2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım anne sütündeki bir madde sarılığa sebep oluyor süt sarılığında. Birşey yapmıyorsun emzirmeye devam ama geç geçiyor işte 3 ay sürüyor. Çok yükselirse sarılık 24 saat anne sütünü kesiyorsun ve düşüyor değer sonra tekrar emzirme devam.
3 ay devam yani
Mamayı az vermemin sebebi dediğin gibi zaten gece memeyi de çok emmiyor. Demek ki az ile doyuyor diye düşünüyorum ayrıca kocaman bir karınla uyumak zor, rahatsız olmasın diye de çok vermiyorum.
Sabah kalkınca emzirme Faslı'nı uzatıp deneyeceğim bakalım tam doyurmayı. Çünkü dediğin gibi uykusu olduğumda hemen uyuyor, emme işini bitirmeden. O zaman da aç kalması doğal.

teşekkürler canım . Bazı çocuklar sallanmayı isterler diyorlar ya bizim ki istiyor galiba . Gaz çıkarma pozisyonunda poposuna pat pat yaparak uyuyor bazen , meme haricınde kendi yatarak nadir uyuyor tek sorun bızdemı dıye merak ettim

Kızlar meme haricinde bebeklerınızı nasıl uyutuyorsunuz ?
Hafif kundak yapıp emziğini verip pışpışlayarak ttabi tamamen toksa ve çok huysuz değilse doğa biraz memeci illa aç olması gerekmiyor meme istemesi için sakinleşmek içinde memeye yapışıyor :)

bi de oyle dene bakalim umarim ise yarar.
bizimki de 4-6 arasi uyudu ama nasil uyudu garibim belli degil. bi 10 kez gaz cikardi sanirim. kipir kipir kipir o kadar harekete cikti belki de. ne bicim gaz biriktiyse cocukta artik. 2 saat iyi bile uyudu o kadar kipirdanmaya. kiyamam ya bitsin su gaz sorunlari bi an once bugun esim isbasi yapti. kv ile yalniz kaldik. bi bebekle yalniz kalamadim. bakalim napicaz.

Bence de toksa gayet güzel uyuyor cnm,, gaz falan hikaye :)
Birinci elden sıcağı sıcağına geldim teorinizi yanlışlamaya :)
Gaz sancısıyla uyandı, uzun bir masaj seansı sonrası pamuk gibi oldu. Şimdi emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor. 5 dk sonunda meme ucunu ağzına verdim, emsin diye süt damlattım ama yok. Az daha uğraşıp olmazsa yatıracağım. Tek derdi gazmış veledin mışıl mışıl uyudu.

Benim kucağımdaysa omuzda da olsa kucakta da olsa hep memeye kaymaya çalışıyor o yüzden kolay olmuyor ama eşimde uyuyor öyle. Bir de bugun banyodan sonra bebe yağıyla masaj yaptım, mest oldu. Yüzüstü yatmayan bebe o pozisyonda uyuyakaldı. Uyutmak icin mükemmel bir yöntem olabilirdi eğer giydirirken uyanmasaydı.

Evininhatunu kaç zamandır bunu bekliyorsun yaparsın tabi. Zümra kızına ve kendine güven, imkanın varsa en güzeli normal. Doğru nefes ve kendine güvenle halledersin sen.
Sancı sırasında yürüyüş yap, hareket yap, açılman hızlansın diye comel kalk (bunu biri teyit etsin doğum başladıktan sonra yapılıyor muydu hatırlayamadım. Ay hadi doğur kızını da doğum faslı kapansın bebek faslı tamamiyle açılsın
Kolay doğumlar, kendine guven :)

Son düzenleme:
Bizdede anne sütü sarılığı devam edıyor 11 re düştü oranı sizinki nasıl ? Görünümü sarımı bebegın
suan takipleri universitede canim,ordaki tahliller bitince disarda bir doktora baslayacagiz ama kime gidecegimi bilmiyorum. doruk yildirim bize yakin,ordan iyi bir doktor bulsam iyi olacak. sen kime goturuyorsun?
bizde Ünv gıdıyorduk en son çıldırttılar , uzayan sarılığımız var uzadığı için idrar kültürüne bakıyorlar orda bakteri üremesi olmuş biz oranları görünce korktuk Ünv doktor ulaş olmuş diyor yane sonuç doğru değil e tamam dedık testi ikiler tekrarladılar yine ulaş , sevindik problem Yok die siz nefrolojıyede gıdın onlarda görsün dedi konsitasyona acil yazın dedım ben nasıl gösterıyım ne zaman randevu alırsanız ozaman hey allahım bir orda şartelim attı gelişimini soruyorum iyi diyor yeterince açıklama Yok gittim nefrolojiye Eylül'lün sonuna sıra verebılırım dıyor , doktoru buldum çok nazik bir doktordu rica ettım anlattım durumu sonuçlara baktı uzayan sarılıgı hiç bir sorun teşkil etmiyor peki kanına baktılar mı dedi 1 ay önce evet dedım hay Allah dıyıp yenıdogandakı doktoru aradı tatlı sert uyardı sen bu çocugu boşunu bana yolluyorsun önce kanına bak ve senın takibin yeterli dedi, gidin kan gşrişlerınızi yapsın doktorunuz dedı ama bıdaha çocuğun canı yanacak gidip gelıcez diye aldım jimere götürdüm iykide götürdüm bir güzel durumunu öğrendim sarılığının degerınede alnından cihazla baktı memnun kaldık Soner beye gıttık ona devam edıyorum .şu Ünv Allah düşürmesin çok yoruyorlar insanı

hangi magazalarda satiliyor canim,internette mi yoksa sadece?
ne kadar merak ettim:)

Onuda denerim , traking yöntemiyle uyutucsm az kaldı ama kitabı tekrar talim etmem gerekiyor onada vaktim Yok . İlk çocukta çok rahat etmıstim yöntemle onunda tek dez avantajı ev dışında uyutmak

memeyi birakir mi korkusu oluyor genelde annelerde ama o guvenli limani nasil unutsun cocuk :) herseyde ona yapisiyor zaten :))
Bizim tostiğe başlarda hem meme hemde sütümü sağıp biberonla veriyordum dün gece mememi almadı biberona saldırdı resmen ve bütün gece böyle gitti memeyi verdiğim an 5 dk emip uyuyor ama biberonu bitiyor bende bugünden itibaren çok zor durumda kalmadıkça biberon vermeyeceğim

Doğa da gazı olduğu zaman uyumuyor dün mesela kaka yapmadığı için sabahtan öğlene kadar mızırdandı saat başı memedeydi uyuyor yatırıyoruz uyanıyor en sonunda boş pırt lı kaka yapınca uyudu

Onuda denerim , traking yöntemiyle uyutucsm az kaldı ama kitabı tekrar talim etmem gerekiyor onada vaktim Yok . İlk çocukta çok rahat etmıstim yöntemle onunda tek dez avantajı ev dışında uyutmak
Ev dışına alışınca hep onu istemez mi? Önümüz kış nasıl olur ki?

Aynen bizim kız da ağız popo her yerden gaz çıkartıp bir de kaka yapınca rahatladı. Her bebek farklı demek ki.
Bu arada bu nöbet saati ne kalabalıkmış böyle, bütün topic burada neredeyse :)

canim malesef universitenin sacma uygulamalari var. ben de kiziyorum bazen.
benim bebegim ayaginda egrilikle dogdu. hemen ortopedi doktorunun gormesi gerekirdi ama bize dogumdan 20 gun sonraya randevu veriyorlar. e ben neden umiversitede dogum yaptim ve o sıkıntılari katlandim. bebegimde bir sey olursa hemen mudahale edilsin diye. ama yok iste,bazi seyler yanlis isliyor. biz kendimiz arastirmasak belki de ayaklarinin alciya alinmasi gecikecekti.bazi hastalarin aciliyeti varsa onlara oncelik taniyacaksin ki gec olmasin. tum tahliller bitsin ben de gitmeyecegim. hem uzak evime hem randevular cok gec.

Aynen bizim kız da ağız popo her yerden gaz çıkartıp bir de kaka yapınca rahatladı. Her bebek farklı demek ki.
Bu arada bu nöbet saati ne kalabalıkmış böyle, bütün topic burada neredeyse :)
Evet belirli saatler gerçekten kalabalık demekki hemen hemen aynı saatlerde acıkıyor bızdıklar :)))

bizimki de aynen.
memeyi 15 dk. emip birakiyor,biberonu 60 cc bile ictigi oluyor. dun tek gogsumu sagdim,50 cc cikti. acaba 15 dk.da 50 cc nin hepsini iciyor mudur,iciyorsa o kadar kisa surede cok iyi. bunu nasil anlayacagiz ya

bizimki de aynen.
memeyi 15 dk. emip birakiyor,biberonu 60 cc bile ictigi oluyor. dun tek gogsumu sagdim,50 cc cikti. acaba 15 dk.da 50 cc nin hepsini iciyor mudur,iciyorsa o kadar kisa surede cok iyi. bunu nasil anlayacagiz ya
Bence içiyordur hatta bebek sağdığından fazla bile içiyordur bebeğin emmesiyle daha fazla süt çıkıyor memeden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…