Bu tayzikten ben de cok cektim cocuklarim da. Emiyor, 1 dakika sonra falan hissediyorum ben de zaten sütün tazyiklendigini. Genzine kaciyor sut, oksuruyor. O ara meme agzindan cikiyor ya; sutu gorsen nasil fiskiriyor boyle 3-4 yerden. Sanki sut savasi yapmis gibi oluyoruz. Cocugun surati, saci hep sut oluyor. Iki gogsumde de ayni seyi yasiyor ama saginki daha tazyikli.Defne tam bir muamma. Heh diyorum iki gündü iyi uyuyor güzel emiyor akşamına sapıtıyor. Bir gece 2 saatte bir kalkıyorsa ertesi gece yarım saatte bir. Bir de benim yine tazyik başladı, boğuluyor emerken hepten soğudu çocuk.
Ayrıca yeni moda da gündüz taş çatlasa 1 buçuk saat uyumak. Uykusuzluktan gözleri kıpkırmızı oluyor ama uyumamak için kocaman açıyor gözlerini. Bunu hiç sevmedim, cok yoruyor.
Gece uykuları iyi canım biz gindüz perişanız eğitim şart yani
Ben bu ay yaptıracağım canım sünnet
Ben başından beri damaklı kullanıyorum ne gibi zararı varmış cihicco nun tamamen silikon emziğini aldım bu sefer ucu daha güzel diğer damaklılara göre daha ufakBen Damlaya damaklı emzik denedim hemen tuttu. Dün aldık. Deneme şansımız olmamıştı. Gece emzirdikten sonra huysuzlandı. Ben de gittim emziği getirdim verdim. Emdi ve uyudu. Yanı bugün de öğlen verdim yine öğle uykusuna kendi daldı. Maşallah diyeyimInşallah hep böyle ise yarar. Yalnız damaklı olması iyi mi kötü mü bilmiyorum Çok işimize yaradı ama. Gerçi bu aralar huyu da sanki bi güzel
Sabahtan beri uyumayan bir bebek, uyuması için eğitim veren bir anne, en sonunda uykusuzluktan yorgun düşen bebeğine dayanamayıp ayakta sallayarak uyutma durumu.. Hanımlar uyku eğitimde başarılı olan, başlayan var mı? Bebeğinizi nasıl uyutuyorsunuz? Bu konuda ciddi sıkıntılarımız başladı
Diş damak yapısını bozuyormuş 6 Aydan sonra kullanılıyor sanırımBen başından beri damaklı kullanıyorum ne gibi zararı varmış cihicco nun tamamen silikon emziğini aldım bu sefer ucu daha güzel diğer damaklılara göre daha ufak
kendin mi vereceksin yoksa yine destek mi alacaksin?Gece uykuları iyi canım biz gindüz perişanız eğitim şart yani
Ben bu ay yaptıracağım canım sünnet
baris da damakliyi daha rahat tutuyor ama meme reddi gibi bisey olmadi. bence damla'da da olmaz. hatta daha rahat tuttuklari icin agzindan dusup uyandirmiyor :) biz rahat ettik damakli ileBen Damlaya damaklı emzik denedim hemen tuttu. Dün aldık. Deneme şansımız olmamıştı. Gece emzirdikten sonra huysuzlandı. Ben de gittim emziği getirdim verdim. Emdi ve uyudu. Yanı bugün de öğlen verdim yine öğle uykusuna kendi daldı. Maşallah diyeyimInşallah hep böyle ise yarar. Yalnız damaklı olması iyi mi kötü mü bilmiyorum Çok işimize yaradı ama. Gerçi bu aralar huyu da sanki bi güzel
Altı aydan sonra tutmazki ama neye alışırsa öyle gidiyor tabi benim fikrimDiş damak yapısını bozuyormuş 6 Aydan sonra kullanılıyor sanırım
Bizim bebeklerde uyumuyor demişti herkes.ondan dedim.konu buydu sanırım belkide değildi :) uykusuzluk yorgunluk,ne dediğini bilmeme durumları yaşıyorum bu aralar :)
Kafa iyice gitti :)
Başka odaya yatırınca kontrolüm dışında gibi kalıyor. Mesela uyanıyor, hemen hafif hafif sallayınca tekrar dalıyor. Diğer türlü uyanıyor ağlamıyor. Ben denk gelirsem farkedersem uyandığını görüyorum. Bir de bu zamana kadar uyku rutini yoktu. Yeni yeni oluşuyor. Bundan sonra tekrar tekrar demeyim, bakalım belki başka odada yatarsa uzun süreli uyur :) Teşekkür ederim canımMerhaba hoşgeldin ayrı odada yaptırmayı denedinmi arada kontrol edersin hatta ablaya görev verirsin kardeşini sessizce kontrol et uyanmasın ki seninle oynayabilelim dersen daha dikkatli olmazmı
Estağfirullah canım. İnan ki her çocuk farklı oluyor. Tek fark daha özgüvenli oluyorsun. Zerene doğuma annemler gelmişti. Artık gideceklerini söylediklerinde günlerce ağlamıştım. Nasıl bakacağım diye :) bu sefer ağlamadım :))Hoş geldiniz hanımlar. Iki bebeli tecrübeli analar çoğalıyor:)
Hoşbulduk canım:) ne güzel bi şerife arkadaşın olmaya aday :)Hoşgeldin şerife :) adaşın olan arkadaşım var
Güle güle kullanın arabanızı damla hanımcık gezsin gezerken de uyusun doğa arkadaşı gibi ağlamasın :)
hoşbulduk canım:) ah bu sorular :))Evet kullandik hic kesmedik d vitaminini, hala kullaniyoruz.
Sut urunleri tuketmiyorum sadece ama ben de genis mi tutsam diye dusundum.Yumurta flan yiyorum ben ama yemesem mi acaba .Su an deniyoruz yani.Tahlil de bisey cikmadi alerji testi yapilip teshis de konmadi ama zaten yapilsa da cikmayabiliyomus sanirim.Dedigin gibi gecen bi mercimek yiyim dedim perisan oldu cocuk.Ah zor ya,hele ki benim gibi pis bogazaKuzular iyi olsunda yapilir.
Hosgeldin..Biz de senin tecrubelerinden cokca faydalanicaz belli ki
Oy masallah emiregecmis olsun.
Hosgeldin :) sormaya basla bence sorular bitmez
Ya cok guldum bunakiyamam ya cok tatli gozumde canlandi
hoşbulduk canım :) ikisi de kız teyzesi elinden öperler :)) biri 4 yaşına yakın diğeri 4 aylıkMerhaba,, hoşgeldin :) belki soran olmuştur ama kaçırdım.. bebeğin ne kadarlık oldu? kız erkek? Başka var mı çocuk?
Benim kızımda öyle canım. Gündüz uyumayan bebeksorma canim sorma. gunduz uykusuna dusman oldu emir buyudukce. saatlerce uykusuz kaliyor. ne yapmali bilmiyorum ki. bi yerde hata mi yapiyoruz acaba diye dusunuyorum.
3 aya uygun mi canimÇok güzel o canım. Burada da konuşmuştuk hatta. Fisher’ın en güzel kitabı bence ve uzuuun süre kullanırsın.
Artık emme süreleri üzüyor canım merak etme o açıksa seni uyandırirdı zatenBizimki bugün cok sasırttı emzirip saat 8de yatırdık bizde yanında sızmışız ,normalde saat kurardım dedim nasılsa birazdan kalkacak ama saat 1 de uyandı bizde aralıksız deliksiz uyumusuz... sonra cok üzüldüm 5saat yaa , 5saat emmedi nasıl icim gittiherhalde bi kereden bisey olmaz:/ acıksa uyanırdı yoksa yatmadan da iyi emmişti...
Simdi de nöbetimiz basladı bakalım saati kac edecez:)
Yaparsın cnm.. uykusuzluk çok çabuk unutuluyor çünkü.. yani o anki hissiyat sonradan insana kolay geliyor... göğüs yarası vs de öyle.. yani çok ağrım vardı falan diye hatırlıyorsun ama zor gelmiyor.. hem de kardeş önemli gerçekten.. ilkini kendine ikinciyi ilkine yapıyorsun gibi oluyor sanki :)
Ben de aynı durumdayım yaş 35 ilk çocuk olunca ikinciyi istersem ara verme gibi bir lüksüm yok ama benim ikinci için acele edesim de yok. Eşim kardeşsiz olmaz diyor ama her anlamda yıpranan kadın oluyor.En son eşine şindiden bunun hesabını yapanam, Allah verirse belki 3 yul sonra neden olmasın dedim, bunu o zaman konuşma kararı alıp, konuyu kapattık.Yoksa kendimi baskı altında hissetmek hiç iyi gelmiyor. Bir de illa ki kardeşi olmakı mı ki şu zamanda. Benim 3 kardeşim var mesela ama hepimiz ayrı şehirlerdeyiz, kimsenin kimseye faydası yok.dogru valla,emir icin yapicam
bu zorluklari bastan yasayabilecek miyim emin degilim:))
allahim yazmistir da iste biz bilmiyoruz. hayirlisi neyse o olsun.
Tesekkurler..Hosbuldum guzel ev sahipleri :)
Ben Adanali degilim, esim Kozanli. Adana-Mavi Bulvar’da oturuyoruz.
Sen neresindensin, yasadin mi hic burda?
Sünnetiniz kolay gecer insallah sizin de. Kantaron yagi surun cabuk gecer
Bu arada kantaron yagini acik yaraya surmeyin; yani hala kanama devam ederken. Sunnetin ertesi gunu kullanmaya baslayin. Buyuk oglum yanagindan yaralanmisti da Plastik Cerrah o sekilde kullanmamizi onermisti.
Canım maksimum 2 saat uykusuz kalıyor ama sadece yarım saag uyuyor.kac saat uykusuz kaliyor canim sarp?
emir sabah 10dan beri 1 saat uyudu. canimi cikardi bugun. boyun moyun kalmadi bende.
çkendin mi vereceksin yoksa yine destek mi alacaksin?
Arkadaslar merhaba.Ben de sessiz takipci bir agustos annesiyim.5 asilama sonrasi 2.tup bebek denememizde hamile kaldim ve 28 agust ta oglum dunyaya geldi.35 yasindayim ve Ankara da yasiyorum.bebislerinizle ilgili olumlu paylasimlariniza masallah diyor ;zorlandiginiz zamanlarda allah yardimcilari olsun diyorum:) ayni seyleri ben de yasiyorum zaten..Sunnet mevzuu acilmisken kendi deneyimimi paylasmak istedim.Biz 45 gunlukken klips yontemiyle yaptirdik sunneti.Ankarada yasayanlar icin faydali olabilir.nerede ve hangi doktorda yaptiracagimiz konusunda bayagi arastirdik biz.Doc dr ferda şenel muayenehanesinde lokal anestezi ile yapti.klips yonteminin avantaji kesi yok dikis yok.bu yuzden cabuk iyilesiyor ve enfeksiyon kapma olasiligi azaliyor.ayni gun banyo bile yaptirabilecegimizi soylediler.kopuk bardak bantladilar pipisini icine alacak sekilde.5 gun sonraki kontrole kadar 1 beden buyuk 2 bezi ustuste bagladik.lokal anestezi etkisinin gecmesinin beklendigi saatten yarim saat once baslamak uzere 2 saatte bir jel surduk.5-6 defa surduk bitti.ikinci bir jel acmamiza gerek olmadigini soylediler.bebek max sanciyi lokal anestezi etkisi gectikten sonraki 4-5 saatte hissedermis ki bebegin 4.ve 5.saat arasi aglamasi artti.cok aglarsa 1/3 fitil verin dediler.oyle yaptik ve gecti.sonrasinda hic aglamadi ama yavrum hep emmek istedi sabaha kadar kucagimda tuttum bende.emdi uyudu emdi uyudu.hic aglamadi.onemli olan rahatlamasi sonucta bir operasyon gecirdi.sabah uyandiginda sunnet ile ilgili hic bir agri sizisi yoktu.
Sunnet ne kadar erken o kadar iyi...buyudukce genel anestezi ile yapiliyor ve sunnet sancisini daha cok hissediyorlar.uzerine bir de genel anestezinin sebep oldugu gaz sancisi.her bakimdan zor. hem bebek hem anne baba icin travma oluyor.ben oglumdan cok agladim yavrum anestezi ignesi batarken bir iki mizirdandi o kadar.
Benim deneyimim bu sekilde oldu.insalah siz de benim gibi kolaylikla atlatirsiniz sureci sevgilerimle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?