belirttim. Hayırlı ve zamanında doğumlar.
Neden böyle olur bilmiyorum ama maşallah o ne güzellik öyle, ne güzel gözler. Allah nazardan saklasın ve geçmiş olsun. İnşallah geçer bir an önce yavrunun sıkıntısı.
Musluk suyunu kaynatıp soğumaya bırakıyorum, o suyla yıkıyorum.
Valla maşallah 2 saate yakındır uyuyor o ara ben de uyudum inşallah uyanmaz sabaha tamamlasa negzel olurbizimki de 12den 4e kadar uyumadi sagolsun. 4te guc bela uyudu 40 dakikalik meme sonrasi. ama illa bi yataga yatinca yine agladi tabi 2 uyku arasi. 6da da uyandi. suan emiyor
Bizde de durum aynı çocukta Çıldırdı bende valla aldım yanıma bende uzandım yanına şuan öyle yatıyoruz daldı çok şükürKızlar bugün bütün bebeklerde mi aynı problem var ya sabahtan beri em kus kaka gaz tekrar em aynı döngü içindeyiz öğlen bi saat ancak uyudu 8 den beri ayakta şimdi Yen'i Yen'i daldı napacaz ya
Cnm o dedigin yatir kaldir yontemini ben buyuk kizimda uyguladim ve gercekten mucize gibi oldu bana ama 4 aydan once asla onermiyo bu taktigi bulan bi arastir istersen daha bebeklerimiz cok kucuk cok ama cok zor bi donemden geciyoruz ama bi okadarda guzel donem benim 4bucuk yasindaki kizimla inan daha zor geliyo ama 4 ayi doldurunca baslicam o yontemeaglamasina dayanabilirim dersen israrla kucagina alip sakinlestirip tekrar yatirmayi dene. bikac gun boyle surebilir ama eminim sure gittikce kisalacaktir. bugun onu deniyoruz biz. yoksa ben perisan oluyorum. geriliyorum bu sefer bebek daha da huzursuzlasiyor. birak kilo almaya baslayip boyu uzadikca kolumda tutmak da zorlasiyor gittikce. biraz bencilce gelebilir kimilerine ama neye alisirsa oyle gidecek sonradan dondurmek daha da zor olacak. e bide aslan burcu inat mi inathayir bide memede uyudu hemen yatirmayayim kusmasin diyorum o 2dk icinde kolunu bacagini savurup yeniden uyandiriyor kendisini. zaten agzinin dibinde hemen memeye yapisiyor. e ben 24 saat yapisik oturamam ki oyle. saat 12den 4e kadar uykuya direndi resmen. 4te uyudu mecburen artik pili bitti iyice. hala uyuyor bakalim ne kadar surecek
Cnm resim net diil ama çok pul pul olduysa, kabarıklık vs de varsa ben olsam doktora bi sorarım. Mustela vs gibi bi krem önerebilir.Eki Görüntüle 2039297 Kızlar bizim alnımız böyle oldu sizce neden olabilir kayınvalidem sütün yarıyor kilo alıyor o yüzden dedi ama sizin de başınıza geldi mi böyle bişey Eki Görüntüle 2039297
Aynen! Sabahtan beri emip emip kusuyoruz.. kaka zaten had safha... genel hali herzamanki gibi, ateş de yok,, o yüzden endişelenmemeye çalışıyorum ama çok yoruldumBizde de durum aynı çocukta Çıldırdı bende valla aldım yanıma bende uzandım yanına şuan öyle yatıyoruz daldı çok şükür
Amin cnm :) bi daha asla :))Neyseki birşey olmamış canım çok şükür.. çok hikaye duyuyoruz bu şekilde kötü sonuçlanan Allah korusun.
Oldunuz mu aşınızı? Bugündü di mi kontrol?Facia
Daha yeni daldı uykuya 2 buçuk saattir uğraşıyorum bitap düştüm uzandım şimdi.
Hayırlı olsun inşallah işine yarar benim kurbağa şu an onun üstündr yatıyor yüzüstü, kokum var diye rahat uyuyor keşke bi tane daha alsaydım diyorum şu an
Çünkü kirlendi ve yıkanması gerekiyor.
Sen nasılsın nasıl geçiyor? Barış jönümüz keyifli mi?
Rica ederm cnm,, pek bişey öğrenemedim ama :))))Çok saol bilgi için canım :) Teşekkürler :)
Bizde gece 4 ten beri dogru duzgun uyumadik..yatiriyorum kalkiyo..memede uyucakmis..nasil olacak boyle yaa.. tam cildiriyodum ki uyudu cok sukur yorgunluktan..biraz uyur gibi bu sefer..insallah :)Isyaaaaaaaaaaannnnnnnn . Sabah 11 den beri uykuya dalamıyoruz emmek istiyo orda uyuyo yerine yatırınca biraz önce uyuyan o değil gibi açıyo gözleri . Kaka da yapıyo gaz da çıkarıyor ama arada bir basıyo çığlığı . Ne oluyor bu çocuğa çözemedim . Yorgunluktan ve stresten mideme ağrı girdi
Bizimki de öyle... o yüzden hazır suya devam :) en çok dizanteriden korkuyo bildiğim kadarıyla, o da banyo suyundan geçebiliyormuş çünkü...Ben 1 yaşına kadar hazır suyla yıkamamıştım ondan eminim. 6 ay kesin devam ederim sonrasınıda burdan konuşuruz:) bizim dr hazır suyla yıkayın dedi çünkü istemsiz yutuyorlar. Hatta bizimki ağzını şapırdatıyor.
Yok canım 6 Eylülde.Oldunuz mu aşınızı? Bugündü di mi kontrol?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?