Kafamda deli sorularEv dışına alışınca hep onu istemez mi? Önümüz kış nasıl olur ki?
Bide jokerdede varmış:) ben kendim ordan alıcaktım sipariş Te yapıyorlar internet sitesindentamam canim sagol. esime soyleyim de baksin ara ara. siparisle mi getiriyorlar?
Emmeden önce memenin doluluğuyla emmeden sonrasını karşılaştır. Eğer meme sönmüş gibi yumuşacıksa muhtemelen 50 ccden fazla emmistirbizimki de aynen.
memeyi 15 dk. emip birakiyor,biberonu 60 cc bile ictigi oluyor. dun tek gogsumu sagdim,50 cc cikti. acaba 15 dk.da 50 cc nin hepsini iciyor mudur,iciyorsa o kadar kisa surede cok iyi. bunu nasil anlayacagiz ya
Aynen illa araya birini sokacaksın ozaman işin birazcık daha ilerliyor . İşte Ünv olmuyor .canim malesef universitenin sacma uygulamalari var. ben de kiziyorum bazen.
benim bebegim ayaginda egrilikle dogdu. hemen ortopedi doktorunun gormesi gerekirdi ama bize dogumdan 20 gun sonraya randevu veriyorlar. e ben neden umiversitede dogum yaptim ve o sıkıntılari katlandim. bebegimde bir sey olursa hemen mudahale edilsin diye. ama yok iste,bazi seyler yanlis isliyor. biz kendimiz arastirmasak belki de ayaklarinin alciya alinmasi gecikecekti.bazi hastalarin aciliyeti varsa onlara oncelik taniyacaksin ki gec olmasin. tum tahliller bitsin ben de gitmeyecegim. hem uzak evime hem randevular cok gec.
jokerde vardi sanirim . internette de illa vardir biz eczaneden aldik. internetten daha ucuza gelir amahangi magazalarda satiliyor canim,internette mi yoksa sadece?
ne kadar merak ettim:)
Birkaç gün sağ tamamen hem makineyle hem elle, sıcak su altında masaj yap sonra tekrar sağ. Eğer geçmezse git. En azından doktor sana git sağ gel derse sağdım da geldim uzatma da teşhis koy diyebilKızlar benim koltuk altımda beze çıkmıştı çok acıyordu doktora gittim süt le alakası yok mikrobik dedi iğne verdi kullandım beze küçüldü ama tamamen gitmedi ben süt kanallarıyla alakası olduğunu düşünüyorum çünki o meme bezeden sonra diğer meme kadar dolmuyor genel cerrahiye gidicem yanlız emzirdikten sonra sağsammı acaba diyorum belki ozaman düzelir
İnşallah alırsın uykunu beben de sakin durur. Sonrasında da kolay gelsinBen uyur kızlar bebek uyudumu annede uyumalı yoksa zombı gıbı dolaşırız , bide misafirim gelicek umarım oğluşum uslu olur :) size iyi sohbetler
bizimki de uyumuyor gazi varsa. 4-6 arasi kivranmaktan dogru duzgun uyuyamadi cocuk. aglamadi ama kipir kipirdi hep. 6da uyandi artik. emdi. altini degistireyim diye bi actim beline kadar yapmis ve kurumuslar mendille olacak gibi degil suyun altinda yikadim. sonra tam giydirdim fosurt bi daha yapti. temizledim. artik iyice uyandi diye burnunu temizleyeyim dedim. cok huysuzlandi memeye aldim veBirinci elden sıcağı sıcağına geldim teorinizi yanlışlamaya :)
Gaz sancısıyla uyandı, uzun bir masaj seansı sonrası pamuk gibi oldu. Şimdi emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor. 5 dk sonunda meme ucunu ağzına verdim, emsin diye süt damlattım ama yok. Az daha uğraşıp olmazsa yatıracağım. Tek derdi gazmış veledin mışıl mışıl uyudu.
Benim kucağımdaysa omuzda da olsa kucakta da olsa hep memeye kaymaya çalışıyor o yüzden kolay olmuyor ama eşimde uyuyor öyle. Bir de bugun banyodan sonra bebe yağıyla masaj yaptım, mest oldu. Yüzüstü yatmayan bebe o pozisyonda uyuyakaldı. Uyutmak icin mükemmel bir yöntem olabilirdi eğer giydirirken uyanmasaydı.
Evininhatunu kaç zamandır bunu bekliyorsun yaparsın tabi. Zümra kızına ve kendine güven, imkanın varsa en güzeli normal. Doğru nefes ve kendine güvenle halledersin sen.
Sancı sırasında yürüyüş yap, hareket yap, açılman hızlansın diye comel kalk (bunu biri teyit etsin doğum başladıktan sonra yapılıyor muydu hatırlayamadım. Ay hadi doğur kızını da doğum faslı kapansın bebek faslı tamamiyle açılsın
Kolay doğumlar, kendine guven :)
Benimki aç değil hergün 6dan sonra boşnöbet adamın keyfini bekliyoruz yattı emzikle etrafı izliyor arada ses veriyor buradayım diye :)Evet belirli saatler gerçekten kalabalık demekki hemen hemen aynı saatlerde acıkıyor bızdıklar :)))
Yok cnm herzaman diildir tabi de,, gece böyle uzun uzun emiyo memede uyuyup kalıyo benimki, sonra gazını falan çıkarmaya cesaret edemeden yatırıyorum ortalama 4 saat uyuyo o şekilde.Birinci elden sıcağı sıcağına geldim teorinizi yanlışlamaya :)
Gaz sancısıyla uyandı, uzun bir masaj seansı sonrası pamuk gibi oldu. Şimdi emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor. 5 dk sonunda meme ucunu ağzına verdim, emsin diye süt damlattım ama yok. Az daha uğraşıp olmazsa yatıracağım. Tek derdi gazmış veledin mışıl mışıl uyudu.
Benim kucağımdaysa omuzda da olsa kucakta da olsa hep memeye kaymaya çalışıyor o yüzden kolay olmuyor ama eşimde uyuyor öyle. Bir de bugun banyodan sonra bebe yağıyla masaj yaptım, mest oldu. Yüzüstü yatmayan bebe o pozisyonda uyuyakaldı. Uyutmak icin mükemmel bir yöntem olabilirdi eğer giydirirken uyanmasaydı.
Evininhatunu kaç zamandır bunu bekliyorsun yaparsın tabi. Zümra kızına ve kendine güven, imkanın varsa en güzeli normal. Doğru nefes ve kendine güvenle halledersin sen.
Sancı sırasında yürüyüş yap, hareket yap, açılman hızlansın diye comel kalk (bunu biri teyit etsin doğum başladıktan sonra yapılıyor muydu hatırlayamadım. Ay hadi doğur kızını da doğum faslı kapansın bebek faslı tamamiyle açılsın
Kolay doğumlar, kendine guven :)
Aynen içim rahat etmiyor benimde gözümle görmediğim için ne kadar içtiğini biberonu da vermek istemiyorum ama kıyamıyorum da napcaz bilmiyorumbizimki de aynen.
memeyi 15 dk. emip birakiyor,biberonu 60 cc bile ictigi oluyor. dun tek gogsumu sagdim,50 cc cikti. acaba 15 dk.da 50 cc nin hepsini iciyor mudur,iciyorsa o kadar kisa surede cok iyi. bunu nasil anlayacagiz ya
bi de oyle dene bakalim umarim ise yarar.
bizimki de 4-6 arasi uyudu ama nasil uyudu garibim belli degil. bi 10 kez gaz cikardi sanirim. kipir kipir kipir o kadar harekete cikti belki de. ne bicim gaz biriktiyse cocukta artik. 2 saat iyi bile uyudu o kadar kipirdanmaya. kiyamam ya bitsin su gaz sorunlari bi an oncebugun esim isbasi yapti. kv ile yalniz kaldik. bi bebekle yalniz kalamadim. bakalim napicaz.
Güçlü ol sakın vazgeçme bebeğini düşün sen sancıları boşver Allah yardımcın olsunIlaca qerek kalmadi qalibasancim basladi suan 10 dkda bir nisanimda qeldi ama cok.kotuyum kizlar yapamicammi ne normali
Yaylanmak ilginc olacak ama bi deneyeyim :)) TeşekkürlerBen de ilk sağlık ocağına gitmiştim. Ağlayacak gibi olunca yaylanarak yürüdüm ise yaradı, belki senin de işine yarar :)
O hareketi bir anlatsana tekrar. Karnına destek vermeden mi başını tutuyorsun? Az önce bir deneyeyim dedim de benim perte çıkmış bileklerimle olacak gibi değildi. Eşime anlatacağım o dener belki bizde de ise yarar.
Benim de 8 kilo duruyor hala ama karnım gitti yerinde sadece deri yığını var onu da karın kaslarımı çalıştırma iznim başlayınca pilatesle sıkıştırıp atarım diye düşünüyorum :)
Ben normal olmadım ama doktor bana kullanma korse dedi, onu da belirteyim.
Senin durumun da zormus yaYok canım merak etme depresyon değil sadece lohusa duygusallığı bende yaşadım aynı şeyi eşim uzun yol şoförü bir hafta evse kaldıktan sonra işe gidince çok üzüldüm evden herkes gitsin eşimle kızımla kalalım istedim bu lohusalıkta kendi kendime söz verdim kızlarımın lohusalıklarında onlar nasıl isterse öyle davranıcam
Ben de çok merak ediyorum hayatımız nasıl şekillenecek. Inşallah iyi olur.Aynı durum bende de var eşim öğretmen mecbur görev yerine döndü biz kızımla annemde kaldık. 3 hafta sonra gidicez bizde ama aklıma düştükçe gözlerim doluyor hemen. Birde gidince hiç bişey eskisi gibi olmayacak artık sürekli bize ihtiyacı olan canımızdan bir parça ek. olacak hayatımızda. Çok merak ediyorum bundan sonra nasıl olacak diye
Umarım dediğin gibi hayatımız duzene girince belki birbirimize daha çok vakit ayırabilirizcok geldigi icin rahatsiz ediyor olabilir gercekten. emzirme oncesi biraz sagmayi deneyebilirsin. ya da meme ucunu makas seklinde 2 parmaginin arasina sikistirarak verebilirsin sut akisini yavaslatmak icin. bir de oyle dene. hic basima gelmedi sadece okuduklarim uzerinden yorum yapiyorum :)
oyy kiyamam ya. o yuzune bakarak duygusal hallere girme bana da oluyor. bebisin azcik daha duzene girdikten sonra esinle birbirinize daha cok vakit ayirabilir hale geliceksiniz uzulme. zor bi surecten geciyoruz. ama hep boyle kalmayacak hersey guzel olacak
ama lohusalik depresyonu degil bu. o bambaska bisey. allah hic birimizi o psikolojiye sokmasin :)
Cok sağ ol, o kadar güzel yazmışsın ki moralim yerine geldi ama okurken yine duygulandım. Umarım her şey yoluna girince daha güzel olurAy böyle güzel his depresyon olur muymuş hiç :)
Heyecan bence bu, bende de oluyor benzer şekilde ki olmasi da normal. Eşinle şimdilik bebekle ilgilenmeniz gerek çünkü dünyada ilk zamanları ve ilgiye çok muhtaç ama daha sonra düzene girecek ve eşinle de istediğin gibi vakit geçirmeye fırsatın olacak. Tamam, cok fazla baş başa kalamayabilirsiniz eskisi gibi ama yine de aranız ve ilişkiniz eskisi gibi hatta belki daha iyi bile olabilir :)
Bebeğine bakınca duygularının dolup taşması, bazen ağlama bazen gülme haline girmen de çok normal, öyle mükemmel bir şey yaptınız ki insanın tüm güzel duygularını barındırıyor küçücük bedeninde :)
Yön söylemedi ben de sormadım o sıcakta kessen korse giymem diye
Bir tane en sonda vardı o da kalmadı.
Tamam eşime anlatırım deneriz, benim yapmam mümkün değil bazen normal bile kaldırırken kopacak gibi oluyor bileğim.
Kendi uyku rekorunu mu kırdı sanki Barış Bey? Ay maşallah inşallah hep böyle güzel ve bol uykuyla gider :)
Daha erken senin için 3-4. haftada iyice biter üzülme hele şimdi emzirme maratonuna da hız verirsen iyice gider, bir şeycik kalmaz :)
Sen zor şeyler de yaşadın ama çok güzel üstesinden geldin. Arkadaşların da dediği gibi lohusa depresyonu değil duygusallık sanırım sadece.ben de gecen gunlerde cok agladim canim. hem hastanede gecirdigim o kotu 3 gun,hem sonraki agrilarim vs.
bende kendimi yalniz hissetme duygusu oldu. sanki koskoca dunyada yalniz kalmisim,herkes beni birakip gidecek duygusuna kapildim ki annemle esim surekli biz seni asla yalniz birakmayiz dediler ama buna ragmen garip bir psikolojiye girdim,icimde garip bir huzun vardi,hala biraz var ama daha iyiyim simdi. ben de dusundum acaba lohusa depresyonuna mi girdim diye,hala cevabini bulamadim ama.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?