Çok geçmiş olsunnnMerhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Bu rahatsızlık genelde erkek bebeklerde görülen,tedavisi zahmetli, tekrarlayıcı bir rahatsızlıkmış. Aslında erişkinlerde çok daha sık görülüyormuş. Özellikle erkeklerde... Ve erişkinlerde medikal tedaviyle iyileşmesi çok daha zormuş. İyileşmediği takdirde fistüle( bağırsak ile cilt arasında olmaması gereken ve sürekli pis bir akıntıya sebep olan bir kanal) sebep oluyormuş. Bu durumda ameliyat gerektiren ama ameliyat sonrası da çileye dönüşen bir hastalık. Çünkü ameliyat yarası açık bırakılıyormuş. Dışkılama acı verici. Ameliyat olanın bir de bebek olduğunu düşününÜstelik temiz tutulması gerekiyor ve anüs bölgesi burası. Ayrıca ameliyat olsa bile tekrarlama ve ameliyatta dışkılama kaslarının zarar görme riski de varmış. Bunların çoğu internetten edindiğim bilgiler tabii. Doktorumuz bunları daha yumuşatarak anlatmıştı bize. Çok üzüldüm, günlerce kabus gördüm. Kabuğuma çekildim resmen. Durup durup ağladım ama bu arada doktorun verdiği tedaviyi hiç aksatmadım. İki hafta antibiyotik tedavisi, sabah akşam batikonlu sıcak su oturma banyoları yaptırdım. Çok şükür ki minnoşum uyumlu bir bebek de oturma banyolarında hiç sorun çıkarmadı. Bu arada ben apseyi farkeder farketmez hemen doktora götürüp tedaviye başladığımız için ateş, huzursuzluk, ağrı, apsede akıntı gibi herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Oğlumun genel sağlık durumu oldukça iyiydi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde apse %80 azalmıştı. Ama tamamen geçmesi gerektiğini söyledi doktor.Antibiyotik tedavisini 4 gün daha uzattı ve 5. gün tekrar görmek istedi. Ancak gittiğimiz profun ücretini sigortamız karşılamadığı için başka bir profa götürdük. O da baştan bu hastalık sadece medikal tedaviyle nadiren geçer. Genelde fistüle dönüşür ve ameliyat gerektirir dedi. Eğer geçmişse çok şanslısınız diyerek ilk önce moralimi bir bozdu. Belli etmedim tabii. Sonra kafamdaki tüm soruları cevaplayarak beni aydınlattı ve hastalığın nasıl geliştiğini ayrıntılarıyla anlattı. O zamana kadar kendimi suçluyordum. Çocuğumun alt bakımını iyi yapamadım, yenidoğanda olsa ıslak mendil kullanmamalıydım diye. Ama hiçbiriyle ilgisi olmadığını öğrendim. Gerçi ne olur ne olmaz diye ben artık ıslak mendilleri yıkayarak kullanmaya başladım. Neyse... Doktor muayene etti ve apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu. Birinci doktorumuzun gerekeni yaptığını, bizimde apseyi erken farkedip hemen tedaviye başlamamızın faydalı olduğunu söyledi. İlk doktorumuzu da aradık bilgi verdik. Tekrarlama riskine karşılık iki doktorda sıcak su banyolarına devam dedi. Ama artık suyumuza batikon koymuyoruz. e-bebekten küvet yastığı aldım. Koyuyorum suya 10 dakika duruyor içinde kuzucuk :) Çok şükür ki tekrarlama olmadı. Geçen rutin kontrole gittiğimizde çocuk doktorumuzda baktı. O da temiz dedi. Çok şükür... Şimdi uzun bir süre koruyucu tedavi uygulayacağız. Ama inşallah geçti bitti :) Bunun dışanda minnoşumun sağlık durumu oldukça iyi. Huzurlu keyifli bir bebek. Zayıf doğmasına rağmen şimdi gelişimi çok iyi. Çok çabuk toparladı. Bizden haberler bu şekilde hanımlar.
İnşallah tüm kuzucuklarınız iyidir. Onlar hep iyi sağlıklı huzurlu olsunlar. Bizler daha ne isteriz!
Babybjörn var bizde gercekten harika bir ürün ama cok pahalli gercektenBen de çok baktım hatta gittim bir sürü modeli bizzat denedim. Babybjörn markası efsane. Bel desteği Harika. Miracle modeline bayıldım. Ama pahalı bir marka. Belki temiz ikinci el ya da güzel indirim de yakalanabilir ama almaktan vazgeçtim. Çünkü önümüz kış ve kanguru ile çıkartamam çocuğu yağmur çamurda. Araba daha korunaklı oluyor. Sonra avm de falan da arabada hem uyuyor bebek. Vazgeçtim almaktan ben de. Baharda tekrar gözden geçireceğim durumu.
Dimii bende öyle olduğunu düşünüyorumKilo verdiklerini sanmıyorum ya alışıyoruz ağırlığına ondan hafif geliyor yada boy uzadıkça kilo dağıldığı için hafif geliyor
Canım öne bakarsa ergonomikligi bozuluyor. Bebeğin omurga ve kalça yapısı için zararlı o tarz kangurular. Ergonomik olan markalardan almanı öneririm.Kızlar kanguru aldınız mı?
Ben baktım biraz ama öne bakan modellerden istiyorum.benim kız bana dönük durmayı sevmiyor.öne bakıp etrafı izlicek illa.
Hem uygun hem kaliteli, duruş bozukluğu olmucak bi kanguru arıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Hiii anladım canım teşekkür ederim. Ben se böyle yapabilirim aslında.Yani bir hafta her gün aynı saatte bir öğünlük sağdım. Sonra peşine sagmayacağım gün dogal olarak bir ögun fazla sut uretti meme. Ama onu sağmayıp ertesi öğünde bebek sağılması gerekeni içince emme zamanının arası acıldığı için yani meme öyle sandığı icin süt üretimi yavaşladı ve sonraki oğunlerde yavaş yavaş dengelendi diye düsünüyorum. Insallah anlatabilmişimdir. Arz talep meselesi talep azalınca biraz zamanla o denge kuruldu.
Ergo baby aldık biz, taşıması çok rahat ama öne dönük taşımıyor. Zaten öne dönük olması duruşunu bozuyor doğru yöntem yüzünün sana dönük olmasi. Bebek büyüdükçe yanda ve sirtta da taşınabilir. Aldığın kanguru model ve markaya da bağlı olarak değişir ama genelde uzun süre kullanılıyor. Bizimki 20 kiloya kadar taşıyor tabi o zaman nasıl taşınır bilmiyorum ama yapabiliyor.Kızlar kanguru aldınız mı?
Ben baktım biraz ama öne bakan modellerden istiyorum.benim kız bana dönük durmayı sevmiyor.öne bakıp etrafı izlicek illa.
Hem uygun hem kaliteli, duruş bozukluğu olmucak bi kanguru arıyorum.
Tavsiyelerinizi bekliyorum :)
Hamur gibiler hala cnm. Böyle sıkıntıları erken farkedince kolay çözülüyor o yüzden :)Anladım canım sanki Ahmet’tede fark ediyorum ama her iki memeyide emerken sorun yaşamıyoruz , evham mı yapıyorum doktora gıttıgımde sorucam şükür sizinki düzelmiş
Yok cnm yapmıyor rahat ol :)Kızlar yarın rota virüsü asısı olacagız da,ates yapmıyordu dimi o ası?
Kanguruyu kaç aya kadar kullanabiliyoruz, kilo mu önemli.Ben de çok baktım hatta gittim bir sürü modeli bizzat denedim. Babybjörn markası efsane. Bel desteği Harika. Miracle modeline bayıldım. Ama pahalı bir marka. Belki temiz ikinci el ya da güzel indirim de yakalanabilir ama almaktan vazgeçtim. Çünkü önümüz kış ve kanguru ile çıkartamam çocuğu yağmur çamurda. Araba daha korunaklı oluyor. Sonra avm de falan da arabada hem uyuyor bebek. Vazgeçtim almaktan ben de. Baharda tekrar gözden geçireceğim durumu.
Çok çok geçmiş olsun cnm. Ne güzel bakmışsın iyileştirmişsin oğlunu. Allah doktorunuzdan da senden de razı olsun, bi daha yaşatmasın inşallah :)Merhaba hanımlar. Çok uzun zamandır yazamadım. Aslında foruma da yeni yeni girmeye başladım. İlk zamanlar bebekle ilgili yoğunluktandı. Ama sonra oğlumun yaşadığı sağlık sorunundan dolayı yaşadığım ağır üzüntüden giremedim foruma. 42 günlükken minnoşun makatında elime bir şişlik geldi. İnternette bu şişliğin perianal apse olduğu yazıyordu. Kaptığımız gibi çocuk cerrahına gittik. Evet bu perianal apseydi.
Bu rahatsızlık genelde erkek bebeklerde görülen,tedavisi zahmetli, tekrarlayıcı bir rahatsızlıkmış. Aslında erişkinlerde çok daha sık görülüyormuş. Özellikle erkeklerde... Ve erişkinlerde medikal tedaviyle iyileşmesi çok daha zormuş. İyileşmediği takdirde fistüle( bağırsak ile cilt arasında olmaması gereken ve sürekli pis bir akıntıya sebep olan bir kanal) sebep oluyormuş. Bu durumda ameliyat gerektiren ama ameliyat sonrası da çileye dönüşen bir hastalık. Çünkü ameliyat yarası açık bırakılıyormuş. Dışkılama acı verici. Ameliyat olanın bir de bebek olduğunu düşününÜstelik temiz tutulması gerekiyor ve anüs bölgesi burası. Ayrıca ameliyat olsa bile tekrarlama ve ameliyatta dışkılama kaslarının zarar görme riski de varmış. Bunların çoğu internetten edindiğim bilgiler tabii. Doktorumuz bunları daha yumuşatarak anlatmıştı bize. Çok üzüldüm, günlerce kabus gördüm. Kabuğuma çekildim resmen. Durup durup ağladım ama bu arada doktorun verdiği tedaviyi hiç aksatmadım. İki hafta antibiyotik tedavisi, sabah akşam batikonlu sıcak su oturma banyoları yaptırdım. Çok şükür ki minnoşum uyumlu bir bebek de oturma banyolarında hiç sorun çıkarmadı. Bu arada ben apseyi farkeder farketmez hemen doktora götürüp tedaviye başladığımız için ateş, huzursuzluk, ağrı, apsede akıntı gibi herhangi bir rahatsızlık yaşamadık. Oğlumun genel sağlık durumu oldukça iyiydi. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde apse %80 azalmıştı. Ama tamamen geçmesi gerektiğini söyledi doktor.Antibiyotik tedavisini 4 gün daha uzattı ve 5. gün tekrar görmek istedi. Ancak gittiğimiz profun ücretini sigortamız karşılamadığı için başka bir profa götürdük. O da baştan bu hastalık sadece medikal tedaviyle nadiren geçer. Genelde fistüle dönüşür ve ameliyat gerektirir dedi. Eğer geçmişse çok şanslısınız diyerek ilk önce moralimi bir bozdu. Belli etmedim tabii. Sonra kafamdaki tüm soruları cevaplayarak beni aydınlattı ve hastalığın nasıl geliştiğini ayrıntılarıyla anlattı. O zamana kadar kendimi suçluyordum. Çocuğumun alt bakımını iyi yapamadım, yenidoğanda olsa ıslak mendil kullanmamalıydım diye. Ama hiçbiriyle ilgisi olmadığını öğrendim. Gerçi ne olur ne olmaz diye ben artık ıslak mendilleri yıkayarak kullanmaya başladım. Neyse... Doktor muayene etti ve apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Dünyalar benim oldu. Birinci doktorumuzun gerekeni yaptığını, bizimde apseyi erken farkedip hemen tedaviye başlamamızın faydalı olduğunu söyledi. İlk doktorumuzu da aradık bilgi verdik. Tekrarlama riskine karşılık iki doktorda sıcak su banyolarına devam dedi. Ama artık suyumuza batikon koymuyoruz. e-bebekten küvet yastığı aldım. Koyuyorum suya 10 dakika duruyor içinde kuzucuk :) Çok şükür ki tekrarlama olmadı. Geçen rutin kontrole gittiğimizde çocuk doktorumuzda baktı. O da temiz dedi. Çok şükür... Şimdi uzun bir süre koruyucu tedavi uygulayacağız. Ama inşallah geçti bitti :) Bunun dışanda minnoşumun sağlık durumu oldukça iyi. Huzurlu keyifli bir bebek. Zayıf doğmasına rağmen şimdi gelişimi çok iyi. Çok çabuk toparladı. Bizden haberler bu şekilde hanımlar.
İnşallah tüm kuzucuklarınız iyidir. Onlar hep iyi sağlıklı huzurlu olsunlar. Bizler daha ne isteriz!
Cnm emZirmeden önce sağ. Çünkü bitse de emince tekrar geliyor. Sonra sağınca gelmez. Ben her sabah önce sağıp sonra emziriyorym.Doğa tüm gün memede hangi ara yedek süt koyucam ki ayrıca o emdikten sonra süt çıkmıyor benim memelerden pompa dan hoşlanmıyorum
Düğünü büyüdüğünde de yapabilirsiniz artık herkes bu şekilde yapıyor canım ah bu kocalar yokmu sözümüze gitseler ne kolay olacak herşeyBen de istiyorum erken ama erken yapınca sünnet düğününün tadı olmaz ilerde hatırlasın diye tutturdu bizim adam..Olmadı bende o yokken doktora söylerim de doktor ona söylesin ikna olur umarım :)
Canım öne bakarsa ergonomikligi bozuluyor. Bebeğin omurga ve kalça yapısı için zararlı o tarz kangurular. Ergonomik olan markalardan almanı öneririm.
Hiii anladım canım teşekkür ederim. Ben se böyle yapabilirim aslında.
Ergo baby aldık biz, taşıması çok rahat ama öne dönük taşımıyor. Zaten öne dönük olması duruşunu bozuyor doğru yöntem yüzünün sana dönük olmasi. Bebek büyüdükçe yanda ve sirtta da taşınabilir. Aldığın kanguru model ve markaya da bağlı olarak değişir ama genelde uzun süre kullanılıyor. Bizimki 20 kiloya kadar taşıyor tabi o zaman nasıl taşınır bilmiyorum ama yapabiliyor.
Canım söylediğin marka ve modeli ablam kullanıyor oda çok memnun bebeği büyüdüğü için bana gönderecek ama bebeğin kalçası için uygun değil uzun süre kullanmasın demişler zaten evde beni beşiğin başına mahkum ettiğinde kullanırım büyük ihtimalle de sen ne düşünüyosun bu konuda bilgin varmı?Ben de çok baktım hatta gittim bir sürü modeli bizzat denedim. Babybjörn markası efsane. Bel desteği Harika. Miracle modeline bayıldım. Ama pahalı bir marka. Belki temiz ikinci el ya da güzel indirim de yakalanabilir ama almaktan vazgeçtim. Çünkü önümüz kış ve kanguru ile çıkartamam çocuğu yağmur çamurda. Araba daha korunaklı oluyor. Sonra avm de falan da arabada hem uyuyor bebek. Vazgeçtim almaktan ben de. Baharda tekrar gözden geçireceğim durumu.
Sutlerin 3 ay omru var ya. Ek gidaya yetismicek eski sutlerim.Aksama bi daha denicem artık.., ya atılmaz ek gıdaya gectginde kullanırsın en kötü ama içse daha iyi tabii
Cok moralim bozuldu valla bnmde,bi de daha koyu kıvamlı,daha güzel gibi geliyor o sütler bana:)
Canim uyku egitimine biraz erken baslamamis misin? Bende 14 agustosta dogum yaptim. Daha 3 ayimiz dolmadigi icin ben zorlamiyorum. Hala memede yada sallanarak uyuyo benim oglum. 4. Ayi bekliyorum ben.Yahu Yiğide uyku eğitimi veriyim dedim. Yöntemleri okudum. İçlerinden bana uygun olanını seçtim. Bu gece başlayım dedim ve bizim oğlan tam 1 saat zorlamanın ardından uyudu 5 dk sonra yine uyandı. Tabi bu 1 saatlik süreçte katıla katıla ağladığı için eşim içerden bana kızdı ağlatma diye. 5 dk sonrasında yine uyanıp ağlayınca ben kucağımda pışpış yaparken bebeği aldı elimden götürdü salona orda sallayarak uyuttu. Şimdi ben 1 saat uğraşmışım onun heba olduğuna mı sinirleniyim, bebek anneye güvensizleşecek ona mı sinirleniyim. Nasıl dayanıyosun bu sabinin ağlamasına diyo ben gaddar mıyım tabiki dayanamıyorum ama bu bir eğitim. İlk gününde bebek tabi ağlar çünkü sallanmaya alışmış onu istiyor. Ah ah napcam şimdi yarında devam edecektim en fazla 1 yada 2 haftamı alır alıştırması sonra sefasını sürecek ama. Kv alıştırdı bu sallamaya valla içimden kızdım durdum.
Cnm emZirmeden önce sağ. Çünkü bitse de emince tekrar geliyor. Sonra sağınca gelmez. Ben her sabah önce sağıp sonra emziriyorym.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?