2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Aman cnm sen gene de yaptir. Benim en yakin arkadaşım denizlili denizlinin hem koyunde hem sehirde yaşamislar tavuklarin fln icinde buyumus bildim bileli evinde kedi var cifter cifter sokakta kedi gorse hemen sever..ama test negatif cikti kedileri ablasina gonderdi. Bende ise test pozitif inan kedilerle onun 10 da biri kadar temasim olmustur.

Bu testi ne deyip yaptırıyoruz acaba? Benim evde kedim yok ama sokakta besledigim kedilerim var. Yem veriyorum filan. Hamile kaldigimdan beri ellemedim gerçi kedileri yem verirken ama bilemedim.. belki havadan da geçiyordur:/

Bu testi ne deyip yaptırıyoruz acaba? Benim evde kedim yok ama sokakta besledigim kedilerim var. Yem veriyorum filan. Hamile kaldigimdan beri ellemedim gerçi kedileri yem verirken ama bilemedim.. belki havadan da geçiyordur:/
Devlet hastanesi yapıyor canım bu testi. Evdeki aşılı kedilere dokunmanız problem değil ama aşısız sokak kedilerine dokunmak tehlikeli, eğer test negatif çıkarsa. Dikkatli olmak gerek. Benim testin negatif çıktı, sokakta beslediğim kedilerim için artık eşimden yardım alıyorum. Kuşlara da yem bırakıyorum ama kondukları yeri bile ellememeye çalışıyorum. Dikkat et diyorum. Sen de hayvanlarla içli dışlıysan yaptır bu testi canım. Ayrıca çiğ et sucuk vs de ellememek lazımmış. Bütün işleri eşime yıktım

tesekkur ederim. bilemiyorum bir zarari olur mu o kadar susuz kalmanin ama normalde bile gunde en az 2 lt su icin diyorlar. doktorum bana; su baslica icecegin olsun demisti. icine bi kac damla limon damlatip icmeyi dene istersen. hem c vitamini almis olursun. hem belki midene de iyi gelir. ben midem bulandikca 1 dilim limon yemistim. naneli sakiz da epey iyi geliyor ferahlatiyor. bir de tavsiyem az az ama sık yemeyi deneyebilirsin mide bosken daha cok rahatsiz ediyor. umarim en kisa surede gecer canim.

Benimki sanırım alerjik ama burun akıntısı da var yoğun sabahtan beri silmekten burnum yara oldu su gibi akıyor evde muhabbet kuşları var şimdi evi süpürdüm cami açtım onlar yaparmı acaba

bizde de kus var doktora sormustum bi sakincasi olur mu diye. olmaz sadece kafesi sen temizleme, birak baskalari temizlesin dedi esime bakarak

Ay evet hayvanlarla baya içli disliyim. Ya aslında hastane bi ton test yapıldı da 2 hafta önce. Acaba içlerinde o var mıydı :/ en iyisi doktora gidince bi sormak.

Yalnız bu iyi fikirmiş bazı şeyleri eslere yıkmak kuşu filan o temizlesin

Toxoplasma cnm testin adi zaten aslinda gebelik baslangicinda rutin olarak yapilmasi gereken 3 önemli test var toxoplasma -rubella-cmv diye ama her dr istemiyor.

Çok sagol canm inşallah geçer. Aynen öyle kabarcıklar var ama hep aynı yerde bizimki. Peki bu süreçte banyo yaptirdin mi canm. Onu dr a sormayı unuttum
yaptirdim...hatta banyoda daha cabuk sonuyordu...sen bilirsin beye alerji yaptığını....mesela en cok ne yiyor onlardan basla..yedigi zaman yada yemediginde tekrar cikiyormu yada geciyor mu...oyle tek tek deneyip bulacaksin...ama sadece yiyeceklede olmuyor alerji...bur koku parfüm...toz yada hayvan da yapabilir kedi köpek...çiçek...zor biraz ama imkansiz degil...
allah şifa versin...cocuk olunca insan dayanamiyor...ama onlar bizden cabuk atlatiyor

Selam kizlar aksam telefonumu suya düşürdum. simdilik calisiyo ama heran telefonsuz kalabilirim. benimde bulantilarim azaldi sanarken bu sabah çok siddetli ve kötü hale geldi. kusamiyorumda. rabbim yarsimcimiz olsun.
keske kapatip pirincin içine gomseydin...nemini alıyor...hatta telefon tamircileri bile once boyle yapiyor...bataryayi çıkarıp pitince görmüyorlar...1-2gun duruyor...
insalllah fazla su almamistir...

Annen kac yasında dogum yapmıstı canım downlu kardeşini 35 yas uzeri riskli grubtur mesela bende o grubtayım ama genclerde görülmüyor demek degil bu Allah ne derse o olur
annem 38 yaşında downlu kardesimi doğurmuştu....bebde 37 yasindayim 2. bebegime hamileyim...
kizimida 34 yaşında dogurdum...butun testlerim iyi cikmisti..
hastanede cok sahit olunuyor...kardesimde downlu dogunca o yillarda...18 yasinda anne olanlar cogunluktaydi...ilk bebegi gencecik ama bebegi öyle dogmus...zaten kesin sebebi bilinse belli bir riskli grup olurdu...her yastan insan gordum boyle dogum yapan...
allah yardimcimiz olsun...eli ayagi duzgun saglikli bebekler kucagimizaz alalim insallah...

Amin canım, sağlıkla alalım kucağımıza bebeklerimizi inşallah

Toxoplasma cnm testin adi zaten aslinda gebelik baslangicinda rutin olarak yapilmasi gereken 3 önemli test var toxoplasma -rubella-cmv diye ama her dr istemiyor.
Tamam canım çok sağ ol :) Gidince bi sorayım bu testi. Rubella cmv elisa filan yapıldı ama bu var mıydı içlerinde bilmiyorum.

Ben senin yerinde olsam gider biiir bir anlatırdım babanla ilişkini bilmiyorum herkesin durumu farklı tabi. Ama aklına takılmış sonuçta git açıkla kurtul bence. Yadaaaa annene anlat sal babanın üstüne :)
Bende söylememiştim. Kar tatili olunca sana niye tatil dedi. Bende gebelere bebelere bi de engellilere tatil bende giriyorum bi kategoriye gibi bi cevap verdim anladı. yedi düvele amcalarıma bile söyleyebilirim ama babamdan çekindim ne alakaysa.

Ben senin yerinde olsam gider biiir bir anlatırdım babanla ilişkini bilmiyorum herkesin durumu farklı tabi. Ama aklına takılmış sonuçta git açıkla kurtul bence. Yadaaaa annene anlat sal babanın üstüne :)
Bende söylememiştim. Kar tatili olunca sana niye tatil dedi. Bende gebelere bebelere bi de engellilere tatil bende giriyorum bi kategoriye gibi bi cevap verdim anladı. yedi düvele amcalarıma bile söyleyebilirim ama babamdan çekindim ne alakaysa.

Evet ense kalınlığını ölçtü. Kan testi yaptık. Sıkıntı Yok dedi Allah'a şükür. Cinsiyet tahmini bile yaptı. Erkeğe benziyo dedi) doğru çıkarsa tahmini bi oğlum daha olucak İnşaAllah <3

Evet malesef benim doktorumda yaslımıyım vs konustugumda Kanada için normal yaşlar oldugunu endişelenmememi en saglıklı ve genç bayanlarda bile % 100 garantili hiç bir test yok dedi biliyorsun kromazomlarla alakalı dua ve tevekkül Türkiyede kaldıgım dönemlerde zihinsel engelliler okulunda calışma fırsatı buldum bir ögrencimin babası devlet hastanesinde beyin cerrahıydı annesi harita mühendisi ögrendigimde şaşırmıstım egitimlilerdi vs vs inan kader bende rüyamda böyle bir durum bir kızım olmuş gördüm hemde hamilelik yokken korkuyorum Allahım çekemeyecegimiz zorluklar yasatmasın bizlere inşallah saglıcakla versin başka bir derdim yok bu arada bende 38 yasındayım

Günaydın açlıktan bu saatte uyandim daha erken uyuyim diyorum ama imkanı yok içim kiyiliyor resmen

Bilmiyorum ki canim benim de kedilerim var. Onceden alerjik bir durumun var mıydı? Aslında dr sormak en doğru olur. .
Toxoplazma testi yaptırmalısın. Bana yaptı ve egatif çıktığı için kesinlikle hayvanlardan uzak dur desi. Evde kuş bile olmasın çiğ ete dokunma dedi. Bence bunu ihmal etme önemli.

Tatlim ikinciyi dusununce ben de senin yaşinda olacagim. Zaten daha önce bu yaş konusunu konuşmuştuk seninle yirmili yaslarda bu durumu yasayanlar varken kirkli yaslarda gayet saglikli bebis doguranlar var... 38 guzel bir yaş sadece her testi yaptirmak onlem almak biraz daha dikkatli olmak lazim bu nifty test dedikkeri bir test var kanada da cok daha yaygindir diye dusunuyorum yuzde yuz sonuç veriyor. (yani bana verilen bilgiye göre) Bir dahakine ben ondan yaptirmayi planliyorum. Bu hadiselerde yaştan öte genetik yatkinlik daha onemli bir risk grubu cunku bu rahatsizliklar direk genetik baglantili. Dedigin gibi Allah cekemeyecegimiz zorluklarla sinamasin.

Maşallah canım saglikla gelsinler Inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…