Kafana takma hiç allah kuvvetini verir. Bol bol su iç ve fırsat buldukça yürümeye çalış sadece o zaman daha çabuk toparlarsın.Anladim canim. Cok sevindim cok sıkıntı cekmeden atlatabilmissin.insallah bende bir an once toparlanmayi cok istiyorum.yapisal olarak zayifim benim icin bir avantaj olabilir belki. Diger annelere de tez zamanda sifalar dilerim.
Tek başımayım ben sürekli pış pış emme ve kaka uçgeniyle sabah ediyoruz en son ikimizde yorgun düşüyoruz sırt ağrısından nasıl yattığımı bilmiyorumElimizden tek gelen minimum hasarla atlatmaya çalışmak cnm :)) onun için de birimiz pışpışlayıp sakinleştiriyor ben de sakinleşince emziriyorum,, memeyle kavgaya başlayınca yine pışpış,, sonra yine meme vs vs... arada kaka yapıyor mutlaka,, bir kere onun için mola, gerisi de meme kısacası :)) tamamen uyuyamama sorunu... tabi bu arada o kadar çok emmiş oluyor ki sonrasında 4-5 saat aralıksız uyuyor :)
Fena sallamışım :)Yok canım 6 Eylülde.
Allah yardımcın olsun cnm... az daha sabır,, gittikçe kolaylaşıcak :)Tek başımayım ben sürekli pış pış emme ve kaka uçgeniyle sabah ediyoruz en son ikimizde yorgun düşüyoruz sırt ağrısından nasıl yattığımı bilmiyorum
Ben doktor kontrolümüz olana kadar senin gibi yaptım 2 saati hiç geçirmedim hatta sütüm o kadar çok geliyordu ki sağıp sağıp birde onları içiriyordum. Sarılığı 9.8 çıktı doktorumuz sıkıntı yok deyince artık bebeğim ne zaman isterse o zaman vermeye başladım.Bende sarılıktan korkuyorum daha haftası dolmadı 25 inde doğum yaptım. İki saatte bir emziriyorum ben ama sormak istedim yinede. Kırkından sonramı istediği zaman emzirmeliyim acaba yani ne kadar süre belli aralıkla emzirmeliyim bilemedim. Gündüz mışıl mışıl uyuyor ama gece çok huysuzlanıyor.
Allah bağışlasın yavrunu, bol sütlü gazsız günler diliyorum :)
2 günde bir iki yumurta yiyorum her gün yiyince ya da 3 tane yiyince çocuk tuvalete çıkarken zorlanıyor. Peynir yiyorum her kahvaltıda zeytin yiyorum. Domates yiyordum ama bebemde alerji yaptı kestim onu. Salatalık gaz yapıyor diye çok yemiyorum. Fıstık ezmesi yiyorum bir tatlı kaşığı ama ona da dikkat etmek lazım yüksek alerjen çünkü yer fıstığı, kontrollü gitmek lazım. Bir de cevizli bal yiyorum. 2 dilim falan da tam tahilli ekmek. Onun dışında aksamlari gaz yapacak şeyler yememeye çalışıyorum, deneye deneye buluyorum azar azar yiyip. Yeşil üzüm ve çikolata mesela bize yaramıyor. Bulgur ve taze soğan da fena gaz yapıyor. Pilav makarna falan yiyorum sebze yemeği yiyorum. Günde bir veya iki bardak rezene çayı içiyorum ama hazır çaylardan değil kendim demliyorum.
Benim kızım 3 haftalık oldu o yüzden uyandığı zamanlarda emziriyorum ama 3-4 saati gectiyse uyandırıyorum. İlk zamanlarda sarılık olduğu için 2 saatte bir kaldırıp, zorla uyandırıp, hatta zaman zaman uyandirmadan bile emziriyordum. Gündüz de o ne zaman isterse o kadar emziriyorum bazen yarım saatte bir emip memeleri kurutuyor bazen birkaç saat uyuyor uyaninca istiyor. Bebeğe bağlı emzirme süresi. Ben emzirirken uyutuyorum genelde henüz pek alternatif bulamadım, ben uyutunca hep memeye kayiyor bir şekilde babası uyutunca evde tur atıp uyutabiliyor. A aklıma geldi bazen kucağımda şarkı söyleyip bazen de slinge koyup uyutuyorum bak hakkımı yemeyeyim
.
ben tekrat calismayacagim için issizlik maasina basvurmustum 1 yil boyinca aylik olaraka almistim. Diğer parayi bankadan hesabima kisa sürede yatirmislardi toplu olarak. gecen yil arkadasimda dogum yapti ayni sekilde 30-40 gün sonra paraui aldi.normalde cok beklemiyorsunCanım işsizlik maaşına neden başvurdun peki. Toplu dediğin izin bitince mi aldım yoksa başında mı aldın? izin bitince toplu olucaksa bana biraz zor olucak çünkü.
Tamamdır canım çok saol bilgi için :)ben tekrat calismayacagim için issizlik maasina basvurmustum 1 yil boyinca aylik olaraka almistim. Diğer parayi bankadan hesabima kisa sürede yatirmislardi toplu olarak. gecen yil arkadasimda dogum yapti ayni sekilde 30-40 gün sonra paraui aldi.normalde cok beklemiyorsun
Olsun canım benim :) uğraşman yazman yeter :)Rica ederm cnm,, pek bişey öğrenemedim ama :))))
Ay canım teşekkür ederim :) uyumaması da sorun olurdu aynenAma uykuyu sevmesi de iyi cnm,, o açıdan şanslısın en azından :)) sen tek başına da halledersin,, hiç merak etme,, bi kere becerikli kadınsın,, o zaten kesin
Pul pul değil daha çok isilik gibi ama sanki bugün hafifledi gibi birkaç gün daha bekleyeceğim geçmezse götürücem artıkCnm resim net diil ama çok pul pul olduysa, kabarıklık vs de varsa ben olsam doktora bi sorarım. Mustela vs gibi bi krem önerebilir.
Bende hakkını yemeyim gaz işi bende dedi dün gece ben emzirdim o gazını aldı :) emzir yat sen dedi bebişi uyuttu güzelce ama yine de kalkmadığı günlerde ruhu bile duymuyo :)Ben edememiştim de kendi geliverdi işte :))) iyi olmuş ama ,, büyüsün çıksın aradan yaa :)) rahata alışınca daha zor olucaktı sanırım... benim eşim de öyle,, kendi duymuyor,, ama ola ki duyarsa ve uykudan da uyanabilirse kalkar, hakkını yemeyeyim... ama uyku daha tatlı gelirse her türlü odunluğu da yapar :))) bi de onlar bağlandıkça daha fedakar oluyo sanırım,, çünkü birkaç aylıkken Ayşe'yi uyusun diye sabaha karşı gezmelere çıkardığı falan da çok olmuştur Allah biliyo :)))
Emzik almıyo mu minik ben arada kısa süreli de olsa Emzik le kandırabiliyorumBizde gece 4 ten beri dogru duzgun uyumadik..yatiriyorum kalkiyo..memede uyucakmis..nasil olacak boyle yaa.. tam cildiriyodum ki uyudu cok sukur yorgunluktan..biraz uyur gibi bu sefer..insallah :)
Bende yoruldum ve büküldükçe dikişlerim de ağrı yapıyo sezeryan ın en zor kısmı galiba biraz yorulunca kendini hatırlatıyor. Minicik boylarıyla keyifleri nasıl isterse bizi öyle yönetiyolar vallaAynen! Sabahtan beri emip emip kusuyoruz.. kaka zaten had safha... genel hali herzamanki gibi, ateş de yok,, o yüzden endişelenmemeye çalışıyorum ama çok yoruldum
Canim uyku da emmek kadar degerli ama bazi cocuk uyumayabiliyor. Benimki 1 postada 45 dk emiyor toplamda 8 defa emiyor kalani uyku :) tabi son bir haftadir uyku aralarinda aktivitelerimiz basladi uyku suremiz 14 16 saat gibi bir araliga dustu ama ilk iki ay 20 saate yakin uyudu sükür zaten bu kadar cabuk buyumesini de uykusuna borcluyuz. Bugun tartildik 4600 gram olmusuz.Belki emzik diyeceğim ama aç çocuk mümkün değil emzikle kandırılmaz. Kolay gelsin
Emzirdikten sonra hemen yatiriyor musun? Üstünden 15 dk geçene kadar yatırma ya da midesine baskı yapmadan gaz çıkart kusmasi azalır. Ben iki gündür alt değiştirirken başını yükseltiyorum kusmasin diye.
20 saat mi? Benim kız elinden gelse 20 saat emer geri kalana da uyku ve alt değiştirmeyo mi sığdırır :)
Allah bağışlasın yavrunu, bol sütlü gazsız günler diliyorum :)
2 günde bir iki yumurta yiyorum her gün yiyince ya da 3 tane yiyince çocuk tuvalete çıkarken zorlanıyor. Peynir yiyorum her kahvaltıda zeytin yiyorum. Domates yiyordum ama bebemde alerji yaptı kestim onu. Salatalık gaz yapıyor diye çok yemiyorum. Fıstık ezmesi yiyorum bir tatlı kaşığı ama ona da dikkat etmek lazım yüksek alerjen çünkü yer fıstığı, kontrollü gitmek lazım. Bir de cevizli bal yiyorum. 2 dilim falan da tam tahilli ekmek. Onun dışında aksamlari gaz yapacak şeyler yememeye çalışıyorum, deneye deneye buluyorum azar azar yiyip. Yeşil üzüm ve çikolata mesela bize yaramıyor. Bulgur ve taze soğan da fena gaz yapıyor. Pilav makarna falan yiyorum sebze yemeği yiyorum. Günde bir veya iki bardak rezene çayı içiyorum ama hazır çaylardan değil kendim demliyorum.
Benim kızım 3 haftalık oldu o yüzden uyandığı zamanlarda emziriyorum ama 3-4 saati gectiyse uyandırıyorum. İlk zamanlarda sarılık olduğu için 2 saatte bir kaldırıp, zorla uyandırıp, hatta zaman zaman uyandirmadan bile emziriyordum. Gündüz de o ne zaman isterse o kadar emziriyorum bazen yarım saatte bir emip memeleri kurutuyor bazen birkaç saat uyuyor uyaninca istiyor. Bebeğe bağlı emzirme süresi. Ben emzirirken uyutuyorum genelde henüz pek alternatif bulamadım, ben uyutunca hep memeye kayiyor bir şekilde babası uyutunca evde tur atıp uyutabiliyor. A aklıma geldi bazen kucağımda şarkı söyleyip bazen de slinge koyup uyutuyorum bak hakkımı yemeyeyim
Ay bizim de öyle ya, dalamıyor kendi başına hep başında birini istiyor hatta hep kucak istiyor ve hatta kucakta da sık sık farklı pozisyonda tutulmak istiyor. 3 aydan sonra uyku eğitimi vermeyi planlıyorum ama inşallah o zamana kadar böyle devam etmez alışır yalnız da uyumaya.
Ben onu biliyorum ama yapamam ya, gece sık sık kontrol ediyorum başımı kaldırıp ne yapıyor diye, uyanmış mi düz mu yatiyor, kusmuş mu, başı yan mi yukarı mı çevirmiş ve daha bir sürü şey. Gece lambası bizim her şeyimiz gece.
Spinal anestezi oldum ve cok rahatti ameliyat sırasında, güle oynaya oldum ameliyatı, doktorla espri falan yaptık, kızımı gördüm çıkar çıkmaz, temizlenip kontrolü yapılınca yanıma getirdiler kokladım, ameliyat sonrasında hemen kızımı emzirdim. Genel anesteziden çok daha iyidir bence. Ameliyattan sonra 2 gün yürümek bile çok zordu ama tuvalete vs. kendim gittim hiç destek almadan. 3. gun eve çıktık ve yavaş yavaş artık rahat yürümeye de kızım ağlayınca onunla ilgilenmeye de başladım. 4 ta da 5. gün yataktan da rahatça doğrulmaya başladım hala agrim olsa da. Herkeste baş ağrısı yaparmis ama bende hiç ağrı olmadı, hastanede verdikleri ağrı kesici hariç evde hiç kullanmadım. Tuvalete rahat çıkayım diye duphalac diyenler ilaç verdiler o yüzden gaz ne tuvalet sorunu yaşadım 4. gün onu da bıraktım. Ama 3 hafta oldu hala uzun süre ayakta kalamıyorum, bir yere uzanamıyorum, yere çöküp kızımı yıkayamıyorum. Yani hepsini yapabiliyorum ama yaparsam içteki dikişlerim acıyor. Bir de lastikleri çok hafif bile olsa kıyafetlerim zaman zaman iç dikişlerimin üzerine geldiğinde rahatsız oluyorum. Ve ve ve kızım 2 haftalikken hasta oldum öksürük ve hapşuruklarda sanki dikişler açılmış gibi canım yandı. Normal doğum yapmadım ama çok isterdim ve imkanı olanın sezaryendense normali tercih etmesini öneririm. Tıbbi bir zorunluluk olmadığında en güzeli normal derim ama siz tabi ki yaşamışsınız ve sıkıntıyı çekmişsiniz, en doğru kararı siz verirsiniz ben sadece özendirmek gibi olmasın diye fikrimi belirttim. Hayırlı ve zamanında doğumlar.
Neden böyle olur bilmiyorum ama maşallah o ne güzellik öyle, ne güzel gözler. Allah nazardan saklasın ve geçmiş olsun. İnşallah geçer bir an önce yavrunun sıkıntısı.
Musluk suyunu kaynatıp soğumaya bırakıyorum, o suyla yıkıyorum.
-UyandıValla maşallah 2 saate yakındır uyuyor o ara ben de uyudum inşallah uyanmaz sabaha tamamlasa negzel olur
Saat basi cok degil mi canim ya?Evet sağ ol aynen öyle yapıyorum da sanırım sorun çok uyuyup vaktinin çok gecmesiymis sanırım. Uyandiramiyorduk annem çok sariyordu çocuğu sıcaktan da uyanmıyordu. Şimdi çözüldü saat başı uyandırıp emziriyorum:)
Hımmm anladım teşekkür ederom:)
Sanırım anneyi istiyorlar dediğin gibi :)
Bakayım çok sağ ol :) Zaten sabahtan beri bir şeyler okuyup duruyorum. Neyseki çözüldü problem.
:) canim bize dr da oyle dedi en yakin arkadasimin da bebisi var dru da aynisini soylemis. Ama bilemiyorum tabisecret07 kizlar ben bunlarin sut ile alakali oldugunu dusunmuyorum cunku baris burnunda bi 10 tane kadar beyaz sivilcemsi seylerle dogdu :)) daha gelirken ergen geldi cocuum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?