2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

cnm onlara gitsin tabi ama şöyle düşün, senin arkadaşın çocuğun için aslında "yabancı" ve yabancı kavramını ayırt edebilmeleri için çocuğa şimdiden yardımcı olmamız gerekiyor. Tabi pedagojik olarak burada da bir ikilem var ama ben daha paranoyak olanı tercih ediyorum. Belki kız çocuklarım olduğu için, belki biz büyüdükçe dünya daha da kirlendiği için vs... çocuğun kişilik hakları mevzusu var bir de, o konuda da biraz erken yol çizmekten yanayım. Ama tabi dediğin gibi sosyalleşme aşamaları bu şekilde davranınca biraz farklı oluyor mesela Ayşe babası ve benim dışımda kimseyi öpmez. Nadiren anneanne, dedeler, bakıcısı vs.. çok çok nadir o da... insanlarla geç bağ kurar, güvende olduğuna emin olmadan kurmaz hatta... ama iyi yanı da şu ki hiçbir şeker, hediye, güleryüz vs onu tanımadığı birine tek bir adım bile yaklaştıramıyor. İzin versek dahi atıyorum o şekeri bizim alıp ona uzatmamız gerekiyor kabul etmesi için. Pedagogu ise ben daha önce bir kere neden tanımadığı insanlara karşı bu kadar soğuk ve çekingen diye dertlendiğimde (bu kadarını ben de beklemiyordum çünkü :), hem ruhen hem de bedenen güvende olması açısından bu duvarın çok faydalı olduğunu söyledi (özellikle de pedofili eğilimi olan kişilerin daha çok nispeten cana yakın çocuklara yaklaştığı düşünüldüğü için). Resmini eklediğim yazı çok hoşuma gitmişti, sizinle de paylaşayım.

Eklentiler

• IMG_2507.webp
    46,3 KB · Görüntüleme: 55
Evet resimdeki :) hatta 100 dolar falanmış da esnaf işi yapmışlar :))) şimdi ben Duru'ya takınca Ayşe de isteyecek ya, sizinle aldığımı da ona takarım diyorum; aynı olmasa da olur. Gerçi bu rengarenk paylaşmışsın hani, ona da bayıldım, ben ondan alsam kabul ederler mi yine de?

Bu gece de biz perişan olduk. Ayşe hastalandı,, deli bir öksürük krizi... Duru da uyandı tabi sonunda sesine.. ona gidiyorum büyük ağlıyo annemi istiyorum diye,, büyüğe gidiyorum o hemen tekrar uyanıyo falan... eşimle dönüşümlü bi ona bi ona baktık sabaha kadar... sekizde kadın uyandı Allahtan da biraz uzanıyorum ( çocuğum hiç böyle grip olmamıştı ya (

O bambaşka bi site tek bi yerden alıcaz hepsini. Bana biraz fazla geldi yalnız o fiyatlar, Mardin'de çok meşhurdur, eşim ordan tesbihini o kadar fiyata almamıştı 4-5 sene önce. Belki kapalı çarşı olunca da farklıdır fiyatlar ama bence abartı yani, ayrıca onu Ayşeye kullandıysan Duruya kullanma bence. Kişiye özel oluyor bu taşlar. Gerçi nemli bezle silince ya
da suya tutunca nötrleniyormuş ama çok da emin değilim

Geçmiş olsun, şimdi okula başladı ya normaldir hastalık geçirmesi. Aman Duru'yu koruyun da minik kuzuya bir şey olmasın. Ayşe de bir an önce iyileşir umarım.

Benim eşim de hiç inanmıyor etkisi olacağına kendisi çok rasyonel bir insandır yine de güzel görünüyor, almana bişey demiyorum o yüzden diyor
Aslında şans işi cnm... mesela biz ilk dişinden sonra hissetmedik bile diş çıkardığını büyüğün. Ama inat edip ilk dişinde bile (ateşi de fazla olmadığı için) calpol vs vermedim ben. Belki onun etkisidir, diğerlerinde ne huysuzlandı ne ateşlendi.. hiç hatırlamıyorum bile hani "diş çıkarma dönemi" gibi birşey o yüzden. Ama bazı bebeklerde aşırı sıkıntı yapıyormuş ve o kadar çok kişi kolye takınca rahatladık diyor ki ister istemez tedbir almak istiyor insan.. yani boşuna da alıyor olabiliriz gerçekten ama en azından eşinin dediği gibi görüntüsü güzel :)

Hmm bak onu bilmiyordum. Zaten şu an boynunda Ayşe'nin :) çıkaracağını sanmıyorum :))) yenisi Duru'ya o zaman :) siz karar verin ben uyarım, hangisini derseniz oradan alırız yani, farketmez benim için..

Ben henüz adet olmadım doktorum spirali 4. aydan sonra önerdi

Geçmiş olsun, şimdi okula başladı ya normaldir hastalık geçirmesi. Aman Duru'yu koruyun da minik kuzuya bir şey olmasın. Ayşe de bir an önce iyileşir umarım.
Saol cnm. Duru sağlam şimdilik ama eşim de ben de kaptık sanırım. Geceden beri bizim de başladı öksürük aksırık. Ben bir günde iyileşirim genelde, fazla uzamaz hastalıklarım ama bıdığı korumamız gerek gerçekten,, onun için de bol bol emzirmem lazım tabi nası olucak Ayşe de hastayken bilmiyorum... çok nazlıyız şu an (

Geçmiş olsun ya inşallah bari Duruya geçmese. Iki çocukla birden ilgilenmek daha zor olur

Ayyy cok qecmis olsun canim insaAllah qecer bian once artik havalar soqudu baslar hastaliklar

Geçmiş olsun ya inşallah bari Duruya geçmese. Iki çocukla birden ilgilenmek daha zor olur

Ayyy cok qecmis olsun canim insaAllah qecer bian once artik havalar soqudu baslar hastaliklar

Teşekkürler hanımlar. İnşallah çabuk atlatır,, ben o hastalanınca kendimi kaybediyorum resmen şu an keyfi yerinde, kahvaltı yapıyor, ateşi de yok ama kararsızım doktora gidip gitmemek konusunda. Biraz geçsin de önce bir telefonda danışayım bari

ay Can'ım çok geçmiş olsun iki çocuklu hayat bu olsa gerek , okuldan almıştır mikrop Ayşen'in bünyesi zayıfsa seneniz korkarım ki böyle gider , yine hastalanırsa bağışıklığını güçlendirmeyi dene Can'ım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…