Bende ondan diye düşünüyorum birkaç gündür huzursuz eli ağzında hep öyle rahatlıyor emziği bile kaşıyıcı olarak kullanıyor yan tarafta çiğneyip duruyor:) batağı ağladı yeni uyudu şükür bence dişten yaKızlar bu aylarda diş sancıları başlar mı? Ege sabahtan beri uyuyamıyor, canı yanıyor gibi sürekli ağlıyor. Sizce diş olabilir mi?
Bizde de 2a yazıyordu iki bez bağlıyorum genelde sürekli olmasa da bu şekilde mi düzeldi sizinBen normal doğum yaptım sezeryanı bilmiyorum ama ilk dogan kız çocuklarda olma oranı daha yüksekmiş ve benimde ilk kızım oldu. Ama bizimki bir ayda normale döndü zaten açılarda milimlik fark vardı 2a idi sonra da 1a oldu zaten. Ama ihmale gelmeyen bir sey herkesin yaptırması lazım çünku erken teşhiste tedavisi kolay geckalindi mı ameliyat gerekebiliyor.
Aynen canım. Bugün elini emmesin diye emzik vermeye çalıştım, hemen yana alıp çiğnemeye başladı. Buzdolabında soğutulan diş kaşıyıcı verdim ağzına, baya emdi. Salya desen çok arttı. Diş sancısı çekiyorlar galiba bizim ufaklıklar.Bende ondan diye düşünüyorum birkaç gündür huzursuz eli ağzında hep öyle rahatlıyor emziği bile kaşıyıcı olarak kullanıyor yan tarafta çiğneyip duruyor:) batağı ağladı yeni uyudu şükür bence dişten ya
Rica ederim cnm. Bizim de ön dört dişte başladı ve ağrı yoktu, yahut doktor korkusuyla söylemedi.. keşke o zaman önlem alsaydık. Biz anlayamadık ve dişçi koltuğuna oturmaya razı olana kadar 3-4 ay daha biberon içti uyumadan. Üstelik bir de ballı sütle ağzına kadar dolduruyorduk neredeyse son aylarda. Bir de saf saf seviniyodum çocuğum bal tüketmiş oluyor diye :) eksik kalsaymış keşke o da..Onden üst dört dışı karardı ve alttan kırıldı biraz. Ağrısı sızısı yok ama içime kurt düştü şimdi dış hekimine sorcam en kısa zamanda. Söylediğin için çok sağol cnm. Ağrısı yok diye hiç düşünmemiştim böyle bir şeyi.
Benimki diş kaşıyıcıyı yuttu yutucak, az kaldı :))Aynen canım. Bugün elini emmesin diye emzik vermeye çalıştım, hemen yana alıp çiğnemeye başladı. Buzdolabında soğutulan diş kaşıyıcı verdim ağzına, baya emdi. Salya desen çok arttı. Diş sancısı çekiyorlar galiba bizim ufaklıklar.
Teşekkür ederim drumuz bı kaç ay daha süresi var dedi biraz da o yüzden ağır aliyoruzBen normal doğum yaptım sezeryanı bilmiyorum ama ilk dogan kız çocuklarda olma oranı daha yüksekmiş ve benimde ilk kızım oldu. Ama bizimki bir ayda normale döndü zaten açılarda milimlik fark vardı 2a idi sonra da 1a oldu zaten. Ama ihmale gelmeyen bir sey herkesin yaptırması lazım çünku erken teşhiste tedavisi kolay geckalindi mı ameliyat gerekebiliyor.
Çok enteresan ya. Çevremdeki bütn çocklar biberonla süt içip uyur ilk kez duyuyorum. Forumun faydası oluyo böyle:) tekrar geçmş olsun canımDoktor önce sonra fotoğrafı çekmeyi unuttum dedi cnm. Ayşe de görüntüye pek önem veridğinden uzun zamandır dişlerinin net göründüğü bir foto çektirtmedi zatenAma şöyle anlatayım, dişlerin üst hattında çizgi şeklinde bir tabaka oluşmuştu. Ve daha ne olduğunu anlayamadan hızla çürüğe dönüşmeye başladı. Sonra Ayşe diş fırçalamayı bıraktı. Çünkü ağrı yapıyordu (ki önceden fırçayı zor alırdım elinden.) fırçalamayı bırakınca da iyice ilerledi ve dişler o çizginin hizasından enine de incelip araları açılmaya başladı. Tabi fırçalanmadıkça dişeti problemleri de başladı. Operasyonda çürük yahut çürümeye yüz tutan lekeli kısımları temizleyip hepsine dolgu ve fistür örtücü uyguladı doktorumuz. Örnek olarak instagramda bulduğum bir resmi paylaşayım. Bizimki de buna yakındı ve üstelik çok zayıfladığı için ön dişlerinden birinde ufak bir kırık olmuştu durup dururken. Aslında başta anestezi istemediğimiz için de epey zaman kaybettik ama bunda da bir hayır vardır muhakkak
Gözümde canlandı aynaya bakıp bakip gulmesi de icim eridi resmen. Zaten cok tatlı bir kız maşallah.Hoşbulduk cnm :) çok saolbundan sonra fiziksel bir etkisi olmayacağını söylediler anestezinin, psikolojik olarak da pek olumsuz etkilenmiş gibi değil çok şükür. Hem ağrısı bitti hem de aynaya bakıp bakıp seviniyor çünkü :)
Ilk ay 2a idi doktor önemsemedi bile çok karsılaşıyoruz kendi kendine düzeliyor dedi sadece takip gerektiriyor aslinda. Ama ben ısrarla sorunca napiyim diye o zaman çift bez kullan ve bacaklarını birleştirme dedi. Bebde bir ay boyunca cift bez kullandım hic tek kullanmadım. Etkisi oldu mu bilmiyorum ama benim icim öyle rahat etti. Kangurun varsa ergonomik olam onuda oneriyorlar. Sizin kontrol ultrasonu ne zaman bir ay sonraya vermediler mi?Bizde de 2a yazıyordu iki bez bağlıyorum genelde sürekli olmasa da bu şekilde mi düzeldi sizin
Biz 2.5 yaşında bıraktık gece beslenmesini ondan beri biberonla içmez. Gönlü olacakta gündüz içecek sütü öyle pek düşkün değil artık.hosuna giden bardaklar olursa belki :)Rica ederim cnm. Bizim de ön dört dişte başladı ve ağrı yoktu, yahut doktor korkusuyla söylemedi.. keşke o zaman önlem alsaydık. Biz anlayamadık ve dişçi koltuğuna oturmaya razı olana kadar 3-4 ay daha biberon içti uyumadan. Üstelik bir de ballı sütle ağzına kadar dolduruyorduk neredeyse son aylarda. Bir de saf saf seviniyodum çocuğum bal tüketmiş oluyor diye :) eksik kalsaymış keşke o da..
Ay ben almayı düşünüyordum bu habere çok sevindim :)Kızlar jokerde astronot tulumlar 60lira alacak olan baksın
Saol cnm. 3 yaşına kadar bizde de yoktu da biraz fazla uzattık süreyi işte. Bir de doktorumuz hep dişleri zayıf diyordu zatenÇok enteresan ya. Çevremdeki bütn çocklar biberonla süt içip uyur ilk kez duyuyorum. Forumun faydası oluyo böyle:) tekrar geçmş olsun canım
Evet bizede ikinci ay birdaha cekelim ayniysa ücüncü ay tekrar cekeriz eger o da aynıysa o zaman ortopediye yönlendiririm dedi. Sizinki de gelişmistir şimdiye kadar. Ki erken doğmus olmak da bunda bir faktör olabiliyor yani benim kız iki hafta once dogdu o yüzden ilk filmi bir ay artı iki hafta sonra yaptırsam daha dogru olurdu o stresie yaşamazdim belki diye düşünüyorum.Teşekkür ederim drumuz bı kaç ay daha süresi var dedi biraz da o yüzden ağır aliyoruz
Ben 1 yaşına kadar yorgan kullanmam diye düşünüyorum, yorgani sağına soluna sıkıştırmak zor olur ve ağzını yüzünü kapatır diye korkuyorum. Hava daha sogudugunda penye battaniyeden yünlü battaniyeye geçerim muhtemelen o da yetmezse uyku tulumu, altına sıcak kiraz çekirdeği üstüne 2 kat battaniye koyarım. Sen de ayaklarını vücudunu sıcak tutacak şekilde yatır. Ben de kulotlu çorap giydiriyorum, o vücuda temas ettiği için daha sıcak tutuyor gibi geliyor en azından ben kendim giydigim zaman öyle hissediyorum
Geçmiş olsun inşallah ishal değildir de dönemsel olan ve kısa süren bir şeydir.
Ay nasıl imrendim şu an, maşallah nazar değmesin hep böyle devam etsin
Ben serum fizyolojik veya aspiratörü elime alınca bile kıyamet kopuyor Nerede kalmış oyun sanmak
Çocuğu ilacı verdiğim pozisyonda eğimli tutamıyorum ki kucağımda -yalnız ne bela kızım varmış yazdıkça farkediyorum-
Ben de pimpirikli deli anne modunun kıyısında geziyorum hele ilk zamanlar... Eşim, bir önceki doktoru değiştireceğim dediğim zaman 'anlıyorum doktoru sevmemiş olabilirsin, buna bir şey demiyorum ama fazla pimpiriklenmiyor musun sence de? Bebekle kafayı bozma' dedi. Ben tabi lohusalığın verdiği psikopatlikla hemen aglamistimama sonra sakin kafayla düşününce haklı buldum. Şimdi daha sakin davrandığımı düşünüyorum
İnşallah ya bu doktor sinir içine ya da en yakın zamanda içine sinen iyi bir doktor bulursun da gönül rahatlığıyla götürürsün çocuklarını.
Doktorlar çok yapıyor bunu, nasılsa çocuğuna kıyamazlar diye sürekli salak salak testler istiyorlar. Dur bu konuda da doktorumu öveyim, sarılığın geçtiğine muayenede karar verdi ve tekrar test istemedi çocuk delik deşik olmasın diye.
Maddiyat konusunu konuşmak için söylemiyorsun ama o da önemli, para dediğin kısıtlı bir kaynak, mevcut kaynağı gereksiz testlere yatiracagina çocukların için harcayabilirsin, hem çocuğu gereksiz testlere sokmak onların minicik bedenlerine boşuna stres yaptırmak demek.
Maşallah maşallah nazar değmesin bebeklerinize
Darısı da benim cadımın başına
Tişikkirlir sipirmin
Avcılar Medicana’ya geldin mi hiç?
Bir ikizler var görüyorum ama sen misin diye geçiyor içimden hep :)
Kizlar suan asi olali 12 saat qecti ates falan olmadi olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?