2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar selam,

Ben de sabahtan beri bebek alışverişi için araştırmalar yapıyorum. Burada da çok güzel tavsiyeler verilmiş, hepsini not ettim. Benim ilk bebeğim olacağı için bir de sülalede 10-15 senedir bebek olmadığı için ben gerçekten bu konuda hiçbir şey bilmiyorum. Açıkçası biraz korkuyorum da, yani en ufak şey bile aklıma takılıyor. Mesela doğum kısmetse ağustos'ta olacak, eve gelince beşiğinde battaniye mi olmalı, yorgan mı olmalı, yoksa pike gibi şeyler mi olmalı? Hiçbir fikrim yok. :) Uyku takımları falan gördüm netten, onları almak mantıklı mı acaba? Bir de dün eşimle AVM'ye gittik, bebek mağazalarına baktık biraz. Zıbınlar falan çok ufak geldi gözüme( evet, yıllardır kucağıma bebek almadım) , bu beden işini nasıl ayarlıcaz:) Zıbınlar kısa kollu var, uzun kollu var... Ağustos doğumlular için hangisi uygundur? Yeni doğan için ayakkabı almak lazım mı, gereksiz mi? Park yatak mı daha kullanışlı yoksa beşik mi? Beşiği nasıl almalı? Aklıma daha bir sürü soru takılıyor. Nasıl yapıcaz bu işi kızlar

Kaç santim canım.kistin bende de var bitane doktor 6 santime kadar sorun yok dedi ama bende merak ediyorum ne durumda daha kontrolede daha 1 hafta var
Benim ikinci kaybimdam sonra 5 cm olusmustu 1 ayda gecti 4 cm den buyuk olunca Allah muhafaza burkulma gibi bir olasiligi oluyor bunun icin hoplayip ziplamamak ( zaten hoplayip ziplamiyorsundur hamilesin diye) ve cinsellik kist inene kadar yasak. Hareketkerine dikkat et insallah bir an once iner Hijyenik arkadaşim ikiniz için bu yorum tez vakitte gecer insallah

Son düzenleme:
Kiyamam çok soru var kFanda .ben bildiğim kadar yanıt vereyim.
Yeni dogan bebek ayakkabı giymez 8-9 aydan sonra ayakkabı ihtiyacı olur genelde.
Zibinlar başta büyük bile geliyor ama çok sıfır beden almaya gerek yok bence. 0-3 ay kısa kol alınsa sonrası için uzun kol. Daha iyi olur. Önü kış sonuçta.
Battaniye yorgan çok kalın olur gibi. Ama çocuğa bi zibin bir 5 li tAkımlardan giydirilse üstüne ince bir pike yeterli gelir. Yada incecik polar battaniye olabilir. Her zaman bebekleri kendimizden bir kat fazla giydirmek lazım..dr öyle söylemişti bana. Kizim nisan sonu doğdu hemen havalar ısınınca kısa kollulara geçirmiştim. 1.5 aylik tan sonra. Ama öncesinde gaz olabilir falan. O yüzden dikkat etmek lazım. Ve dr un bana hep söylediği çocuğum usuyor mu diye el yüze bakılmaz. Ensesinden az içeri bakicaksin. Sicaksa elleri soğuk olsa dahi giydirmezdim. Çünkü el yüz hemen soguyup ısınan yerler. Ama ayak çok önemli. Ayaktan idrar yolu enfeksiyonu ve soğuk alınır. O yüzden ayağı sıcak tutmak lazım. Yeni dogan takımları patikli olur. İçine bir bileğini skmayan çorap giydirmek yeterli gelir yaz günü sonuçta. Eldiven çok kullanilcagini sanmıyorum. Hem bebeğin ellerini keşfetmesi ilerde korkmaması kolay olur hemde sıcakta çok takilmaz. TAkımlardan çıkanlar hariç almayı düşünmüyorum açıkçası. Zaten kız olursa ben birkaç takım hariç yeni almam. Çocuklar büyüdükçe farkediyor insan. Takımlar hiç mi hiç eskimiyor. Yepyeni öylece duruyor. Ek gıda dönemiyle lekelenmeler oluyor. O kadar
Yatak konusunda besiklr çok güzel ama benim yegenlerim ayaklanmaya basladiklaari dönem tutunup inmeye çalıştılar. Allah korusun ben tehlikeli buluyorum. Park yatak bana göre daha iyi.Yada kademeli besikler olabilir.

Canım çok saol, valla aklıma iyice yerleşsin diye 2-3 kez okudum :) Böyle sora sora öğrenicez bu işleri. Çok sabırsızlanıyorum, şu cinsiyeti öğrensek de yavaştan alışverişe başlasak :) Çok saol bilgiler için canım.

6.5 cm kistim ( cinsel.iliski yok zaten canm

hadi bakalım hayırlısı olsun canm doktorun dediğimi yoksa sizin rüyanız mı çıkıcak :)))
Ay ben baktim internete bu 12. Haftadaki tahminler hep degişmis.... özellikle kiz denenlerde cok yanilma olmuş. Ben de kendimi kaptirmamaya karar verdim herkes cok uzulursun kaptirma kendini sakin diyor...

Zamanla tecrubeleniyor anneler. Hiç merak etme bir 3 ay geçsin herşeyini öğrenirsiniz bebisin. Ama ben hep su hatayı yapıyordum.3-6 ay yazıyor ya ben bazen onları tam 6. Aylıkken giyer gibi dusunurdum öyle alırdım. Aaa sonra baktım yok öyle değil. 6 aydan önce giydirmek lazımmis. Ama tecrübesizlik iste. O yüzden ben hep büyük alırım şimdi. Kolunu iki üç cm katlayıp giydirmek hiç sorun olmuyor.

Ay ben baktim internete bu 12. Haftadaki tahminler hep degişmis.... özellikle kiz denenlerde cok yanilma olmuş. Ben de kendimi kaptirmamaya karar verdim herkes cok uzulursun kaptirma kendini sakin diyor...
Aynen canm. 16.-18 haftalar daha net oluyor. 20-25 haftalar arası zaten detaylı ultrason da tam tescillenir bebisler insallah.Ama 9 ay kız dendi yegenime. Bir doğdu erkek. Bir süre pembe şeyler giydi
Ara renk almak yada alışverişin büyük çoğunluğunu doğum sonrası yapmak çok daha mantıklı gibi. Erkeklerin kız çıktığı çok az gorulsede o bile olabiliyor . Biraz karmaşık is .. sağlıklı olsunlarda hepsi can cann

Aynen canım, ilk günler zor olur belki ama sonra alışıcaz gibi geliyor. :) Böyle deneyimli annelerin güzel tavsiyeleri de yardımcı olucak inşallah benim gibi daha tecrübesiz anne adaylarına. :)

merhaba ağustos anneleri yarın bende 2 li test için gidicem hayırlısıyla. peki cinsiyet öğrenen oldu mu söyleyen doktorlar varmı?

Merhabalar ben bugün gittim hem kontrol hem ikili tarama için. Doktor ense kalınlığı 1.25 dedi tabi kan sonucuna göre de yorumlayacakmış kanda verdim. Cinsiyetine erkeğe benziyor ama dır bakalım daha erken dedi. Açıkçası bende rüyamda gördüm 1-2 ay oluyor göreli. Erkek bi çocuk gülümseyerek geliyordu bana doğru :)) sağlığıyla gelsin hepimizin yavruları..

arkadaslar merhaba uzun suredir siteye girmiyordum.2 bebegim dunyaya gelecek kismetse. 10+5 haftalik hamileyim. pendikte oturuyorum. doktor arayisi icindeyim. ilk dogumum normal oldugu icin bunuda normal dogurmak istiyorum. bu cevrede hic duydunuz mu onceligi normal dogum olan doktor. gidip gidip son haftalarda sezeryan olcak diyecek doktor istemedigim icin bu arayistayim

canım en çok ihtiyaç duyulan çıtçıtlı bodyler oluyor bence, çünkü maşallah kaka yaptıklarında; sıvı olduğu için taştığı çok olmuştu, ayrıca oğlum çok kusuyordu ve yine üst değiştirmek gerekiyor bu durumda da. Çok sık çamaşırda yıkayamıyorsun makinayı doldurmak için bekliyorsun, fazla olması rahatlık oluyor, yıka ütüle uzun iş zaten
bende park yatak aldım ama çok yatırdın mı diye sor hayır :) hala benimle beraber yatıyor oğlum, ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum ama bende oğlum da yanyana daha rahat uyuyoruz, çünkü gece çok sık kalkıyordu emmek için ve ben her seferinde yataktan kalk, beşikten al, tekrar kalk, yatır,yapınca yorulmuştum, böyle hemen yanımda alıp beslemesi yatırması bana daha rahat ve kolay gelmişti,ayrıca nefes alışlarını da sık sık kontrol ederdim ve tabi çok uykusuz kalıyordum,bu yüzden tercih meselesi deneyerek kendin için en iyi kararı sen wericeksin canım.
kıyafet 0-3 ay ağırlıklı almıştım, 0(sıfır) bedenler çok daha çabuk küçülüyor,ama yaz dönemi olucağı için açıkçası bende pek bilemiyorum uzun kollu kısa kollu mu olayını,sanırım ikisinden de almak iyi olucaktır gece uzun kollu gündüz kısa giydirilebilir. benim doğumum da nisan 15 ti, doğalgazı açıyorduk şimdi tam sıcaklar da nasıl ayarlarız bilmiyorum yaz anneleri varsa bilgilendirsin bizi de:) ama doktorların dediği sizden bir kat fazla giydirmeniz yönünde oluyor.ayakkabıyı ben 1 yaşında giydirebildim hiç sewmedi giymek istemedi öncesinde :))
uyku tulumları da bebeğe bağlı, benimki bu havalar da bile pike ile örtünüyor onu da gece 50 kere atıyor üstünden ben örtüyorum özellikle erkek bebekler sıcağı pek sewmıyorlar,sıkıntıya gelemiyorlar alıp denemen lazım canım yenidoğan için uyku tulumu gerekli olmaz bence sonrasında bebeğini tanır ve anlarsın tulum giyer mi giymez mi:))

Çok saol bilgiler için canım :) Cinsiyet belli olsun, bol bol çıtçıtlı badi bir de yeni doğan takımı alıcaz anlaşılan. :) Battaniyedir beşiktir, yorgadır onlar da aynı gün tek yerden alınır herhade. Sonra zamanla bebeğe göre alışveriş yapıcaz. O zaman 2-3 hafta daha sabretmek lazım, sonra başlarız alışverişe. Zaten birbirimize danışırız alırken de :) İyiki varsınız kızlar saolun :)

ne demek canım, yardımcı olabildiysem biraz da olsa, ne mutlu bana :)
en keyifli kısımları zaten alışveriş,o küçüçük kıyafetleri yıkaması ütülemesi o kadar zewkli kii hayallere dalıp dalıp gidiyorsun canım,kesinlikle danışıcağımız çok konu var birbirimize,herkes farklı deneyimlere sahip

bu cinsiyet işi biraz karışık oluyor canım, benimde duyduğum kadarı ile de genelde kız denenler tutuyor ama erkekler de yanılma payı olabiliyor, bebeğin parmağı pipi olarak görülüp erkek deniyor ama tersi de oluyormuş demekki, en güzeli beklemek sanırım birkaç hafta daha, mesela benim doktorum 12. haftada %99,9 erkek demişti o kadar emindi ve erkek oldu bakalım prenses prense dönüşücek mi bekleyip görücezz

Doktorum hiç uyarmadi bu gittiğimde detaylıca sorayım ben hep gecicek gözüyle çokta onemsemedim açıkçası

şu nub teorisine göre tahminlerde bulunuyorlar sanırım banada kıza benziyor dedi ama kesin değil dedi..yarın belki öğrenebilirim.
aynen bebek yan dururken acisina bakiyor. bizimkine farkli acilardan da tepeden falan da bakti baya erkek gibi gorunuyordu. zaten niyeyse beni her goren de erkek olacak diyor. neremden anliyorlarsa artik
bebisler saglikli olsun da gerisi onemli degil. zaten yapicak bisey de yok

la rosa benim de senin gibi kafamda deli sorular var hem bebek bakimi hem alisverisle ilgili. odasini arabasini ne zaman almali. buyuyen karyola mi besik mi, mesela benim icin en kritik soru bu suan :)

Canım aynen. Alışveriş ayrı konu bebek bakımı daha da ayrı konu. Onu da pek bilmiyorum. Doğru tutuş pozisyonu, hatta nasıl emzirilcek falan diye bile düşünüyorum :) Hallederiz hepsini herhalde canım. :) Artık sora sora öğrenicez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…