2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Çok teşekkür ederim cnm ya,, ağlıcam artık valla,, ne güzel şeyler yazıyosunuz Allah hepimizin kuzularını kötü gözden korusun inşallah hastalıklar dertler tasalar da hayata dair işte.. çok çok ciddi sağlık problemleri olan, üstelik tedavi imkanı olmayan çocuklar var, hep onları düşünüp şükretmemiz lazım aslında.. sen nasılsın,, bıdıklar nasıl??

Çok saol cnm Problem sadece biberon değil, ama biberonla daha yavaş beslendikleri için gıdayla temas daha uzun sürüyormuş ve daha kötü etkiliyormuş. Onun dışında gece beslenmeleri sadece meme emerek bile olsa anne sütü de şeker içerdiği için aynı problem ortaya çıkabiliyormuş. O yüzden biberondan ziyade gece beslenmesini diş fırçalandıktan sonra kesmek, kesilmiyorsa besleme sonrası su içirmek, gazlı bezle dişi silmek vs daha sağlıklıymış. Tabi düzenli diş kontrolü şartıyla... o kadar canım yandı ki bu önlemlerin tamamını birden almayı düşünüyorum Duru’da ben :)))

Biz 2.5 yaşında bıraktık gece beslenmesini ondan beri biberonla içmez. Gönlü olacakta gündüz içecek sütü öyle pek düşkün değil artık.hosuna giden bardaklar olursa belki :)
Benimki de çok soğudu biberonu bırakınca muzlu süt falan içiyor arada bir, okulda sade de içmiş birkaç kez.. yalnız bizim doktor öyle aman aman süt meraklısı değil nedense. Genel olarak protein ağırlıklı beslensin istiyor ama et, yumurta, tereyağı vb gıdaların daha çok üstünde duruyor. Dert etmiyorum ben de o yüzden fazla :)

Topikle alakasız ama bir sorum olacak kızlar. Aramızda birkaç tane öğretmen var galiba özellikle onlara ama bilgisi olan varsa veya tanıdığı olan bana kitap önerisinde bulunabilecek birileri. Ben yurtdışında lise okudum ama malesef milli eğitim bana denklik vermedi bu yüzden açık ögretimden tekrar lise verdim mezun oldum. Kızımdan fırsat bulursam çalışıP bu sene de ygs ya da yeni adıyla yks ye girmek istiyorum ama bu konuda danışabilecegim kimsem yok. Bana konu anlatımlı kitaplar önerebilirmisiniz. Tecrübeli analar bu soru da size acaba seneye mi ertelesem bu sene hiç yeltenmesem mi?

Saol cnm Kız çocukları fena zaten artık, herşeyi biliyorlar.. cadı sürekli soruyor şimdi daha güzelim di mi anne diye :) gören de yıllardır öyle sanar :)))

Bence çalışmak seni mutlu ediyorsa, motivasyonunu arttıracaksa başla. Ama zevk almayacaksan bunalacaksan seneyi beklemeni tavsiye ederim.

İnşallah cnm. Çok teşekkürler Malesef ben de kendimde de yaşadım diş sıkıntısı hep. Resmen diş doktoru fobim var. Yıllarca aynı kadına gittim, en sonunda emekli oldu; şimdi nasıl bulucam, nasıl alışıcam yeni bir doktora korkusuyla kontrole gitmeyi bile düşünemiyorum :)

A AysheDuru Canım çok geçmiş olsun.
Allah bir daha yaşarmasın.
Bu aralar pek giremiyorum fırsat buldukça okuyorum yazılanları. Bebişi hasta olan herkese geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum allah şifa versin.
Benim kızım da bugün akşam üstü iki defa fışkırır gibi kustu kucagimdaydi yavruma birşey yapamadım hemen babam müdahale etti saolsun. Şimdi dr basında bekliyorum ateşi çıkar diye

Arkadaşlar astronotları kaç beden aldınız? 6 9 var bizde ama şuan buyük acaba dursa bir iki ay sonra olur mu yoksa degistireyimmi ne dersiniz? Bu arada benim kız biraz tontik
Bence olur eğer tombikse. 3-6lar ufak kalıyor tek parça kıyafetlerde ama astronotlarda nasıl olur bilmiyorum çekme olmadığı için.

Kızların nazı tribi hep anneye olduğu içindir. Babalarına böyle olmazlar

Ben alternatif bir şey vermiyorum beslemek için. Birkaç saatte bir emiyor yine de emiyor, biberona falan geçsem o korku olurdu bende de. Acıkınca emecek, başka bir yolu yok bunun. Aç kalmaya dayanabileceklerini sanmıyorum. Tabi inat bir kızım olduğu için her şey beklenir ama artık diretmemeye karar verdim. Açlıktan elini emiyor, ben de teklif ediyorum zaten istemiyorsa yan yatirip yatırmaz başını ters yöne çeviriyor sen bilirsin diyorum yarım ya da bir saat sonra tekrar teklif ediyorum. Teklif ederken de 'emmek zorunda değilsin kızım, ben sadece acıkıp acıkmadığını bilmediğim için sormak zorunda hissediyorum' diyorum. Öyle olunca daha sakin tepki veriyor.
Tek bildiğim bu sürecin geçeceği, 2 yıl boyunca emmeyi reddedemez, memeyi görünce sanki can düşmanını görmüş gibi tavır yapamaz, bir dönemden geçiyor ve bu da geçecek. Bu tavıra da dün gece karar verdim, uykusuzluk insanın zihnini berraklaştırabiliyormuş, inşallah işe yarar

24 kasımda biz geç gittik ilkine Dr de pek önemsemedi geçer dedi sağlık Ocağında hemşire çift bez bağla dddi öyle yapıyorum inşallah düzelmiştir kanguru yok ama kucağıma alınca o pozisyona yakın tutmaya çalışıyorum

Lise öğretmeni değilim çok bilgim yok ama Palme kullananlar memnun bayağı sakin bi çocuğun varsa uğraş yoksa seneye ertele yada her sene gir :)

Bende biberon kullanmadığım için rahatım biraz aç kalırsın emmezsen sen bilirsin diyorum ona rağmen korku var tabi ama geçecek inşallah 6 ayı da atlatırsak nasıl memeden kesecez diye düşünmeye başlarız

Benim niyetim emdiği kadar emzirmek o yüzden 6 aydan uzun hedefim ama tabi ill sinir o yine de.

Sağ ol canim bundan aldık
Benim aldığım kutuda hiç türkçe yazmıyor G gunesli gunler pampers yazıyor sadece aktif bebek filan yazmıyor
Tamamdır sağ ol
Arkadaşlar astronotları kaç beden aldınız? 6 9 var bizde ama şuan buyük acaba dursa bir iki ay sonra olur mu yoksa degistireyimmi ne dersiniz? Bu arada benim kız biraz tontik
6-9 aldık. Ilk başta dedim çok büyük oldu ama sonra giydirirken filan kolları geçirmesi zor olurmuş küçük beden. Iyiki büyük almışım diyorum

Cok cok gecmis olsun ikinizede canim.

Peki sütünü sağıyormusun canım

Peki sütünü sağıyormusun canım
Yok sagmiyorum çünkü yeni ihtiyaç miktarı bu kızımın, fazlası memeleri daha da sert yapar ve sürekli sağmazsam daha çok sızıntı olur diye korkuyorum. Bir de tazyik sorunum var benim çok saginca daha da artıyor ve sık sık boğuluyor emerken. İhtiyaca ayak uydurur memeler diye umuyorum.

Canim sınıf öğretmeniyim yeni sistemi pek bilmiyorum lise de çalışan arkadaşlar varsa onlar daha vakıftır inşallah bi öneri yaparlar bana kalırsa insan zor zamanlarında daha azimle çalışıyor daha başarılı oluyor o yüzden bence bu sene denemelisiniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…