Ayy kiyamam.. Gece uykulariniz nasil? Cok fazla kalkiyor mu? Bu ara hastalikla ugrastin ya ondandir bu ekstra yorgunlugun. Buyuk oglum bebekken cok aglardi. 4 ay boyunca agladi diyebilirim. Ozellikle gece 12:00-05:00 arasi. Ne emiyor ne susuyor ne uyuyordu. Surekli agliyordu. Ilk bebek de olunca cok zor geliyordu bazen. Uyanikken surekli saate bakiyordum vakti gelse de uyusa diye. Cok yoruluyordum. 4 ay bitti. Bambaska bi cocuk cikti ortaya. Neseli, aglamiyor.. insaallah sen de rahatlarsin. Bebek buyudukce kolaylasiyor inan ki.
Hele Agâhim.. O dogdugundan beri disardayiz diyebilirim. Abimizle yaptigmiz rutinleri hic bozmadik. Bir kanguru aldim bebegin ve benim rahatca kullanabilecegimiz. Iyi ki de almisim. Koyuyorum kanguruya cikiyoruz disari. Oglen uykusu zamani eve dönüyoruz. Onlar uyuyor ben yemek, ev isi, dinlenmeye veriyorum kendimi. Uyaninca da oyun, yemek vakti, aksam sohbetleri, oyunlari derken uyku vakti geliyor. Hic anlamiyorum zaman nasil geciyor.
Gececek insallah senin de.. yavrun buyuyecek.. duzeninizin kurulmasina az kaldi.
Allah yardimcin olsun. Senin ve butun annelerin.
Yaparsın cnm.. uykusuzluk çok çabuk unutuluyor çünkü.. yani o anki hissiyat sonradan insana kolay geliyor... göğüs yarası vs de öyle.. yani çok ağrım vardı falan diye hatırlıyorsun ama zor gelmiyor.. hem de kardeş önemli gerçekten.. ilkini kendine ikinciyi ilkine yapıyorsun gibi oluyor sanki :)hastalik zaten vücudu yoruyor,bir de üzüntü,daha da zor
tez zamanda gecsin ve gelmesin bir daha. dedigin gibi bahar gelsin hemen:)
her sey kader kismet tabiki tabiki ama emir 28-29 da olsaydi,biraz buyuyseydi,simdi 2.olsaydi cok iyi olacakti. sen 34 olmadan yaptin ikisini de,tam zamaninda:)
benim 3-4 sene ara verme lüksüm yok. acele etmem lazim. suan ikinci cocuk hayal gibi ama oglumu da yalniz birakmak istemiyorum. uykusuzluk baya sarsti beni. nasil toparlanip da ikinciyi yaparim hic bilmiyorum.
Sevindim inşallah daha da iyi olur. İpek de 4. Ay aşılarını oldu çarşamba günü. O günden beri uyumuyoruz. Ağlayarak uyanıyor sürekli. Tüm düzenimiz bozuldu. Keşke yaptırmamak gibi bir seçeneğimiz olsaydı.Evet yatagının baş tarafini yukselttim. Soğan kesmedim evdekiler çok acı diye ve aldırmayıda unuttum. Ama kettle da su kaynatıp odaya getiriyorum buhar için evi sık sık havalandırıyorum ve peteğe ıslak havlu koyuyorum. Onun dışında sık sık burnuna serum damlatıyorum ve çok tıkanınca günde iki üç kez tüp bosaltıp cekiyorum. Ama en fayda eden dediğin gibi kusması ve benim kızın kusması içinde fazla fazla emmesi lazım ki o da her zaman olmuyor. Bugün daha iyi sükür ki yavrum.
Yaparsın cnm.. uykusuzluk çok çabuk unutuluyor çünkü.. yani o anki hissiyat sonradan insana kolay geliyor... göğüs yarası vs de öyle.. yani çok ağrım vardı falan diye hatırlıyorsun ama zor gelmiyor.. hem de kardeş önemli gerçekten.. ilkini kendine ikinciyi ilkine yapıyorsun gibi oluyor sanki :)
Sevindim inşallah daha da iyi olur. İpek de 4. Ay aşılarını oldu çarşamba günü. O günden beri uyumuyoruz. Ağlayarak uyanıyor sürekli. Tüm düzenimiz bozuldu. Keşke yaptırmamak gibi bir seçeneğimiz olsaydı.
Merhabalar. Evet; bu aralar cok yazmiyorsun. Sen aklimda surekli onerdigin “kesilmis sogani basucuna koy” ile yer ettin. Birisi “burnu tikali cocugumun” dedigi zaman dedigi zaman diyordum ki “Mutella bu oneriyi tekrar ve tekrar sunacak”
Ve gun geldi benim yavrularin da burnu tikandi. Bu yontemi biliyordum ama denememistim. Etkisine guvendigim burkac yontem denedim ama ise yaramadi. Ve sen Surekli aklimda “sogani kes, basucuna koy” diye dolaniyorsun. Ben de kestim ve koydum. Nasil bi sey o oyle!! Benim tikali olmayan burnumdan bile acildi :) uyuyana kadar o kadar hapsurdum ki.. Baktim cocuklar da rahat etti sabahina.
Ama nasil bir koku yatak odasinda. Havalandiriyorum, gecmiyor da gecmiyor. Her aksam diyordum ki “bir daha sogan koymayacagim”
Gece olunca bakiyordum bi cocuklara.. Tıpış tıpış sogan kesip geliyordum seni anarak :)
Ben cok faydasini gordum gercekten. Beynime kazidigin icin tesekkur ederim.
Bu arada ablama anlatmistim bu soganin burnu actigini. O’nun arkadasinin kizinin surekli tikaniyormus. Ablam arkadasina onermis. Kucuk kiz 1,5 yasinda ve 15 kilo. Koymus annesi sogani. Sabah bir uyanmislar; kucuk kiz uyanmis ve sogani yemis..
Amip için ptesi gidecem yine geçmedi hala yeşil kaka onun dışında ptesi işitme testi var yine belli olacak ne olduğu iki gündür çok huzursuz ağlıyor bayağıYeni gelen bütün arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz. @garipkedi hayırlı olsun bastonunuz bizimki önceden uyuyordu bastonda şimdi uyumuyor inşallah Damla kuzu güzel güzel uyur :) A AysheDuru geçmiş olsun kuzucuklara iyilessinler uzuluyorum boyle oluncasertk60 ne yaptınız gittiniz mi doktora nasıl oldu bebegin? Gretchen Grundler Defne ne yaptı emme uyku durumları ne alemde?
İpek bizi yormuyordu çok. Uyku eğitimli gibiydi. Şu an tam bir canavar gece yarım saatte bir kalkıyoruz. Aşının etkisi geçsin atak haftası bitsin başlayacağız canım inşallah. Gerçekten zormuş uyumayan bebek.deme canim ya
bizim de 12 gun sonra,offf
insalllllah en yakin zamanda eski duzeninize donersiniz.
uyku egitimini naptin?
asinin etkisi bitince mi baslayacaksin?
4.ay bitince baslaniyordu sanirim.
Hiç gerek yok travma yaşatmaya bence yaptır erkenden yaptıranlar çok memnun zaten yenidoğan yaptırmadığıma pişmanım ama kısa zamanda yaptırırım 6 ay civarı yada bu ara olabilir dönme vs başlamadan yine bi doktora danışacam tabi ama bence sende hallet ya aklı yetmeden kurtulsun sana da rahat oluremir yeni dogdugunda esime demistim erken yaptiralim yani 6yastan sonraya birakmayalim diye. esim kendini bilsin falan dedi. sonra da bir daha konusmadik detaylica ama ben buyumeden olsun istiyorum. kendini bilip o aciyi cekince nolacak sanki. dugun yapariz o zaman ,tamam iste.
Atak bitmedi emmeye hala isteksiz ama alıştım sanırım artık ilk zamanki gibi dokunmuyor geceleri saatte bir kalkıyor en uzun uykusu 2 saat oldu gündüz de uyutup ayagima koyuyorum uyandikca hafif hafif sallıyorum başka türlü devam ettiremiyor uykuyu zaten uykuya geçişte çok sorunlu ne çok dolmusum biri sorsa da söylesem diyormusum:)Emir Taha nin iyi haberlerini bekliyorum.Amip için ptesi gidecem yine geçmedi hala yeşil kaka onun dışında ptesi işitme testi var yine belli olacak ne olduğu iki gündür çok huzursuz ağlıyor bayağı
Sen nasılsın bitti mi atak
Ya ben çok korkuyorum burada yalnızım sömestr da aileler gelecek 6 ay civarı oluyor o zaman mi yaptirsam ama burda zor kış oluyor doktora sık gidip gelmek gerekir mi karda kista o da zor olursa diye düşünüyorum yaptirirsan, yaptıran olursa buradan paylassaniz fikrimiz olur nasıl olduguyla ilgili.Hiç gerek yok travma yaşatmaya bence yaptır erkenden yaptıranlar çok memnun zaten yenidoğan yaptırmadığıma pişmanım ama kısa zamanda yaptırırım 6 ay civarı yada bu ara olabilir dönme vs başlamadan yine bi doktora danışacam tabi ama bence sende hallet ya aklı yetmeden kurtulsun sana da rahat olur
Anlat tabi çözüm bulamasakta dinleriz :) kucağa alınca ağlıyor emmiyor yatarak emzirdim birkaç kez emdiöyle şekilden şekle giriyoruz sıpalar için :)Atak bitmedi emmeye hala isteksiz ama alıştım sanırım artık ilk zamanki gibi dokunmuyor geceleri saatte bir kalkıyor en uzun uykusu 2 saat oldu gündüz de uyutup ayagima koyuyorum uyandikca hafif hafif sallıyorum başka türlü devam ettiremiyor uykuyu zaten uykuya geçişte çok sorunlu ne çok dolmusum biri sorsa da söylesem diyormusum:)Emir Taha nin iyi haberlerini bekliyorum.
Ya ben çok korkuyorum burada yalnızım sömestr da aileler gelecek 6 ay civarı oluyor o zaman mi yaptirsam ama burda zor kış oluyor doktora sık gidip gelmek gerekir mi karda kista o da zor olursa diye düşünüyorum yaptirirsan, yaptıran olursa buradan paylassaniz fikrimiz olur nasıl olduguyla ilgili.
Öncelikle hoşgeldin Kantaron yağı diyince cevap yazmak istedim . Biz de Osmaniyeliyiz babam her sorunumuza elinde kantaron yağıyla cevap verirTesekkurler. Aynen oyle. Mesela bu sunnet mevzusunda bardak kapatmayi bize cocuk cerrahi onermisti. Hatta sunnetten sonra kesip kendisi gostermisti nasil yapacagimizi. Bunu yaptigimi ogrenen bir cok kisi “keske bizim de aklimiza gelseydi; cocuk perisan oldu” dedi. Ha bir de “kantaron yagi” var. ben Adana’da yasiyorum. Buralarda cok bulunur. Her turlu saglik problemi icin kullanilir. Yara iyilestirmede de cok iyidir. Cocuk cerrahi da sunnetten sonra bolca kantaron yagi dokmemizi soyledi pipiye. Esime dedim ki “keske her doktor bilse bu yagin boyle faydali oldugunu da hastalara, bebeklere onerse. Cocuklar hemen iyilesse”
Amin cnm :) ikinci daha kolay büyür merak etme sen :)dogru valla,emir icin yapicam
bu zorluklari bastan yasayabilecek miyim emin degilim:))
allahim yazmistir da iste biz bilmiyoruz. hayirlisi neyse o olsun.
Ben ikinciyi nasil yaptirdigimi anlatayim:Randevu alip cocuk cerrahina gittik muayene ediyor once, bakti pipiye ve sunnet derisine. Zaten dar oldugunu ve sunnetin erken olmasinin iyi olacagini soyledi. Biz narkoz verilmesini istemiyorduk. O da zaten 6 aydan kucuk cocuklari narkozla sunnet etmiyormus. 6. Aydan sonra bebek hareketleniyor ve cani da acidigi icin rahat durmuyor sunnet olurken. Bu da doktorun isini zorlastiriyor. “Ne zaman yapayim” diye sordu. “En yakin zamanda” dedik biz de. Ameliyathaneyi aradi musait zaman ayarlamak icin. “Hastaneye yatisinizi yapin, odaniza gecin, ben ameliyathanede bekliyorum” dedi. O kadar hizli gelisti ki. Yaptik yatisimizi, odada emzirdim oglumu. Bir ameliyathane gorevlisi geldi kucagina alip goturdu yavrumuAtak bitmedi emmeye hala isteksiz ama alıştım sanırım artık ilk zamanki gibi dokunmuyor geceleri saatte bir kalkıyor en uzun uykusu 2 saat oldu gündüz de uyutup ayagima koyuyorum uyandikca hafif hafif sallıyorum başka türlü devam ettiremiyor uykuyu zaten uykuya geçişte çok sorunlu ne çok dolmusum biri sorsa da söylesem diyormusum:)Emir Taha nin iyi haberlerini bekliyorum.
Ya ben çok korkuyorum burada yalnızım sömestr da aileler gelecek 6 ay civarı oluyor o zaman mi yaptirsam ama burda zor kış oluyor doktora sık gidip gelmek gerekir mi karda kista o da zor olursa diye düşünüyorum yaptirirsan, yaptıran olursa buradan paylassaniz fikrimiz olur nasıl olduguyla ilgili.
Esim gecen gun ogle yemeginde arkadaslariyla kebapciya gitmis. Diyor ki “kebapci ayni bizim yatak odasi gibi kokuyor”Şu kırmızı cümle her şeye değer inan, o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Tüm çabam bu yüzdendi, 'bir bebeğe bile faydam dokunsa, bir kişi bile faydalansa yeter'di. Çok şükür bunu duymak nasip oldu. Ben teşekkür ederim asıl.
Soğan iyi güzel hoş da gerçekten kebapçı gibi kokuyor ev yayastığa yorgana siniyor çıkmıyor o koku. Ki ben kokuyor diye soğan yemeyen insanım, konu bebe olunca insan kendini bir kenara koyuyor :)
Arkadaşının bebeğine de çok güldümmaşallah kuzucuğa, yesin yesin soğandan zarar gelmez
Defne tam bir muamma. Heh diyorum iki gündü iyi uyuyor güzel emiyor akşamına sapıtıyor. Bir gece 2 saatte bir kalkıyorsa ertesi gece yarım saatte bir. Bir de benim yine tazyik başladı, boğuluyor emerken hepten soğudu çocuk.Yeni gelen bütün arkadaşlar aramıza hoşgeldiniz. @garipkedi hayırlı olsun bastonunuz bizimki önceden uyuyordu bastonda şimdi uyumuyor inşallah Damla kuzu güzel güzel uyur :) A AysheDuru geçmiş olsun kuzucuklara iyilessinler uzuluyorum boyle oluncasertk60 ne yaptınız gittiniz mi doktora nasıl oldu bebegin? Gretchen Grundler Defne ne yaptı emme uyku durumları ne alemde?
Ben 9 civarı odaya geçiyorum karanlikta emzirme ninni falan bazen 10 da uyuyor bazen uyunucak gibi oluyor babaya devrediyorum gezdiriyor sonra tekrar meme ninni derken 11 ya da 12 gibi uyuyor. Hala düzen olmaması normalmiş hatta daha da uzun surebilir boyle ama ben normalde duzeni sevdigim ve herseyi planlı programlı yapmaya çalıştığım için cok yoeuluyorum. Fazla kasmamak lazim galiba ama bende erkenden uyuyan cocuklara bayılıyorum.Ya bu uyku konusu benim için de çok büyük sıkıntı, çok geç ilk uykuya geçiyor.mesela az önce bu saatte yeni uyudu daha. Uyusun da büyüsün dedikleri çok doğru bence. Tam büyüme hormonlarının salgılandığı vakit benim cadı oyunlar oynamak istiyor.aylik kilo alımları hep sınırda sürekli emmesine rağmen.erken saate cekmeye calissam da aynı saatini bulduruyor.gece bazen yarım saat bir saat arayla uyanıyor.sabah da erkenden yine açılıyor gözler gündüz uykusu da yok denecek kadar.nasil başa çıkacağım gerçekten bilmiyorum.erkenden uyuyan çocuklara imreniyorum. Ay ne dertliymisim be
Biz bugün daha da iyiyiz tabi gece yarım saat bir saat arayla kalkıp sütlendik onun da rtkisi vardır illaki. Gecmis olsun İpek kızımıza ateş falan olmadıysa yine şükür. O huysuzluk illaki biraz sürüyor umarım cabuk atlatır ve uyku eğitimine gerek kalmadan kendi kendine uyunaya başlar.Sevindim inşallah daha da iyi olur. İpek de 4. Ay aşılarını oldu çarşamba günü. O günden beri uyumuyoruz. Ağlayarak uyanıyor sürekli. Tüm düzenimiz bozuldu. Keşke yaptırmamak gibi bir seçeneğimiz olsaydı.
Bu aralar herkes uykusuz anlasılan sana da kolay gelsin unarım atakların gitmesiyle uykular gelirrAtak bitmedi emmeye hala isteksiz ama alıştım sanırım artık ilk zamanki gibi dokunmuyor geceleri saatte bir kalkıyor en uzun uykusu 2 saat oldu gündüz de uyutup ayagima koyuyorum uyandikca hafif hafif sallıyorum başka türlü devam ettiremiyor uykuyu zaten uykuya geçişte çok sorunlu ne çok dolmusum biri sorsa da söylesem diyormusum:)Emir Taha nin iyi haberlerini bekliyorum.
Ne kadar detaylı, güzel anlatmissin teşekkür ederim.Screenshot alıyorum yazdıklarını .Eşime de okutayim bende yaptırayim o zaman.Ben ikinciyi nasil yaptirdigimi anlatayim:Randevu alip cocuk cerrahina gittik muayene ediyor once, bakti pipiye ve sunnet derisine. Zaten dar oldugunu ve sunnetin erken olmasinin iyi olacagini soyledi. Biz narkoz verilmesini istemiyorduk. O da zaten 6 aydan kucuk cocuklari narkozla sunnet etmiyormus. 6. Aydan sonra bebek hareketleniyor ve cani da acidigi icin rahat durmuyor sunnet olurken. Bu da doktorun isini zorlastiriyor. “Ne zaman yapayim” diye sordu. “En yakin zamanda” dedik biz de. Ameliyathaneyi aradi musait zaman ayarlamak icin. “Hastaneye yatisinizi yapin, odaniza gecin, ben ameliyathanede bekliyorum” dedi. O kadar hizli gelisti ki. Yaptik yatisimizi, odada emzirdim oglumu. Bir ameliyathane gorevlisi geldi kucagina alip goturdu yavrumubu kisim cok zordu benim icin ama Allah baska dert vermesin. Esimin telefonunu da aldi fotograf cekmek icin. 20 dakika sonra getirdi yone kucaginda. Bizimki boncuk boncuk bakiyor. Bi sorun cikmis ve sunnet olamamis sandim. Adam telefonu verdi hemen. Fotograflara baktik, video da cekmis. Hic aglamamis oglum. Sok oldum. Doktor geldi, pansumani nasil yapacagimizi anlatti, bardak kesti bi de nasil kapatacagimizi gosterdi :) buyuk oglumdan biliyorduk onu gerci.
Eve geldik, buraz cani yanmaya basladi, pipinin uyusuklugu geciyordu. Bir de ilk cisi yapmak zor oluyor biraz. Actim bezini. Biraz cis yapiyor, agliyor biraz daha yapiyor kesik kesik. Bir kac saat surdu bu huzursuzlugu. Gecemiz cok iyi gecti ama. Ben uyanir aglar saniyordum. Emdi emdi geri uyudu. Pipisine de antibiyotik krem, baticon suruyordum.
Ben buyuk oglumu Eskisehir’de annemlerin yaninda yaptirdim, kucugu Adana’da kimsem de yok burda. Hic bir sorun yasamadim. Kimseye ihtiyac duymadim. O halinde bile pipisine bardagini kapatip parka goturdum, disari cikardim.
Doktora hic gitmek gerekmiyor. Sunnet olan yerin etrafindan sari bi sivi geliyor yogun kivamli. Hepsi de normal. Pipiden kan gelmedikce sorun yok. Biz bir kere goturduk sunnetten sonra. O da ben artik iyilesti diye bardak kapatmiyordum. Pipisi beze yapismis ve bezini acinca yapisan yer ayrildi kanadi. Onun icin goturduk. Doktor bardak kapatmaya devam edin, gecer dedi.
Ben içiyorum cnm. Yoksa çok başım ağrıyor. Ama her defasında birkaç yudum içip nefsimi kırıyorum sadece.. uykusuzluk yapar diye korkuyorum Duru’da.. yani toplayınca bir kupa anca eder...Kahve içiyormusunuz içiyorsanız günde kaç tane içiyorsunuz :)
Merhaba,, hoşgeldin :) belki soran olmuştur ama kaçırdım.. bebeğin ne kadarlık oldu? kız erkek? Başka var mı çocuk?Merhabalar. Ben yeni geldim. Kadınlar kulübünü arkadaşım tavsiye etti. Dayanamadım hemen açtım sayfamı. Bilseydim çook önceden gelirdim. Burası resmen bilgi cenneti gibi. Ne güzel :) Aklıma takılan soruları soracağım benim gibi anneler var süper :)) Aslında aklımda çoook soru var ama ilk akşamdan bunaltmayım. Bu arada ben şerife :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?