Gecmis olsun cnm ins tekrarlamazMerhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Bu rahatsızlık genelde erkek bebeklerde görülen,tedavisi zahmetli, tekrarlayıcı bir rahatsızlıkmış. Aslında erişkinlerde çok daha sık görülüyormuş. Özellikle erkeklerde... Ve erişkinlerde medikal tedaviyle iyileşmesi çok daha zormuş. İyileşmediği takdirde fistüle( bağırsak ile cilt arasında olmaması gereken ve sürekli pis bir akıntıya sebep olan bir kanal) sebep oluyormuş. Bu durumda ameliyat gerektiren ama ameliyat sonrası da çileye dönüşen bir hastalık. Çünkü ameliyat yarası açık bırakılıyormuş. Dışkılama acı verici. Ameliyat olanın bir de bebek olduğunu düşününÜstelik temiz tutulması gerekiyor ve anüs bölgesi burası. Ayrıca ameliyat olsa bile tekrarlama ve ameliyatta dışkılama kaslarının zarar görme riski de varmış. Bunların çoğu internetten edindiğim bilgiler tabii. Doktorumuz bunları daha yumuşatarak anlatmıştı bize. Çok üzüldüm, günlerce kabus gördüm. Kabuğuma çekildim resmen. Durup durup ağladım ama bu arada doktorun verdiği tedaviyi hiç aksatmadım. İki hafta antibiyotik tedavisi, sabah akşam batikonlu sıcak su oturma banyoları yaptırdım. Çok şükür ki minnoşum uyumlu bir bebek de oturma banyolarında hiç sorun çıkarmadı. Bu arada ben apseyi farkeder farketmez hemen doktora götürüp tedaviye başladığımız için ateş, huzursuzluk, ağrı, apsede akıntı gibi herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Oğlumun genel sağlık durumu oldukça iyiydi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde apse %80 azalmıştı. Ama tamamen geçmesi gerektiğini söyledi doktor.Antibiyotik tedavisini 4 gün daha uzattı ve 5. gün tekrar görmek istedi. Ancak gittiğimiz profun ücretini sigortamız karşılamadığı için başka bir profa götürdük. O da baştan bu hastalık sadece medikal tedaviyle nadiren geçer. Genelde fistüle dönüşür ve ameliyat gerektirir dedi. Eğer geçmişse çok şanslısınız diyerek ilk önce moralimi bir bozdu. Belli etmedim tabii. Sonra kafamdaki tüm soruları cevaplayarak beni aydınlattı ve hastalığın nasıl geliştiğini ayrıntılarıyla anlattı. O zamana kadar kendimi suçluyordum. Çocuğumun alt bakımını iyi yapamadım, yenidoğanda olsa ıslak mendil kullanmamalıydım diye. Ama hiçbiriyle ilgisi olmadığını öğrendim. Gerçi ne olur ne olmaz diye ben artık ıslak mendilleri yıkayarak kullanmaya başladım. Neyse... Doktor muayene etti ve apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu. Birinci doktorumuzun gerekeni yaptığını, bizimde apseyi erken farkedip hemen tedaviye başlamamızın faydalı olduğunu söyledi. İlk doktorumuzu da aradık bilgi verdik. Tekrarlama riskine karşılık iki doktorda sıcak su banyolarına devam dedi. Ama artık suyumuza batikon koymuyoruz. e-bebekten küvet yastığı aldım. Koyuyorum suya 10 dakika duruyor içinde kuzucuk :) Çok şükür ki tekrarlama olmadı. Geçen rutin kontrole gittiğimizde çocuk doktorumuzda baktı. O da temiz dedi. Çok şükür... Şimdi uzun bir süre koruyucu tedavi uygulayacağız. Ama inşallah geçti bitti :) Bunun dışanda minnoşumun sağlık durumu oldukça iyi. Huzurlu keyifli bir bebek. Zayıf doğmasına rağmen şimdi gelişimi çok iyi. Çok çabuk toparladı. Bizden haberler bu şekilde hanımlar.
İnşallah tüm kuzucuklarınız iyidir. Onlar hep iyi sağlıklı huzurlu olsunlar. Bizler daha ne isteriz!
Çok teşekkür ediyorum. Rabbim tüm bebeklerimizi korusun inşallah. Ben hastalıktan önce iki koli yenidoğan ıslak mendilinden stoklamıştım. Şimdi onları temiz bir kapta iki su yıkayıp kavanoza dolduruyorum. Çok kullanışlı oluyor. Hem aldıklarım ziyan olmadı, hem bu şekilde içim rahat.Çok çok gecmis olsun,ne güzel ilgili ve dikkatli bir anneymişsin ki hemen farkedip onlem alınmış,atlattıgınıza cok sevindim insallah bi daha da tekrarlamaz.
Burdan bi kere daha anlıyoruz ki,böyle ni durum oldugunda hiç ihmal etmeyip,ertelemeden doktora gitmek gerek.bu arada ıslak mendilleri neden yıkayıp kullanıyorsun,e bebekte temizleme pamuğu var ondan alsana ben öyle yapıyorum evde onu ıslatıp öyle siliyorum ancak dısarı fln gittimde ıslak mendil kullanıyorum
Canım bizim açma germe hareketlerimiz var. Ama doktor kontrolünde fizyoterapistlerin verdiği hareketler bunlar. Bilgi olması açısından sol tortikolis için olanları ekliyorum. Bir de o hep sağına bakıyorsa ben hep soluna çevirmeye çalışıyorum. Uyurken başı ya yastıklarla destekleyip orta hatta tutuyoruz ya da sola çeviriyoruz. Bir de bol bol yüzüstü başını dik tutacak şekilde yatırıyoruz. Bir de soluna yatırdığımızda altına 3 kg'lık tuz poşeti koyuyoruz. Öyle bir uyku stili var. Oyun halısında ya sola ya da dimdik yukarı bakmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir de özel taşınma biçimleri var, o dosyaları ekliyorum. Ama bunlar tortikolis hareketleri, sizde kesin varsa uygulayın derim ben.Boyun asimetrisi nasıl oluyor Can'ım
Sen durumu anlattığından beri bende çocuğumu gözlemliyorum , Ahmet'i gaz için kucağıma kaldırdığımda hep kafasını sola çeviriyor ben sağa cevırıyorum o hemen tekrar sağa döndürüyor , yatarken sağa yatırmaya özen göstetıyorum , sen ne gıbı hareketler yaptırıyorsun biraz bilgilendirsen bizi , inşallah öksürüğünüzde çabucak geçer. T tubigo hosgeldin aramıza
Çok kötü bir haber bu. Savaşmaya devam ediyorum, bakalım inşallah sonu kötü olmaz.Sizi çok iyi anlıyorum benim oğlumda uykusunun arasında çok az emiyordu şimdi onu da bıraktı çok üzülüyorumşimdi memeye gelince hemen ağlıyor. Tamamen bıraktı
gecen bizde de oldu ayni sey. memeye yatirdigim anda ciglik cigliga agladi. ben de zorlamadim oyle uyudu sonra. uykusuzluk iyice son raddeye geldiginde de yapabiliyorlar bunu. bide soylr bisey okudum. artik 3-3 bucuk saat emmeden durabiliyorlarmis. hatta 4. ayda 4 saatte bir emzirme oneriliyor. bizim 2 saatti. bu ara ne uyku ne beslenme duzenimiz var hersey alt ust oldu. gece 4 saat ortalama ile uyuyan cocuk saatte 1 uyaniyor. bide ellerle basimiz dertte. ellerini emmekten uykuya gecemiyor. gece bile o uyku sersemliginde ellerini agzina goturmeye calisiyor. napicaz bilmem...Defne bu akşam meme emmedi. 1 buçuk saat uğraştım ağladı durdu, oturarak ve ayakta denedim, çanta pozisyonunda ve ayakta çanta pozisyonunda denedim. Yatağa yatırıp üstüne eğilmeyi denedim ama yok emmedi, emzirmeye çalışırken ağladı feryat figan. O emmeyince benim de moralim çok bozuldu, oturdum ağladım. Sonra sağayım da öyle vereyim bari dedim ve sütüm gelmedi. İki memeden 10 cc ancak geldi. Ki emzirmeden önce ilacın üstünden yarım saat geçsin de emzireyim artık diyordum çünkü doluluktan rahatsız olmuştum. Süt gelmeyince benim moralim yine bozuldu, bir de ona ağladım. Buzluktan süt çıkartıp ısıttım onu verdim 30 cc içemeden uyudu. 40 dk falan sonra uyandi emdi sorunsuz bir şekilde ama beni de kahretti yani emzirme saati gelene kadar.
Demek ki neymiş? Bebek emmiyor diye stres yaparsam olan süt de çekilirmiş memeden. Şimdi bakıyorum doldu yine, gece emer inşallah. Dolu olan memenin birden boşalması diye bir şeyin olabileceğine ihtimal vermezdim ama psikoloji bu kadar etkiliyor demek ki. Anlamıyorum ki ne yapmam lazım, çocuğumun aç olduğunu bildiğim halde süt gitmesin diye amaaan emer elbet mi demeliyim, stres yapmamak mümkün mü
Üstünden saatler geçti ama hala yaş gözümün ucunda duruyor ya böyle devam ederse çocuğum diye.
harika haftalar kitabinda 12. haftadan sonra basladigini okumustumBu arada doğa artık anakucağında durmuyor yani sürekli kafasını kaldırıyor sanki oturmak istercesine normalmi bu
hosgeldin aramiza :) insallah cikmaz.Hoş bulduumm:)
Evet oğlum idrar yolu enfeksiyonu olmuştu, doktor mama deyip durmuştu, bunları yazmıştım bir ara.
1 eylül doğumlu oğlum, 2 ayı doldurdu yani:)
Bu ara mukuslu kaka+ishal varçocuğun kakasıyla çişiyle derdimiz bitmedi anlayacağın:))
İdrar, kaka örneği vericez yaptığında, kötü bi şey çıkmaz inşallah.
aynen canim. gizli kan kultur falan bakiliyor.Kızlar bizde de mukuslu kaka olayı vardı bi süredir,bana da dr süt ürünlerini 1 hafta kes dedi,insallah alerjik cıkmaz..
Eger süt ürünlerini almadıgımda da aynı şekilde devam ederse nasıl bir yol izleniyor,tahlil vs mi yapılıyor?
cok gecms olsun insallah tekrarlamaz.Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Bu rahatsızlık genelde erkek bebeklerde görülen,tedavisi zahmetli, tekrarlayıcı bir rahatsızlıkmış. Aslında erişkinlerde çok daha sık görülüyormuş. Özellikle erkeklerde... Ve erişkinlerde medikal tedaviyle iyileşmesi çok daha zormuş. İyileşmediği takdirde fistüle( bağırsak ile cilt arasında olmaması gereken ve sürekli pis bir akıntıya sebep olan bir kanal) sebep oluyormuş. Bu durumda ameliyat gerektiren ama ameliyat sonrası da çileye dönüşen bir hastalık. Çünkü ameliyat yarası açık bırakılıyormuş. Dışkılama acı verici. Ameliyat olanın bir de bebek olduğunu düşününÜstelik temiz tutulması gerekiyor ve anüs bölgesi burası. Ayrıca ameliyat olsa bile tekrarlama ve ameliyatta dışkılama kaslarının zarar görme riski de varmış. Bunların çoğu internetten edindiğim bilgiler tabii. Doktorumuz bunları daha yumuşatarak anlatmıştı bize. Çok üzüldüm, günlerce kabus gördüm. Kabuğuma çekildim resmen. Durup durup ağladım ama bu arada doktorun verdiği tedaviyi hiç aksatmadım. İki hafta antibiyotik tedavisi, sabah akşam batikonlu sıcak su oturma banyoları yaptırdım. Çok şükür ki minnoşum uyumlu bir bebek de oturma banyolarında hiç sorun çıkarmadı. Bu arada ben apseyi farkeder farketmez hemen doktora götürüp tedaviye başladığımız için ateş, huzursuzluk, ağrı, apsede akıntı gibi herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Oğlumun genel sağlık durumu oldukça iyiydi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde apse %80 azalmıştı. Ama tamamen geçmesi gerektiğini söyledi doktor.Antibiyotik tedavisini 4 gün daha uzattı ve 5. gün tekrar görmek istedi. Ancak gittiğimiz profun ücretini sigortamız karşılamadığı için başka bir profa götürdük. O da baştan bu hastalık sadece medikal tedaviyle nadiren geçer. Genelde fistüle dönüşür ve ameliyat gerektirir dedi. Eğer geçmişse çok şanslısınız diyerek ilk önce moralimi bir bozdu. Belli etmedim tabii. Sonra kafamdaki tüm soruları cevaplayarak beni aydınlattı ve hastalığın nasıl geliştiğini ayrıntılarıyla anlattı. O zamana kadar kendimi suçluyordum. Çocuğumun alt bakımını iyi yapamadım, yenidoğanda olsa ıslak mendil kullanmamalıydım diye. Ama hiçbiriyle ilgisi olmadığını öğrendim. Gerçi ne olur ne olmaz diye ben artık ıslak mendilleri yıkayarak kullanmaya başladım. Neyse... Doktor muayene etti ve apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu. Birinci doktorumuzun gerekeni yaptığını, bizimde apseyi erken farkedip hemen tedaviye başlamamızın faydalı olduğunu söyledi. İlk doktorumuzu da aradık bilgi verdik. Tekrarlama riskine karşılık iki doktorda sıcak su banyolarına devam dedi. Ama artık suyumuza batikon koymuyoruz. e-bebekten küvet yastığı aldım. Koyuyorum suya 10 dakika duruyor içinde kuzucuk :) Çok şükür ki tekrarlama olmadı. Geçen rutin kontrole gittiğimizde çocuk doktorumuzda baktı. O da temiz dedi. Çok şükür... Şimdi uzun bir süre koruyucu tedavi uygulayacağız. Ama inşallah geçti bitti :) Bunun dışanda minnoşumun sağlık durumu oldukça iyi. Huzurlu keyifli bir bebek. Zayıf doğmasına rağmen şimdi gelişimi çok iyi. Çok çabuk toparladı. Bizden haberler bu şekilde hanımlar.
İnşallah tüm kuzucuklarınız iyidir. Onlar hep iyi sağlıklı huzurlu olsunlar. Bizler daha ne isteriz!
bu 12. hafta atagi fena cikti ya. ismi de yumusak gecislermis. duy da inanma :)Dün gece büyük bir kabustu. Önce emmedi zorla ağlayıp uyudu, anlatmıştım. Sonra gece 2 gibi kalktığında sorunsuz şekilde emdi hatta memeden ayrılmadı, özlemiş gibi. Saatlerce emzirmeyince dolmuş ve sertleşmiş meme o dolu memeyi iliğini kuruturcasına emdi afiyetle ben de mutlu oluyorum sorun bitti diye. Gazını çıkarttım burnunu açtım altını değiştirdim uyutup yatağına koydum. Yatağa koyar koymaz fışkırtarak kustu hemen kucağıma aldım, kusmaya devam etti. Sel oldu yatağın içi. Ağzından burnundan geldi süt. Burnu tekrar tıkandı ve bu sefer açamadik da. İsterse diye emzirmeye çalıştım istemedi uyutmaya çalıştım uyumadı. Ben de babasına verdim o memesiz uyutabiliyor diye. Sonrası saatte bir kalkmalar, zor alınan nefesler, uyuyamamalar...
Şimdi de emziriyorum ama memeden ayrilmiyor, azıcık çeksem bile ağlamaya başlıyor ben de çok emzirmek istemiyorum kusar fazlasını diye ama memeden de ayıramıyorum. Bir de diş etleri kaşınıyor galiba çünkü elleri sürekli ağzında ve emzik verdiğimde sağa sola götürüp kemiriyor.
Artık kesin eminim atak yüzünden oldu böyle, bu çocuk böyle bir çocuk değildi çünkü. Tamam inadı pis ama bukadar psikopatça da davranmazdı. Çarşamba günü doktora götüreceğim tekrar rota aşısı icin; ona soracağım bakalım bir yerini mi bozduk çocuğun kontrol etsin
nefes alisinda biraz farklilik hissettigim an kullaniyorum ben. zaten nrm orani iyice dustu. acaip kuruyor burnu. aspire etmesem de nemlendirsin diye gun icinde ara ara kullaniyorumKızlar selam
Bu serum fizyolojik nasıl kullanıyor? Ben açıkçası daha hiç kullanmadım. Burnunu şimdiye kadar aspiratörle açıyorduk. Ege'nin burun akıntısı var ve biraz hapşırıyor. Eşimi nöbetçi eczaneye göndericem alması için. Bir de bu serum fizyolojiği normal zamanlarda da kullanıyor musunuz yoksa sadece hafif soğuk algınlığı durumlarında mı kullanılıyor?
Hoş buldum canım benim, inşallah:)O zaman hoş geldin daim ol diyelim :)
Canım bunun için bi yöntem var cezvede sütü kaynatmadan az cizirdatiyorsun. Dur bulayım doğrusunu atayım sana.
Çok zor bir gece olmuş. Bizim kız da çok dolmuş memeyi tüketince böyle oluyor. Korkulacak bir şey yoktur. Bir de bu bidiklarin cidden büyüdükçe sorunları da büyüyor.Dün gece büyük bir kabustu. Önce emmedi zorla ağlayıp uyudu, anlatmıştım. Sonra gece 2 gibi kalktığında sorunsuz şekilde emdi hatta memeden ayrılmadı, özlemiş gibi. Saatlerce emzirmeyince dolmuş ve sertleşmiş meme o dolu memeyi iliğini kuruturcasına emdi afiyetle ben de mutlu oluyorum sorun bitti diye. Gazını çıkarttım burnunu açtım altını değiştirdim uyutup yatağına koydum. Yatağa koyar koymaz fışkırtarak kustu hemen kucağıma aldım, kusmaya devam etti. Sel oldu yatağın içi. Ağzından burnundan geldi süt. Burnu tekrar tıkandı ve bu sefer açamadik da. İsterse diye emzirmeye çalıştım istemedi uyutmaya çalıştım uyumadı. Ben de babasına verdim o memesiz uyutabiliyor diye. Sonrası saatte bir kalkmalar, zor alınan nefesler, uyuyamamalar...
Şimdi de emziriyorum ama memeden ayrilmiyor, azıcık çeksem bile ağlamaya başlıyor ben de çok emzirmek istemiyorum kusar fazlasını diye ama memeden de ayıramıyorum. Bir de diş etleri kaşınıyor galiba çünkü elleri sürekli ağzında ve emzik verdiğimde sağa sola götürüp kemiriyor.
Artık kesin eminim atak yüzünden oldu böyle, bu çocuk böyle bir çocuk değildi çünkü. Tamam inadı pis ama bukadar psikopatça da davranmazdı. Çarşamba günü doktora götüreceğim tekrar rota aşısı icin; ona soracağım bakalım bir yerini mi bozduk çocuğun kontrol etsin
Çok çok gecmis olsun ağlaman üzülmen cok normal çünkü onlar kıymetlilerimiz ama güclü bir annesin çok guzel bakmışsın yavruna ve şükür ki iyileşmiş. Maşallah sizeMerhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Benim safra kesemde taşlar ameliyat olmam gerekiyor ama sütumü etkiler diye olmuyorum. Her an acillik olabiliyorum o yüzden dolapta illa süt bulundurmam gerekiyor. Bende sağmaya cok korkuyordum cunku sagınca daha tazikli geliyordu ve hep tıkanıyordu kızım. Sonra dedim ki birkaç gün pes peşe sagar dolaba atarımsonrada bi öğün eksik emince azalır sütüm. Aynende öyle oldu bir sıkınti yaşamadım suan dolapta küçük bir stogum var tarihleri geçmeye yakın tekrar bir hafta sağmayı düsünüyorum ins sanada tavsiye ederim.Iyiyiz çok şükür. Erken bir başlangıç yaptık Pazar sabahına ama daha yeni kahvaltı yapabildik
Evet aslında iyi olur ama hem pompam manüel benim hem de süt sağmaya korkuyorum memem tıkandığı için. Böyle kız kendine kadar urettiriyor sütü iyi oluyor. Fazlasına korkuyorum hep sağmak zorunda kalırsam fila diye
2 damla serum fizyolojik açmaz ki burnunu ya, doktor bize de öyle dedi ama yok yani açılmıyor ben de normalde çok tercih etmiyorum aspire etmeyi ama mecburum bu ara çünkü çok tıkalı. Gece emdi benim kız da uykudan uyanınca ama akşam emdiğim süt burnumdan geldi. Size de geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz bir daha çok zor bir şey çünkü.
Bizim dana emziği de biberonu da almadı üstelik kandirmanin yolu yok yani. Uyutmaya çalışıyorum ama kucağıma gelince ağlıyor emzireceğim diye, babası uyuttu en son.
Gece 2ye kadar iyiydi sonra yine tıkandı maalesef, serum fizyolojikle tekrar açmaya çalıştık. Sonra bir de kustu yine kocaman burnu daha beter tıkandı. Bu gece sabah olmadı yine bize. Şimdi ev soğan kokuyor, havalandırdım ama galiba yatak odasına yerleşti koku
Yedek süt bulundurmak lazım ya, altmışar ml'lik 3-4 tane koymaya bak buzluğa her ihtimale karşı. Ben ilk zamanlar 110 cc falan koymuşum şimdi kullanılmıyor çünkü tek seferde o kadar emmiyor biberonla.
Çok çok geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz da sıkıntı çekmezsiniz. Küçücük bebekler nelerle uğraşıyor ya, hepsi birer süper kahraman resmen.
Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için .Canım bizim açma germe hareketlerimiz var. Ama doktor kontrolünde fizyoterapistlerin verdiği hareketler bunlar. Bilgi olması açısından sol tortikolis için olanları ekliyorum. Bir de o hep sağına bakıyorsa ben hep soluna çevirmeye çalışıyorum. Uyurken başı ya yastıklarla destekleyip orta hatta tutuyoruz ya da sola çeviriyoruz. Bir de bol bol yüzüstü başını dik tutacak şekilde yatırıyoruz. Bir de soluna yatırdığımızda altına 3 kg'lık tuz poşeti koyuyoruz. Öyle bir uyku stili var. Oyun halısında ya sola ya da dimdik yukarı bakmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir de özel taşınma biçimleri var, o dosyaları ekliyorum. Ama bunlar tortikolis hareketleri, sizde kesin varsa uygulayın derim ben.
Bende ayni durumdayim biberon almiyo umarim atmam onca sutuYa kızlar stok sütlerden bahsetmişsiniz de,benim dr dediki bazı bebekler buzluktan cıkan sütü reddedebiliyor almayabilirmiş.dün deneyeyim dedim icmedi 10 cc ancak icti:) hemen alıp memeye koydum emdi:/ cok ac mı deildi acaba ama o zaman memeden nasıl emdi? Ya da meme daha mı keyifli geldi? İyice ac olsa icer miydi? Offfff dolapta bnm stoğum cok eger almazsa,yazık olcak valla...
Koymaz olur muyum hem peteğin üzerinde su var hem odanın içindebir kase şu duruyor ama tıkanıyor yine de. Üstelik bizim burunlar da tıkalı. Kış mevsimi zor ya, her şeyi dert.Gretchen Grundler sağol canım. İnşallah tekrarlamayacak. Tedavi biteli 15 gün oldu. Çok şükür sıkıntı yok. Tabii biz tedbiri elden bırakmayacağız.
Burun tıkanıklığı da zordur. Allah kolaylık versin. Petekler odayı çok kurutuyor. O da burun tıkanıklığına sebep oluyor. Peteğin üzerine akşamdan bir bardak su koyarsanız, o da sizi bir miktar rahatlatacaktır.
Benim kız da içiyordu 150 falan standart gibi olmuştu hatta ama uzun süredir biberon vermiyorum ve verdiğimde de pek içmiyor artık. Dün 90 cc verdim 30 içip uyumuş mesela. O yüzden ben de 60-80 civarı koyacağım koyduklarımı gerekirse 2 poşet içer ama ziyan olmaz.benim bebe 160 cc icyor,obur mu benim oglusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?