Nasıl temizledin cnm? Zeytinyağını sürüp yarım saat beklet (asidini aldıktan sonra), diş fırçasıyla tersine doğru tara, sonra da yıka. 4-5 gün üstüste yaparsan hiçbir şey kalmaz.Konak temizledik kafası kızardı normal mi
Günaydın, İpek nasıl bu aralar annesiGünaydııın
Uygun bir krem veya yağ sürmeden temizleme konağı. Sürdükten sonra yay elinle hafifçe sonra sık uçlu bebek tarağıyla tara. Tek seferde geçmez birkaç seferde biter.Konak temizledik kafası kızardı normal mi
Ne yaptınız yani tam olarakKızlar dün Duru’yu sakinken ve hiçbir uyku emaresi göstermezken, karnının kesinlikle tok olduğu ve kakasını yaptığı zaman uyutalım dedik eşimle; beş dk da güle oynaya uyudu. İkinci olmasına rağmen neden böyle bir acemilik yapıp daha önce denemedik bilmiyorum. Böylece dün uyku saatini dokuz buçuğa çekmiş olduk. İnşallah bu akşam da başarırız çünkü iki haftadır evde uyku savaşları yaşanıyor ve zombiye dönüşmek üzereydik
Ya kızın okulunda yoğun bir şekilde İngilizce ve İspanyolca dersleri veriyorlar şu an cnm. Bu ne kadar doğru peki sence? İngilizceyi zaten severdi ama İspanyolca da girince bana sanki sıkılıyor gibi geldi. Evde destekleyeyim mi yoksa tamamen okula bırakmak daha mı iyi olur?Canım biligualizm bir dil hastalığı. İki anadilin aynı anda konuşulması sonucu oluşuyor. Ama en doğru yöntemde iki dilin aynı anda konuşulması. Bilingualizm nadir görülen bir sorun.
Yazma buraya yazmaaaKızlar dün Duru’yu sakinken ve hiçbir uyku emaresi göstermezken, karnının kesinlikle tok olduğu ve kakasını yaptığı zaman uyutalım dedik eşimle; beş dk da güle oynaya uyudu. İkinci olmasına rağmen neden böyle bir acemilik yapıp daha önce denemedik bilmiyorum. Böylece dün uyku saatini dokuz buçuğa çekmiş olduk. İnşallah bu akşam da başarırız çünkü iki haftadır evde uyku savaşları yaşanıyor ve zombiye dönüşmek üzereydik
Banyo yaptırdık, ben emzirirken babası biberon hazırladı; onu içtikten sonra ( son 20-30 cc yi arada bırakıp gülerek emince kesin doydu diye emin olduk), az oynadık sıvazladık karnını ovduk bacakları karnına çektik ve kakasını yaptı. Temizledim, (o sırada şebeklik yapıp hep gülmesini sağladık), iyi geceler kızım deyip babasına verdim ve karanlık odada kucağında pışpış yapıp uyuttu hemen. Ağlamaya bir kere başlayınca uyutmak çok zor oluyor akşamları ve Ayşe’de bunu çok tecrübe ettiğimiz halde nedense Duru’da da hep uyku emaresi bekledik şimdiye kadar. Bakalım, bu gece de aynı sükunetle uyutabilirsek bizim için çok ideal bir saat :)Ne yaptınız yani tam olarak
Amin cnm,, saol :) yalnız buraya yazma olayına siz söyledikten sonra dikkat ettim ve malesef bizde de tuttu. Acaba bir ilk yapıp bizim grubu gizlemezler mi ya :)))))) toplu bir Felak-Nas ritüeli mi yapsak geceleri,,, niye böyle oluyor hakikaten?Yazma buraya yazmaaa
Maşallah Duru'ya, bir maşallah da size
İnşallah düzeni tutar Duru da. Darısı Ayşe'nin başına
Ben yanlış anlattım sanırım. Aynı anda iki dil öğrenmesi en doğrusu. Ancak burda bahsedilen okulda verilen belirli saatlik dil eğitimi değil 24 saat iki dile maruz kalmak. Bingualizm 2 anadil konuşmak ama bazı çocuklar 24 saat iki anadili konuşunca bunları birbirine karıştırıp ortaya değişik bir dil çıkabiliyor. Bu durumada Bingualizm deniliyor. Ama sık görülmüyor. Okulda öğrendiği 2. dil için bence bırakmayın. En kötü kulağında ispanyolcanın fonatik yapısı kalır. Zaten o yaş grubuna sayılar,renkler,şekiller gibi çok temel şeyleri oyunla öğretiyorlardır. Muhtemelen İngilizce'ye aşinalığı olduğu için seviyor. Ama ispanyolcayla ilk defa karşılaştığından sıkılıyordur. Zamanla, alıştıkça sevecektir diye düşünüyorum.Ya kızın okulunda yoğun bir şekilde İngilizce ve İspanyolca dersleri veriyorlar şu an cnm. Bu ne kadar doğru peki sence? İngilizceyi zaten severdi ama İspanyolca da girince bana sanki sıkılıyor gibi geldi. Evde destekleyeyim mi yoksa tamamen okula bırakmak daha mı iyi olur?
Yok cnm gayet güzel anlattın. Bingualizm malesef en yakın arkadaşımın oğlunda var şu an. Üç yaşını geçti ve ingilizceyi yeni yeni biraz konuşmakla beraber Türkçe’yi hiç konuşmuyor; üstelik dediğin gibi bazen iki dile de ait olmayan sesler çıkarıyorBen yanlış anlattım sanırım. Aynı anda iki dil öğrenmesi en doğrusu. Ancak burda bahsedilen okulda verilen belirli saatlik dil eğitimi değil 24 saat iki dile maruz kalmak. Bingualizm 2 anadil konuşmak ama bazı çocuklar 24 saat iki anadili konuşunca bunları birbirine karıştırıp ortaya değişik bir dil çıkabiliyor. Bu durumada Bingualizm deniliyor. Ama sık görülmüyor. Okulda öğrendiği 2. dil için bence bırakmayın. En kötü kulağında ispanyolcanın fonatik yapısı kalır. Zaten o yaş grubuna sayılar,renkler,şekiller gibi çok temel şeyleri oyunla öğretiyorlardır. Muhtemelen İngilizce'ye aşinalığı olduğu için seviyor. Ama ispanyolcayla ilk defa karşılaştığından sıkılıyordur. Zamanla, alıştıkça sevecektir diye düşünüyorum.
Maşallah sübhanallah bazen böyle huzur anları oluyor inşallah daim olur.Banyo yaptırdık, ben emzirirken babası biberon hazırladı; onu içtikten sonra ( son 20-30 cc yi arada bırakıp gülerek emince kesin doydu diye emin olduk), az oynadık sıvazladık karnını ovduk bacakları karnına çektik ve kakasını yaptı. Temizledim, (o sırada şebeklik yapıp hep gülmesini sağladık), iyi geceler kızım deyip babasına verdim ve karanlık odada kucağında pışpış yapıp uyuttu hemen. Ağlamaya bir kere başlayınca uyutmak çok zor oluyor akşamları ve Ayşe’de bunu çok tecrübe ettiğimiz halde nedense Duru’da da hep uyku emaresi bekledik şimdiye kadar. Bakalım, bu gece de aynı sükunetle uyutabilirsek bizim için çok ideal bir saat :)
Bu hangi okul acaba?Yok cnm gayet güzel anlattın. Bingualizm malesef en yakın arkadaşımın oğlunda var şu an. Üç yaşını geçti ve ingilizceyi yeni yeni biraz konuşmakla beraber Türkçe’yi hiç konuşmuyor; üstelik dediğin gibi bazen iki dile de ait olmayan sesler çıkarıyorben okulu konu dışı sormak istedim sana alanın olduğu için. İspanyolca’yı da sevdiğini iddia ediyor ama gönderdikleri bültende sayılar öğretildi yazıyor mesela, hadi sayalım kızım diyorum istemiyor. İngilizce sayalım deyince gayet keyifli sayıyor ama :) bir yandan çok yorucu şimdiki okullar diye üzülüyorum bir yandan da şimdi ne öğrense beyninin bir kenarında sabitlenicek, kar kalıcak diye seviniyorum :) çok saol bu arada :)
Saol cnm :) Aynen,, benim de resmen gözlerim doluyor :) babam geldi akşam Ayşe’yi almaya,, bugün nispeten sakin bu ev diyor :))) genelde çıldırmış halde oluyorduk son günlerde o saatlerde... bir de katı gıda zamanı gelse... o zaman çok daha rahat oyalanıyor bebek... koy önüne yoğurdu parmakları bana bana yesinMaşallah sübhanallah bazen böyle huzur anları oluyor inşallah daim olur.Bizde olunca ben sevinçten ağlıyorum
Oğuzkaan Koleji’ne gidiyor Ayşe cnm. Hem malum kokoş okullara gitsin istemedik, hem de bütçemiz için daha uygun oldu. En önemlisi de biraz daha devlet okulu disiplinindeymiş ve veliyi sürekli pohpohlamak yerine gerekli eleştirileri açıkça yapıyorlarmış diye duyduk hep; o da tam istediğim özellikti. Yalnız işte biraz abartı bir program gibi.. bu kadar yükleme bu yaş için gerekli mi onu bilmiyorum.. ama şu an bütün anaokulları öyle olduğu için çok da alternatifi yokBu hangi okul acaba?
Böyle zahmetsiz uyumasi harika oluyor bazen aynen babanın dediği gibi ev bi sakin oluyor. Diğer türlü yok anne karnı sesi yok benim eee eee eee pispislerimSaol cnm :) Aynen,, benim de resmen gözlerim doluyor :) babam geldi akşam Ayşe’yi almaya,, bugün nispeten sakin bu ev diyor :))) genelde çıldırmış halde oluyorduk son günlerde o saatlerde... bir de katı gıda zamanı gelse... o zaman çok daha rahat oyalanıyor bebek... koy önüne yoğurdu parmakları bana bana yesinKızın domates yiyen videoları var mesela,, hala gülüyorum,,, gelse zamanı da eğlensek biraz :)
Harika bence. Büyüyor, hemen yorulmuyor, bir kerede uzun emip daha az sıklıkta emmeye başlıyor olabilir..Uyuklamadan aktif emdi bu süreyi
Evet evet çok az kaldı :)) en en sevdiğim dönem zaten ya :))Böyle zahmetsiz uyumasi harika oluyor bazen aynen babanın dediği gibi ev bi sakin oluyor. Diğer türlü yok anne karnı sesi yok benim eee eee eee pispislerimkoridorda bi o yana bi bu yana gezinmem...
Ay yemek yiyen bebek vidoelarina bayılıyorum zaten yok böyle bir tatlılıkaz kaldı ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?