Kv ile konuştuk hemen sütün yetiyor mu ek bişeye başlamadın mı diyor mamaya başlasam mutlu olacak kadın galiba sinir oldum yine her konuşmada sorar kesin eşime de soruyordur yA sabır :)
Öncelikle grip olduğuna eminsen zaten virütik bir hastalıktır ilaçla geçmez belirtileri hafifletir sadece. Grip değil üşütme de olabilir. Ateşi yoksa calpol verme bence bebeğini bol bol emzir hapşırmasında bir sakınca yok
Bence daha çok emzir calpol ateşi olmadıkça verme biraz daha sıcak tut burnunu temizle bazenburnunu temizledikten sonra hapşırma si da geçiyor geçmiş olsun
Yok ben de güvenmiyorum sağlık ocağına. Bizim doktorumuz çok bilgisiz yani zaten. Hayatta rahatsız olduğunda bebeği ona götürmem:) Ama hemşiremiz çok tatlı, bebeğe o kadar nazik davrandı ki asi yaparken, ölçüm yaparken. Onun da hakkini yemeyeyim.
Calpol ateşi yoksa gereksiz. Bol bol sarımsak ye ve emzir bana kalırsa:) Bir de burnunu açık tut annesi rahat etsin. Bir de soğan koyuyor arkadaşlar başına bebeğin.
Burnunu açık tutmaya çalış bol bol emzir
Yatarken yatağının baş kısmını yükselt, başının altından değil ama yatağın altından. Baş ucuna soğan koyabilirsin, serum fizyolojik ve aspiratörle burnunu temizle tıkanmasına izin verme. Tıkanır da açılmazsa okaliptuslu buhar banyosu yapabilirsin geçen @Cigdemerdemm e yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
Ben sağlık ocağı konusunda bir şey diyebilir miyim yanlış anlamazsan. Sana degil de konusu acildi diye genel olarak bi hatırlatmak isteri..
Sağlık ocağında takip aslında bizim gibi anneler için bir şey ifade etmiyor, gerekirse parasını verir istediğimiz yerde aşısını ölçümünü vs yaptırırız ama bir yerde devlet daha iyi uygulamalar yapabilmek için çocuklarımızı takip edip onlar hakkında ıstatistik tutmaya çalışıyor yavaş yavaş. O bakımdan bana faydası olmasa da istatiklere faydam olsun diye hamilelikte hep gidip bilgi verdim. Çünkü alınan bilgiler aslında sağlık uygulamalarının geleceği açısından önemli. Devlet bu güne kadar vatandaşını takip etmemiş ama artık yavaş yavaş genel sağlık durumu hakkında fikir sahibi olmaya çalışıyor. O yüzden hani sağlık ocağında takip çok da gereksiz bir şey değil. Imkanimiz varsa telefonla da olsa bilgi versek güzel olur diye düşünüyorum:)
Cnm o konuda haklısın,, telefonla arayıp soruyolar sürekli zaten,, hatta açmazsam mesaj atıyolar cvp veriyorum. Sağlık hizmetlerinin eskiye göre çok daha iyi olduğu konusunda hemfikiriz. Ama malesef nezaket konusunda hala sıkıntı var.. onu da dediğim gibi semte ve yoğunluklarına veriyorum :)
Ateşini kontrol etsene gövde ateşi ama. İlla bi huzursuzlğu vardır herzaman yaptğı bişey değilse. Benm bebe dün aşıdan sonra çok öyle yaptı mesela. Hala yapıyor ara ara. Ya ateşten ya aşıdan diye düşğndm ben
Daha iyi canım teşekkür ederim. Çok yükselmedikçe vermemeye gayret ediyorum. En son sabah verdim. Doktoru inceltin üstğnü dedi zıbın ve alt pijamayla yatırdım biz yorganla yatarken. Bu defa da hasta olur mu diye korktum ay ne zor işler yahu. Tüm bebekler çok iyi olsun lütfen
Hanımlar bu arada verem aşısının yapıldığı yerde bir süre sonra yara izi olması gerekiyor. Oluşmazsa cilt testi yapılıp tutup tutmadığı kontrol ediliyor. Bize sağlık ocağında söylemediler, belki size de söylenmemiştir diye hatırlatmak istedim.
Ben de 2 seferdir muayene olup test yaptırıp kuş kadar para verdiğim için önereyim dedim. Tamam yıllık odemesi var onun da ama 12 kere sadece muayeneye gitsek bile daha fazla ödemiş olacaktık o yüzden ben önereyim size de dedim. İşe yarıyor.