Çok teşekkür ederim cnm ya,, ağlıcam artık valla,, ne güzel şeyler yazıyosunuzA AysheDuru hoş geldin hakikaten. Ben sık gelip yazamasam da geldiğim zamanlarda seni görememek eksik hissettiriyor hakkaten. Ayşe kuzusuna da çok ama çok geçmiş olsun. Cok cesur bir kız koskocaman bir helal olsun kuzuyaaynısından sana da gelsin, son zamanlarda çok üst üste gelmiş her sey ama hala dimdik ayaktasın ve bu durum burdan bakınca bile belli maşallah nazar değmesin ve bu kötü olayların hepsi de geçmiş olsun inşallah.
A AysheDuru canim gecmis gitmis olsun insallah. bir daha da hicbir hastalik gelmesin. hosgeldin:)
biberonu ek gidaya gecince mi birakmaliyiz canim?
@Sensitivewitch canim emir de yatar pozisyonda cok agliyor. ozellikle geceleri ve uyanikken. yeni uyandiginda daha cabuk aliyor ama iyice ayilinca asla almiyor.
dik pozisyonda yuzu karsiya gelecek sekilde demissin ama anlayamadim pozisyonu.
kizlar tavsiyelerden sadece uykuluyken aldirabilme tuttu. digerleri olmadi. baska formul ureten yok mu redde???
sizde korku olmuyor mu tamamen birakirsa diye???
Benimki de çok soğudu biberonu bırakıncaBiz 2.5 yaşında bıraktık gece beslenmesini ondan beri biberonla içmez. Gönlü olacakta gündüz içecek sütü öyle pek düşkün değil artık.hosuna giden bardaklar olursa belki :)
Gözümde canlandı aynaya bakıp bakip gulmesi de icim eridi resmen. Zaten cok tatlı bir kız maşallah.
Ilk ay 2a idi doktor önemsemedi bile çok karsılaşıyoruz kendi kendine düzeliyor dedi sadece takip gerektiriyor aslinda. Ama ben ısrarla sorunca napiyim diye o zaman çift bez kullan ve bacaklarını birleştirme dedi. Bebde bir ay boyunca cift bez kullandım hic tek kullanmadım. Etkisi oldu mu bilmiyorum ama benim icim öyle rahat etti. Kangurun varsa ergonomik olam onuda oneriyorlar. Sizin kontrol ultrasonu ne zaman bir ay sonraya vermediler mi?
Bence çalışmak seni mutlu ediyorsa, motivasyonunu arttıracaksa başla. Ama zevk almayacaksan bunalacaksan seneyi beklemeni tavsiye ederim.Topikle alakasız ama bir sorum olacak kızlar. Aramızda birkaç tane öğretmen var galiba özellikle onlara ama bilgisi olan varsa veya tanıdığı olan bana kitap önerisinde bulunabilecek birileri. Ben yurtdışında lise okudum ama malesef milli eğitim bana denklik vermedi bu yüzden açık ögretimden tekrar lise verdim mezun oldum. Kızımdan fırsat bulursam çalışıP bu sene de ygs ya da yeni adıyla yks ye girmek istiyorum ama bu konuda danışabilecegim kimsem yok. Bana konu anlatımlı kitaplar önerebilirmisiniz. Tecrübeli analar bu soru da size acaba seneye mi ertelesem bu sene hiç yeltenmesem mi?
İnşallah cnm. Çok teşekkürlerSelam güzel anneler ve bal minikler:) A AysheDuru canım çok geçmiş olsun, Rabbim inşallah bir daha yaşatmasın diş sorununu çocukluğundan beri yaşayan birisi olarak sizi gayet iyi anlıyorum maalesef. İnşallah bu son olur da Ayşe'yle beraber bütün evlatlar sağlık dolu günler görür. @elif_ay ve @hifanur kızlar sizlere de çok geçmiş olsun şimdiden.
Bence olur eğer tombikse. 3-6lar ufak kalıyor tek parça kıyafetlerde ama astronotlarda nasıl olur bilmiyorum çekme olmadığı için.Arkadaşlar astronotları kaç beden aldınız? 6 9 var bizde ama şuan buyük acaba dursa bir iki ay sonra olur mu yoksa degistireyimmi ne dersiniz? Bu arada benim kız biraz tontik
Kızların nazı tribi hep anneye olduğu içindir. Babalarına böyle olmazlarHepimizde bir derece deli annelik modu var bence. Annelik de delilik değil mi her an aklı çıkıyor insanın tırnağına bir şey olacak diye. Arkadaşlarımın çocukları asi olurken yada kan alinirken çok kotu hissettiklerini anlatırdı o anda onları anladığımı sanırdım meğerse hiç anlamıyormuşum. Kuzumdan 6 tüp kan alınırken onunla beraber bende ağladığın zaman anladım işte.
Bu arada bu kızların hepsinde bir nebze cadılık var bence. Bizde de mesela erkek meme ile savaş yapıyor zaman zaman ama kız hem meme hem biberonla yapıyor savaşı deli ya dediğin gibi yatar pozisyona geçer geçmez ağlamaya başlıyor. Dik pozisyonda yüzü karşıya gelecek şekilde veriyorum mecbur
Ben alternatif bir şey vermiyorum beslemek için. Birkaç saatte bir emiyor yine de emiyor, biberona falan geçsem o korku olurdu bende de. Acıkınca emecek, başka bir yolu yok bunun. Aç kalmaya dayanabileceklerini sanmıyorum. Tabi inat bir kızım olduğu için her şey beklenir ama artık diretmemeye karar verdim. Açlıktan elini emiyor, ben de teklif ediyorum zaten istemiyorsa yan yatirip yatırmaz başını ters yöne çeviriyor sen bilirsin diyorum yarım ya da bir saat sonra tekrar teklif ediyorum. Teklif ederken de 'emmek zorunda değilsin kızım, ben sadece acıkıp acıkmadığını bilmediğim için sormak zorunda hissediyorum' diyorum. Öyle olunca daha sakin tepki veriyor.A AysheDuru canim gecmis gitmis olsun insallah. bir daha da hicbir hastalik gelmesin. hosgeldin:)
biberonu ek gidaya gecince mi birakmaliyiz canim?
@Sensitivewitch canim emir de yatar pozisyonda cok agliyor. ozellikle geceleri ve uyanikken. yeni uyandiginda daha cabuk aliyor ama iyice ayilinca asla almiyor.
dik pozisyonda yuzu karsiya gelecek sekilde demissin ama anlayamadim pozisyonu.
kizlar tavsiyelerden sadece uykuluyken aldirabilme tuttu. digerleri olmadi. baska formul ureten yok mu redde???
sizde korku olmuyor mu tamamen birakirsa diye???
24 kasımda biz geç gittik ilkine Dr de pek önemsemedi geçer dedi sağlık Ocağında hemşire çift bez bağla dddi öyle yapıyorum inşallah düzelmiştir kanguru yok ama kucağıma alınca o pozisyona yakın tutmaya çalışıyorumGözümde canlandı aynaya bakıp bakip gulmesi de icim eridi resmen. Zaten cok tatlı bir kız maşallah.
Ilk ay 2a idi doktor önemsemedi bile çok karsılaşıyoruz kendi kendine düzeliyor dedi sadece takip gerektiriyor aslinda. Ama ben ısrarla sorunca napiyim diye o zaman çift bez kullan ve bacaklarını birleştirme dedi. Bebde bir ay boyunca cift bez kullandım hic tek kullanmadım. Etkisi oldu mu bilmiyorum ama benim icim öyle rahat etti. Kangurun varsa ergonomik olam onuda oneriyorlar. Sizin kontrol ultrasonu ne zaman bir ay sonraya vermediler mi?
Lise öğretmeni değilim çok bilgim yok ama Palme kullananlar memnun bayağı sakin bi çocuğun varsa uğraş yoksa seneye ertele yada her sene gir :)Topikle alakasız ama bir sorum olacak kızlar. Aramızda birkaç tane öğretmen var galiba özellikle onlara ama bilgisi olan varsa veya tanıdığı olan bana kitap önerisinde bulunabilecek birileri. Ben yurtdışında lise okudum ama malesef milli eğitim bana denklik vermedi bu yüzden açık ögretimden tekrar lise verdim mezun oldum. Kızımdan fırsat bulursam çalışıP bu sene de ygs ya da yeni adıyla yks ye girmek istiyorum ama bu konuda danışabilecegim kimsem yok. Bana konu anlatımlı kitaplar önerebilirmisiniz. Tecrübeli analar bu soru da size acaba seneye mi ertelesem bu sene hiç yeltenmesem mi?
Bende biberon kullanmadığım için rahatım biraz aç kalırsın emmezsen sen bilirsin diyorum ona rağmen korku var tabi ama geçecek inşallah 6 ayı da atlatırsak nasıl memeden kesecez diye düşünmeye başlarızBence olur eğer tombikse. 3-6lar ufak kalıyor tek parça kıyafetlerde ama astronotlarda nasıl olur bilmiyorum çekme olmadığı için.
Kızların nazı tribi hep anneye olduğu içindir. Babalarına böyle olmazlar
Ben alternatif bir şey vermiyorum beslemek için. Birkaç saatte bir emiyor yine de emiyor, biberona falan geçsem o korku olurdu bende de. Acıkınca emecek, başka bir yolu yok bunun. Aç kalmaya dayanabileceklerini sanmıyorum. Tabi inat bir kızım olduğu için her şey beklenir ama artık diretmemeye karar verdim. Açlıktan elini emiyor, ben de teklif ediyorum zaten istemiyorsa yan yatirip yatırmaz başını ters yöne çeviriyor sen bilirsin diyorum yarım ya da bir saat sonra tekrar teklif ediyorum. Teklif ederken de 'emmek zorunda değilsin kızım, ben sadece acıkıp acıkmadığını bilmediğim için sormak zorunda hissediyorum' diyorum. Öyle olunca daha sakin tepki veriyor.
Tek bildiğim bu sürecin geçeceği, 2 yıl boyunca emmeyi reddedemez, memeyi görünce sanki can düşmanını görmüş gibi tavır yapamaz, bir dönemden geçiyor ve bu da geçecek. Bu tavıra da dün gece karar verdim, uykusuzluk insanın zihnini berraklaştırabiliyormuş, inşallah işe yarar
Benim niyetim emdiği kadar emzirmek o yüzden 6 aydan uzun hedefim ama tabi ill sinir o yine de.Bende biberon kullanmadığım için rahatım biraz aç kalırsın emmezsen sen bilirsin diyorum ona rağmen korku var tabi ama geçecek inşallah 6 ayı da atlatırsak nasıl memeden kesecez diye düşünmeye başlarız
Sağ ol canim bundan aldıkhttps://urun.gittigidiyor.com/bebek-anne/prima-bebek-bezi-aktif-bebek-3-beden-midi-aylik-firsat-paketi-paket-208-adet-283393554?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*634605106*44107117845*216590987881*{type}*283393554*pla-566094730312&gclid=EAIaIQobChMI2pK1mo7B1wIVBzobCh18OwxCEAQYASABEgKFtvD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 eşim alır hep netten sordum bu dedi canım inşallah açılır
Tamamdır sağ olBenim aldığım kutuda hiç türkçe yazmıyor G gunesli gunler pampers yazıyor sadece aktif bebek filan yazmıyor
6-9 aldık. Ilk başta dedim çok büyük oldu ama sonra giydirirken filan kolları geçirmesi zor olurmuş küçük beden. Iyiki büyük almışım diyorumArkadaşlar astronotları kaç beden aldınız? 6 9 var bizde ama şuan buyük acaba dursa bir iki ay sonra olur mu yoksa degistireyimmi ne dersiniz? Bu arada benim kız biraz tontik
Cok cok gecmis olsun ikinizede canim.Hanımlar herkese merhabahepinize çok çok teşekkür ederim. Buradan, whatsapptan, instagramdan yazanlara soranlara, hepinize çok içten sevgiler perşembe günü ufak karın ağrılarım vardı, cuma günü aşırı ishal bulantı ve kramplarla hastanelik oldum. Serum ilaçlar vs derken dün anca toparlandım. Üstelik hastaneden döndüğümüzde Ayşe’de de artan ishal başladı ve kustu... o da aynı şekilde dün toparlandı.. tabi arada ameliyat hazırlığı.. bedenen de psikolojik olarak da zor bir hafta geçirdik yani. Bu sabah sekizde hastaneye girdik. Ameliyatı dört saate yakın sürdü... o dört saat boyunca kaç yıl yaşlandığımı tahmin edersiniz.. detaylı anlatırsam tekrar ağlamaya başlayabilirim dişetlerinde ciddi bir sorun olmuş, kanama işlemleri uzatmış,, uzadıkça uzadı... tabi telefonla sürekli arattırdım ameliyathaneyi ama anne yüreği “iyi” demelerine inanmıyor kolay kolay.. tam yeter artık, uyandırın, kalan kalsın demeye başlamıştım ki bitiyor diye aradılar... yalnız bütün huysuzluklarına, hırçınlıklarına, yaşının ve kardeş kıskançlığının verdiği her türlü şımarıklık ve yaramazlığa rağmen çok güçlü bir çocuk yetiştirdiğimi gördüm. Neredeyse o beni avutacaktı ayılırken sıkıntı olmasın diye narkoz öncesi sakinleştirici vermediler,, ona rağmen ameliyathane kapısında bizden ayrılırken bile kendini tuttu ve ağlamadı... bütün gün bir yandan onun için telaşlanmak, bir yandan sürekli süt sağıp eve göndermek,, stresten oturamayıp müdemadiyen ayakta durmak inmek çıkmak vs her anlamda müthiş yordu beni.. sabaha karşı üyeliğimi açmalarını istemiştim, şimdi aktif diye mesaj gelince yazıp sizinle paylaşayım istedim... yazınca bile daha bir hafifledim sanki :) tek tek alıntılamadım çünkü bütün sayfa dolacaktı, ama tek tek okudum hepinizi... güzel sözleriniz, ilginiz, herşey için teşekkürler..
Bir de konu dışı gibi gelebilir ama birine yazmak istediğim birşey var izninizle. Burayı takip ettiğini bildiğim için :) “Sevgili Meral, seni tanımıyorum ama harika bir kadın olduğuna eminim. Size yazmak için girdim demişsin, sanırım normalde fazla kullanmıyorsun instagram hesabını. Ama ben sana cevap yazdım. Hala görüldü yazmadığı için de buradan da haber vereyim dedim. Kalplerin yakın olması mesafelerin yakın olmasından daha kıymetlidir. Nerede olursan ol, ve ne zaman ihtiyacın olursa olsun; benim kalbim de sana yakın ve paylaşmaktan gurur duyarım. Umarım bu mesajı görür ve yazarsın..”
Allah hepimizin evlatlarını korusun.. ve Allah hepimize onlara hakkıyla bakabilme gücü versin. Tekrar teşekkürler ve sevgiler hepinize
Peki sütünü sağıyormusun canımBence olur eğer tombikse. 3-6lar ufak kalıyor tek parça kıyafetlerde ama astronotlarda nasıl olur bilmiyorum çekme olmadığı için.
Kızların nazı tribi hep anneye olduğu içindir. Babalarına böyle olmazlar
Ben alternatif bir şey vermiyorum beslemek için. Birkaç saatte bir emiyor yine de emiyor, biberona falan geçsem o korku olurdu bende de. Acıkınca emecek, başka bir yolu yok bunun. Aç kalmaya dayanabileceklerini sanmıyorum. Tabi inat bir kızım olduğu için her şey beklenir ama artık diretmemeye karar verdim. Açlıktan elini emiyor, ben de teklif ediyorum zaten istemiyorsa yan yatirip yatırmaz başını ters yöne çeviriyor sen bilirsin diyorum yarım ya da bir saat sonra tekrar teklif ediyorum. Teklif ederken de 'emmek zorunda değilsin kızım, ben sadece acıkıp acıkmadığını bilmediğim için sormak zorunda hissediyorum' diyorum. Öyle olunca daha sakin tepki veriyor.
Tek bildiğim bu sürecin geçeceği, 2 yıl boyunca emmeyi reddedemez, memeyi görünce sanki can düşmanını görmüş gibi tavır yapamaz, bir dönemden geçiyor ve bu da geçecek. Bu tavıra da dün gece karar verdim, uykusuzluk insanın zihnini berraklaştırabiliyormuş, inşallah işe yarar
Yok sagmiyorum çünkü yeni ihtiyaç miktarı bu kızımın, fazlası memeleri daha da sert yapar ve sürekli sağmazsam daha çok sızıntı olur diye korkuyorum. Bir de tazyik sorunum var benim çok saginca daha da artıyor ve sık sık boğuluyor emerken. İhtiyaca ayak uydurur memeler diye umuyorum.Peki sütünü sağıyormusun canım
En az 2 yaş inşallah hemen bırakırım gibi anlaşılmış mesajda ama niyetim öyle 6 ayı atlatınca başka sıkıntılı dönem yok diye biliyorumBenim niyetim emdiği kadar emzirmek o yüzden 6 aydan uzun hedefim ama tabi ill sinir o yine de.
Canim sınıf öğretmeniyim yeni sistemi pek bilmiyorum lise de çalışan arkadaşlar varsa onlar daha vakıftır inşallah bi öneri yaparlar bana kalırsa insan zor zamanlarında daha azimle çalışıyor daha başarılı oluyor o yüzden bence bu sene denemelisiniz :)Topikle alakasız ama bir sorum olacak kızlar. Aramızda birkaç tane öğretmen var galiba özellikle onlara ama bilgisi olan varsa veya tanıdığı olan bana kitap önerisinde bulunabilecek birileri. Ben yurtdışında lise okudum ama malesef milli eğitim bana denklik vermedi bu yüzden açık ögretimden tekrar lise verdim mezun oldum. Kızımdan fırsat bulursam çalışıP bu sene de ygs ya da yeni adıyla yks ye girmek istiyorum ama bu konuda danışabilecegim kimsem yok. Bana konu anlatımlı kitaplar önerebilirmisiniz. Tecrübeli analar bu soru da size acaba seneye mi ertelesem bu sene hiç yeltenmesem mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?