2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Gecmis olsun cnm ins tekrarlamaz

Simge 84

Bazı derin dondurulduktan sonra çözülmüş sütlerde sabunsu bir koku olabiliyormuş. Bunun sebebi sütteki lipaz adı verilen bir enzimin bazı sütlerde biraz hızlı çalışması ve yağları parçalaması. Ama bunun bebeğe hiç bir zararı yok, anne sütü hala çok değerli ve bebek için en sağlıklısı. Bir çok bebek de pek şikayet etmeden içermiş bu sütü. Ama bebeğiniz bunu sorun ediyorsa, lipazı durdurmak için sağılmış sütü derin dondurucuya koymadan önce ısıtmanız gerekiyor. Bir cezvede yüksek ateşte kenarları cızırdamaya başlayıncaya kadar ısıtabilirsiniz. Ama sütü sakın haşlamayın. Kenarların cızırdaması yeterli. Sonra hızlıca soğutup derin dondurucuya koyun. Bu yöntem ile sütün mikroplardan koruyucu özelliği biraz kayboluyor, ama böyleyken bile dünyadaki tüm mamalardan çok çok çok daha sağlıklı bebeğiniz için.

Süt sağma ve saklama ile ilgili şurada daha ayrıntılı bilgiler var okumak istersen.
https://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2013/05/tomrisin-emzirme-notlar-14-pompa-ile.html?m=1

Dün gece büyük bir kabustu. Önce emmedi zorla ağlayıp uyudu, anlatmıştım. Sonra gece 2 gibi kalktığında sorunsuz şekilde emdi hatta memeden ayrılmadı, özlemiş gibi. Saatlerce emzirmeyince dolmuş ve sertleşmiş meme o dolu memeyi iliğini kuruturcasına emdi afiyetle ben de mutlu oluyorum sorun bitti diye. Gazını çıkarttım burnunu açtım altını değiştirdim uyutup yatağına koydum. Yatağa koyar koymaz fışkırtarak kustu hemen kucağıma aldım, kusmaya devam etti. Sel oldu yatağın içi. Ağzından burnundan geldi süt. Burnu tekrar tıkandı ve bu sefer açamadik da. İsterse diye emzirmeye çalıştım istemedi uyutmaya çalıştım uyumadı. Ben de babasına verdim o memesiz uyutabiliyor diye. Sonrası saatte bir kalkmalar, zor alınan nefesler, uyuyamamalar...
Şimdi de emziriyorum ama memeden ayrilmiyor, azıcık çeksem bile ağlamaya başlıyor ben de çok emzirmek istemiyorum kusar fazlasını diye ama memeden de ayıramıyorum. Bir de diş etleri kaşınıyor galiba çünkü elleri sürekli ağzında ve emzik verdiğimde sağa sola götürüp kemiriyor.
Artık kesin eminim atak yüzünden oldu böyle, bu çocuk böyle bir çocuk değildi çünkü. Tamam inadı pis ama bukadar psikopatça da davranmazdı. Çarşamba günü doktora götüreceğim tekrar rota aşısı icin; ona soracağım bakalım bir yerini mi bozduk çocuğun kontrol etsin

Çok teşekkür ediyorum. Rabbim tüm bebeklerimizi korusun inşallah. Ben hastalıktan önce iki koli yenidoğan ıslak mendilinden stoklamıştım. Şimdi onları temiz bir kapta iki su yıkayıp kavanoza dolduruyorum. Çok kullanışlı oluyor. Hem aldıklarım ziyan olmadı, hem bu şekilde içim rahat.

Canım bizim açma germe hareketlerimiz var. Ama doktor kontrolünde fizyoterapistlerin verdiği hareketler bunlar. Bilgi olması açısından sol tortikolis için olanları ekliyorum. Bir de o hep sağına bakıyorsa ben hep soluna çevirmeye çalışıyorum. Uyurken başı ya yastıklarla destekleyip orta hatta tutuyoruz ya da sola çeviriyoruz. Bir de bol bol yüzüstü başını dik tutacak şekilde yatırıyoruz. Bir de soluna yatırdığımızda altına 3 kg'lık tuz poşeti koyuyoruz. Öyle bir uyku stili var. Oyun halısında ya sola ya da dimdik yukarı bakmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir de özel taşınma biçimleri var, o dosyaları ekliyorum. Ama bunlar tortikolis hareketleri, sizde kesin varsa uygulayın derim ben.

Eklentiler

• IMG_8182.webp
    21,9 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_8183.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_8184.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 43
Kızlar selam

Bu serum fizyolojik nasıl kullanıyor? Ben açıkçası daha hiç kullanmadım. Burnunu şimdiye kadar aspiratörle açıyorduk. Ege'nin burun akıntısı var ve biraz hapşırıyor. Eşimi nöbetçi eczaneye göndericem alması için. Bir de bu serum fizyolojiği normal zamanlarda da kullanıyor musunuz yoksa sadece hafif soğuk algınlığı durumlarında mı kullanılıyor?

Gretchen Grundler canım sıkma canını, belki dişleri huzursuzluk veriyordur Defne'ye. Geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum ben. Söylemesi kolay biliyorum ama çok kafana takıp üzülme ki sütün etkilenmesin canım. Geçicek annesi sen güçlü ol üzülme yeter ki :)

gecen bizde de oldu ayni sey. memeye yatirdigim anda ciglik cigliga agladi. ben de zorlamadim oyle uyudu sonra. uykusuzluk iyice son raddeye geldiginde de yapabiliyorlar bunu. bide soylr bisey okudum. artik 3-3 bucuk saat emmeden durabiliyorlarmis. hatta 4. ayda 4 saatte bir emzirme oneriliyor. bizim 2 saatti. bu ara ne uyku ne beslenme duzenimiz var hersey alt ust oldu. gece 4 saat ortalama ile uyuyan cocuk saatte 1 uyaniyor. bide ellerle basimiz dertte. ellerini emmekten uykuya gecemiyor. gece bile o uyku sersemliginde ellerini agzina goturmeye calisiyor. napicaz bilmem...
gunduz 20-30 dakikalik periyodlarla 1 ya da 2 kez uyuyor. uyutamiyorum. o uyuduklarinde da illa dibimde olacak yataga koyunca kollarini acip agliyor. bikac gundur kucak istiyor. ha ama ben yanina yatarsam o zaman uyuyor anca 1 saat falan. o da her zaman degil tabi.

Bu arada doğa artık anakucağında durmuyor yani sürekli kafasını kaldırıyor sanki oturmak istercesine normalmi bu
harika haftalar kitabinda 12. haftadan sonra basladigini okumustum
hosgeldin aramiza :) insallah cikmaz.
aynen canim. gizli kan kultur falan bakiliyor.
cok gecms olsun insallah tekrarlamaz.
bu 12. hafta atagi fena cikti ya. ismi de yumusak gecislermis. duy da inanma :)
nefes alisinda biraz farklilik hissettigim an kullaniyorum ben. zaten nrm orani iyice dustu. acaip kuruyor burnu. aspire etmesem de nemlendirsin diye gun icinde ara ara kullaniyorum

Çok zor bir gece olmuş. Bizim kız da çok dolmuş memeyi tüketince böyle oluyor. Korkulacak bir şey yoktur. Bir de bu bidiklarin cidden büyüdükçe sorunları da büyüyor.

Çok çok gecmis olsun ağlaman üzülmen cok normal çünkü onlar kıymetlilerimiz ama güclü bir annesin çok guzel bakmışsın yavruna ve şükür ki iyileşmiş. Maşallah size

Benim safra kesemde taşlar ameliyat olmam gerekiyor ama sütumü etkiler diye olmuyorum. Her an acillik olabiliyorum o yüzden dolapta illa süt bulundurmam gerekiyor. Bende sağmaya cok korkuyordum cunku sagınca daha tazikli geliyordu ve hep tıkanıyordu kızım. Sonra dedim ki birkaç gün pes peşe sagar dolaba atarımsonrada bi öğün eksik emince azalır sütüm. Aynende öyle oldu bir sıkınti yaşamadım suan dolapta küçük bir stogum var tarihleri geçmeye yakın tekrar bir hafta sağmayı düsünüyorum ins sanada tavsiye ederim.

Evet iki damla serum kesinlikle tıkalı burnu açmıyor. Yan yatırıp tamamını boşaltıp aspire ediyoruz bizde çok kızıyor ama cok tıkanınca mecbur kalınıyor napalım.

Iyi pazarlar
Ufak bir önerim var arkadaşlar tecrubemi anlatmak istiyorum belki yararlanan olur. Benim kızim biberon ve emzik almiyordu bizde şansımızı kaucuktan yana kullanalım dedik. Nukun kaucuk emziğini kızım biraz emdi sootie ve simetrik uca nispeten ama hala daha tam tutmuyor çalısmalarimiz devam ediyor. Biberonu ise biraz agzında geveledikten sonra emdi. Ben zaten biberon vermek istemiyorum heleki dünki meme reddinden sonra ama ihtiyac halinde zor durumlarda kullanabilelim diye alıştırma denemeleri yapıyordum. Bence verilmese bile evde kaucuk bir biberon ucu bulundurulabilir tabi benim kadar pimpirikliyseniz

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için .

Bende ayni durumdayim biberon almiyo umarim atmam onca sutu

Koymaz olur muyum hem peteğin üzerinde su var hem odanın içindebir kase şu duruyor ama tıkanıyor yine de. Üstelik bizim burunlar da tıkalı. Kış mevsimi zor ya, her şeyi dert.

benim bebe 160 cc icyor,obur mu benim oglusum
Benim kız da içiyordu 150 falan standart gibi olmuştu hatta ama uzun süredir biberon vermiyorum ve verdiğimde de pek içmiyor artık. Dün 90 cc verdim 30 içip uyumuş mesela. O yüzden ben de 60-80 civarı koyacağım koyduklarımı gerekirse 2 poşet içer ama ziyan olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…