merhaba hanımlar... bence alışverişe cinsiyeti öğrendikten sonra imkan varsa hemen başlamak lazım. çünkü son aylar hakikaten hali kalmıyor insanın fazla... özellikle de avm ler çok yorucu oluyor... ama tabi bir kerede hepsini halletmeyi planlıyorsanız o ayrı... ben ilk doğumda en çok zıbın ve tuluma ihtiyaç duydum. ilk aylar çok çabuk büyüyor diye daha çok 0-3 ve 3-6 ay almıştık çünkü. halbuki yenidoğan da epey almak lazımmış. hatta annem 0-3 ayların içinde kayboldu çocuk diye biz hastanedeyken 2-3 tane tulum aldı yıkayıp ütüleyip getirdi. en ucuzundan da olsa fazla fazla zıbın almak lazım. bir de ağızbezini bol bol yaptırın . benimkileri annem ve teyzem dikti. en çok kullanılan şey gerçekten... battaniye de öyle keza... yatarken altına ser, üstüne ört, yok mama döküldü yok çiş kaka sürüldü vs derken çok sık yıkamak gerekiyor az olunca. küvet , biberon emzik sterilizatörü vb yer kaplayan şeyleri sonlarda almakta fayda var... zaten onlara dokunmaya çok gerek olmadığı için internetten almak daha rahat ve ucuz... bir de organizasyon firması tutmayacaksanız ve odayı kendiniz süsleyecekseniz, hediyelik vs alınacaksa onlar için de geç kalmamak lazım, çünkü özellikle İstanbul'da araba girmeyen hanlarda vs bulunan şeyler (Şark Han, Havuzlu Han vs)., son ay zor oluyor yürümek. bebek arabası alırken de mutlaka kapatın açın, ağırlığına bakın, arabanızın bagajına sığıp sığmadığını kontrol edin (bizimkinin sığmadığını doğumdan sonra keşfettik biz!) , ve bütün bunları yaparken çocuğun da kucağınızda olacağını unutmayın tabi :) Bazı çok pahalı arabalar çok kullanışsız çıkarken (bizzat yaşadım) çok daha ekonomik olanlar çok daha konforlu olabiliyor. insan hevesleniyor tabi ama yüksek ihtimalle 6 ay sonra ben bununla uğraşamayacağım deyip bastona geçeceğinizi bilmenizi tavsiye ederim :) aklıma gelenler bunlar şimdilik. sevgiler...