- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
Maşallah canım saglikla gelsinler Inşallah
Iyi gunler kizlarr benim aklima bu bebek alisverisi geliyor ne zaman yapilmali neler alinmali biliyorum erken gibi ama malum doguma son 3 aykala sicak olacagi icin vede maddi yonden birden batmamak icin bahar aylari gibi alisveris olur mu diye düşünüyorum. Nasil olacak fikriniz varmi ilk bebek hic bisey planlayamiyorum
Ben kizimda 5.ayda başlamıştım canım ilk bebek olunca alinicaklar fazla oluyor ve dediğin gibi maddi anlamda birden yapamıyorsun hepsini bencede bahar aylarında başlamak uygun gibi bizim alinicak çok fazla biseyimiz yok kizimdan kalan eşyalar mevcut geneli kıyafet olucak alisverisimin oyuzden cinsiyeti öğrendik ten sonra başlamayı düşünüyorumIyi gunler kizlarr benim aklima bu bebek alisverisi geliyor ne zaman yapilmali neler alinmali biliyorum erken gibi ama malum doguma son 3 aykala sicak olacagi icin vede maddi yonden birden batmamak icin bahar aylari gibi alisveris olur mu diye düşünüyorum. Nasil olacak fikriniz varmi ilk bebek hic bisey planlayamiyorum
Ben erkek olduğu netleştikten sonra başlamıştım almaya. Öncelikle 1 yada 2 hastane çıkışı, 5 zıbın 5 pijama takımı yeterli olur. Sonra yetmezse yine alınır ama İnan o kadar hızlı büyüyo ki ilk aylar fazlasına hiç gerek yok. Bunun yanında banyo için küvet ve iç filesi şampuan vs. Alırken yardımcı olurlar ben ne Laz'ım bilmiyorum dersen. Şampuan sebamed olsun en iyisi bu. Boşa araştırmadan ben söyliyeyim herşeyi sanabi de baby slingler var bundan çok memnun kalmıştım ben. İlk aylar için. Kullanamadım beceremedim diyenler de var tabi. Tercih Senin. Eldiven çok alma ben ne alakaysa 15 takım falan almıştım hiç de kullanmadım istemedi çocuk. Bere al birkaç tane. Bunlar iki dakikada gidip edinilecek şeyler o yüzden çok önemli değil. Maddi olarak çökmemek için bence cinsiyet belli olana kadar ateşölçer, otri bebe ( burun açıcı), pembe mavi düşünmüyorsan çanta, tırnak makası seti, tarak gibi şeyler edinebilirsin. Ama ilk doğduklarında çok fazla şeye ihtiyaçları olmuyo hazırlıksız yakalanırım diye korkma. Sadece iki takım pijama alıp herşeyi Doğum sonrasına bırakan arkadaşlarım var. Öyle de oluyo yani. Yeterki sağlıkla sıhhatle alalım kucağımıza şu minnakları gerisi çok kolay. Başka atladığım bişey olursa ya da birşey sormak istersen yardımcı olurum.
Ben kizimda 5.ayda başlamıştım canım ilk bebek olunca alinicaklar fazla oluyor ve dediğin gibi maddi anlamda birden yapamıyorsun hepsini bencede bahar aylarında başlamak uygun gibi bizim alinicak çok fazla biseyimiz yok kizimdan kalan eşyalar mevcut geneli kıyafet olucak alisverisimin oyuzden cinsiyeti öğrendik ten sonra başlamayı düşünüyorum
selam kızlar bende cinsiyet kesinlesmeden ve 7 ay olmadan pek birswy almiyorum. ama bebek kiyafetlerinde gözüm kaliyor. en güzeli her dışarı ciktiginda rengi iki iki cinsede uyan küçük şeyler almak. en onemlisi bol zibin ve takim . kendinden eldivenli alirsan daha rahat ama yaz ayinda doguracagin icin gerek kalmayabilir. küvet i büyük alki uzun seneler kullan. ben doğuma gitmeden sancim geçsin diye kizimib kuvetinde oturmustumbide ilk cocukta gerçekten cok fazla hediye geliyor uzun zaman hicbirsey almiyorsun. arabada 10 yıldır baby 2go kullaniyorum cook memnunum. 3 cocugumu büyüttü m cok saglam araba.
Sağol canım cennette iki melegim var ilk bebeğimde 23haftaliK kaybettim Rabbim yavrularıma uzun ömür versin inşallah sizler hayırlı doğumlar yapın inşallahGünaydın kızlar,
kaç gündür giremedim bugün zar zor işe geldim yolumuz yokuş olduğu için çıkamamıştım ewden, keşke bugünde gelmeseydim yollar çook kötü düşücem diye ödüm koptu, bide bunun dönüşü war, Allah dışardakilerin yardımcısı olsunve ben hala dr a gidemedim cumartesi kardan gidemedim inşallah bu cumartesi gidebilirim, herşey yolundadır inşallah hiçbişeyi görmedim daha insan böyle olunca kendini hamile gibi hissedemiyor haticesu cennette bekleyen bir meleğin oldu, Allah ım sabır wersin söylenicek çok bişey yok maalesef tesellisi de yok böyle bir kaybın ve istediğiniz zamanda inşallah sağlıklı bir bebek nasip etsin...Allah evlatlarına uzun ömürler versin sağlıkla...
Battaniyeler den baslayabilirsin yazın dogucaklar ama dediğin gibi 2 aylıkken soğuklar başlıcak peluş ve penye battaniyeler ağız mendilleri alt üst takımlar tulumlar ben kizimda örgü yelek pek giydirimedim ilk aylar ağızlarına tüy kaçıyor penye yelekler daha kullanışlı oluyorKonulari talan ediyorum su anda seninde bi kac yorumuna denk geldim canim :)) simdi bizim bebisler tam mevsim degisimine denk gelecek 2 ay yaz sonrasi sonbahar 6 ay giyecegi hazir olsun istiyorum. Annem hirka falan ormeye baslamis simdiden :)) benim tarafim can atiyoda esimin tarafinin bana bi yardimi dokunacagini sanmiyorun o yuzden onlara muhtac olmadan kendim yapmak istiyorum yavas yavas :)
Canim heyecanin cok normal ama ben iki kayip yasamis biri olarak 30. Haftadan once alisverisi uygun bulmuyorum kayip olunca o esyalar insani cok üzüyor. Onun yerine aylik olarak yapmak istedigin alisverisin meblasi kadar tutari bir kenara koyarsan cok daha iyi olur. Ben 4 aylik kaybettim iki kere ilk bebegimde heveslenenerek bebek arabasi siparisini bile vermistim bebegimi kaybettikten 2 gun sonra koca kutu kapima geldi ve iki yildir kutu bana bakiyor ben kutuyaIyi gunler kizlarr benim aklima bu bebek alisverisi geliyor ne zaman yapilmali neler alinmali biliyorum erken gibi ama malum doguma son 3 aykala sicak olacagi icin vede maddi yonden birden batmamak icin bahar aylari gibi alisveris olur mu diye düşünüyorum. Nasil olacak fikriniz varmi ilk bebek hic bisey planlayamiyorum
kızlar tahmin için teşekkürler...benim içime de kız doğuyor ...hatta soranlara cinsiyeti kız diyorum...Allah hayırlısını versin...sağlıkla sıhhatle doğsun inşallah her bekleyenin bebeği...
canım benim annem de doğum yapmıştı ben o zaman 18 yaşındaydım... her şeyine normal dediler...bebek çok sağlıklı dediler... her türlü teste ultrasona girdi ama kardeşim down sendromlu doğdu...
bir arkadaşımada downlu olacak bebeğin dediler sağlıklı doğdu... böyle örnekler çok...
ben eminimki benim 2 li testimde olumsuz çıkacak... hem yaştan dolayı...hemde hamile kalmadan önce çok sigara içiyordum... ama dediğin gibi Rabbime sıgınmaktan başka çare yok...
Canim heyecanin cok normal ama ben iki kayip yasamis biri olarak 30. Haftadan once alisverisi uygun bulmuyorum kayip olunca o esyalar insani cok üzüyor. Onun yerine aylik olarak yapmak istedigin alisverisin meblasi kadar tutari bir kenara koyarsan cok daha iyi olur. Ben 4 aylik kaybettim iki kere ilk bebegimde heveslenenerek bebek arabasi siparisini bile vermistim bebegimi kaybettikten 2 gun sonra koca kutu kapima geldi ve iki yildir kutu bana bakiyor ben kutuya
Canim heyecanin cok normal ama ben iki kayip yasamis biri olarak 30. Haftadan once alisverisi uygun bulmuyorum kayip olunca o esyalar insani cok üzüyor. Onun yerine aylik olarak yapmak istedigin alisverisin meblasi kadar tutari bir kenara koyarsan cok daha iyi olur. Ben 4 aylik kaybettim iki kere ilk bebegimde heveslenenerek bebek arabasi siparisini bile vermistim bebegimi kaybettikten 2 gun sonra koca kutu kapima geldi ve iki yildir kutu bana bakiyor ben kutuya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?