- 18 Şubat 2016
- 878
- 1.194
- 113
Geçmiş olsun inşallah sorunsuz atlatır bir an önce iyi olursun.Benim safra kesemde taşlar ameliyat olmam gerekiyor ama sütumü etkiler diye olmuyorum. Her an acillik olabiliyorum o yüzden dolapta illa süt bulundurmam gerekiyor. Bende sağmaya cok korkuyordum cunku sagınca daha tazikli geliyordu ve hep tıkanıyordu kızım. Sonra dedim ki birkaç gün pes peşe sagar dolaba atarımsonrada bi öğün eksik emince azalır sütüm. Aynende öyle oldu bir sıkınti yaşamadım suan dolapta küçük bir stogum var tarihleri geçmeye yakın tekrar bir hafta sağmayı düsünüyorum ins sanada tavsiye ederim.
Bende ayni durumdayim biberon almiyo umarim atmam onca sutu
Çok teşekkür ediyorum. Rabbim tüm bebeklerimizi korusun inşallah. Ben hastalıktan önce iki koli yenidoğan ıslak mendilinden stoklamıştım. Şimdi onları temiz bir kapta iki su yıkayıp kavanoza dolduruyorum. Çok kullanışlı oluyor. Hem aldıklarım ziyan olmadı, hem bu şekilde içim rahat.
Simge 84
Bazı derin dondurulduktan sonra çözülmüş sütlerde sabunsu bir koku olabiliyormuş. Bunun sebebi sütteki lipaz adı verilen bir enzimin bazı sütlerde biraz hızlı çalışması ve yağları parçalaması. Ama bunun bebeğe hiç bir zararı yok, anne sütü hala çok değerli ve bebek için en sağlıklısı. Bir çok bebek de pek şikayet etmeden içermiş bu sütü. Ama bebeğiniz bunu sorun ediyorsa, lipazı durdurmak için sağılmış sütü derin dondurucuya koymadan önce ısıtmanız gerekiyor. Bir cezvede yüksek ateşte kenarları cızırdamaya başlayıncaya kadar ısıtabilirsiniz. Ama sütü sakın haşlamayın. Kenarların cızırdaması yeterli. Sonra hızlıca soğutup derin dondurucuya koyun. Bu yöntem ile sütün mikroplardan koruyucu özelliği biraz kayboluyor, ama böyleyken bile dünyadaki tüm mamalardan çok çok çok daha sağlıklı bebeğiniz için.
Süt sağma ve saklama ile ilgili şurada daha ayrıntılı bilgiler var okumak istersen.
https://bebekyapimbakimonarim.kadin...tomrisin-emzirme-notlar-14-pompa-ile.html?m=1
Aynen devam birkaç gündür bayağı arttı hatta emzikle kandırıp meme veriyorum öyle emiyor şimdi yine coştu sanki ağrısı var gibi ya bende gitmeyi düşünüyorumsertk60 canım ne durumdasiniz biz meme istememeye devam ediyoruz emzik vermiyorum uykuya Dalarken çok mizmizlaniyor artık ara ara deniyorum hep 1 2 dk ne tutturursam haftaya doktora gideceğim bi sıkıntısı var mı diye
Eller sürekli agzinda daha küçük olmasa kesin diş çıkarıyor derim önce bi gidelim inşallah sağlık sıkıntılar i yoktur da biz geri dondurmeye çalışırız gündüz uykulari nasıl pekiAynen devam birkaç gündür bayağı arttı hatta emzikle kandırıp meme veriyorum öyle emiyor şimdi yine coştu sanki ağrısı var gibi ya bende gitmeyi düşünüyorum
Evet ya dişten gibi duruyor sürekli huzursuz ve eller ağızda dün biraz parmağımla dokundum kaşıdım rahatladı gibi bence alttan geliyor onun da etkisi var inşallah ondandır ya başka bişey olmasın daEller sürekli agzinda daha küçük olmasa kesin diş çıkarıyor derim önce bi gidelim inşallah sağlık sıkıntılar i yoktur da biz geri dondurmeye çalışırız gündüz uykulari nasıl peki
Şimdi erkekler için önemli bi konu bu tabi hatırlasin istiyolar2-6 yas arasi yapilmamali diye duymustum ama dogru mu bilemiyorum.
ben de simdi sunneti yaptirip dugunu sonra yapmak istiyorum.
esim buyuyunce yaptiralim sunneti hatirlasin diyor ama aman nesi var hatirlanacak.
kararsisiz biz de.
Ben de istiyorum erken ama erken yapınca sünnet düğününün tadı olmaz ilerde hatırlasın diye tutturdu bizim adam..Olmadı bende o yokken doktora söylerim de doktor ona söylesin ikna olur umarım :)Araştırmaların söylediği2-6 yaş aralığında sünnet yapılan çocuklarda travma yarattığı yönünde. Ben 1 yaşına değmeden yaptırmayı düşünüyorum önümüzdeki yaza inşallah. Eşine bu araştırmadan bahset bence. Bizimki travma olsaydı bizde olurdu falan diyor ama travmalar öyle karşıdan bakılınca anlaşılmıyor bir durum karşısında verilen tepkilerden vs anlaşılıyor. Benim eşimde yaptırmazdı ama doktor bebeğin sağlığı açısından erken sünnet olması gerektiğini söyledi de öyle kabul etti. Pipisini açtı içi kızarık kızarık olmuş yazık yavrum. Yoksa erken yaptırmaya asla yaklaşmazdı eşimde
Hoşgeldin canımKızlar ya ben sizi hamileliğimin başından beri takip ediyorum, yaklaşık 9-10 aydır. Neden bilmiyorum aylarca yazma gereği duymadım sadece takip ettim, hatta üye bile değildim birkaç ay öncesine kadar. Hemen hemen her yazdığınızı da okudum manyak gibi, taktığıma takıyorum:)
Sürekli yazan arkadaşları bayağı tanıyorum ben de artık, bebeklerinize uzaktan maşallah diyorum falan:) sizlerden de epey bilgi edindim her konuda, tüm süreç boyunca. Yani haberiniz yok ama uzun zamandır hayatımın içindesiniz:) birkaç defa yazdım, bir şeyler sordum ama yine devamı gelmedi.
Bunları neden yazdığıma gelirsek: sanırım ben de size dahil olmak istiyorum artık. Ama damdan düşer gibi bir şeylere yorum yapınca size pek samimi gelmiyor sanırım, siz yüz vermeyince de üzülüyorum gereksiz yere:) arada yorumlar yaparsam ‘nereden çıktı bu kadın’ demeyin diye ön açıklama yapmak istedim:) sizi az çok tanıyorum, uzun zamandır hayatımdasınız, dahil olmak istiyorum sadece:)
Bu arada Elazığ’da yaşıyorum, aslen Konyalıyım, öğretmenin burada. Ücretsiz izne çıktım şimdi, uzun bir süre için. Şu an için tek uğraşım bebeğim işte:)
Bir de bebeklerinizin iyi huylarını anlatınca ters tepiyor ya, valla ben maşallah diyordum hep, demeyen başkaları var herhalde:))
Ben de çok baktım hatta gittim bir sürü modeli bizzat denedim. Babybjörn markası efsane. Bel desteği Harika. Miracle modeline bayıldım. Ama pahalı bir marka. Belki temiz ikinci el ya da güzel indirim de yakalanabilir ama almaktan vazgeçtim. Çünkü önümüz kış ve kanguru ile çıkartamam çocuğu yağmur çamurda. Araba daha korunaklı oluyor. Sonra avm de falan da arabada hem uyuyor bebek. Vazgeçtim almaktan ben de. Baharda tekrar gözden geçireceğim durumu.Kızlar kanguru aldınız mı?
Ben baktım biraz ama öne bakan modellerden istiyorum.benim kız bana dönük durmayı sevmiyor.öne bakıp etrafı izlicek illa.
Hem uygun hem kaliteli, duruş bozukluğu olmucak bi kanguru arıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Evet benimki de öyle. Kafayı kaldırıp ıkına ıkına oturur pozisyona geçmeye çalışıyor. Koluma yatırınca da aynı. Ancak meme ağzına girerse yatay kalıyor kucağımda.Bu arada doğa artık anakucağında durmuyor yani sürekli kafasını kaldırıyor sanki oturmak istercesine normalmi bu
Nem reddinin tam aksi memeden ayrılmıyor benimki. 24 saat emebilir durumda. Asrının gündüz uykusu doğduğundan beri 30dk yı geçmedi zaten. Ama geceleri oturmuştu uyku düzeni. Son 1 haftadır sefil olduk. Saat başı ayaktayız. Sürekli ağlama hali. Gece gündüz sürünmeceCanim meme reddi var mı gündüzleri birde uykusuzluk ben 12.hafta geçti diye atak bitti diyordum acaba bununla ilişkili olabilir mi bizim ki de
Bende deneyeyim dişlerini biraz kasiyayim ilk defa olunca insan anlamıyor da inşallah evde düzeniniz oturur canımEvet ya dişten gibi duruyor sürekli huzursuz ve eller ağızda dün biraz parmağımla dokundum kaşıdım rahatladı gibi bence alttan geliyor onun da etkisi var inşallah ondandır ya başka bişey olmasın da
Gündüz değişyor belli bi düzeni yok bide evde değiliz yolda geçiyor gündüzler genelde uyuyor yolda yarın eve gidince düzeni oturur inşallah
Üzüldüm canım bizimki red olunca gündüzleri çok çok az uyuyor sürekli mız mız gece loş diye biraz daha emebiliyor umarım atlatiriz bu zamanlarıNem reddinin tam aksi memeden ayrılmıyor benimki. 24 saat emebilir durumda. Asrının gündüz uykusu doğduğundan beri 30dk yı geçmedi zaten. Ama geceleri oturmuştu uyku düzeni. Son 1 haftadır sefil olduk. Saat başı ayaktayız. Sürekli ağlama hali. Gece gündüz sürünmece
Yani bir hafta her gün aynı saatte bir öğünlük sağdım. Sonra peşine sagmayacağım gün dogal olarak bir ögun fazla sut uretti meme. Ama onu sağmayıp ertesi öğünde bebek sağılması gerekeni içince emme zamanının arası acıldığı için yani meme öyle sandığı icin süt üretimi yavaşladı ve sonraki oğunlerde yavaş yavaş dengelendi diye düsünüyorum. Insallah anlatabilmişimdir. Arz talep meselesi talep azalınca biraz zamanla o denge kuruldu.Geçmiş olsun inşallah sorunsuz atlatır bir an önce iyi olursun.
Süt olayını nasıl yaptın bir öğün emmese derken nasıl yani tam anlamadım
Bende senin gibi düşünüyorum ya banada sanki zayıfladı gibi geliyo acaba dediğin gibi bizimkinin de boyu mu uzadıYa benim oğlum da az almıştı bana da daha hafif geliyor bu ara boyu hızlı uzuyor o yüzden mi acaba boy uzadıkça kilo oraya gidiyor demi çünkü bez bağlarken de belli kilo vermiş gibi duruyor sinir oluyorum ama kötü bişey değil sanki
Ben de çok baktım hatta gittim bir sürü modeli bizzat denedim. Babybjörn markası efsane. Bel desteği Harika. Miracle modeline bayıldım. Ama pahalı bir marka. Belki temiz ikinci el ya da güzel indirim de yakalanabilir ama almaktan vazgeçtim. Çünkü önümüz kış ve kanguru ile çıkartamam çocuğu yağmur çamurda. Araba daha korunaklı oluyor. Sonra avm de falan da arabada hem uyuyor bebek. Vazgeçtim almaktan ben de. Baharda tekrar gözden geçireceğim durumu.
Kilo verdiklerini sanmıyorum ya alışıyoruz ağırlığına ondan hafif geliyor yada boy uzadıkça kilo dağıldığı için hafif geliyorBende senin gibi düşünüyorum ya banada sanki zayıfladı gibi geliyo acaba dediğin gibi bizimkinin de boyu mu uzadıgeçen bi arkadaşıma gittim evi kalabalıktı sürekli çocuğuma ay çok kilo almış iyi toparlanmış diyip durdular bende maaşallah desenize yaaa diyip durdum ya onun etkisinde kaldım nazar değdi falan sanıyorum yada boyu uzadı bana öyle geliyo yarın sağlık ocağına gidiyim baktırıyım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?