Ben ekmek tüketmedim canım, tam buğday ekmeğinin glisemik indeksi beyaz unlu ekmekten daha fazla, vücut ikisini de şeker olarak algılıyor. Yani beynine şekeri unutturmaya çalışırken ekmek, işi zorlaştırabilir. Bitter çikolatada da ne kadar yüksek kakao oranıyla yersen ye şeker var, bu 21 günde tüketmesen daha iyi sanki. Sonrasında çok canın çekerse yersin.
Meyve yiyordum ben hurma hala en büyük kurtarıcım. Canın çok tatlı çekerse yiyebilirsin meyve ya da kuru meyve ama kendini şartlama, öğün olarak yemek zorunda değilsin. Ne kadar az yersen o kadar iyi, dediğim gibi amacımız beyne şekeri unutturmak.
Bir de bana çok faydası olan bir bilgiyi söyleyeyim, yani herkese faydası var da uygulayınca gerçekten hızlı sonuç alıyorum. Leptin hormonunu duydun mu bilmiyorum, Karatay bahseder hep, açlık hormonu. 4-5 saat bir şey yemezsen o hormon salgılanmaya başlıyor, sonrasında da yememeye devam edersen sendeki glikoz depolarından yakmaya başlıyor. Gündüz bir şey yemeden durmak zor, o yüzden akşam erken yiyip sonrasında sabaha kadar bir şey yemezsen göbeğinin hemen erimeye başladığını fark edebilirsin sabahları. Yani ara öğünlerin yârardan çok zararı var aslında, leptinimizi bozuyor.
Çok yazdım, bildiğim her şeyi hemen yüklemek istiyorum sanırım:)) neyse, 21 güne başlayarak çok güzel bir adım attın zaten canım gerisini halledersin her türlü