2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

canim 2 saat olsa opup basima koyacagim. 12 saat oldu emir uyanali diyorum,baska ne desem bilemiyorum:)
gunduz uykusu egitimi yok mu?

Bizde de aynı durum var ama genellikle bizimkisi kendisini sakinleştirme yöntemi olarak seviyor parmak emmeyi. Geceleyin yarim kundak yaparsan çözüm olur gündüz de beslenme saatini kaçırma bence elini etmesine fırsat vermeden huysuzlandigi anda memeni ver. İhtiyaçlarını ertelersen daha sonra davranış bozukluğu olarak karşına çıkabilir canim

Kızlar selamlar :))

İstanbul'da Aralık ayı için sıcak sayılabilecek bir haftasonu oldu. 2 gün de Ege'yle deniz kenarında takıldık :) Bana da çok iyi geldi. Ege de baya bir etrafı inceleme fırsatı buldu. Bol bol ağaçları denizleri anlattım. İnşallah üşütmemişizdir küçük beyimizi :)

Bu arada geçmişi çok hızlı okudum @AysheDuru canım hepinize geçmiş olsun. İnşallah daha iyisinizdir. Aramıza yeni katılanlar da hoşgeldiler :)
Öpüyorum sizleri. Bol uykulu keyifli geceler :)

Oyle mi.. ne hos tesaduf! Kesin taniyorlardir aileler birbirlerini. Benim kayinbabamgil Kozan’in yerlisi. Bucak koyunu bilirsin, ordanlar. Geliyor musun hic Adana’ya? Ben gectigimiz ay ucakla Ankara’ya gittim, ordan Eskisehir’e gectim annemlerin yanina. 2 cocukla nasil gidebildim hala hayret ediyorum ama insan ozluyor ailesini..

Ben başından beri damaklı kullanıyorum ne gibi zararı varmış cihicco nun tamamen silikon emziğini aldım bu sefer ucu daha güzel diğer damaklılara göre daha ufak
Hemşire arkadaşıma sordum da bugün. Bebeklerde damaklı daha çok bağımlılık yapıyomuş. O yüzden önermiyoruz dedi. Ben weebaby aldım.
Diş damak yapısını bozuyormuş 6 Aydan sonra kullanılıyor sanırım
Aslında ortadontik olduğu için bu daha uygun damak yapısına.
baris da damakliyi daha rahat tutuyor ama meme reddi gibi bisey olmadi. bence damla'da da olmaz. hatta daha rahat tuttuklari icin agzindan dusup uyandirmiyor :) biz rahat ettik damakli ile
Inşallah olmaz ya zaten bugün tam 100 günlük. Bundan sonra olmaz zaten gibi geliyor. Kirazları tutmamıştı aynen bunu rahat aldı.
Ooo süper kendi kendine halletmiş.
Tabiki öyledir canım ama tecrübe de çok önemli.

Benim hatam demi keşke her zaman yanında olsaydım da bugünlerde böyle bir problemle karşılaşmasaydım. Şuan çok üzgünüm... beni kendimle yüzleştirdin güzel insan. Bu konuya şuandan itibaren eğileceğim ve bir dakika olsun yanından ayrılmayacağım. Aslında ihtiyaçlarını hep karşılıyorum ama bazen kaçamaklar oluyordu. Şöyleki şurayı da süpürüvereyim, burayı da silivereyim, mutfağı iki dakika toplayıvereyim gibi. Sık sık yaptığım birşey değildir, biraz da benim kız istemeyi mi bilmiyor acaba diye düşünüyorum. Acıktığında ağlamaz mesela. Oysa ilk doğduğu günden itibaren her ağladığında meme vermiştim. Acıktığını bilsin. Doyup kafasını çevirdiğinde asla tekrar meme verme girişiminde bulunmamıştım. Ona bir birey gibi saygı göstermeye çalışmıştım. Çünkü Zeren’de her iki saatte bir meme verip, 25 dakikadan sonra mememi çekerdim falan.. uyku saatleri geldiği zaman uyusun diye ayakta sallardım. Zeren nerdeyse 4 yaşına girecek açlığı bilmezdi. Daha 4-5 aydır anne acıktım ifadelerini duyuyorum ondan.. Bu hataları yapmamak için tamamen gökçeye bırakmıştım emme konusunu. Ama şu saatten sonra anında cevap verip gösterdiği tepkileri anında gözlemleyeceğim. Çok teşekkür ederim ışık tuttuğun için güzel insan :)

Bence kendini suçlama. Maşallah bebeğin sakin ve mutlu bir bebek belliki. Çok ac olsa zaten merak etme bu bidiklar ortalığı ayağa kaldırıyorlar.

Canim bence burda “hata” olarak degerlendirilecek bir durum yok. Kendinihic suclama. Bebegin ac olsa, emmek istese inan ki senin “mutfagi toparlayayim, odayi supureyim” gibi seyler yapmana izin vermez. Belli ki sakin bir bebegin masaallah. Senin bebegin gibi 2 bebek daha tanidim, simdi buyukler ve hala sakinler. Bir de benim ablam var. o da cok sakin, aglamayan bir bebekmis. Parmagini emdigi icin annem bir gun eline eldiven takmis ablamin, yaz ayiymis 4 aylikmis ve ayaginda corap yokmus. Annem bir bakmis; ablam ayak basparmagini emiyor. Cikarmis sonra eldiveni elinden annem. 3 yasina kadar parmagini emmis ablam. Parmaginda, damaginda herhangi bir sorun yok.
Allah bagislasin yavrularini.

Bide uyusaydı iyiydi :))

Hosbuldum.. Masaallah Ege’ye.
Bugun Adana da cok sicakti, cok guzel bir gundu. Kanguruya koydum kucugumu, abisinin de elinden tuttuk babasiyla; gezdik, dolastik. Kucugum kedi gordu, bakti bakti sonra ciyakladi kediye :) cok tatliydi. Cok sukur bugunumuze..

[QUOTE="iki_minik_kus
Canim benim belli ki senin de işin çok. iki cocuk kolay değil bir de evin işi yemek derken insan kaça bölüneceğini şaşırıyor bazen ben de ahtapot gibi hissediyorum kendimi . Ama onlardan daha değerlisi yok hayatımızda. Bırak evin kirli kalsın yemek biraz geçiksin. Utulenecekler biraz daha beklesin ama yavrularımıza bişey olmasın doya doya sevgiyi tatsinlar. Ev supurulur temizlikde gecikse olur ama yavrulari geciktirmeye ihmal etmeye gelmiyor ben de isim oldugunda hep boyle diyorym kendime.Mutlu büyüsünler daha önemlisi ne ki hayatta. Onlarin mutlulugu bizim mutlulugumuz.[/QUOTE]

Esim gecen gun ogle yemeginde arkadaslariyla kebapciya gitmis. Diyor ki “kebapci ayni bizim yatak odasi gibi kokuyor”p
Biz de aynısını dedik. Günlerce çıkmadı odadan kokusu

Yok daha olmadık haftaya olacağız. Atak haftası aşı gününe karışsın da Greçın hiç dinlenemesin, benim neyime dinlenmek zaten. Eskiden gündüz 2 saatte bir uyurdu en azından şimdi 5 saat geçiyor yine uyumuyor. Uyusa da yarım saat 40 dk en fazla. Uykusu olduğu için huysuz da oluyor ve kucaktan inmiyor. Kollarım sırtım kopuyor artık. Gözlerini kapatmamak için cin gibi açıyor. Bugün misafir vardı, odaya götürdüm emsin uyusun diye, tam uyur gibi oldu tekrar uyandı ben de uyamayacak diye salona geri döndüm. Kucağımda otururken kafa öne düştü yaşlı teyzeler gibi. Tam yatağa koymak için kalkarken gözleri faltaşı gibi açıldı, konuşsa 'ben uyumuyorum gözümü dinlendiriyorum' diyecek, o kadar yani. Birkaç gündür bu inat var, çabuk geçer inşallah.

Süt sağıyor musun? Sağım arttırıyor gozlemledigim kadarıyla. Onun dışında zaman zaman azalıyor ama yine artıyor yerli yersiz. Tam meme reddi döneminde olması çok üzücü oldu.

Herkese hayirli aksamlar;
Annemin bir arkadasinin torunu oldu iki gun once. Bebekle ilgili anne karnindayken bircok sey soylendi; bedensel engelli olacak, down sendromlu olacak, gelisim geriligi var, vs.. evet bebek dogdu ve makati yok bebegin. Popo deligi yok Hemen ameliyatla bagirsaklarini disari cikarmislar bebegin ve yogun bakima almislar. Anneyi taburcu etmisler, sut sagip goturuyorlarmis bebege. Down sendromu suphesi icin de topuk kani sonucunu bekliyorlarmis. Cok uzun ve zorlu bir surec bu bebegi ve ailesini bekliyor.
Bu hastalikla dogan duydugum ikinci cocuk bu. Diger buyudu, 15 yasinda simdi. Cok zor zamanlardan gectiler. Suan makati var ama kaslarini kontrol edemiyor henuz; tutamiyor o yuzden tuvaletini. Bir diyeti var cok ilginc; bagirsagin cok calismasina engel olan yiyecekler tuketmesi gerekiyor surekli. Bulgur pilavi yemesi yasak pirinc pilavi yiyor mesela. Sabah aksam lavman yapiliyor cocuga ve bez takiliyor.
Allah zor durumda olan yavrulara yardim etsin, anneleri kucagi bos koymasin. Hepinizin bebeklerinin minik ayaklarindan operim. Sabredin kardeslerim siz de.. Umutsuzluga dusmeyin..

Sagmiyorum. Ilk 10 gun sagdim; sonra gerek kalmadi. Ilkinde sagmamistim o yuzden sol gogsumde findik buyuklugunde sertlikler var onlarca. Onlar tekrar sertlesecek diye aklim cikiyor. Azalmisti benim de. 2 saat emmezse tas gibi oluyordu goguslerim ve sut akmaya basliyordu. Kiyafetlerim, uyurken yatagim hep sut oluyordu. Birkac haftadir yasamiyordum gogsumden kendi kendine sut gelmesini. Bugunlerde, meme reddi denilen pis davranis yuzunden sanirim; yine cok tazyikli geliyor.

Ayak parmağını mı emmiş? Yaratıcı bir bebekmiş

Yazık ya, küçücük bebek, uğraşacak neleri var önünde. İnşallah kolayca atlatacağı bir hastalıktır büyük örnek gibi zorluk çekmez

Redden dolayi artmış olabilir mi acaba? Çünkü emmek istemediği sol memede var tazyik. Kendi etti kendi buldu desene.

buna çok güldüm yahu. Benjamin button

rabbim bebeğe şifa ailesine güç versin . Bugünümüze şükürler olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…