ben cok kucağa almiyorum besigine koyuyorum emzirip gazini cikardiktan sonra kendi kendine uyuyor...cok nadir ağlama krizleri olursa kucagima alip sakinlestirip tekrar besige yatiriyorum...banyodan sonra zaten daha kolay uyuyor...hemen hemen ger gun yikiyorum...kaka yaptigindada hic altini silmedim gep lavaboda yikadim...gaz probleminde gunde 3 defa rezene icmemin ve yemekleri kimyonla yapmamin etkisi cok var...o yuzden biraz daha sakin diger kizimdan...buyuk kizimi sabahlara kadar sallardik...kizimda bende sürekli uykusuzduk...Kızlar bebekleriniz için uyku eğitimine başladınız mı? Ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz ? Nasıl bir uyku eğitimi düşünüyo sunız
Iyiyiz çok şükür. Erken bir başlangıç yaptık Pazar sabahına ama daha yeni kahvaltı yapabildikNasilsiniz kizlar bebisler nasil bakalim
Evet aslında iyi olur ama hem pompam manüel benim hem de süt sağmaya korkuyorum memem tıkandığı için. Böyle kız kendine kadar urettiriyor sütü iyi oluyor. Fazlasına korkuyorum hep sağmak zorunda kalırsam fila diyeAslinda dolaba sut koyabilsen cok iyi olur canim mesela benim kizda memeden inmediqi icin sut koymak imkansiz oluyo qece quzel uyuduqu qun sabh birini emzirip diqerini saqiyorum 100 ml falan cikiyo hemen onu atiyorum dolaba disarida isim olduqu zaman qonul rahatliqiyla birakabiliyorum bebeqi annemesende ole uyuduqu zaman saqabilirsin tabi Damla hanim uyursa direniyo uyumamak icin senin kizz
Çok geçmiş olsun canım bir daha tekrarlamasın inşallah
Çok geçmiş olsun rabbim tekrarlatmasın
Içim sıkışa sıkışa okudum ve sonunda bir oh çektim. Nasıl sevindim geçmesine ya çok geçmiş olsun. Inşallah bir daha tekrarını göstermesin Allah. Huysuzluk, uykusuzluk bunların hiç önemi yok yeterki sağlıklı olsunlar.
2 damla serum fizyolojik açmaz ki burnunu ya, doktor bize de öyle dedi ama yok yani açılmıyor ben de normalde çok tercih etmiyorum aspire etmeyi ama mecburum bu ara çünkü çok tıkalı. Gece emdi benim kız da uykudan uyanınca ama akşam emdiğim süt burnumdan geldi. Size de geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz bir daha çok zor bir şey çünkü.Gretchen Grundler geçmis olsun.
Bizim evde de aynı sahne yaşandi bu akşam ama bizim balgamimız vardı şu an balgam yok burun tıkanıklığı varmış. Doktora gittik bize kesinlikle burnunu cekmeyin dedi bizden önce gelen kadın çocuğunun burnunu kanatmiş burun mukozasına zarar veriyor dedi çekecekseniz yüzeysel cekin dedi. Ikişer damla serum fizyolojik damlatin birakın dedi. Eve ilk geldiğimde memeyi almadı damlattm mucizevi bir sekilde peşine aldı ama sonraki öğün felaketti yemek istiyor aç ama memeye daha yaklaşır yaklaşmaz ağlamaya başlıyor. Burnuna serum damlattık yone olmadı serumu komple yan yatirip uyguladik peşine çektik yone olmadı. Ama nasıl aglıyor yürek dayanmaz resmen sesi kesiliyordu bağırmaktan. Bir saat böyle uğraştık artık meme vermeye çalışmıyorum bile sadece sakinleşsin diye uğraşıyoruz bezini açtık çıngıraklar hoplamalar danslar şebeklikler bir türlü sakinleşmedi. Sonra ne olduysa kendi kendine düzeldi emmeye başladı güldü uyudu. Çok uzun ve karışık oldu ama ne yaşadığımķzi bende anlayamadım. Umarım hiçbirimiz bu meme reddini yaşamayız çünkü bir saatini bile yüreğim kaldıramadı
Bizim dana emziği de biberonu da almadı üstelik kandirmanin yolu yok yani. Uyutmaya çalışıyorum ama kucağıma gelince ağlıyor emzireceğim diye, babası uyuttu en son.Gretchen Grundler biz de bu ara meme reddi yaşıyoruz bayağı oldu hatta birkaç hafta oldu yani bugün akşam bayağı ağladı yine memeyi almıyor emzikle sakinleşiyor emziği ağzına götürüp meme veriyorum biraz emiyor süt geldiğini anlayınca ağlıyor yine emzikle kandırıp emziriyorum sürekli böyle yapıp sakinleşince emziriyorum normal bu yöntemi buldum artk ama çok yorucu ve aç olduğu düşüncesi üzüyor beni
Gece 2ye kadar iyiydi sonra yine tıkandı maalesef, serum fizyolojikle tekrar açmaya çalıştık. Sonra bir de kustu yine kocaman burnu daha beter tıkandı. Bu gece sabah olmadı yine bize. Şimdi ev soğan kokuyor, havalandırdım ama galiba yatak odasına yerleşti kokuBu aralar tüm aslan burcu bebeklerine bir haller oldu
Soğan koyan annelerben.
Yakmaz yakmaz burnu açılır iyi olur
Yedek süt bulundurmak lazım ya, altmışar ml'lik 3-4 tane koymaya bak buzluğa her ihtimale karşı. Ben ilk zamanlar 110 cc falan koymuşum şimdi kullanılmıyor çünkü tek seferde o kadar emmiyor biberonla.Gretchen Grundler @BeyazBulut Aslında artık alıştırma bardağı bulundurabiliriz evde. Üç aylıktan itibaren kullanılıyor. Böyle bir durum olsa gerçi benim yedek sütüm bile yok.
Çok çok geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz da sıkıntı çekmezsiniz. Küçücük bebekler nelerle uğraşıyor ya, hepsi birer süper kahraman resmen.Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Bu rahatsızlık genelde erkek bebeklerde görülen,tedavisi zahmetli, tekrarlayıcı bir rahatsızlıkmış. Aslında erişkinlerde çok daha sık görülüyormuş. Özellikle erkeklerde... Ve erişkinlerde medikal tedaviyle iyileşmesi çok daha zormuş. İyileşmediği takdirde fistüle( bağırsak ile cilt arasında olmaması gereken ve sürekli pis bir akıntıya sebep olan bir kanal) sebep oluyormuş. Bu durumda ameliyat gerektiren ama ameliyat sonrası da çileye dönüşen bir hastalık. Çünkü ameliyat yarası açık bırakılıyormuş. Dışkılama acı verici. Ameliyat olanın bir de bebek olduğunu düşününÜstelik temiz tutulması gerekiyor ve anüs bölgesi burası. Ayrıca ameliyat olsa bile tekrarlama ve ameliyatta dışkılama kaslarının zarar görme riski de varmış. Bunların çoğu internetten edindiğim bilgiler tabii. Doktorumuz bunları daha yumuşatarak anlatmıştı bize. Çok üzüldüm, günlerce kabus gördüm. Kabuğuma çekildim resmen. Durup durup ağladım ama bu arada doktorun verdiği tedaviyi hiç aksatmadım. İki hafta antibiyotik tedavisi, sabah akşam batikonlu sıcak su oturma banyoları yaptırdım. Çok şükür ki minnoşum uyumlu bir bebek de oturma banyolarında hiç sorun çıkarmadı. Bu arada ben apseyi farkeder farketmez hemen doktora götürüp tedaviye başladığımız için ateş, huzursuzluk, ağrı, apsede akıntı gibi herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Oğlumun genel sağlık durumu oldukça iyiydi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde apse %80 azalmıştı. Ama tamamen geçmesi gerektiğini söyledi doktor.Antibiyotik tedavisini 4 gün daha uzattı ve 5. gün tekrar görmek istedi. Ancak gittiğimiz profun ücretini sigortamız karşılamadığı için başka bir profa götürdük. O da baştan bu hastalık sadece medikal tedaviyle nadiren geçer. Genelde fistüle dönüşür ve ameliyat gerektirir dedi. Eğer geçmişse çok şanslısınız diyerek ilk önce moralimi bir bozdu. Belli etmedim tabii. Sonra kafamdaki tüm soruları cevaplayarak beni aydınlattı ve hastalığın nasıl geliştiğini ayrıntılarıyla anlattı. O zamana kadar kendimi suçluyordum. Çocuğumun alt bakımını iyi yapamadım, yenidoğanda olsa ıslak mendil kullanmamalıydım diye. Ama hiçbiriyle ilgisi olmadığını öğrendim. Gerçi ne olur ne olmaz diye ben artık ıslak mendilleri yıkayarak kullanmaya başladım. Neyse... Doktor muayene etti ve apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu. Birinci doktorumuzun gerekeni yaptığını, bizimde apseyi erken farkedip hemen tedaviye başlamamızın faydalı olduğunu söyledi. İlk doktorumuzu da aradık bilgi verdik. Tekrarlama riskine karşılık iki doktorda sıcak su banyolarına devam dedi. Ama artık suyumuza batikon koymuyoruz. e-bebekten küvet yastığı aldım. Koyuyorum suya 10 dakika duruyor içinde kuzucuk :) Çok şükür ki tekrarlama olmadı. Geçen rutin kontrole gittiğimizde çocuk doktorumuzda baktı. O da temiz dedi. Çok şükür... Şimdi uzun bir süre koruyucu tedavi uygulayacağız. Ama inşallah geçti bitti :) Bunun dışanda minnoşumun sağlık durumu oldukça iyi. Huzurlu keyifli bir bebek. Zayıf doğmasına rağmen şimdi gelişimi çok iyi. Çok çabuk toparladı. Bizden haberler bu şekilde hanımlar.
İnşallah tüm kuzucuklarınız iyidir. Onlar hep iyi sağlıklı huzurlu olsunlar. Bizler daha ne isteriz!
3.5 aylık cnm oturtmak derken elinden tutup 2-3 saniye kaldırıyorum sadece sonra hemen geri yatiriyorum uzun oturtmuyorum :)
Aslında haklisiniz ya2 damla serum fizyolojik açmaz ki burnunu ya, doktor bize de öyle dedi ama yok yani açılmıyor ben de normalde çok tercih etmiyorum aspire etmeyi ama mecburum bu ara çünkü çok tıkalı. Gece emdi benim kız da uykudan uyanınca ama akşam emdiğim süt burnumdan geldi. Size de geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz bir daha çok zor bir şey çünkü.
Bizim dana emziği de biberonu da almadı üstelik kandirmanin yolu yok yani. Uyutmaya çalışıyorum ama kucağıma gelince ağlıyor emzireceğim diye, babası uyuttu en son.
Gece 2ye kadar iyiydi sonra yine tıkandı maalesef, serum fizyolojikle tekrar açmaya çalıştık. Sonra bir de kustu yine kocaman burnu daha beter tıkandı. Bu gece sabah olmadı yine bize. Şimdi ev soğan kokuyor, havalandırdım ama galiba yatak odasına yerleşti koku
Yedek süt bulundurmak lazım ya, altmışar ml'lik 3-4 tane koymaya bak buzluğa her ihtimale karşı. Ben ilk zamanlar 110 cc falan koymuşum şimdi kullanılmıyor çünkü tek seferde o kadar emmiyor biberonla.
Çok çok geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz da sıkıntı çekmezsiniz. Küçücük bebekler nelerle uğraşıyor ya, hepsi birer süper kahraman resmen.
En çok önerilen bardaklar bunlarmis
Hem su, bitki çayı vs vermek için kullanılıyor hem de biberon almayan bebeklere ya da biberon vermek istemeyenler bununla anne sütü ya da mama veriyorlar. Üç aydan itibaren kullanılıyor.canim katı gıdaya gecince mi kullanilacak bunlar?
Bir daha yazdımG gunesli gunler yazmissin zaten:)
Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Bu rahatsızlık genelde erkek bebeklerde görülen,tedavisi zahmetli, tekrarlayıcı bir rahatsızlıkmış. Aslında erişkinlerde çok daha sık görülüyormuş. Özellikle erkeklerde... Ve erişkinlerde medikal tedaviyle iyileşmesi çok daha zormuş. İyileşmediği takdirde fistüle( bağırsak ile cilt arasında olmaması gereken ve sürekli pis bir akıntıya sebep olan bir kanal) sebep oluyormuş. Bu durumda ameliyat gerektiren ama ameliyat sonrası da çileye dönüşen bir hastalık. Çünkü ameliyat yarası açık bırakılıyormuş. Dışkılama acı verici. Ameliyat olanın bir de bebek olduğunu düşününÜstelik temiz tutulması gerekiyor ve anüs bölgesi burası. Ayrıca ameliyat olsa bile tekrarlama ve ameliyatta dışkılama kaslarının zarar görme riski de varmış. Bunların çoğu internetten edindiğim bilgiler tabii. Doktorumuz bunları daha yumuşatarak anlatmıştı bize. Çok üzüldüm, günlerce kabus gördüm. Kabuğuma çekildim resmen. Durup durup ağladım ama bu arada doktorun verdiği tedaviyi hiç aksatmadım. İki hafta antibiyotik tedavisi, sabah akşam batikonlu sıcak su oturma banyoları yaptırdım. Çok şükür ki minnoşum uyumlu bir bebek de oturma banyolarında hiç sorun çıkarmadı. Bu arada ben apseyi farkeder farketmez hemen doktora götürüp tedaviye başladığımız için ateş, huzursuzluk, ağrı, apsede akıntı gibi herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Oğlumun genel sağlık durumu oldukça iyiydi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde apse %80 azalmıştı. Ama tamamen geçmesi gerektiğini söyledi doktor.Antibiyotik tedavisini 4 gün daha uzattı ve 5. gün tekrar görmek istedi. Ancak gittiğimiz profun ücretini sigortamız karşılamadığı için başka bir profa götürdük. O da baştan bu hastalık sadece medikal tedaviyle nadiren geçer. Genelde fistüle dönüşür ve ameliyat gerektirir dedi. Eğer geçmişse çok şanslısınız diyerek ilk önce moralimi bir bozdu. Belli etmedim tabii. Sonra kafamdaki tüm soruları cevaplayarak beni aydınlattı ve hastalığın nasıl geliştiğini ayrıntılarıyla anlattı. O zamana kadar kendimi suçluyordum. Çocuğumun alt bakımını iyi yapamadım, yenidoğanda olsa ıslak mendil kullanmamalıydım diye. Ama hiçbiriyle ilgisi olmadığını öğrendim. Gerçi ne olur ne olmaz diye ben artık ıslak mendilleri yıkayarak kullanmaya başladım. Neyse... Doktor muayene etti ve apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu. Birinci doktorumuzun gerekeni yaptığını, bizimde apseyi erken farkedip hemen tedaviye başlamamızın faydalı olduğunu söyledi. İlk doktorumuzu da aradık bilgi verdik. Tekrarlama riskine karşılık iki doktorda sıcak su banyolarına devam dedi. Ama artık suyumuza batikon koymuyoruz. e-bebekten küvet yastığı aldım. Koyuyorum suya 10 dakika duruyor içinde kuzucuk :) Çok şükür ki tekrarlama olmadı. Geçen rutin kontrole gittiğimizde çocuk doktorumuzda baktı. O da temiz dedi. Çok şükür... Şimdi uzun bir süre koruyucu tedavi uygulayacağız. Ama inşallah geçti bitti :) Bunun dışanda minnoşumun sağlık durumu oldukça iyi. Huzurlu keyifli bir bebek. Zayıf doğmasına rağmen şimdi gelişimi çok iyi. Çok çabuk toparladı. Bizden haberler bu şekilde hanımlar.
İnşallah tüm kuzucuklarınız iyidir. Onlar hep iyi sağlıklı huzurlu olsunlar. Bizler daha ne isteriz!
2 damla serum fizyolojik açmaz ki burnunu ya, doktor bize de öyle dedi ama yok yani açılmıyor ben de normalde çok tercih etmiyorum aspire etmeyi ama mecburum bu ara çünkü çok tıkalı. Gece emdi benim kız da uykudan uyanınca ama akşam emdiğim süt burnumdan geldi. Size de geçmiş olsun inşallah tekrarlamaz bir daha çok zor bir şey çünkü.
Bizim dana emziği de biberonu da almadı üstelik kandirmanin yolu yok yani. Uyutmaya çalışıyorum ama kucağıma gelince ağlıyor emzireceğim diye, babası uyuttu en son.
Gece 2ye kadar iyiydi sonra yine tıkandı maalesef, serum fizyolojikle tekrar açmaya çalıştık. Sonra bir de kustu yine kocaman burnu daha beter tıkandı. Bu gece sabah olmadı yine bize. Şimdi ev soğan kokuyor, havalandırdım ama galiba yatak odasına yerleşti koku
Yedek süt bulundurmak lazım ya, altmışar ml'lik 3-4 tane koymaya bak buzluğa her ihtimale karşı. Ben ilk zamanlar 110 cc falan koymuşum şimdi kullanılmıyor çünkü tek seferde o kadar emmiyor biberonla.
Çok çok geçmiş olsun, inşallah tekrarlamaz da sıkıntı çekmezsiniz. Küçücük bebekler nelerle uğraşıyor ya, hepsi birer süper kahraman resmen.
Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Hoş buldum canıım
Sizi çok iyi anlıyorum benim oğlumda uykusunun arasında çok az emiyordu şimdi onu da bıraktı çok üzülüyorumBen de acaba çok acıkınca mı ters etki yapıyor diye düşünüyordum, acıkmadan mı versem diyordum. Sonuçta öyle yapıyorum olmuyor, böyle yapıyorum olmuyor. Bugün sadece uyku sırasında aldı bir kere, dahası da yok. Benim de moralim çok bozuldu bu duruma, korkuyorum.Her emzirmede dual
Görmemişsinizdir canım, benim alınganlığım tuttu:) bir de dediğim gibi artık dahil olmak istediğim için yazdım aslında, asıl amacım sitem etmek değildi:)Ay hiç böyle bir şeye alinilabilecegi aklıma gelmemisti kusura bakmaAslında genelde cevap da veririz ama arada kaçırdık demek ki.
O zaman hoş geldin daim ol diyelim :)Görmemişsinizdir canım, benim alınganlığım tuttu:) bir de dediğim gibi artık dahil olmak istediğim için yazdım aslında, asıl amacım sitem etmek değildi:)
Canım bunun için bi yöntem var cezvede sütü kaynatmadan az cizirdatiyorsun. Dur bulayım doğrusunu atayım sana.Ya kızlar stok sütlerden bahsetmişsiniz de,benim dr dediki bazı bebekler buzluktan cıkan sütü reddedebiliyor almayabilirmiş.dün deneyeyim dedim icmedi 10 cc ancak icti:) hemen alıp memeye koydum emdi:/ cok ac mı deildi acaba ama o zaman memeden nasıl emdi? Ya da meme daha mı keyifli geldi? İyice ac olsa icer miydi? Offfff dolapta bnm stoğum cok eger almazsa,yazık olcak valla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?