Aman cnm sen gene de yaptir. Benim en yakin arkadaşım denizlili denizlinin hem koyunde hem sehirde yaşamislar tavuklarin fln icinde buyumus bildim bileli evinde kedi var cifter cifter sokakta kedi gorse hemen sever..ama test negatif cikti kedileri ablasina gonderdi. Bende ise test pozitif inan kedilerle onun 10 da biri kadar temasim olmustur.Bir ara yaptırmayı düşündüm zaten kedilerin kurumunu esim temizlemeye başladı. Bir de ben cocuklugumdan beri kedi köpek icinde büyüdüğüm icin bağışıklığı kazanmisimdir. Yaptirmaktan vazgeçtim oyüzden
Bu testi ne deyip yaptırıyoruz acaba? Benim evde kedim yok ama sokakta besledigim kedilerim var. Yem veriyorum filan. Hamile kaldigimdan beri ellemedim gerçi kedileri yem verirken ama bilemedim.. belki havadan da geçiyordur:/Aman cnm sen gene de yaptir. Benim en yakin arkadaşım denizlili denizlinin hem koyunde hem sehirde yaşamislar tavuklarin fln icinde buyumus bildim bileli evinde kedi var cifter cifter sokakta kedi gorse hemen sever..ama test negatif cikti kedileri ablasina gonderdi. Bende ise test pozitif inan kedilerle onun 10 da biri kadar temasim olmustur.
Devlet hastanesi yapıyor canım bu testi. Evdeki aşılı kedilere dokunmanız problem değil ama aşısız sokak kedilerine dokunmak tehlikeli, eğer test negatif çıkarsa. Dikkatli olmak gerek. Benim testin negatif çıktı, sokakta beslediğim kedilerim için artık eşimden yardım alıyorum. Kuşlara da yem bırakıyorum ama kondukları yeri bile ellememeye çalışıyorum. Dikkat et diyorum. Sen de hayvanlarla içli dışlıysan yaptır bu testi canım. Ayrıca çiğ et sucuk vs de ellememek lazımmış. Bütün işleri eşime yıktımBu testi ne deyip yaptırıyoruz acaba? Benim evde kedim yok ama sokakta besledigim kedilerim var. Yem veriyorum filan. Hamile kaldigimdan beri ellemedim gerçi kedileri yem verirken ama bilemedim.. belki havadan da geçiyordur:/
geçmiş olsun canm
bende 4-5 haftalarda senin gibi yedim içtim süt yoğurt ceviz vs
şimdi bulantılar nedeniyle aç kalıyorum
biraz toparladm
önüme biri yapıp getirirse tiksinmeden yiyorum
bana da 3 aya kadar bebek senden beslenmez üzülme diyorlar
inşallah hemen geçer bulantılarım
yalnız su içemiyorum çıkarıyorum hemen
günde toplam 1 su bardağı içiyorum onun yerine meyve suyu soda ayran vs onları içiyorum
susuz kalmamdan da bi şey olmaz dimi
Benimki sanırım alerjik ama burun akıntısı da var yoğun sabahtan beri silmekten burnum yara oldu su gibi akıyor evde muhabbet kuşları var şimdi evi süpürdüm cami açtım onlar yaparmı acaba
Ay evet hayvanlarla baya içli disliyim. Ya aslında hastane bi ton test yapıldı da 2 hafta önce. Acaba içlerinde o var mıydı :/ en iyisi doktora gidince bi sormak.Devlet hastanesi yapıyor canım bu testi. Evdeki aşılı kedilere dokunmanız problem değil ama aşısız sokak kedilerine dokunmak tehlikeli, eğer test negatif çıkarsa. Dikkatli olmak gerek. Benim testin negatif çıktı, sokakta beslediğim kedilerim için artık eşimden yardım alıyorum. Kuşlara da yem bırakıyorum ama kondukları yeri bile ellememeye çalışıyorum. Dikkat et diyorum. Sen de hayvanlarla içli dışlıysan yaptır bu testi canım. Ayrıca çiğ et sucuk vs de ellememek lazımmış. Bütün işleri eşime yıktım
Toxoplasma cnm testin adi zaten aslinda gebelik baslangicinda rutin olarak yapilmasi gereken 3 önemli test var toxoplasma -rubella-cmv diye ama her dr istemiyor.Bu testi ne deyip yaptırıyoruz acaba? Benim evde kedim yok ama sokakta besledigim kedilerim var. Yem veriyorum filan. Hamile kaldigimdan beri ellemedim gerçi kedileri yem verirken ama bilemedim.. belki havadan da geçiyordur:/
yaptirdim...hatta banyoda daha cabuk sonuyordu...sen bilirsin beye alerji yaptığını....mesela en cok ne yiyor onlardan basla..yedigi zaman yada yemediginde tekrar cikiyormu yada geciyor mu...oyle tek tek deneyip bulacaksin...ama sadece yiyeceklede olmuyor alerji...bur koku parfüm...toz yada hayvan da yapabilir kedi köpek...çiçek...zor biraz ama imkansiz degil...Çok sagol canm inşallah geçer. Aynen öyle kabarcıklar var ama hep aynı yerde bizimki. Peki bu süreçte banyo yaptirdin mi canm. Onu dr a sormayı unuttum
keske kapatip pirincin içine gomseydin...nemini alıyor...hatta telefon tamircileri bile once boyle yapiyor...bataryayi çıkarıp pitince görmüyorlar...1-2gun duruyor...Selam kizlar aksam telefonumu suya düşürdum. simdilik calisiyo ama heran telefonsuz kalabilirim. benimde bulantilarim azaldi sanarken bu sabah çok siddetli ve kötü hale geldi. kusamiyorumda. rabbim yarsimcimiz olsun.
annem 38 yaşında downlu kardesimi doğurmuştu....bebde 37 yasindayim 2. bebegime hamileyim...Annen kac yasında dogum yapmıstı canım downlu kardeşini 35 yas uzeri riskli grubtur mesela bende o grubtayım ama genclerde görülmüyor demek degil bu Allah ne derse o olur
Amin canım, sağlıkla alalım kucağımıza bebeklerimizi inşallahannem 38 yaşında downlu kardesimi doğurmuştu....bebde 37 yasindayim 2. bebegime hamileyim...
kizimida 34 yaşında dogurdum...butun testlerim iyi cikmisti..
hastanede cok sahit olunuyor...kardesimde downlu dogunca o yillarda...18 yasinda anne olanlar cogunluktaydi...ilk bebegi gencecik ama bebegi öyle dogmus...zaten kesin sebebi bilinse belli bir riskli grup olurdu...her yastan insan gordum boyle dogum yapan...
allah yardimcimiz olsun...eli ayagi duzgun saglikli bebekler kucagimizaz alalim insallah...
Tamam canım çok sağ ol :) Gidince bi sorayım bu testi. Rubella cmv elisa filan yapıldı ama bu var mıydı içlerinde bilmiyorum.Toxoplasma cnm testin adi zaten aslinda gebelik baslangicinda rutin olarak yapilmasi gereken 3 önemli test var toxoplasma -rubella-cmv diye ama her dr istemiyor.
Ya kızlar bir şeye canım çok sıkıldı da ben mi abartıyorum kafam karışık yazmak istedim. Biraz BDV konusu gibi olucak ama...
Ben normalde hamileliğimi birebir babama söylemedim. Annemin söylediğini bildiğim için biraz da rahattım açıkçası. Benim iş yerinden beraber çalıştığım adam da babamın baya eski arkadaşı. Neyse dün ben ikili test için hastaneye gitmek için izin alırken bu bana "Sen yoksa tüp bebek tedavisi mi görüyorsun." gibi saçma sapan bir soru yöneltti. (Ne alaka, görüyorsam da sanane yani). Ben de "Yok öyle bir durum." falan dedim. "Ben dede olucam. Çok güzel bir his, kızım hamile çok mutluyuz." falan filan baya bir konuştu. Neyse yine sesimi çıkarmadım. "Senin var mı öyle bir planın?" falan baya bir soru sordu, ben de en sonunda dayanamadım. "Evet hamilelik durumum var." dedim. Konuyu kapattım.
Şimdi az önce ofiste babamı arayıp tebrik ediyor. Ben çok mahçup oldum. Sanki ben birebir babama söylememişim gitmiş ona söylemişim gibi çok zor bir durumda kaldım. Halbuki babam bilse benim ağzımdan nasıl laf aldığını baya kızar ama yapacak bir şey yok. Bir de gülüyor "Haha baban bilmiyor muydu yoksa?" falan diyor. "Seni hatan, söyleseydin." diyor bana.
Şimdi sorum şu, ben babamı arayıp açıklıyım mı, yoksa bir şey söylemesem mi? Çok mahçup oldum. Bir kaç fikir almak istedim.
Ya kızlar bir şeye canım çok sıkıldı da ben mi abartıyorum kafam karışık yazmak istedim. Biraz BDV konusu gibi olucak ama...
Ben normalde hamileliğimi birebir babama söylemedim. Annemin söylediğini bildiğim için biraz da rahattım açıkçası. Benim iş yerinden beraber çalıştığım adam da babamın baya eski arkadaşı. Neyse dün ben ikili test için hastaneye gitmek için izin alırken bu bana "Sen yoksa tüp bebek tedavisi mi görüyorsun." gibi saçma sapan bir soru yöneltti. (Ne alaka, görüyorsam da sanane yani). Ben de "Yok öyle bir durum." falan dedim. "Ben dede olucam. Çok güzel bir his, kızım hamile çok mutluyuz." falan filan baya bir konuştu. Neyse yine sesimi çıkarmadım. "Senin var mı öyle bir planın?" falan baya bir soru sordu, ben de en sonunda dayanamadım. "Evet hamilelik durumum var." dedim. Konuyu kapattım.
Şimdi az önce ofiste babamı arayıp tebrik ediyor. Ben çok mahçup oldum. Sanki ben birebir babama söylememişim gitmiş ona söylemişim gibi çok zor bir durumda kaldım. Halbuki babam bilse benim ağzımdan nasıl laf aldığını baya kızar ama yapacak bir şey yok. Bir de gülüyor "Haha baban bilmiyor muydu yoksa?" falan diyor. "Seni hatan, söyleseydin." diyor bana.
Şimdi sorum şu, ben babamı arayıp açıklıyım mı, yoksa bir şey söylemesem mi? Çok mahçup oldum. Bir kaç fikir almak istedim.
aa gerçekten mi canım
peki 10 +6 da sonuç çıktı mı 2'li taramadan?? ense kalınlığına mı bakıyordu
ben kıyamıyorum gösterse bile doktor 2 -3 saniye bakıyorum rahatsız olmasın bebek diye. ses dalgasından mı ne rahatsız oluyormuş yanlış okumadıysam
doğunca bakarız bol bol
Evet malesef benim doktorumda yaslımıyım vs konustugumda Kanada için normal yaşlar oldugunu endişelenmememi en saglıklı ve genç bayanlarda bile % 100 garantili hiç bir test yok dedi biliyorsun kromazomlarla alakalı dua ve tevekkül Türkiyede kaldıgım dönemlerde zihinsel engelliler okulunda calışma fırsatı buldum bir ögrencimin babası devlet hastanesinde beyin cerrahıydı annesi harita mühendisi ögrendigimde şaşırmıstım egitimlilerdi vs vs inan kader bende rüyamda böyle bir durum bir kızım olmuş gördüm hemde hamilelik yokken korkuyorum Allahım çekemeyecegimiz zorluklar yasatmasın bizlere inşallah saglıcakla versin başka bir derdim yok bu arada bende 38 yasındayımannem 38 yaşında downlu kardesimi doğurmuştu....bebde 37 yasindayim 2. bebegime hamileyim...
kizimida 34 yaşında dogurdum...butun testlerim iyi cikmisti..
hastanede cok sahit olunuyor...kardesimde downlu dogunca o yillarda...18 yasinda anne olanlar cogunluktaydi...ilk bebegi gencecik ama bebegi öyle dogmus...zaten kesin sebebi bilinse belli bir riskli grup olurdu...her yastan insan gordum boyle dogum yapan...
allah yardimcimiz olsun...eli ayagi duzgun saglikli bebekler kucagimizaz alalim insallah...
Toxoplazma testi yaptırmalısın. Bana yaptı ve egatif çıktığı için kesinlikle hayvanlardan uzak dur desi. Evde kuş bile olmasın çiğ ete dokunma dedi. Bence bunu ihmal etme önemli.Bilmiyorum ki canim benim de kedilerim var. Onceden alerjik bir durumun var mıydı? Aslında dr sormak en doğru olur. .
Tatlim ikinciyi dusununce ben de senin yaşinda olacagim. Zaten daha önce bu yaş konusunu konuşmuştuk seninle yirmili yaslarda bu durumu yasayanlar varken kirkli yaslarda gayet saglikli bebis doguranlar var... 38 guzel bir yaş sadece her testi yaptirmak onlem almak biraz daha dikkatli olmak lazim bu nifty test dedikkeri bir test var kanada da cok daha yaygindir diye dusunuyorum yuzde yuz sonuç veriyor. (yani bana verilen bilgiye göre) Bir dahakine ben ondan yaptirmayi planliyorum. Bu hadiselerde yaştan öte genetik yatkinlik daha onemli bir risk grubu cunku bu rahatsizliklar direk genetik baglantili. Dedigin gibi Allah cekemeyecegimiz zorluklarla sinamasin.Evet malesef benim doktorumda yaslımıyım vs konustugumda Kanada için normal yaşlar oldugunu endişelenmememi en saglıklı ve genç bayanlarda bile % 100 garantili hiç bir test yok dedi biliyorsun kromazomlarla alakalı dua ve tevekkül Türkiyede kaldıgım dönemlerde zihinsel engelliler okulunda calışma fırsatı buldum bir ögrencimin babası devlet hastanesinde beyin cerrahıydı annesi harita mühendisi ögrendigimde şaşırmıstım egitimlilerdi vs vs inan kader bende rüyamda böyle bir durum bir kızım olmuş gördüm hemde hamilelik yokken korkuyorum Allahım çekemeyecegimiz zorluklar yasatmasın bizlere inşallah saglıcakla versin başka bir derdim yok bu arada bende 38 yasındayım
Maşallah canım saglikla gelsinler InşallahEvet ense kalınlığını ölçtü. Kan testi yaptık. Sıkıntı Yok dedi Allah'a şükür. Cinsiyet tahmini bile yaptı. Erkeğe benziyo dedi) doğru çıkarsa tahmini bi oğlum daha olucak İnşaAllah <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?