- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Hanımefendi size özelden yürüyemiyor muyuz?Günaydın millet
Genelde alışır zor ayirirsin diyorlar. Bir de uyku kalitesi düşüyormuş filan. Ama bir fikrim yok. Bazıları da beraber yatmanın çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu savunuyor. Bu "doğal annelik" ekolü diye geçiyor. Bir araştırabilirsin. Zararlı diyenlere verecek cevabın olur :))) Çocuk büyütmek için pek çok yöntem var. Herkes kendi uyguladığına doğru gözüyle bakıyor işte. Çocuklar da çeşit çeşit valla. Iyi okumak lazım. Birine uyan diğerine uymuyor.Günaydın kızlar. Size bişey sormak istiyorum. Ben bayadir bebegimi gece ilk kalktık tan sonra (2 ya da 3 civari) emzirip yanıma alıyorum beraber uyuyoruz. En başta Eğil kalk sezeryan yerim çok acıdigi ve kronik bir bel ağrım olduğu için diyordum ama itiraf edeyim kokusuyla uyumaya alistigim için alıyorum sanırımsöylediğim herkes çok büyük bir hata yaptığımı, zor ayiracagimi, uyku eğitiminde normale göre çok daha fazla zorlanacagimi söylüyor. Sizce de bu kadar dönülmez büyük bir hata mi yapıyorum? Her türlü yoruma açığım üzülmücem :)
Yürüyorsunuz efendim :))Hanımefendi size özelden yürüyemiyor muyuz?
Yürüdüm gittiYürüyorsunuz efendim :))
Masallah kuzuya yaaa:) sunnet sonrasi gecici degisimler bu yasadiklariniz.illa ki ilk gunki kadar olmasa da cani yaniyordur.yara yeri ile ilgili huzursuzlugu vardir.yeter ki aglamasin rahatlasin diye bir o meme bir bu meme evire cevire emzirdim gecti gitti:) sonraki aylarda eminim daha farkinda olarak yasayacakti bu aciyi huzursuzlugu.cok cok gecmis olsunEki Görüntüle 2074861 Bu da sünnet şapkamız :)
Eki Görüntüle 2074862 Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım ameliyatımız ve sünnetimiz iyi geçti çok şükür ama 3 gün boyunca sürekli surat asık aksi ve huysuzdu oğlum 1 hafta oldu tam iyileştik tamamen ama o 3 günü ben bilirim bebek arabasıyla elimde zil evde dört döndüm resmen ateşimiz sürekli 38-39 arası gezdi ateşi çıkacak diye hiç uyumadım ahh ahh.şimdide uyku düzenimiz bozuldu normalde 10-11 gibi yatar gece 4-5 gibi uyanırdı şimdi 11 gibi uyuyor 2 saate bir uyanıyor karnı da tok anlamıyorum ama korkmuş yavrum ondan galiba. Bi bu sıra bıraksam 24 saat memeyle yapışık gezecek resmen biberon almıyor haftaya işe başlayacağım artık napıcaz bilmiyorum dün 1 saat anneme bıraktım uyuttum uyanmış sütünü vermeye çalışmış kadın yok basbas bağırıyor ben geldim memeyi verdim direk sustu önceleri içerdi biberonla ameliyattan sonra çok fazla huyumuz değişti bilmiyorum sanki bana ceza veriyor gibi.
Bizde de salya son hız devam birde tükürmeyi öğrendi oyun yapıyor altını açınca elleriyle bacaklarıyla oynuyor cimcikliyor sonra bi çığlık çok komik böyle böyle geçiyor zaman çok şükür sağlığımız yerinde olsunda. Size ameliyat olduğumuz günün resmini atayım da bir görün o ifadeyi 3 gün boyunca bu ifadeyi bozmadı yavrum :)))
Sanırım diş huzursuzluğu da yaşıyor zamanlama yanlış oldu. Atak+Diş dönemine denk geldik. Gece ağlayarak uyanıyor. Çok zor uykuya dalıyor. Bir de sallamadan uyutmaya çalışınca baya direndi biraz da aglattik onun etkisi de var. Biraz daha erteleyecegim sanirim bu egitim isini. İnşallah Emir bebek de düzene girer canım
Gece ve gündüz eğitimş ikisi birlikte veriliyor canım
Bizde yerlisiyiz soyadımız kandemir . Evet çok sık geliyorux ama şimdi bebek küçük ailemin evi sobalı o yüzden mayısa kadar gelemeyeceğş.
Sallamamak için direnen annelerden genel olarak bu gezdirme işini duyuyorum tabi çok uslu olup kendi kendine uyuyanlar dışında. Uyku egitimi şart ama ağlatmayani olsa ne iyi olur. Akademisyenanne diyor ki bana gore ağlata aģlata uykuya alıştırılmaz. Aglaya aglaya kazanacakları durum uyku alışkanlıgı degil öğrenilmiş çaresizliktir. Kafam karman corman bu iş nasıl olacak bende bilmiyorum.
Maşallah masallah bana da kızım o mutluluğu iki kez yaşattı sonra ne mi oldu? Her emzigi verince kustuumarım sizinki daha uzun omurlu olur.
Gözumde canladı da cok tatli ya masallah ben emzik emen cocuga bayılıyorum ama benim kiz hiç oralı değil.
Hosgeldin ben de tup bebek annesiyim şükür ki benim aşilamam olmadı hic ama o da tüp bebek kadar zahmetli anladıgım kadarıyla baya uzun yollardan gecmişsin tebrik ederim. Gecmiş olsun sünnet için ki gecmişte zaten hemen be guzel.
O kadar saat kucakta ve memese de hiç uyumadi mı yoksa yatırdıgında uyuduğunumu sayıyorsun sadece.
Allah sifalar versin kuzucuga daha ufacık ama neler yaşamış ya gercekten şükretmeyi bilmiyoruz ufacık seyler için ne kadar vahlanıyoruz
Agâhne guzel bir isim anlamı ne peki?
Aslinda benim mantığım şu. Alismasin diye hicbişeyden mahrum bırakmadım bebegimi. Her mizmizlndiginda emzirdim. Bir damla fazla anne sütü alsa kardir diye düşündüm. O yüzden çok kusan bir bebek ama olsun. Kucaga da alistirmamayi dusunmedim hic. Neden mahrum kalsın ki kucaklanmadan, zaten tas catlasin 2 sene sonra istesem de kucaga gelmeyecek diye dusundum. Uyanık olduğu her dakika ilgilenmeye çalışıyorum ya kitap ya etkinlik oyun ya da en basit oksayip sevme. Uyanikken kendi kendine kalınca içim rahat etmiyor. Emzik konusunda da alismasin demedim hiç. Hatta alıştırma diyenlere sen hiç 10 yaşında emzik emen çocuk gördün mü? Demek bir şekilde bırakılıyor dedim. Bu beraber yatma konusunda da aynı düşünüyordum eşime diyordum büyüyünce istesen de uyumaz senle diye. Ama çok olumsuz yorum alınca bi acaba mi dedim. Acaba bu yaptıklarım dediğin "doğal annelik" mi bi araştırayim cnm :)Genelde alışır zor ayirirsin diyorlar. Bir de uyku kalitesi düşüyormuş filan. Ama bir fikrim yok. Bazıları da beraber yatmanın çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu savunuyor. Bu "doğal annelik" ekolü diye geçiyor. Bir araştırabilirsin. Zararlı diyenlere verecek cevabın olur :))) Çocuk büyütmek için pek çok yöntem var. Herkes kendi uyguladığına doğru gözüyle bakıyor işte. Çocuklar da çeşit çeşit valla. Iyi okumak lazım. Birine uyan diğerine uymuyor.
Benim bebe mesela bizim yatakta asla uyumaz. Hani öyle bebeğim kokumla uyusun filan sökmedi bizde. :)
Evet canım müdahale etme. Tırnaklarını kısa tut yeter.kizlar emir ellerini emmeye basladi. engellemiyorduk sanirim degil mi,baska bir sey yapiyor muyduk???
Aynen sen içgüdüsel olarak uygulamışsın. Böyle bir şey doğal annelik de. Ben de hiç alışmasın diye uğraşmadım. Herkes kucağa alıştırmışsın vs. dedi. E ben simdi bebeğimi kucaklamayacaksam ne zaman kucaklayacağım. Okursan yorumlarını bekliyorum canım. Benim fazla bir fikrim yok konu hakkında ama öğrenmek isterim.Aslinda benim mantığım şu. Alismasin diye hicbişeyden mahrum bırakmadım bebegimi. Her mizmizlndiginda emzirdim. Bir damla fazla anne sütü alsa kardir diye düşündüm. O yüzden çok kusan bir bebek ama olsun. Kucaga da alistirmamayi dusunmedim hic. Neden mahrum kalsın ki kucaklanmadan, zaten tas catlasin 2 sene sonra istesem de kucaga gelmeyecek diye dusundum. Uyanık olduğu her dakika ilgilenmeye çalışıyorum ya kitap ya etkinlik oyun ya da en basit oksayip sevme. Uyanikken kendi kendine kalınca içim rahat etmiyor. Emzik konusunda da alismasin demedim hiç. Hatta alıştırma diyenlere sen hiç 10 yaşında emzik emen çocuk gördün mü? Demek bir şekilde bırakılıyor dedim. Bu beraber yatma konusunda da aynı düşünüyordum eşime diyordum büyüyünce istesen de uyumaz senle diye. Ama çok olumsuz yorum alınca bi acaba mi dedim. Acaba bu yaptıklarım dediğin "doğal annelik" mi bi araştırayim cnm :)
Ben de aynı durumdayım yaş 35 ilk çocuk olunca ikinciyi istersem ara verme gibi bir lüksüm yok ama benim ikinci için acele edesim de yok. Eşim kardeşsiz olmaz diyor ama her anlamda yıpranan kadın oluyor.En son eşine şindiden bunun hesabını yapanam, Allah verirse belki 3 yul sonra neden olmasın dedim, bunu o zaman konuşma kararı alıp, konuyu kapattık.Yoksa kendimi baskı altında hissetmek hiç iyi gelmiyor. Bir de illa ki kardeşi olmakı mı ki şu zamanda. Benim 3 kardeşim var mesela ama hepimiz ayrı şehirlerdeyiz, kimsenin kimseye faydası yok.
Evet canım müdahale etme. Tırnaklarını kısa tut yeter.
Aynen sen içgüdüsel olarak uygulamışsın. Böyle bir şey doğal annelik de. Ben de hiç alışmasın diye uğraşmadım. Herkes kucağa alıştırmışsın vs. dedi. E ben simdi bebeğimi kucaklamayacaksam ne zaman kucaklayacağım. Okursan yorumlarını bekliyorum canım. Benim fazla bir fikrim yok konu hakkında ama öğrenmek isterim.
Gelsin cokcoklartamam canim sagol:)
Tamam canım Keremden fırsat bulup okuyunca yazarım tabiki teşekkür ederim yorumların içinEvet canım müdahale etme. Tırnaklarını kısa tut yeter.
Aynen sen içgüdüsel olarak uygulamışsın. Böyle bir şey doğal annelik de. Ben de hiç alışmasın diye uğraşmadım. Herkes kucağa alıştırmışsın vs. dedi. E ben simdi bebeğimi kucaklamayacaksam ne zaman kucaklayacağım. Okursan yorumlarını bekliyorum canım. Benim fazla bir fikrim yok konu hakkında ama öğrenmek isterim.
Uygun bence.. çünkü küçük kitapları gösterdim ben, onları da sevdi.. hatta tırtıl kayıp diye üzülüyordum ama annemdeymiş, bir ara alıp deneyeceğim :)3 aya uygun mi canim
ihanet hissi şimdi bile var bende cnm.. Geçiyor diyolar ama bakalım ne zaman :) ben de senin gibi düşünüyorum,, durumum hepsine çok rahat bakacak şekilde olsa hiç düşünmem üçüncüyü bile yaparım :)))Ohoo üç, dört derken ...Gerçekten genç anne olsaydım ve maddi durumum da üç çocuğu paşalar gibi yaşatacak standartlarda olsaydı kesinlikle üç çocuk isterdim ben de. Ama işte ilkini geç yapınca , ikinciye bile şüpheyle yaklaşıyor insan. Benimki kardeş işte düşüncesinden çok, şuan kızım küçük olduğu için belki uzağım bu düşünceye,sanki kızıma ihanet edecekmişim gibi geliyor ve bütün imkanlarımı, elimden gelenin en iyisini ona vermek istiyorum. Bir kardeşi olursa mesela iyi bir özel okul yerine belki de daha orta halli bir okula gidecekler gibi , dağdaki tavşanın suyunu kurar hallerim var.En iyisi çok düğünmemek sanırım yani enazından şimdiden.Su akar yolunu bulur, dediğin gibi belki 40 a 1-2 kala düşünürüm belli mi olur. Allah nasip ettiyse o da olur.
canım zerenin beşiğini bizim yatağın yanına bitişik koydum. 2 yıl bitişik yattık. 2 yaşına yakın büyüdüğüne dair cümleler kurdum. 2 yaşında beşiğini ayırdım ama yine aynı odadaydık. Hiç sorun yaşamadım hatta büyüdüğünü görmek yatağına kolayca yatıp kalkması artık bireyselleştiğini görmek onu mutlu bile etti :) 3,5 yaşına yakındı, normal şartlarda 4 yaş civarı kendi odasına geçiş oluyor. Ben ağustosta doğum yapacağım için mayıs ayında başladık. Odasına ikeadan çadırlı kura yatak aldık. Kendisi onu beğendi. Odamızı da ayırdık. Ve çok mutlu oldu yine :) Ağustos ayında doğum yapınca annelik hormonlarım depreşti :)) gökçeyi yanımda yatırıp onun odada yatması içime sinmedi. Zereni de odaya aldım. Belki içerler içinde bi yerlerde kalır diye. Deli miyim :) Belki de öyleyimdir :)) hep birlikte yatıyoruz; herkesin yatağı ayrı, gökçeninki bize bitişik yatıyoruz. içim rahat herkes mutlu..Günaydın kızlar. Size bişey sormak istiyorum. Ben bayadir bebegimi gece ilk kalktık tan sonra (2 ya da 3 civari) emzirip yanıma alıyorum beraber uyuyoruz. En başta Eğil kalk sezeryan yerim çok acıdigi ve kronik bir bel ağrım olduğu için diyordum ama itiraf edeyim kokusuyla uyumaya alistigim için alıyorum sanırımsöylediğim herkes çok büyük bir hata yaptığımı, zor ayiracagimi, uyku eğitiminde normale göre çok daha fazla zorlanacagimi söylüyor. Sizce de bu kadar dönülmez büyük bir hata mi yapıyorum? Her türlü yoruma açığım üzülmücem :)
Geçmiş olsun cnm. Ruh hali değişmiştir tabi haklı olarak, aşıdan bile ne kadar etkileniyor minnaklar.. ameliyatı sorunsuz geçti ya o önemli., bunlar da geçer yakında.. uyku düZeni zaten ip üstünde, bozulmaya bahane arıyor.. ama öncesinde gayet iyiymiş uykusu, o yüzden bence ameliyatın etkisi geçince aynen eskiye dönecek. Tekrar çok çok geçmiş olsunEki Görüntüle 2074861 Bu da sünnet şapkamız :)
Eki Görüntüle 2074862 Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım ameliyatımız ve sünnetimiz iyi geçti çok şükür ama 3 gün boyunca sürekli surat asık aksi ve huysuzdu oğlum 1 hafta oldu tam iyileştik tamamen ama o 3 günü ben bilirim bebek arabasıyla elimde zil evde dört döndüm resmen ateşimiz sürekli 38-39 arası gezdi ateşi çıkacak diye hiç uyumadım ahh ahh.şimdide uyku düzenimiz bozuldu normalde 10-11 gibi yatar gece 4-5 gibi uyanırdı şimdi 11 gibi uyuyor 2 saate bir uyanıyor karnı da tok anlamıyorum ama korkmuş yavrum ondan galiba. Bi bu sıra bıraksam 24 saat memeyle yapışık gezecek resmen biberon almıyor haftaya işe başlayacağım artık napıcaz bilmiyorum dün 1 saat anneme bıraktım uyuttum uyanmış sütünü vermeye çalışmış kadın yok basbas bağırıyor ben geldim memeyi verdim direk sustu önceleri içerdi biberonla ameliyattan sonra çok fazla huyumuz değişti bilmiyorum sanki bana ceza veriyor gibi.
Bizde de salya son hız devam birde tükürmeyi öğrendi oyun yapıyor altını açınca elleriyle bacaklarıyla oynuyor cimcikliyor sonra bi çığlık çok komik böyle böyle geçiyor zaman çok şükür sağlığımız yerinde olsunda. Size ameliyat olduğumuz günün resmini atayım da bir görün o ifadeyi 3 gün boyunca bu ifadeyi bozmadı yavrum :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?