- 8 Nisan 2015
- 1.235
- 1.874
- 133
Ben teyit edeyim canım ıkınma faslı başlayana kadar çömel kalk yaptım hem açılmayı hızlandırıyor hem de sancı anında çömelmek sancıyı karşılamayı kolaylaştırıyorBirinci elden sıcağı sıcağına geldim teorinizi yanlışlamaya :)
Gaz sancısıyla uyandı, uzun bir masaj seansı sonrası pamuk gibi oldu. Şimdi emzirmeye çalışıyorum ama emmiyor. 5 dk sonunda meme ucunu ağzına verdim, emsin diye süt damlattım ama yok. Az daha uğraşıp olmazsa yatıracağım. Tek derdi gazmış veledin mışıl mışıl uyudu.
Benim kucağımdaysa omuzda da olsa kucakta da olsa hep memeye kaymaya çalışıyor o yüzden kolay olmuyor ama eşimde uyuyor öyle. Bir de bugun banyodan sonra bebe yağıyla masaj yaptım, mest oldu. Yüzüstü yatmayan bebe o pozisyonda uyuyakaldı. Uyutmak icin mükemmel bir yöntem olabilirdi eğer giydirirken uyanmasaydı.
@Evininhatunu kaç zamandır bunu bekliyorsun yaparsın tabi. Zümra kızına ve kendine güven, imkanın varsa en güzeli normal. Doğru nefes ve kendine güvenle halledersin sen.
Sancı sırasında yürüyüş yap, hareket yap, açılman hızlansın diye comel kalk (bunu biri teyit etsin doğum başladıktan sonra yapılıyor muydu hatırlayamadım. Ay hadi doğur kızını da doğum faslı kapansın bebek faslı tamamiyle açılsın
Kolay doğumlar, kendine guven :)
Ben de çözemedim şu işi... kadın izinden döndü, emzirip ona veriyorum uyutabiliyor kucağında. Annem de uyutabiliyor... ben anca arada bir... onda da inanamıyorum kendime zaten nasıl başardım diye.. bana gelince hep meme... ya da deli gibi hoplayıp zıplamam lazım. Ağlayınca strese girdiğim için heralde,, başka bi açıklama bulamadım...Memesiz uyuyayamayan burda mı?
drucilla pozisyonu tam anlamadım ya anlasam deniycem de
Yine yalnızım
Yarın da hem benim hem bebenin kontrolü var. Onun ekstra aşısı var ve eşimin de doğum günü. Ne yapsam bebeyle ne yapılabilir ki nasıl yapılabilir üstelik
kendimi gordum suanBen de çözemedim şu işi... kadın izinden döndü, emzirip ona veriyorum uyutabiliyor kucağında. Annem de uyutabiliyor... ben anca arada bir... onda da inanamıyorum kendime zaten nasıl başardım diye.. bana gelince hep meme... ya da deli gibi hoplayıp zıplamam lazım. Ağlayınca strese girdiğim için heralde,, başka bi açıklama bulamadım...
Ya evet strese girmek çok etkili. Hatta bebeklerin yemek yediğimiz sırada uyanması veya ağlamasının, o sırada salgıladığımız bi hormonla da ilgisi olduğunu görmüştük üniversitedeyken psikoloji dersinde. Bizim hormonların kokusunu alıyorlarBen de çözemedim şu işi... kadın izinden döndü, emzirip ona veriyorum uyutabiliyor kucağında. Annem de uyutabiliyor... ben anca arada bir... onda da inanamıyorum kendime zaten nasıl başardım diye.. bana gelince hep meme... ya da deli gibi hoplayıp zıplamam lazım. Ağlayınca strese girdiğim için heralde,, başka bi açıklama bulamadım...
Süt sağma makinen ne marka canım . Ben lansinohın manıeli i almıştım ama çok verimli sağamadım. Acaba sütüm mü az makinayı ben mi kıllanamıyorum, anlayamadımbizimki de aynen.
memeyi 15 dk. emip birakiyor,biberonu 60 cc bile ictigi oluyor. dun tek gogsumu sagdim,50 cc cikti. acaba 15 dk.da 50 cc nin hepsini iciyor mudur,iciyorsa o kadar kisa surede cok iyi. bunu nasil anlayacagiz ya
Ne dediler canım ayağındaki eğrilik için?canim malesef universitenin sacma uygulamalari var. ben de kiziyorum bazen.
benim bebegim ayaginda egrilikle dogdu. hemen ortopedi doktorunun gormesi gerekirdi ama bize dogumdan 20 gun sonraya randevu veriyorlar. e ben neden umiversitede dogum yaptim ve o sıkıntılari katlandim. bebegimde bir sey olursa hemen mudahale edilsin diye. ama yok iste,bazi seyler yanlis isliyor. biz kendimiz arastirmasak belki de ayaklarinin alciya alinmasi gecikecekti.bazi hastalarin aciliyeti varsa onlara oncelik taniyacaksin ki gec olmasin. tum tahliller bitsin ben de gitmeyecegim. hem uzak evime hem randevular cok gec.
burdaaMemesiz uyuyayamayan burda mı?
drucilla pozisyonu tam anlamadım ya anlasam deniycem de
Yine yalnızım
Yarın da hem benim hem bebenin kontrolü var. Onun ekstra aşısı var ve eşimin de doğum günü. Ne yapsam bebeyle ne yapılabilir ki nasıl yapılabilir üstelik
Ya sen miydin bi yazı göndermişti biri burdan. 8 haftadan küçük bebeklerin uyanıklık süresi 45 dk 1 saati geçmesin yazıyordu. Sonrasında yorulup uykuya dalması zorlaşıyor diyordu. Ben dikkat ediyorum o yazıyı okuduğumdan beri ve cidden işe yarıyor. Sonrasında krize giriyor. Uyanıyor alt değiştirme biraz şarkı (bi de ingilizce çalışıyoruzkendimi gordum suanbenim yontem bu sabah patladi Mutella Gretchen Grundler nilselen
6dan 9a kadar uyumadi yine sakinlesmek icin memedeydi. 9da uyuttum 10da uyandi. suan yine emiyor. yine emerken doldurdu. sonra yine emerken uyuyakalip altini degistirirken yine uyanicak. yine yine yineama felaket gazi var napsam ki ya. usuttuk mu acaba cocugu
ben de paylasmis olabilirimYa sen miydin bi yazı göndermişti biri burdan. 8 haftadan küçük bebeklerin uyanıklık süresi 45 dk 1 saati geçmesin yazıyordu. Sonrasında yorulup uykuya dalması zorlaşıyor diyordu. Ben dikkat ediyorum o yazıyı okuduğumdan beri ve cidden işe yarıyor. Sonrasında krize giriyor. Uyanıyor alt değiştirme biraz şarkı (bi de ingilizce çalışıyoruz) öpme koklama bol bol sarılma, gevşiyor uyku sinyalleri verdiği an ne istiyorsa veriyorum meme olsun ayakta dolaşmak olsun. Daha kolay uykuya daldığını fark ettim.
İşte bak ilk 3 ayda alışkanlık olmuyor bu veletlerde. Ne kucağa ne başka bişeye. Bi gün mesela slingde uyusa sonraki gün uyumuyor. Al işte fıstık gibi yöntemin 3 canı varmış limite ulaştın mı bitiyorburdaapozisyon 3 basarili denemeden sonra 4.de patladi :)) ama yazayim yine de. simdi ipek kiz sirt ustu yatiyor farzet. once bir elini ensesine yerlestir basi tutmak icin sonra diger elini de poponun altina. ve kaldir. havada 45 derecelik aci ile tut ve ileri geri hafif hareketlerle salla. kollari bacaklari serbest oyle kendi halinde salinacak :)) sakinlesme garantili ama uyku her zaman olmuyor - mus
Hangimiz napıyoruz kiben de paylasmis olabilirimnilselen de paylasmis olabilir emin olamadim simdi :))
what can i do sometimes
hic belli olmuyor senin dinlenme ve su tuketiminle alakali biraz tekrar dolma suresi. sicak dus sonrasi ve ozellikle uyursan cok daha hizli doluyor onu farkettim. ben genelde emzirip uyudugundan emin olduktan sonra sagiyorum. iki memeyi de emzirdiysem ikisini de sagiyorum. tek meme emdiyse full kapasitedrucilla sütü ne zaman sağıyorsun canım ben sanki sağarsam ve aniden meme isterse naparım hissine kapılıyorum ve henüz hiç sağmadım. Bir de diyelim bir memeyi sağdık dolması ne kadar sürüyor bi fikrin var mı
ahaha zor gunler cabuk gecse iyi olur 10 sn sallayinca kollarim kopuyor. dana gibi oldu bizim veletİşte bak ilk 3 ayda alışkanlık olmuyor bu veletlerde. Ne kucağa ne başka bişeye. Bi gün mesela slingde uyusa sonraki gün uyumuyor. Al işte fıstık gibi yöntemin 3 canı varmış limite ulaştın mı bitiyorzor günler için saklayalım
Ben de kendi çapımda ölçtüm 5 buçuk çıktı sol kolumu omuzdan hissetmiyorum emzirirkenahaha zor gunler cabuk gecse iyi olur 10 sn sallayinca kollarim kopuyor. dana gibi oldu bizim veletdun tartildim 5 kg olmus. 200 ge kiyafet dustum hadi 100 de tarti fazla tartsa 4700 olmus
ahaha bizim de cuma gunu. ben boyunu merak ediyorum. kalca usg cekilmeden olcmuyorum dedi dr. ne alakaysa.Ben de kendi çapımda ölçtüm 5 buçuk çıktı sol kolumu omuzdan hissetmiyorum emzirirkenyarın bakalım kontol net rakamlar yarın
Ya bacağı uzatıp ölçecek ya bacağını uzatırsa da kalçayı çekiştirmiş olacak sanırım benim doktorum da 1 aylık olmadan ölçmem kalça çıkığı riski olmasın diye demişti.. Kalça ultrasonu da 2 aylıkken çekilecek.ahaha bizim de cuma gunu. ben boyunu merak ediyorum. kalca usg cekilmeden olcmuyorum dedi dr. ne alakaysa.
benim de sag omuz iptal. saga bi turlu yerlestiremiyorum cocugu nedense.
Tamam canım hiç o acidan dikkat etmedim bu bakayım bizimki de oyle mi diye teşekkür ederimRenk ortam karanlik oldugunda siyah beyaz oluyor cunku gece goruşu var canim. Oda yeterince aydinlik olmadiginda siyah beyaz olur ve gece gorusune geçer
Benimki de kahvaltı yapmama müsade edip uyandı,, emmeye devam. Allahtan keyfi yerinde,, anormal ağlamalar yok şimdilik. Ama her an herşey olabilir ve gerçekten sabah akşam yıkamayı ciddi ciddi düşünmeye başladım artıkkendimi gordum suanbenim yontem bu sabah patladi Mutella Gretchen Grundler nilselen
6dan 9a kadar uyumadi yine sakinlesmek icin memedeydi. 9da uyuttum 10da uyandi. suan yine emiyor. yine emerken doldurdu. sonra yine emerken uyuyakalip altini degistirirken yine uyanicak. yine yine yineama felaket gazi var napsam ki ya. usuttuk mu acaba cocugu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?