Oyun oynarken vs istemeden zarar verebilirler, okula giden kızamıktan su çiçeğine eve her türlü hastalığı getirir,, yemek vs yapamam hem çalışıp hem bebek bakarken,, ütü temizlik cabası... doktor masrafı, hazır yemek masrafı vs derken astarı kendinden pahalıya gelir de. Hem görümce de olsa hiçbişey vermeden ayıp olur, altta kalmış oluruz vs?Yok Can'ım sütüm yetiyor ben işe başlayınca bakıcıya vericez kızı eşim onu söylüyordu bana getirirseniz ben de bakarım süt annesi de olurum dedi, ben onlar konulurken duydum eşim baka o kısmı söylemedi , görümcemin 1,5 -3-7 yaşlarında çocukları var ben onun bakmasını istemiyorum açıkcası çocuklar kızıma bişey yapar hastalık bulaşır falan dşye , eşim de bakıcıyı bedavaya getirmek için onun bakmasını istiyor, gelen kadın yemek de yapar falan dedim de başka geçerli ne diyebilirim ? Yumuşak huylu zor hayır diyen biriyim maalesef direk hayır diyemeyebilirim Nasıl yapıcam bilmiyorum
Bende bu oda ayırma konusunu merak ediyorum oğlumun odası hazır büyük beşikte var şimdi yanımızda sepet beşikte yatıyor ayırma vakti gelince direk ayırmak mı mantıklı yoksa şimdiden başlayıp gündüzleri orada mı yatsa gündüz gece farklı yatak hepten mi bozulur yoksa düzeni napsam kiİkisi arasında biraz zaman bırak ki birden iki şok birden yaşamasın çocuk, eğitimden bir süre önce odasında yatır, oraya alıştıktan sonra eğitime başla bence, benim niyetim bu şekilde en azından. 2 değişiklik bir arada olmasın deniyor hep.
Ay bir benim kız emip de bırakmıyor herhalde, emiyor, bıraksam kurutana kadar emecek, sonra gaz veya meme ucunun yumuşamasından sonra kendini memeden uzaklaştırıp tekrar emmeye çalışıyor, ağlayıp uzaklaşıp tekrar yanaşıyor, bayılıyor memede olmaya, bıraksam hep orada yaşayacak kavga gürültü. 10 dakikada bir de emzirsem 4 saatte bir de emzirsem aynı, hiç değişmiyor. Hatta uykuluyken emmeye çalıştığında tam emmeye dermanı kalmıyor yine de bir dudak hep memedeDudak tiryakisi çıktı velet
Gündüzleri odasında yatırın yatağına alışsın diyorlar. Bence öyle yapabilirsin :)Bende bu oda ayırma konusunu merak ediyorum oğlumun odası hazır büyük beşikte var şimdi yanımızda sepet beşikte yatıyor ayırma vakti gelince direk ayırmak mı mantıklı yoksa şimdiden başlayıp gündüzleri orada mı yatsa gündüz gece farklı yatak hepten mi bozulur yoksa düzeni napsam ki
Arkadaşlar uyku tulumu filan dediler kafama yattı o da:)
Ben de koltuk altından örtüyorum. Başka türlü üşür ya sanki. Zaten aşağıdan sikistiriyirum ki yukarı çekemesin.Ben koltukaltından örtüyorum üstünü yaörtmeden uyutamıyoruz biz zaten.. bu arada benimki gece baya büyük çocuk gibi uyumaya başladı... umarım böyle gider...
İlaç mevzusunu abartmak değil mesele, alerji yaşadınız mı bilmiyorum ayşede ya da çevrende ama çok ciddi iç organ tahribatına yol açan bi olay bu alerji ben yaşadım, yaşıyorum yeğenim yaşıyor. Alerji mi değil mi diye bakılmadan varsayımlarla verilen ilaç bi işe yaramamanın ötesinde geçen sürede teşhişin gecikmesine neden oluyor. Doktorlara tabi ki güvenmek lazım ama doğru doktora götürmek lazım önce. Bilmiyorum yanılıyor muyum Hande hanım :)Reflü kakada kana sebep olabiliyor cnm,, sen doktorunu dinle. bakın bu ilaç mevzusunu abartmamak lazım. Çocuğa ilaç vermicem diye kalıcı hasar verebiliriz istemeden. İlaç sevmemek ayrı, ama eczacılık da bir bilim dalı, boşuna diye düşünmemek lazım. Bebeğin midesinin yaraya çevirmesi gaviscondan çok daha tehlikeli neticede. Ayrıca reflü ilk 3-4 ayındaki bebeklerin yarısında görünen birşey,, kendini fazla strese sokma,, interneti boşver, herzaman dediğimiz gibi doktoruna güven veya güvendiğin doktora git cnm. Onlar her halikarda bizden iyi biliyor. Zaten gaviscon çok bilinen bir ilaç, yanlışlıkla vermiş olamaz. Yan etkisi de yok hem, üzme kendini ilaç veriyorum diye düşünüp.
Ben arada yatırıyorum gündüzleri, yabancılık çekmesin diye. Düzeni de bozulmadı iki yatakta da uyuyor ama ipek adına konuşuyorum tabi :)Bende bu oda ayırma konusunu merak ediyorum oğlumun odası hazır büyük beşikte var şimdi yanımızda sepet beşikte yatıyor ayırma vakti gelince direk ayırmak mı mantıklı yoksa şimdiden başlayıp gündüzleri orada mı yatsa gündüz gece farklı yatak hepten mi bozulur yoksa düzeni napsam ki
Canım bu konuda doktorlar da ayrılmış durumda olabilir. Mesela internette aratırsan Dr. Sears ın uyku konusundaki fikirlerini buna ve benzer yaklaşımları destekleyen bir doktor olabilir sizin doktorunuzCanım benim memeden düşmüyor bu aralar asrın. Öksürüyor diye mememde yaşıyor :)
Uyku eğitiminde akşam 7-8 arası uyutuyorsun. Sabah 6-7 gibi uyanıyor diyorlar. Gece ne zaman kalkarsa emzirip yine yatağında unutmalıymışız memede değil. Ama zaten bebek memede uyuyor yani gözünü zor açıyor o nasıl olacak bilemedim.
Tracy hogg mutlaka gece 23 de bir gece beslenmesi yapılmasını öneriyor. Ama tabi bunları 4 aylık bebek için düşünürsek: akşam 7 de uyudu, 11 de besledik ve tekrar yatırdık. E zaten 4 aylık bebek 6-7 saat uyur dolayısıyla sabah 6 ya kadar uyur diyor.
4. Ayda eğitimin başlamasının en önemli özelliklerinden biri de gaz olayının bitmesi, daha rahat uyku uyuması
Bugün doktora sordum eğitim için 4. Ay mı uygun diye. Öyle bir eğitim diye zorunluluk yok. Siz rahat etmek için yapacaksanız yapın diyip kestirip attı.
Deli mi ne
Bebeğin kendi kendine uyumayı öğrenmesi sırf benim rahatlığım mı yani?
Tövbe tövbe
Neyse işte. Şimdiden biraz alıştırmak Laz'ım diyorum ama işte o gaz olayı bir de hastalanınca memeye geri döndük biz :)
Tamda dediğin gibi ben ilaca karşı tepkili olanlardanım ama ilaçsız da düzelmeyen hastalıklar var. Babam böyle yetiştirdi bizi elimde değil hemen ilaç duyunca tepki veresim geliyo. Ama bu bilinen bi ilaç dediğin gibi. Eşim benim tam tersim ne hastalık olursa olsun ilaç ver iyileşsin mantığında. Onunla da atışıyoruz arada bu sebeple. Ama bebeğim iyi olacaksa kullanırım tabi benim şuan elimden birşey gelmiyor neticede doktorlar da senelerce okuyorlar güvenmek lazım evet. Teşekkür ederim canım rahatlattın beniReflü kakada kana sebep olabiliyor cnm,, sen doktorunu dinle. bakın bu ilaç mevzusunu abartmamak lazım. Çocuğa ilaç vermicem diye kalıcı hasar verebiliriz istemeden. İlaç sevmemek ayrı, ama eczacılık da bir bilim dalı, boşuna diye düşünmemek lazım. Bebeğin midesinin yaraya çevirmesi gaviscondan çok daha tehlikeli neticede. Ayrıca reflü ilk 3-4 ayındaki bebeklerin yarısında görünen birşey,, kendini fazla strese sokma,, interneti boşver, herzaman dediğimiz gibi doktoruna güven veya güvendiğin doktora git cnm. Onlar her halikarda bizden iyi biliyor. Zaten gaviscon çok bilinen bir ilaç, yanlışlıkla vermiş olamaz. Yan etkisi de yok hem, üzme kendini ilaç veriyorum diye düşünüp.
Burda o bölümün olduğunu sanmıyorum ama bi bakıyım canımÇocuk gastroenterolojiye götür canım
Ne güzel maşallah kuzucuğa.Damla ilk defa yatağında kendi kendine uyudu
Bulaşık makinasına bulasiklari koyayım diye yatağına bıraktım. Onları yerleştirirken ağlamaya başladı. Dedim bitireyim öyle gideyim. Sonra baktım sustu. Odasına bi gittim uyumuş. Şu an hala uyuyor 7 dakika oldu
ÇOCUĞUM BUYUYORRRR
Kakadaki kanı mideden kaynaklı olabilir diye düşündü galiba..Gaviscon reflü için bir ilaç evet
Ne alakası var acaba bilemedim.
??
Anne sütüyle mi besleniyor mama veriyor musun canm? Benim bebeğimde de o şekilde mukus gibi kaka yapıyor yeşil renkteArkadaşlar merhaba. Sayfada yeniyim. Bebegim.bugun 39 gunluk. Öğlen kalası yeşile dönük ve mukusluydu. Yanı sümüksü. Aranızda bu durumu yaşayan var mi. Normal mi . bu arada geçen cumartesi kaka testi yaptirdim doktor temiz dedi ama içim rahat değil.
Sen nerdesin canımBurda o bölümün olduğunu sanmıyorum ama bi bakıyım canım
Ne güzel maşallah kuzucuğa.
damlaya uyku eğitimini kolay verirsin o zaman
Kakadaki kanı mideden kaynaklı olabilir diye düşündü galiba..
Henüz bulamadım bir şey. Güzel fikirmiş hem de hepimizde benzerleri olursa aslında hoş olabilir :) Sağ ol
Bizde de bazen oluyor dediğin şekilde hatta bugün fotoğrafını gösterdim doktora. Ama doktorun dediği şuydu tek başına sümüksü veya yeşil olması problem değil aslında dedi ama bizim tahlilde kan da çıktı. Doktorunuz temiz dediyse yüksek ihtimal kan yoktur. Ama içinize sinmiyorsa bu şekilde kaka yaptığında tekrar bir örnek verinArkadaşlar merhaba. Sayfada yeniyim. Bebegim.bugun 39 gunluk. Öğlen kalası yeşile dönük ve mukusluydu. Yanı sümüksü. Aranızda bu durumu yaşayan var mi. Normal mi . bu arada geçen cumartesi kaka testi yaptirdim doktor temiz dedi ama içim rahat değil.
Çok uyumadı ama ümit vaadediyor:)Burda o bölümün olduğunu sanmıyorum ama bi bakıyım canım
Ne güzel maşallah kuzucuğa.
damlaya uyku eğitimini kolay verirsin o zaman
Kakadaki kanı mideden kaynaklı olabilir diye düşündü galiba..
Gündüz uyumayı öğrenirse öyle yapim alışsın odasınaGündüzleri odasında yatırın yatağına alışsın diyorlar. Bence öyle yapabilirsin :)
Kayserilimisiniz yoksa tayin olarak falan mi geldiniz canimKayseride yaşayan biri olarak çok güldüm buralar çorak topraklar ama o kadar da değil yani dimi :) hatta eşime göre Türkiye nin en güzide şehri. Biz de emekli olunca ölmemiş olursak şehir değiştirmeyi düşünüyoruz
Eşim kayserili ben osmaniyeliyim. Ben eş durumundan tayin istedim Kayseriye yerleştik.Kayserilimisiniz yoksa tayin olarak falan mi geldiniz canim
Otorite değilim bu konuyu araştirmadim da ama ben olsam gündüz kendi odasında gece bizim odada uyuturdum böylece çocuk ilk başta afallasa da sonradan bu düzene alışır, burası da benim yatağım, ışık varken burada uyuyorum diye şartlar kendini.Bende bu oda ayırma konusunu merak ediyorum oğlumun odası hazır büyük beşikte var şimdi yanımızda sepet beşikte yatıyor ayırma vakti gelince direk ayırmak mı mantıklı yoksa şimdiden başlayıp gündüzleri orada mı yatsa gündüz gece farklı yatak hepten mi bozulur yoksa düzeni napsam ki
Böyle böyle artıyor. Haftada bir kez bile kendi başına uyusa senin için avantaj çünkü en azından kendi başına yatağında uykuya dalabildiğini bilirsin. Zamanla süresi da artar özellikle elini kolunu sağlaması bitince :)Çok uyumadı ama ümit vaadediyor:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?