- 18 Şubat 2016
- 878
- 1.194
- 113
Canim bunu duymak öyle iyi geldi ki hem de süt regl konusunda da aynı şeyleri yasamisiz galaktago solgar var sagimlari nasıl yaptın bahseder misin acaba?canım geçtiğimiz ay boyunca aynen öyle parçalı bulutlu bir ay yaşadık MERAK ETME ATAKuyumayan zırt pırt uyanan bir irem emmeyen bir irem ve azalan bir süt üretimi... üstüne regly oldum belkide az emdi ondan oldum diye bile süphe duyuyorum. ama bu hafta iyiyiz o kendini geri atmalar memeyi çekiştirmeler ısırmalar kalmadı ama 3 4 hafta sürdü üzgünüm bu dönemdeki atakları uzun sürüyor. sabır sabır sabır
Atak haftasına hoşgeldiiiin :)Günaydın. Çok uykusuzum. Bu hafta gecesi gündüzü olmayan adeta bir yenidoğan edasındaydı denizim. Oğlum diyorum bak sen artıkbüyüdün abi oldun senden sonra kim bilir kaç tane bebe dünyaya geldi böyle ergenlikler yapma diyorum ama yok dinlenetemiyırum:) kızlar şaka bi yana ama ne oldu benim oğluşumatamam hadi gündüz kısa uykuları olsada bi şekilde geçiyor. Ama iki aydır istisna günlerimiz hariç bu çocuk gece 11 den sabah 10 a kadar bir kez uyanan ve karnını doyurup tekrar uyuyan kendi halinde mazlum bir bebeydi. Gözlemliyorum ne değişti diye gaz yok. Karnı tok. Hasta değil. Burun geniz akıntısı yok. Vücuduna bakıyorum hiç birşey yok. Daha geçen hafta kontrolü vardı herşey yolundaydı. Sadece elle tutulur sebep diş. Zaten tahmin ediyordum. Dr da söyledi şişmiş yakında çıkar dedi. Acaba sebebi o mu. Aynı durumu yaşayan var mı. Yoksa atak haftasındamıyız. 15. Haftanın içindeyiz şuan. Eğer öyleyse bu atak diğerlerinden farklı hiç geçmeyecek gibi korkutuyor beni.
CanımBu arada denizdeki meme reddi ciddi anlamda devam ediyor. Sağarak ve daha önceki stoklarımdan kullanıyorum. Ama stoklar bitmek üzere. Ve sağdığım süt kesinlikle yetmez. Yaklaşık 3 haftadır emmiyor. Özellikle son bir haftadır tamamen bıraktı. Ben bırakmadım tabii vermeyi ihmal etmiyorum ama ne şekillere giriyorum yeterki emsin diye her yolu denedim ama sonuç başarısız. Biraz daha böyle devam ederse mamaya başlamak zorunda kalıcaz dedi dr. çünkü emmediği için süt çok çok azaldı. Hemen süt arttırma yollarına başlıyorum hepsini biliyorumda bir tek malt içecekle ilgili bir fikrim yok. Kullanan varmı. Hangi marka almalıyım farkedermi acaba.genelde koliyle görüyorum günlük kullanımı nasıl ona göre alıcam. Ben bugün çok dertli olduğumdan çok soru soruyorum ama solgarın B vitaminini still tea ve malt içeceğini gün içinde hepsini kullansam daha mı iyi etki eder süte. Off kafamda deli sorular. Süt artsında sağarakta olsa 6 ayı görmek istiyorum
Nasıllll 19. Haftaya kadar devam mı yaniAtak haftasına hoşgeldiiiin :)
Sağıyorum canım sık sık. Bir anda oldu uzun zamandır savaş halindeydik zaten en sonunda bıraktı hiç istemiyor. Hiç sanmıyorum biberon en başından beri sadece gece uykuya dalmadan takviye olarak veriyordum tam doysun diye. Dr un dediğine göre en çok meme reddi bu zamanlarda yaşanırmış hatta 6 hafta reddedip sonra hiç bir şey olmamış gibi memeye devam eden çok bebek var dedi. Şuan tek amacım sütün çoğalması. O sütü alsında en azından 6 ay nasıl alıyorsa alsın.Canımarch2401 yeni bir damla önermiş memnun kalmış sende onu dene istersen birde bebek emer gibi sağ bol bol iki. Saatte bir sağarsan çoğalır biberon verdiğin içinmi emmiyor acaba
Evet bende okudum çok uzun süre emmeyip tekrar emen önemli olan pes etmemek zaten yapılıcakları yapıyorsun bunun bir süreç olduğunu ve en kısa zamanda geçiçeğini düşün inşallah bir an önce atlatırsınızSağıyorum canım sık sık. Bir anda oldu uzun zamandır savaş halindeydik zaten en sonunda bıraktı hiç istemiyor. Hiç sanmıyorum biberon en başından beri sadece gece uykuya dalmadan takviye olarak veriyordum tam doysun diye. Dr un dediğine göre en çok meme reddi bu zamanlarda yaşanırmış hatta 6 hafta reddedip sonra hiç bir şey olmamış gibi memeye devam eden çok bebek var dedi. Şuan tek amacım sütün çoğalması. O sütü alsında en azından 6 ay nasıl alıyorsa alsın.
Çok geçmiş olsun
Bebeğinin doğum tarihi ne zaman canım 4 hafta oldu aynı durumdayız bende süt konusunda dertliyim 2 haftada az kilo almış emzirme Kampı yapamayız çünkü bizimkiler emmiyor anca bol su takviyeler ve sağma yapabiliriz bi arkadaşım 1.5 ay yaşadım dediğinde herhalde o kadar sürmez diye düşündüm ama o sürece doğru gidiyoruz doymadigi için uyku da yok tabi eğer yaptığında fayda eden bir şeyler olursa paylaşır misin?galaktago ya başlıyorum bende bugün.Sağıyorum canım sık sık. Bir anda oldu uzun zamandır savaş halindeydik zaten en sonunda bıraktı hiç istemiyor. Hiç sanmıyorum biberon en başından beri sadece gece uykuya dalmadan takviye olarak veriyordum tam doysun diye. Dr un dediğine göre en çok meme reddi bu zamanlarda yaşanırmış hatta 6 hafta reddedip sonra hiç bir şey olmamış gibi memeye devam eden çok bebek var dedi. Şuan tek amacım sütün çoğalması. O sütü alsında en azından 6 ay nasıl alıyorsa alsın.
Bence de,, çaya kahveye davet edersen daha rahat olur. Sadece anne değil, bebeğin de düzem her gelenle bir daha kayıyor.. Allahtan biz aynı sitede olduğumuz için daha çok anneme geldiler :)Haklısın cnm bebekten önceki alışkanlıklar işte herkes hala her şey ayni zannediyor ben de kiramiyorum kimseyi ama yok bebekle bu işler ölüm gibi ya mahvoluyorum bir süre dinlenmem lazım. Bebek tebrigi icin misafir de bitmiyor ya bu haftasonu için 3 ayrı aile haber verdi mesela birini kabul edebildik diğerlerini çağırmak lazım haftaiçi. Gerçi onları yemeğe almayacagim.
Biz de iki gündür öyleyiz.. ya aşıdan ya da atak matak neyse artıkBenim Defne kızım bu aralar akşam uykusuna geçmekte çok zorlanıyor uyusa da çok sık kalkıyor, emme problemi azaldı, sol memeyi hala çok tercih etmiyor kısacık emip bırakıyor sonra sağdan devam etmek istiyor. Acaba süt mü yok dedim ama süt de var, fazla durmak istemiyor orada. 'Bu sol meme sana ne yaptı kızım, sağ aromalı da sol az yağlı süt mü veriyor?' diyorum kafayı sağa gömüyor cok cok emiyor solayaparak. Aman emsin de solu az emiversin diyorum ama bu sefer de meme ucunu yara yaptı diş etini kaşımaya çalışırken. Bir öğretemedim diş kaşıyıcı olmadığını, kanlı canlı bir insana ait olduklarını ve ısırınca acıdığını... Emzirmeye korkar oldum, bağırmamak için yanağımı ısırıyorum bazen. Şimdiden böyleyse dişleri çıkınca yanmışız
Bugünlerde annelik extra full time mesai istiyor. Hep oynamak istiyor, oynamazsa muhakkak 'kucaana aaaal' diye ağlıyor. Günümüzün çoğu egzersiz niyetine hareketlerle geçiyor. Besyo'dan aradilar bunca egzersiz üzerine kızımı beden eğitimi öğretmeni yapacaklarmış ama şartlarda anlaşamadik illa konuşmayı bilmesi gerekiyormuş, olmadı.
Eğer kızımın girdiği bu tripler atak değil de karakteriyse kollarımı iki yana açıp HAYIIR diye sokaklarda bağırarak koşmak istiyorum, çünkü böyle bebek olmaz, olmamalı, nolur olmasın. Hem emmeyi reddeden hem de emmeden uyumayan bebek olur mu ya, paradoks gibi bir şey oldu çocuk.
İşte bende haller böyle anneler, bu aralar favori uyarlama şarkımı da şuraya koyuyorum.
Oynatmaya az kaldı Defne kız nerde.
Bir çekik göz yüzünden çıldıracağım
Aynı şekilde sütüm mü kalmadı diye ağlar halde 10 dakikada 1,5 litre su icmistim deli gibi. Ama sütle ilgisi yokmuş kızın kendi asiliğinden. Geçecek dediler ya yüreğime su serpildi çünkü ciddi ciddi korkmaya başlamıştım. Önceden de sapıttı bu kız ama hiçbir huy 1 haftadan uzun süre kalıcı olmamıştı bu hali yapıştı bildiğin 3 haftadır.Bizde aynıyiz önceden atak deyip biraz da olsa rahatliyordum ama şimdi ya huysa diye düşünmeye başladım ya bizimki defnenin erkek versiyonu ya da ikisi de atak geçiriyor. İkinci ihtimalin olmasını canı gönülden istiyorum zira şimdiden çok yoruldum. Dediğin gibi emmez hem de emmedigi için uyumaz.Sutum azaldı diye beni kahirlara sokar.Yorgunum dostlar.
Daha önceden, ilk emzirmeye başladığın dönemde, silikon uç kullanmış mıydın? Alışık mı silikon uçla emmeye? Ben de düşünmeye başladım meme ucu fena diye. Ama kızım gerçek memeyi emmiyor silikonu hiç sevmez diye almadım.Biz de bie dönem meme reddi yaşadık, sanki tadında bir değişiklik var gibi yalayıp yüzünü ekşitiyordu, ben çateyi silikon göğüs ucuyla emzirmekte buldum, hiç emmemesinden iyidir diye düşündüm,şimdi bayağı düzene girdi , ara ara silikon uçsuz da emziriyorum. Yavaş yavaş eskiye döneceğiz gibi. Ama çevremden duyduğum kadarıyla illaki bir memeyi diğerine tercih edermiş çocuklar. Bilemiyorum ne kadar doğru.
Geçmiş olsun cnm. Erken kaybolurlar inşallah.. ama 5 yaşsa bile fazla etkilenmeyecektir. Fiziksel kaygılar dört yaş civarı başlıyor çünkü daha çok..Benim dikkatini yogunlastiramama gibi bi durum yok maalesef dedigim gibi asiri yaygin..sabirla beklicem
Yani tipda bi cevabi yok.dogum lekesi.eskiler ne yedin,canin ne cekti der ama alakasi yok heryerimw surmus olamam :)
Hadi ya..biz de oyle olucaz buyuk ihtimal
Anladim canim.
Bi cesit dogum lekesi.mavi gri hatta ayagindaki koyu gri renkteArastirinca bayaa derin bi konu..Ustune arastirmalar yapilmis.Neyse derine girmyeyim simdi :)
Sütle alakalı değildir cnm, benimki de aynı işte.. bir de artık sütün aktığını eskisi kadar hissedemiyoruz. O seni yanıltmasın. Ben bu ay hiç gitmiyor gibi hissediyordum çünkü vücut alıştığı için, ama en çok kilo aldığı ay oldu. Göğüs alışıyormuş o akımı hissetmemeye.. Ağzının kenarında da kalmıyor artık yutma kabiliyeti de arttığı için.Aynı şekilde sütüm mü kalmadı diye ağlar halde 10 dakikada 1,5 litre su icmistim deli gibi. Ama sütle ilgisi yokmuş kızın kendi asiliğinden. Geçecek dediler ya yüreğime su serpildi çünkü ciddi ciddi korkmaya başlamıştım. Önceden de sapıttı bu kız ama hiçbir huy 1 haftadan uzun süre kalıcı olmamıştı bu hali yapıştı bildiğin 3 haftadır.
Daha önceden, ilk emzirmeye başladığın dönemde, silikon uç kullanmış mıydın? Alışık mı silikon uçla emmeye? Ben de düşünmeye başladım meme ucu fena diye. Ama kızım gerçek memeyi emmiyor silikonu hiç sevmez diye almadım.
8 ağustos doğumlu. Geçen hafta gittik dr a bizim kilomuz iyi. Çünkü ben stoktaki sütlerle takviye yaptım ama onlar tükenmek üzere. Gece uyku düzenimizde çok güzeldi ama artık değil. Ben emzirmeye odaklandığım için süt arttırmaya yönelik hiç birşey almamıştım. Hepsini bugün alıp yarın başlıyorum. Tabiiki yazarım etkisini görürsem. Ama bir süre mesela bir hafta gibi düzenli kullandıktan ve sağdıktan sonra artar diye düşünüyorum. Ben olurda unutursam sen hatırlat lütfen sonucu yazarımBebeğinin doğum tarihi ne zaman canım 4 hafta oldu aynı durumdayız bende süt konusunda dertliyim 2 haftada az kilo almış emzirme Kampı yapamayız çünkü bizimkiler emmiyor anca bol su takviyeler ve sağma yapabiliriz bi arkadaşım 1.5 ay yaşadım dediğinde herhalde o kadar sürmez diye düşündüm ama o sürece doğru gidiyoruz doymadigi için uyku da yok tabi eğer yaptığında fayda eden bir şeyler olursa paylaşır misin?galaktago ya başlıyorum bende bugün.
inşallah sizinki de tekrar etmez bizde macrol buhar tedavisi görüyoruz burnunu temizliyorum çok teşekkür ederim cevabınız içinÇok geçmiş olsun(( Buhar tedavisi ve makrol/sekrol/bricanyl üçlüsünü vermişti bize. Buruna maxidex damla ( o müthiş iyi geldi her damlattığımda) ve sık sık serum fizyolojik dedi. Ev tozuna dikkat edin, bol bol emzirin ve banyo yaptırmayın dedi bir de cnm. Benimki de tıkanıyo şu an,, sık sık temizlemeye çalışıcam burnunu,, bir kez daha inmese bronşlara bari siz de hemen iyileşin inşallah
İnşallah, rica ederiminşallah sizinki de tekrar etmez bizde macrol buhar tedavisi görüyoruz burnunu temizliyorum çok teşekkür ederim cevabınız için
Evet canım, ben ilk emzirmeye başladığımda, ucunu tutamadı diye bitkaç kez emzirmiştim ama çok uzun süredeğil, hatta aynı emzirmede önce silikon uçla başlayıp , daha sonra çıkarıp aynı memeyi emzirmeye devam ediyordum. Sonra uzunca bir süre kullanmamıştık. Ama biz biberon almada da sıkıntı yaşamıyoruz , belki ondandır.Gerçek memeyi emmiyor diye düşünme, diğer mememi silikonsuz gayet de güzel emiyor, ne varsa sağ memede sıkıntı yaşıyoruz.Aynı şekilde sütüm mü kalmadı diye ağlar halde 10 dakikada 1,5 litre su icmistim deli gibi. Ama sütle ilgisi yokmuş kızın kendi asiliğinden. Geçecek dediler ya yüreğime su serpildi çünkü ciddi ciddi korkmaya başlamıştım. Önceden de sapıttı bu kız ama hiçbir huy 1 haftadan uzun süre kalıcı olmamıştı bu hali yapıştı bildiğin 3 haftadır.
Daha önceden, ilk emzirmeye başladığın dönemde, silikon uç kullanmış mıydın? Alışık mı silikon uçla emmeye? Ben de düşünmeye başladım meme ucu fena diye. Ama kızım gerçek memeyi emmiyor silikonu hiç sevmez diye almadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?