Doktor bana 8 saat de olsa uyandırma acıkınca uyanır dedi ama ben de 6 saatten fazla aç birakmamaya çalışıyorum. Doktora ilk sorduğumda 6 saatti ikinci sorduğumda 7 buçuk saatti bir daha da sormadım.
Bizimki de bu ara huysuz. Çok fazla değişken var bu ara hayatında ve hiçbirini sevmedi. 3 kez reflü ilacı var, Burnu çok tıkandığı için sık sık serum fizyolojik ve aspiratör var, tıkanıklıkla uykudan uyanma ve uyku düzeninde yorucu bir bozukluk var o yüzden kızım bugünlerde inatçı bir ağlama makinesine döndü. Tek güzel yani giyilebilen çıngıraklarını çık sevdi.
Giyilebilen çıngırağı sevdi bizim kız 2 gündür ilgileniyor güzel güzel. Termometre olarak da Braun thermoscan önerebilirim ben 4ü kullanıyorum. 1 sn'de kulaktan ölcüyor.
Rica ederim cnm. Bi tane daha düşünüyosan kesin mothercare :))
Benim kızım da ( maşallah) 6 7 saat uyuyor gece :)
Uykusu uzayınca kendime geldim açıkçası.
Doktoruna sordum çok uzun olmuş 4 saatte bir uyandırın dedi.
Kimiside uyandırmayın diyor.
Napıcağımı şaşırdım bende.
masallah canim:)
napiyorsun da uyuyor uzun sure?
Aynen benim yöntem de o önce meme+biberon ile anne sütü tıka basa doyırıyorum kundak emzik ve okyanus sesi eşliğimde Gözünede burnu kapanmayacak şekilde örtü sonra hemen dalıyor ve en az 6 saat garantiSüt + mama veriyorum ben canım.acaba mama tok tuttuğu için mi bilmiyorum.12 1 gibi uyuyor.6 7 gibi uyanıyo.eğer uyanmamışsa ben uyandırıyorum.
Uyuyacağı zaman kundak yapıyorum.emziğini veriyorum gözünede temiz ağız bezini örtüyorum.mışıl mışıl saniyeler içinde uyuyor :)
Bugün buralar hep masallahSüt + mama veriyorum ben canım.acaba mama tok tuttuğu için mi bilmiyorum.12 1 gibi uyuyor.6 7 gibi uyanıyo.eğer uyanmamışsa ben uyandırıyorum.
Uyuyacağı zaman kundak yapıyorum.emziğini veriyorum gözünede temiz ağız bezini örtüyorum.mışıl mışıl saniyeler içinde uyuyor :)
Bende şubattta işe başlayacağım diyorum doya doya geçiriyim bu günleribeeeen
yani soyle emdikten sonra altini degistirip gazini cikarttiktan sonra kucagima aliyorum ve oyle uyutuyorum. evde oldugunda annem de uyutuyor. o da kucagina yastik aliyor,yastiga yan yatirip uyutuyor.
valla ben anasinin kokusunu doya doya alsin ve kendini guvende hissetsin diye aliyorum. otururken aliyorum ama ben,oyle saatlerce kucagimda gezdirip uyutmuyorum. yarin öbür gün ise baslarsam diye doyana kadar kucagimda tutuyorum. uykuya dalsin diye de bir sure bekliyorum. ohh kuzum benim,yatsin anasinin koynunda
Ağladığında hemen yanına gidip beşiği sallıyorum o zaman susup uyumaya devam ediyor bazende inliyor sanki ağrı çekermişçesine o zamanda bekliyorum napacak diye. Kendiliğinden susup uyumaya devam ediyorBizim de öyle oldu. Tam çocuğun uykusu düzene girdi dedim yine sapıttı. Bir haftadır her saati görür oldum gece, uykusuzluk göz altlarima yerleşti morluk olarak. Sanki yenidoğan haline geri döndüm, çok yorgunum
Dün aynı soruyu sordum doktora ve rüya görmeye başladığını ve yanında anneyi istediğini soyledi. Agladiktan sonra uyumaya devam ediyor mu?
Ben uykusu dağılmasın diye önden bi sallıyorum canım susarsa ellemiyorumda susmazsa alıp gaz çıkartıyorum dediğin gibiValla canim benimkinin gazi oldugunda oyle oluyo. Hemen kucagima alip sirtini sivazliyorum sakunlesince geri yatiriyorum.
Daha önceden mızırdanıp uyanır ağlardı gazını alır yatırırdum ama şimdi hiç mızırdanmadan basıyor çığlığı. Sıcrıyorum hemen sallıyorum susup uyuyor tekrar. Önce sandımki uykum çok ağırdı da duymamışım mızırdandığını demekki oda bekledi bekledi uyanmatınca ağladı ama sabah baktımki biranda bağırıyo.Bizimkininde gazi olunca ole uykuda birden aqliyo canim qazdandir buyuk ihtimalle cunku her sicrayip aqladiqinda gaz cikariyo geri uyuyo cok uzucu ama
çok saol canım :)Doktor bana 8 saat de olsa uyandırma acıkınca uyanır dedi ama ben de 6 saatten fazla aç birakmamaya çalışıyorum. Doktora ilk sorduğumda 6 saatti ikinci sorduğumda 7 buçuk saatti bir daha da sormadım.
Bizimki de bu ara huysuz. Çok fazla değişken var bu ara hayatında ve hiçbirini sevmedi. 3 kez reflü ilacı var, Burnu çok tıkandığı için sık sık serum fizyolojik ve aspiratör var, tıkanıklıkla uykudan uyanma ve uyku düzeninde yorucu bir bozukluk var o yüzden kızım bugünlerde inatçı bir ağlama makinesine döndü. Tek güzel yani giyilebilen çıngıraklarını çık sevdi.
Giyilebilen çıngırağı sevdi bizim kız 2 gündür ilgileniyor güzel güzel. Termometre olarak da Braun thermoscan önerebilirim ben 4ü kullanıyorum. 1 sn'de kulaktan ölcüyor.
Canım masa fotosu çekemedim yoğunluktan ama bu var elimde bir tek. Lohusa şerbeti anne yapımı, ben Furkan Neşriyat diye bir siteden 3lü Yasin, çanta tespih seti satın aldım 3 liraydı tanesi, mavi şekerler de Eminönü, bir de Elmas şekerleme internet sitesinden Mevlüt şekeri söylemiştim tanesi 1,5 liraydı.kizlar mevlutleri yapanlar hazirladiklari masalari,susleri paylastilar mi?
ekran goruntusu almamisim
bir de siparisle mi yaptirdiniz,kendiniz mi hazirladiniz?
Süt + mama veriyorum ben canım.acaba mama tok tuttuğu için mi bilmiyorum.12 1 gibi uyuyor.6 7 gibi uyanıyo.eğer uyanmamışsa ben uyandırıyorum.
Aynen benim yöntem de o önce meme+biberon ile anne sütü tıka basa doyırıyorum kundak emzik ve okyanus sesi eşliğimde Gözünede burnu kapanmayacak şekilde örtü sonra hemen dalıyor ve en az 6 saat garanti
Böyle zamanlarda sütüm fışkıracak gibi hisse kapılıyorum :) emzirirken de sevgimden sütüm ağzına fışkırır gibi oluyo bebek öksürmeye başlayınca sakinleşiyorum :)) Rabbim kolaylık eylesin inşallah zorluklar geride kalmıştırMaşallah tüm kuzulara. Bende bu ara farkettim mesela göğsümdeyken kolunu yujarı dogru uzatıyor ne demek bilmiyorum ama bi hoş oluyorum. Benim kızim tüp bebek zor yollardan gectik bu yüzden her zaman dilimdedir bu dua içten bir aminnn
Bende şubattta işe başlayacağım diyorum doya doya geçiriyim bu günleri
Ağladığında hemen yanına gidip beşiği sallıyorum o zaman susup uyumaya devam ediyor bazende inliyor sanki ağrı çekermişçesine o zamanda bekliyorum napacak diye. Kendiliğinden susup uyumaya devam ediyor
Bende onu bundan mahrum etmek istemiyorum ama pek bir bilgi bulamadım internette. Annelik zaten hissiyatla gözlemle ilerliyor galiba içgüdulerimle yönetmem gerekiyor süreci. Tabi çocuk eğitiminde dogru yapıp yapmadığımizı zamanla görebiliroz bu yüzden umarım onlar için en iyisi olur.Bence çift dille git. Bir bocalama yaşarsan kesersin. Ama bocalayıp bocalamadığını konuşmadan önce farketmen lazım. Senin yönergelerine, konuşmalarına verdiği tepkiye göre gitmen lazım. Benim öyle bir imkanım olsaydı çift dil giderdim.
Bugün buralar hep masallahaferim akıllı kızımıza. Bunlari duyunca esim mama verelim en azindan gece diyor. Biz gece en az 5 kez kalkıyoruz 5 dakikak emiyo bazen bir dakika bazende emmek istiyo anlıyorum ama memeyi kavrayamıyor uykudan. Acaba süt mu yaramiyor yaa nasil anlarım bunu
Kızlar selam :)
Nasılsınız? Bizler iyiyiz çok şükür :) E-bebek'ten sipariş vericem de size danışmak istediklerim var. :) Daha önce de sorulmuş, Gündüz bizim ufaklıklar uyanık olduğunda oyalamak için önerebileceğiniz memnun kaldığınız oyuncaklar var mı :) Ege'nin şuanda oyun halısı ve çıngırağı var, onun dışında müzik dinletiyorum, kitap okumaya çalışıyorum. Ama sanki arada boş durunca sıkılıyor gibi geliyor bana. Bir kaç tane daha müzikli, faydalı oyuncak arıyorum. Nir de bu çıngıraklı çorap ve kolluklardan kullananlardan var mı? Memnun musunuz?
Bir de güzel resimleri olan bir okuma kitabı arıyorum, böyle kalın en az 3-4 sene bakıp bakıp arada okuyabileceğimiz türden iyi bir kitap.
Ayrıca son olarak iyi bir derece tavsiyesine ihtiyacım var. Şuanda chicco'nun digital termometresini kullanıyorum ve her ölçümde farklı sonuçlar alıyorum. Bazen vücut ısısını 35C gösteriyor ki bakıyorum gayet normal bir ısıda. Kendimi ölçüyorum 36C çıkıyor. Özetle saçmalayıp duruyor :) Şöyle yine bizi 2-3 sene götürecek iyi ve hızlı bir termometre arıyorum :)
Önerilerinizi bekliyorum kızlar :) Öpüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?