Emmis valla. Ogretim gorevlisi simdi; kariyerini ayak parmagi emmesine bagliyor nedense hep :))Ayak parmağını mı emmiş? Yaratıcı bir bebekmiş
Yazık ya, küçücük bebek, uğraşacak neleri var önünde. İnşallah kolayca atlatacağı bir hastalıktır büyük örnek gibi zorluk çekmez
Redden dolayi artmış olabilir mi acaba? Çünkü emmek istemediği sol memede var tazyik. Kendi etti kendi buldu desene.
Ne oldu? :)
6 aya kadar kiraz uçlu kullanmak lazım sonra da damaklıya geçiliyormuşAltı aydan sonra tutmazki ama neye alışırsa öyle gidiyor tabi benim fikrim
Süt kesmeyle ilgili kuzenim sütyen içine beyaz hacı Şakir sabun koymuş bir gece durdu kesildi süt diyor bu da aklınızda bulunsun o zamanları görürsek inşallah denerizEmmis valla. Ogretim gorevlisi simdi; kariyerini ayak parmagi emmesine bagliyor nedense hep :))
Olabilir. Benimki mesela soyle yapiyor; gayet mutlu huzurlu aslinda ama emzirme pozisyonunu alinca bur aglamaya basliyor katila katila. Sonra kendini geriye atiyor, memeyi ittiriyor. O arada benim memelerim de sasiriyor, bebek emzirme pozisyonunda diye emecek saniyorlar galiba ve basliyorlar sut damlatmaya. Bebek bir iki kez emiyor gibi yapiyor, kendini artik bi cekiyor bir daha emmesinin imkani yok. Memeye de sut yeni inmis oluyor ve sertlesiyor. Bir sonraki emmesinde zaten tazyikli gelen sutu memeler, bebegin onceki hal ve hareketlerinden mutevellit “bebek birakmadan hepsini O’na vermeliyim” gibi dusunerek daha da tazyikleniyor.
Benim buyuk oglum da yapti bu meme reddinu. 1,5 ay sadece uykusunda emdi. Uyanikken hic emziremedim. Sonra duzeldi cok sukur. 28 ay emdirdim. Sutten kestim 6 ay daha sutum geldi, kesilmedi bir turlu. Sutum hic kesilmeden de ikinciye hamile kaldim. Abisinin sutunu iciyor Agâh :)
Sallamamak için direnen annelerden genel olarak bu gezdirme işini duyuyorum tabi çok uslu olup kendi kendine uyuyanlar dışında. Uyku egitimi şart ama ağlatmayani olsa ne iyi olur. Akademisyenanne diyor ki bana gore ağlata aģlata uykuya alıştırılmaz. Aglaya aglaya kazanacakları durum uyku alışkanlıgı degil öğrenilmiş çaresizliktir. Kafam karman corman bu iş nasıl olacak bende bilmiyorum.İnşallah ya ağlatmayı istemiyorum hiç iyice bağımlı olduk zaten ama kaçınılmaz gibi görünüyor uyku eğitimi. Aynı senin için kızın gibi 12 yi buluyor uyuması, baba gezdiriyor sersemleyip memede uyuyor ama son günlerde meme ağzından çıkınca uyanmaya başladı. İnşallah normale dönecek. Ateş yapmadı şükür aşılar ama huusuzluğu dibine kadar yaşadık
Maşallah masallah bana da kızım o mutluluğu iki kez yaşattı sonra ne mi oldu? Her emzigi verince kustuBen Damlaya damaklı emzik denedim hemen tuttu. Dün aldık. Deneme şansımız olmamıştı. Gece emzirdikten sonra huysuzlandı. Ben de gittim emziği getirdim verdim. Emdi ve uyudu. Yanı bugün de öğlen verdim yine öğle uykusuna kendi daldı. Maşallah diyeyimInşallah hep böyle ise yarar. Yalnız damaklı olması iyi mi kötü mü bilmiyorum Çok işimize yaradı ama. Gerçi bu aralar huyu da sanki bi güzel
Gözumde canladı da cok tatli ya masallah ben emzik emen cocuga bayılıyorum ama benim kiz hiç oralı değil.Doğa ya emzik olsun gerçi farketmez ağzından çıkınca koluyla destekleyip alıyor ağzına geçen ters sokmuş şapır şupur hiç rahatsız değil ben fafketmesem öyle emicek onu :))
Hosgeldin ben de tup bebek annesiyim şükür ki benim aşilamam olmadı hic ama o da tüp bebek kadar zahmetli anladıgım kadarıyla baya uzun yollardan gecmişsin tebrik ederim. Gecmiş olsun sünnet için ki gecmişte zaten hemen be guzel.Arkadaslar merhaba.Ben de sessiz takipci bir agustos annesiyim.5 asilama sonrasi 2.tup bebek denememizde hamile kaldim ve 28 agust ta oglum dunyaya geldi.35 yasindayim ve Ankara da yasiyorum.bebislerinizle ilgili olumlu paylasimlariniza masallah diyor ;zorlandiginiz zamanlarda allah yardimcilari olsun diyorum:) ayni seyleri ben de yasiyorum zaten..Sunnet mevzuu acilmisken kendi deneyimimi paylasmak istedim.Biz 45 gunlukken klips yontemiyle yaptirdik sunneti.Ankarada yasayanlar icin faydali olabilir.nerede ve hangi doktorda yaptiracagimiz konusunda bayagi arastirdik biz.Doc dr ferda şenel muayenehanesinde lokal anestezi ile yapti.klips yonteminin avantaji kesi yok dikis yok.bu yuzden cabuk iyilesiyor ve enfeksiyon kapma olasiligi azaliyor.ayni gun banyo bile yaptirabilecegimizi soylediler.kopuk bardak bantladilar pipisini icine alacak sekilde.5 gun sonraki kontrole kadar 1 beden buyuk 2 bezi ustuste bagladik.lokal anestezi etkisinin gecmesinin beklendigi saatten yarim saat once baslamak uzere 2 saatte bir jel surduk.5-6 defa surduk bitti.ikinci bir jel acmamiza gerek olmadigini soylediler.bebek max sanciyi lokal anestezi etkisi gectikten sonraki 4-5 saatte hissedermis ki bebegin 4.ve 5.saat arasi aglamasi artti.cok aglarsa 1/3 fitil verin dediler.oyle yaptik ve gecti.sonrasinda hic aglamadi ama yavrum hep emmek istedi sabaha kadar kucagimda tuttum bende.emdi uyudu emdi uyudu.hic aglamadi.onemli olan rahatlamasi sonucta bir operasyon gecirdi.sabah uyandiginda sunnet ile ilgili hic bir agri sizisi yoktu.
Sunnet ne kadar erken o kadar iyi...buyudukce genel anestezi ile yapiliyor ve sunnet sancisini daha cok hissediyorlar.uzerine bir de genel anestezinin sebep oldugu gaz sancisi.her bakimdan zor. hem bebek hem anne baba icin travma oluyor.ben oglumdan cok agladim yavrum anestezi ignesi batarken bir iki mizirdandi o kadar.
Benim deneyimim bu sekilde oldu.insalah siz de benim gibi kolaylikla atlatirsiniz sureci sevgilerimle.
O kadar saat kucakta ve memese de hiç uyumadi mı yoksa yatırdıgında uyuduğunumu sayıyorsun sadece.canim 2 saat olsa opup basima koyacagim. 12 saat oldu emir uyanali diyorum,baska ne desem bilemiyorum:)
gunduz uykusu egitimi yok mu?
Allah sifalar versin kuzucuga daha ufacık ama neler yaşamış ya gercekten şükretmeyi bilmiyoruz ufacık seyler için ne kadar vahlanıyoruzHerkese hayirli aksamlar;
Annemin bir arkadasinin torunu oldu iki gun once. Bebekle ilgili anne karnindayken bircok sey soylendi; bedensel engelli olacak, down sendromlu olacak, gelisim geriligi var, vs.. evet bebek dogdu ve makati yok bebegin. Popo deligi yokHemen ameliyatla bagirsaklarini disari cikarmislar bebegin ve yogun bakima almislar. Anneyi taburcu etmisler, sut sagip goturuyorlarmis bebege. Down sendromu suphesi icin de topuk kani sonucunu bekliyorlarmis. Cok uzun ve zorlu bir surec bu bebegi ve ailesini bekliyor.
Bu hastalikla dogan duydugum ikinci cocuk bu. Diger buyudu, 15 yasinda simdi. Cok zor zamanlardan gectiler. Suan makati var ama kaslarini kontrol edemiyor henuz; tutamiyor o yuzden tuvaletini. Bir diyeti var cok ilginc; bagirsagin cok calismasina engel olan yiyecekler tuketmesi gerekiyor surekli. Bulgur pilavi yemesi yasak pirinc pilavi yiyor mesela. Sabah aksam lavman yapiliyor cocuga ve bez takiliyor.
Allah zor durumda olan yavrulara yardim etsin, anneleri kucagi bos koymasin. Hepinizin bebeklerinin minik ayaklarindan operim. Sabredin kardeslerim siz de.. Umutsuzluga dusmeyin..
AgâhEmmis valla. Ogretim gorevlisi simdi; kariyerini ayak parmagi emmesine bagliyor nedense hep :))
Olabilir. Benimki mesela soyle yapiyor; gayet mutlu huzurlu aslinda ama emzirme pozisyonunu alinca bur aglamaya basliyor katila katila. Sonra kendini geriye atiyor, memeyi ittiriyor. O arada benim memelerim de sasiriyor, bebek emzirme pozisyonunda diye emecek saniyorlar galiba ve basliyorlar sut damlatmaya. Bebek bir iki kez emiyor gibi yapiyor, kendini artik bi cekiyor bir daha emmesinin imkani yok. Memeye de sut yeni inmis oluyor ve sertlesiyor. Bir sonraki emmesinde zaten tazyikli gelen sutu memeler, bebegin onceki hal ve hareketlerinden mutevellit “bebek birakmadan hepsini O’na vermeliyim” gibi dusunerek daha da tazyikleniyor.
Benim buyuk oglum da yapti bu meme reddinu. 1,5 ay sadece uykusunda emdi. Uyanikken hic emziremedim. Sonra duzeldi cok sukur. 28 ay emdirdim. Sutten kestim 6 ay daha sutum geldi, kesilmedi bir turlu. Sutum hic kesilmeden de ikinciye hamile kaldim. Abisinin sutunu iciyor Agâh :)
Bir kenara not edeyim bunu. Insallah o gunleri goruruz evet. Ben buyuk oglumu sutten kestigim zaman o kadar doluyordu ki goguslerim sagmak zorunda kaliyordum. 2 hafta kadar sagdim. Sagdigim sutler de heba olmasin diye biberona koyup verdim, icti :) sonra rahatsiz etmedi sut olmasi, agrimadi goguslerim ama kesilmedi de. Tesekkur ederim, dursun bu da notlarimda.Süt kesmeyle ilgili kuzenim sütyen içine beyaz hacı Şakir sabun koymuş bir gece durdu kesildi süt diyor bu da aklınızda bulunsun o zamanları görürsek inşallah deneriz
Begenmene cok sevindim. Birkac kisi “o nasil isim oyle, yasli ismi gibi” demisti de.Sallamamak için direnen annelerden genel olarak bu gezdirme işini duyuyorum tabi çok uslu olup kendi kendine uyuyanlar dışında. Uyku egitimi şart ama ağlatmayani olsa ne iyi olur. Akademisyenanne diyor ki bana gore ağlata aģlata uykuya alıştırılmaz. Aglaya aglaya kazanacakları durum uyku alışkanlıgı degil öğrenilmiş çaresizliktir. Kafam karman corman bu iş nasıl olacak bende bilmiyorum.
Maşallah masallah bana da kızım o mutluluğu iki kez yaşattı sonra ne mi oldu? Her emzigi verince kustuumarım sizinki daha uzun omurlu olur.
Gözumde canladı da cok tatli ya masallah ben emzik emen cocuga bayılıyorum ama benim kiz hiç oralı değil.
Hosgeldin ben de tup bebek annesiyim şükür ki benim aşilamam olmadı hic ama o da tüp bebek kadar zahmetli anladıgım kadarıyla baya uzun yollardan gecmişsin tebrik ederim. Gecmiş olsun sünnet için ki gecmişte zaten hemen be guzel.
O kadar saat kucakta ve memese de hiç uyumadi mı yoksa yatırdıgında uyuduğunumu sayıyorsun sadece.
Allah sifalar versin kuzucuga daha ufacık ama neler yaşamış ya gercekten şükretmeyi bilmiyoruz ufacık seyler için ne kadar vahlanıyoruz
Agâhne guzel bir isim anlamı ne peki?
Hoşbulduk.tesekkur ederim:) evet biraz gereksiz asilandim ve her birinde tup bebek denemesi kadar umutlanmistim.insan ilac alinca hemen olacak saniyor. deldi gecti ama geldi gecti iste simdi burdayiz:)sizin de hayirli olsun allah saglikla buyutmeyi nasip etsin.Sallamamak için direnen annelerden genel olarak bu gezdirme işini duyuyorum tabi çok uslu olup kendi kendine uyuyanlar dışında. Uyku egitimi şart ama ağlatmayani olsa ne iyi olur. Akademisyenanne diyor ki bana gore ağlata aģlata uykuya alıştırılmaz. Aglaya aglaya kazanacakları durum uyku alışkanlıgı degil öğrenilmiş çaresizliktir. Kafam karman corman bu iş nasıl olacak bende bilmiyorum.
Maşallah masallah bana da kızım o mutluluğu iki kez yaşattı sonra ne mi oldu? Her emzigi verince kustuumarım sizinki daha uzun omurlu olur.
Gözumde canladı da cok tatli ya masallah ben emzik emen cocuga bayılıyorum ama benim kiz hiç oralı değil.
Hosgeldin ben de tup bebek annesiyim şükür ki benim aşilamam olmadı hic ama o da tüp bebek kadar zahmetli anladıgım kadarıyla baya uzun yollardan gecmişsin tebrik ederim. Gecmiş olsun sünnet için ki gecmişte zaten hemen be guzel.
O kadar saat kucakta ve memese de hiç uyumadi mı yoksa yatırdıgında uyuduğunumu sayıyorsun sadece.
Allah sifalar versin kuzucuga daha ufacık ama neler yaşamış ya gercekten şükretmeyi bilmiyoruz ufacık seyler için ne kadar vahlanıyoruz
Hosgeldiniz.. Hayirli olsun bebeginiz, zor gunler geride kalmis cok sukur..Hoşbulduk.tesekkur ederim:) evet biraz gereksiz asilandim ve her birinde tup bebek denemesi kadar umutlanmistim.insan ilac alinca hemen olacak saniyor. deldi gecti ama geldi gecti iste simdi burdayiz:)sizin de hayirli olsun allah saglikla buyutmeyi nasip etsin.
Anlamı da güzelmiş adıyla yaşasın insallah. Benim kızim da Hümeyra Zümra kısa isimleri severim ama biz baska çocuk düşünmedigimiz için birini babası digerini ben koyduk az uzun oldu ama herkesin gönlü oldu sizde de öyle olmuş.Begenmene cok sevindim. Birkac kisi “o nasil isim oyle, yasli ismi gibi” demisti de.
“Bilgili, bilge, kendisine danisilan, gizli kalan bilgilere vakif olmus insan” demek.
Buyuk oglumun ismini babasi onermisti, bu da benim onerim sonucu koyuldu :)
Bizde ameliyatla sperm elde edildiği için mecburen direk tup oldu yoksa bizde o yollardan geçecektik. Ama evlat için hepsine kat kat değer bence. Amin hepsi saglıkla büyüsün.Hoşbulduk.tesekkur ederim:) evet biraz gereksiz asilandim ve her birinde tup bebek denemesi kadar umutlanmistim.insan ilac alinca hemen olacak saniyor. deldi gecti ama geldi gecti iste simdi burdayiz:)sizin de hayirli olsun allah saglikla buyutmeyi nasip etsin.
Aslına bakarsan kişinin kendi bağlarıyla alakalı olarak verdiği bir karar sanırım bu daha çok.. mesela kuzenim var bir tane, abisi için “yani abim işte, onun dışında başka özel bir bağımız yok gibi” der hep, o yüzden de tek çocukla kaldı uzun süre... seninkine yakın bir düşünce sanırım.. ama ben kardeşimin var olmadığı bir hayatı düşünemiyorum bile.. o yüzden Allah nasip ederse istiyorum dedim hep.. yaş da çok kısıtlayıcı değil tabi, en yakın arkadaşım 40 , eltim 43 yaşında kardeş yaptılar.. yetişiyorlar da gayet güzel.. kadınlar artık hep daha genç çünkü..:) ama illa ki kardeşi olmalı mı demişsin ya, bence de öyle bir şey yok elbette.. tek çocuğun da çok büyük avantajları var çünkü.. bütün enerjini ona yönlendirmek de bambaşka bir üstünlük çocuk için.. yine de kırka yaklaşırken son bir kez düşünüp ileride pişman olup olmayacağını tartmak lazım sanki.. sadece ikinci için değil tabi, üçüncü dördüncü vs.. yani çocuk defterini kafamda kapadım mı, yoksa sonradan istersem de olmazsa üzülür müyüm diye.. henüz epey vaktimiz var yani :)Ben de aynı durumdayım yaş 35 ilk çocuk olunca ikinciyi istersem ara verme gibi bir lüksüm yok ama benim ikinci için acele edesim de yok. Eşim kardeşsiz olmaz diyor ama her anlamda yıpranan kadın oluyor.En son eşine şindiden bunun hesabını yapanam, Allah verirse belki 3 yul sonra neden olmasın dedim, bunu o zaman konuşma kararı alıp, konuyu kapattık.Yoksa kendimi baskı altında hissetmek hiç iyi gelmiyor. Bir de illa ki kardeşi olmakı mı ki şu zamanda. Benim 3 kardeşim var mesela ama hepimiz ayrı şehirlerdeyiz, kimsenin kimseye faydası yok.
canim 2 saat olsa opup basima koyacagim. 12 saat oldu emir uyanali diyorum,baska ne desem bilemiyorum:)
gunduz uykusu egitimi yok mu?
Oyle mi.. ne hos tesaduf! Kesin taniyorlardir aileler birbirlerini. Benim kayinbabamgil Kozan’in yerlisi. Bucak koyunu bilirsin, ordanlar. Geliyor musun hic Adana’ya? Ben gectigimiz ay ucakla Ankara’ya gittim, ordan Eskisehir’e gectim annemlerin yanina. 2 cocukla nasil gidebildim hala hayret ediyorum ama insan ozluyor ailesini..
Ohoo üç, dört derken ...Aslına bakarsan kişinin kendi bağlarıyla alakalı olarak verdiği bir karar sanırım bu daha çok.. mesela kuzenim var bir tane, abisi için “yani abim işte, onun dışında başka özel bir bağımız yok gibi” der hep, o yüzden de tek çocukla kaldı uzun süre... seninkine yakın bir düşünce sanırım.. ama ben kardeşimin var olmadığı bir hayatı düşünemiyorum bile.. o yüzden Allah nasip ederse istiyorum dedim hep.. yaş da çok kısıtlayıcı değil tabi, en yakın arkadaşım 40 , eltim 43 yaşında kardeş yaptılar.. yetişiyorlar da gayet güzel.. kadınlar artık hep daha genç çünkü..:) ama illa ki kardeşi olmalı mı demişsin ya, bence de öyle bir şey yok elbette.. tek çocuğun da çok büyük avantajları var çünkü.. bütün enerjini ona yönlendirmek de bambaşka bir üstünlük çocuk için.. yine de kırka yaklaşırken son bir kez düşünüp ileride pişman olup olmayacağını tartmak lazım sanki.. sadece ikinci için değil tabi, üçüncü dördüncü vs.. yani çocuk defterini kafamda kapadım mı, yoksa sonradan istersem de olmazsa üzülür müyüm diye.. henüz epey vaktimiz var yani :)
Öyle kesiyorlar genelde ben de yeni duydum bunu güzel fikir bide süt birikmesin diye sağmak yerine gece uyku arası emziriyorlarmış annem fln öyle yapmış pompa vs yok tabi pompa daha kolay tabiBir kenara not edeyim bunu. Insallah o gunleri goruruz evet. Ben buyuk oglumu sutten kestigim zaman o kadar doluyordu ki goguslerim sagmak zorunda kaliyordum. 2 hafta kadar sagdim. Sagdigim sutler de heba olmasin diye biberona koyup verdim, icti :) sonra rahatsiz etmedi sut olmasi, agrimadi goguslerim ama kesilmedi de. Tesekkur ederim, dursun bu da notlarimda.
Hosbulduk:) cok tesekkur ederim.sizin de bebeginiz hayirli olsunHosgeldiniz.. Hayirli olsun bebeginiz, zor gunler geride kalmis cok sukur..
Savunulmadığı kadar savunulan yanlarının da olduğu bir yöntem olduğu kesin ama ben yorumsuz kalmak istiyorum yine de :) hayırlısı bakalım.Sallamamak için direnen annelerden genel olarak bu gezdirme işini duyuyorum tabi çok uslu olup kendi kendine uyuyanlar dışında. Uyku egitimi şart ama ağlatmayani olsa ne iyi olur. Akademisyenanne diyor ki bana gore ağlata aģlata uykuya alıştırılmaz. Aglaya aglaya kazanacakları durum uyku alışkanlıgı degil öğrenilmiş çaresizliktir. Kafam karman corman bu iş nasıl olacak bende bilmiyorum.
Eki Görüntüle 2074861 Bu da sünnet şapkamız :)
Eki Görüntüle 2074862 Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım ameliyatımız ve sünnetimiz iyi geçti çok şükür ama 3 gün boyunca sürekli surat asık aksi ve huysuzdu oğlum 1 hafta oldu tam iyileştik tamamen ama o 3 günü ben bilirim bebek arabasıyla elimde zil evde dört döndüm resmen ateşimiz sürekli 38-39 arası gezdi ateşi çıkacak diye hiç uyumadım ahh ahh.şimdide uyku düzenimiz bozuldu normalde 10-11 gibi yatar gece 4-5 gibi uyanırdı şimdi 11 gibi uyuyor 2 saate bir uyanıyor karnı da tok anlamıyorum ama korkmuş yavrum ondan galiba. Bi bu sıra bıraksam 24 saat memeyle yapışık gezecek resmen biberon almıyor haftaya işe başlayacağım artık napıcaz bilmiyorum dün 1 saat anneme bıraktım uyuttum uyanmış sütünü vermeye çalışmış kadın yok basbas bağırıyor ben geldim memeyi verdim direk sustu önceleri içerdi biberonla ameliyattan sonra çok fazla huyumuz değişti bilmiyorum sanki bana ceza veriyor gibi.
Bizde de salya son hız devam birde tükürmeyi öğrendi oyun yapıyor altını açınca elleriyle bacaklarıyla oynuyor cimcikliyor sonra bi çığlık çok komik böyle böyle geçiyor zaman çok şükür sağlığımız yerinde olsunda. Size ameliyat olduğumuz günün resmini atayım da bir görün o ifadeyi 3 gün boyunca bu ifadeyi bozmadı yavrum :)))
Geçmiş olsun.Eki Görüntüle 2074861 Bu da sünnet şapkamız :)
Eki Görüntüle 2074862 Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım ameliyatımız ve sünnetimiz iyi geçti çok şükür ama 3 gün boyunca sürekli surat asık aksi ve huysuzdu oğlum 1 hafta oldu tam iyileştik tamamen ama o 3 günü ben bilirim bebek arabasıyla elimde zil evde dört döndüm resmen ateşimiz sürekli 38-39 arası gezdi ateşi çıkacak diye hiç uyumadım ahh ahh.şimdide uyku düzenimiz bozuldu normalde 10-11 gibi yatar gece 4-5 gibi uyanırdı şimdi 11 gibi uyuyor 2 saate bir uyanıyor karnı da tok anlamıyorum ama korkmuş yavrum ondan galiba. Bi bu sıra bıraksam 24 saat memeyle yapışık gezecek resmen biberon almıyor haftaya işe başlayacağım artık napıcaz bilmiyorum dün 1 saat anneme bıraktım uyuttum uyanmış sütünü vermeye çalışmış kadın yok basbas bağırıyor ben geldim memeyi verdim direk sustu önceleri içerdi biberonla ameliyattan sonra çok fazla huyumuz değişti bilmiyorum sanki bana ceza veriyor gibi.
Bizde de salya son hız devam birde tükürmeyi öğrendi oyun yapıyor altını açınca elleriyle bacaklarıyla oynuyor cimcikliyor sonra bi çığlık çok komik böyle böyle geçiyor zaman çok şükür sağlığımız yerinde olsunda. Size ameliyat olduğumuz günün resmini atayım da bir görün o ifadeyi 3 gün boyunca bu ifadeyi bozmadı yavrum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?