2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Genelde alışır zor ayirirsin diyorlar. Bir de uyku kalitesi düşüyormuş filan. Ama bir fikrim yok. Bazıları da beraber yatmanın çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu savunuyor. Bu "doğal annelik" ekolü diye geçiyor. Bir araştırabilirsin. Zararlı diyenlere verecek cevabın olur :))) Çocuk büyütmek için pek çok yöntem var. Herkes kendi uyguladığına doğru gözüyle bakıyor işte. Çocuklar da çeşit çeşit valla. Iyi okumak lazım. Birine uyan diğerine uymuyor.
Benim bebe mesela bizim yatakta asla uyumaz. Hani öyle bebeğim kokumla uyusun filan sökmedi bizde. :)

Masallah kuzuya yaaa:) sunnet sonrasi gecici degisimler bu yasadiklariniz.illa ki ilk gunki kadar olmasa da cani yaniyordur.yara yeri ile ilgili huzursuzlugu vardir.yeter ki aglamasin rahatlasin diye bir o meme bir bu meme evire cevire emzirdim gecti gitti:) sonraki aylarda eminim daha farkinda olarak yasayacakti bu aciyi huzursuzlugu.cok cok gecmis olsun

bence de ertelemekte fayda var canim. hepsi bir arada zor oluyor.
insallah bir an once hepsi duzene girsin.

Gece ve gündüz eğitimş ikisi birlikte veriliyor canım

Bizde yerlisiyiz soyadımız kandemir . Evet çok sık geliyorux ama şimdi bebek küçük ailemin evi sobalı o yüzden mayısa kadar gelemeyeceğş.

sen gunduzleri mi ayakta salliyosun?
gunduzleri nasil uykuya gecirecegim bilemiyorumm . onceden hemen uyurdu,simdi(

kucakta uyuyakaliyor,indirmezsem oyle yatiyor ama koltuga yataga koydugum zaman aciyor gozleri,bazen hemen bazen yarim saat sonra.
ben yataginda uyudugu saatleri uyku olarak nitelendiriyorum:))))

Aslinda benim mantığım şu. Alismasin diye hicbişeyden mahrum bırakmadım bebegimi. Her mizmizlndiginda emzirdim. Bir damla fazla anne sütü alsa kardir diye düşündüm. O yüzden çok kusan bir bebek ama olsun. Kucaga da alistirmamayi dusunmedim hic. Neden mahrum kalsın ki kucaklanmadan, zaten tas catlasin 2 sene sonra istesem de kucaga gelmeyecek diye dusundum. Uyanık olduğu her dakika ilgilenmeye çalışıyorum ya kitap ya etkinlik oyun ya da en basit oksayip sevme. Uyanikken kendi kendine kalınca içim rahat etmiyor. Emzik konusunda da alismasin demedim hiç. Hatta alıştırma diyenlere sen hiç 10 yaşında emzik emen çocuk gördün mü? Demek bir şekilde bırakılıyor dedim. Bu beraber yatma konusunda da aynı düşünüyordum eşime diyordum büyüyünce istesen de uyumaz senle diye. Ama çok olumsuz yorum alınca bi acaba mi dedim. Acaba bu yaptıklarım dediğin "doğal annelik" mi bi araştırayim cnm :)

kizlar emir ellerini emmeye basladi. engellemiyorduk sanirim degil mi,baska bir sey yapiyor muyduk???
Evet canım müdahale etme. Tırnaklarını kısa tut yeter.
Aynen sen içgüdüsel olarak uygulamışsın. Böyle bir şey doğal annelik de. Ben de hiç alışmasın diye uğraşmadım. Herkes kucağa alıştırmışsın vs. dedi. E ben simdi bebeğimi kucaklamayacaksam ne zaman kucaklayacağım. Okursan yorumlarını bekliyorum canım. Benim fazla bir fikrim yok konu hakkında ama öğrenmek isterim.

kesinlikle kadin fiziksel ve ruhsal yipraniyor. benim de 1 kardesim var,cok bagliyiz,o yuzden emir de yalniz kalsin istemem ama kolay degil. mutlaka yanimda birinin olmasi lazim. tek basina da tabiki bakilir ama cok zor.

tamam canim sagol:)

Tamam canım Keremden fırsat bulup okuyunca yazarım tabiki teşekkür ederim yorumların için

3 aya uygun mi canim
Uygun bence.. çünkü küçük kitapları gösterdim ben, onları da sevdi.. hatta tırtıl kayıp diye üzülüyordum ama annemdeymiş, bir ara alıp deneyeceğim :)
ihanet hissi şimdi bile var bende cnm.. Geçiyor diyolar ama bakalım ne zaman :) ben de senin gibi düşünüyorum,, durumum hepsine çok rahat bakacak şekilde olsa hiç düşünmem üçüncüyü bile yaparım :)))

canım zerenin beşiğini bizim yatağın yanına bitişik koydum. 2 yıl bitişik yattık. 2 yaşına yakın büyüdüğüne dair cümleler kurdum. 2 yaşında beşiğini ayırdım ama yine aynı odadaydık. Hiç sorun yaşamadım hatta büyüdüğünü görmek yatağına kolayca yatıp kalkması artık bireyselleştiğini görmek onu mutlu bile etti :) 3,5 yaşına yakındı, normal şartlarda 4 yaş civarı kendi odasına geçiş oluyor. Ben ağustosta doğum yapacağım için mayıs ayında başladık. Odasına ikeadan çadırlı kura yatak aldık. Kendisi onu beğendi. Odamızı da ayırdık. Ve çok mutlu oldu yine :) Ağustos ayında doğum yapınca annelik hormonlarım depreşti :)) gökçeyi yanımda yatırıp onun odada yatması içime sinmedi. Zereni de odaya aldım. Belki içerler içinde bi yerlerde kalır diye. Deli miyim :) Belki de öyleyimdir :)) hep birlikte yatıyoruz; herkesin yatağı ayrı, gökçeninki bize bitişik yatıyoruz. içim rahat herkes mutlu.. yalnız bu emojilerde efsaneymiş

Geçmiş olsun cnm. Ruh hali değişmiştir tabi haklı olarak, aşıdan bile ne kadar etkileniyor minnaklar.. ameliyatı sorunsuz geçti ya o önemli., bunlar da geçer yakında.. uyku düZeni zaten ip üstünde, bozulmaya bahane arıyor.. ama öncesinde gayet iyiymiş uykusu, o yüzden bence ameliyatın etkisi geçince aynen eskiye dönecek. Tekrar çok çok geçmiş olsun

Anadolu pedagojisi diyor adem güneş. Güvenli bağlanma kitabında anlatıyor. Bazı düşüncelerine katılmasam da genel olarak çocuğu anlamaya yönelik yazıyor. Faydalı yazıları var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…