2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Bence yanılıyosun cnm. Alerji olup olmadığını nasıl anlayacak ki,, alerji belirlenmiş şeyler için bakılıyor. Genel olarak çocuğun bişeye alerjisi var mı diye bakılmıyor yani. Reflü de yemek borusunda tahribat yapabilir diyorlar. Bu durumda ben olsam doktoru dinlerim. bir de bu laktoz intoleransı için yapılan testte bile bebekte (özellikle 3 ay ve altı) bu sorun yoksa bile var gibi pozitif sonuç çıkabiliyormuş. Yani alerji testi de sorgulamaya açık bi test. Ona dayanarak reflü değil alerjiymiş diyemez doktor yani

Evet en azından yapabiliyor belki doğru işaretleri yakalamak lazımdır:) hafi bakalım inşallah

Yine slingle koşuyoruz
Kızlar sorularım var yine:)
1-) Öncelikle marka değil de hangi tür emzik almalıyım? Siz ne kullanıyorsunuz?
2-) 45 günlük olduk yavaştan emzik versem mi erken mi?
3-) Bizim kız çok emiyor ama dövüşleri de var yani memeyle. Meme reddi olur mu acaba pef
4-) Nasıl kullanmalıyım emziği? Ne sıklıkla? Hangi zamanlarda?
5-) Emzik kullananlar beğen tuşuna basabilir mi? Istatiki acıdan bi bakayım

Canım size de geçmiş olsun. Aynı durumda demek ki bebeklerimiz. Bize de bitkisel bir öksürük şurubu verdi. 5 gün kullanacağım. Şu geniz akıntısı be öksürük uyutmuyor çocuğumu bol bol emzir sesi doktor. Sanırım 1 den 4.30 a kadar sürekli mememdeydi uyuyarak emdi. Kafası kalkmıyor hiç, halsiz ve mutsuz durumda. Artık wc ye gitmek zorundayım diye yere bıraktım. Uyandı ve gözünü bile açamadı ağladı. Geri aldım kucağıma. Öylece emip uyuyor. Yarına daha iyi olur umarım.
Bize verdiği şurubun adı korax. İçirdm ama nane yaktı çocuğun ağzını burnunu sanırım.

Beğen tuşuna basmak isterdim ama istatistiği şaşırtabilirim. Ben ilk hafta denedim emzik vermeyi almadı. Memeyi emmesi ilk günden itibaren iyiydi bizim kızda emzik reddi oldu :) şu an ise çok nadir keyfi isterse alıyor ben ise uyurken rutin halde almasını istedim ama olmadı.

Hepsini likeliyorum çünkü benimki havada kapıyor emzigi tiryakisiyiz
Hahaha maşallah hevesli bebe:)
Hangi tür emzik kullanıyorsun?
Emzik reddi de iyiymiş:)) belki aradığı farklı bir emziktir?

Benim esiminde tayini cikti 5 aydir burdayiz. Hangi çocuk doktorunu onerirsin canım hangi Hastane ye götürüyorsun bebeğini
Biz şuan Memorial de Soner Demirel e götürüyoruz. İlgili bir doktor . Memnunuz gayet. doktor tanıdıklarımız da onu önermişti bize. Bizim bir alerji sorunumuz çıktı o konuda da bilgili. Ama eşimle Erkilette çocuk hastanesi var orayı da denemeyi düşünüyoruz. orda da iyi doktorlar olduğunu duydum. Deneyip de beğendiğim olursa sana yazarım mutlaka.

Cibinlik kullansana cnm,ben istememiştim basta cibinlik ama yaz ortası olunca mecbur aldım iyi ki almısım... faydasını cok gördüm yani

Hahaha maşallah hevesli bebe:)
Hangi tür emzik kullanıyorsun?

Emzik reddi de iyiymiş:)) belki aradığı farklı bir emziktir?
Evet o da mümkün iki tane denedim biri avent soothie ağırlığından dolayı almıyor heralde dedim ve yine aventin küçük olanlarından aldım onda da aynısı oldu. Emziğin de şöyle bir derdi var eğer almışsa ve uyumuşsa düştüğü an uyanıyor bizde komple sorun :)

1- Damakli olmayan yuvarlak uclulardan al, kiraz uç deniyor sanırım. Benim ki Avent gece emziği, hepsi aynı mı bilmiyorum ama tam yuvarlak değil yandan bakınca az şişik ampul gibi görünüyor.
2-3- İlk ayin içinde verdik biz, meme reddi olmadı.
4- Ben oyalamaya ihtiyaç duyduğum zaman veriyorum. Bez değiştirirken, banyoda ağlıyorsa ya da uyutmaya çalışırken emzirmek istemiyorsam.
5- Emzik kullanan fav kullanmayan rt

Bebek reflüsü mide gelişimini tamamlayana kadar geçmez ki, onun yerine diyet önererek alerji olup olmadığını anlayabilir en basitinden. Alerji olmadığını düşünmek olduğunu düşünmekten daha tehlikeli bence.

Uvvv o da kötüymüş. Çok sağ ol canim
Aventin klasik uçlu emzigi.. uykuya geçeceği zaman veriyorum bi de daha önce çok gazı olunca veriyordum hirsini çıkarıyordu :)
Teşekkür ederim:)
Çok sağ ol eczane kapanmadan yetiştin:) Bit kiraz uç edineyim:)
Rt sayılır mı bu :)))

Cibinlik kullansana cnm,ben istememiştim basta cibinlik ama yaz ortası olunca mecbur aldım iyi ki almısım... faydasını cok gördüm yani
Bizde tüm camlarda sineklik olduğu için hiç ihtiyaç duymadım hatta yaz boyu evde bir kez belki sinek ısırmıştır onu da hatırlamıyorum da yalan olmasın diye dedim. Bu da nereden geldiyse sızmış eve saygısız, yaz bitti yaşayacak sıcak bir yer arıyor sanırım, göstereceğim ona sıcağı, leşini balkondan sallandıracağım ibret-i alem için, benim akça pakça bebemi ısırmak neymiş tüm sivrisinekler görecek.

Tamam canım teşekkür ederim. Bizde tekden e gidiyoruz orda doğum yaptim ordan bi doktor tavsiye etmislerdi

Bizim dr 1 aydan sonra verebilirsiniz dedi,verdim bende avent in su cok meshur emziğini vermistim ama almadı onu sonra nuk un damaklısını verdim herhangi bir sıkıntı olmadı,uyurken cok rahat ediyorum kolay dalıyor uykuya.zaten uykunun dısınında normalde verdigimde almıyor bizim kız,ordan uykusunun olup olmadıgını da anlıyorum böylelikle
Meme almama durumu olmadı emzikten sonra,bi ara memeyi cok zor alıyordu ben emzikten mi acaba die düsündüm ama dr ondan deildir dedi,kii deilmişte sonra aldı düzene girdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…