2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
A Astriddd FarahFarah Simge 84
Kızlar geçen yorgunluğun verdiği sinirle eşime patladım.siz alıştırdınız bu çocuğu.ben böylemi büyütücem napıcam dedim.eşimde sen bi ayrıntıyı kaçırıyosun.bu çocuk emziksiz uyumuyodu.şuan uyuduğuna şükret.biraz iyileşsin sonra nasıl uyutursa uyut.şimdilik idare et dedi.
Duvardan duvara delik açtı.çarşafa ipleri bağladı.duvara astık.yani evde bi beşiğimiz daha oldu :)
Ve benim bütün hırçınlığım yorgunluğumdanmış.
şuan sinirlerim alınmış gibi çok rahatım :)
Çocukta rahat bende rahatım.
O uykusunu alınca keyfi yerine geliyo.uykularıda uzadı 3 4 saat uyuyo gündüz.o uyurken bende dinleniyorum keyif yapıyorum işlerimi hallediyorum.

Bende durumlar düzeldi kızlar.desteğiniz için çok sağolun.vakit bulup yazamadım biraz geç oldu k bakmayın..

3 4 saat hep salliyorsun ve o anlarda mi uyuyor,yoksa sallayip birakiyosun ve 3 4 saat mi uyuyor?

Süt diyeti yapan kızlar salcada mi yemiyoduk ay bir makarna yapayım dedim.Makarnanın üzerinde eser miktarda yumurta icerebilir yazıyor yani yumurta var demek mi oluyor?Ne yiyecegimi şaşırdım valla siz ne yemek yapiyosunuz

Yok yok kesinlikle deli değilsin annelik icguduleriyle hareket ediyosun sadece ve bence böylesi daha güzel :) :) gözümde canlandirdim ve bayıldım ailene maşallah nazar değmesin inşallah :)

Savunulmadığı kadar savunulan yanlarının da olduğu bir yöntem olduğu kesin ama ben yorumsuz kalmak istiyorum yine de :) hayırlısı bakalım.
Herkesin yaşam tarzı, kisiligi, bebegi, bebeginin huyları farklı farklı bu yüzden sürecte izlenen yol da kişisel olmalı bence. Yönetemler hakkında bende yorum yapamıcam çunkü ne denedim ne de bu konuda uzmanım. Bir ekole bağlı kalmayıp, biraz içgüdüsel biraz da deneme yanılma yoluyla aliştırma planlıyorum bende. Bakalim becerebilecekmiyiz.
MaşaAllah ne tatlı bir paşa yaa Allah bagışlasın huysuz bakışı bile ćok güzel bu bebelerin yaa. Hayırli olsun sünnetiniz gecmis olsun.
Bazı arkadaşlar başarmış bir sekilde biz de başarırız bu uyku egitimini insallah. Şoyle de düsünuyorum ki mesela bazen kucağimda uyuturken bile ağlıyor. Yani aglamak da doğal sürecin bir parçasıdır. Ama onu tekrar tekrar aglaya aglaya birakamam gibime geliyor kaldi ki zaten kucaģa düşkün ve bir kere kucağa alınca tekrar yatay pozisyon vermekte baya zorlanıyoruz. Sürec ne gösterir göreceğiz bakalım sana da kolay gelsin deneyimlerini paylaş mutlaka.
Taze anneyim tecrübem yok bu yüzden ileride ne olabilir hakkinda bir yorum yapamıcam ama bende bir aylıktan iki bucuk aylık olana kadar cok cok gazı oldugu için masaj yapmak icin sık sık yanima alıyordum Hümeyra mı gece. Şimdi ise sabah son uykusunda yanıma alıyorum. O da mutlu oluyor ben de ve bence buna bizimde onlar kadar çok ihtiyacımız var.
kucakta uyuyakaliyor,indirmezsem oyle yatiyor ama koltuga yataga koydugum zaman aciyor gozleri,bazen hemen bazen yarim saat sonra.
ben yataginda uyudugu saatleri uyku olarak nitelendiriyorum:))))
Bende birine bahsedince onları sayıyorum bu yüzden karşıdakine cok az gibi geliyor. Mesela kayın validem gecen "bendeyken 40 dakikadan cok uyuyor". Aslında evet kucaktaki de uyku. Memede ki de uyku. Acaba günlük toplamını bulmak icin bunlarıda eklememizmi lazim.
Bu arada baska hasta bebeklerimiz varsa hepimize gelmis gecmis olsun nolur ya

Amin. Cok cok gecmis olsun dilerim birdaha tekrar etmez.

Bazı kritik dönemler ve davranışlar var. Onlara dikkat edersen, bu konuyla ilgili biraz araştırma yaparsan, yaptığın şey yanlış değil. Tabi eşin kendini dışlanmış hissetmesin :))
Haklısın cnm aslında cogunu biliyorum ben psikolojik danışmanım, rehber ogretmen olarak görev yapıyorum. Ömrüm çocuk gelişimi konularını okumakla geçti ama kitap bilgilerini uygulamak yerine içimden geldiği gibi davranıyorum:) dediğin kritik şeylere dikkat ediyorum ama. Hele bunların yetişkinlikte yol açtıklarını bildikten sonra..

Kızlar selam , birazdan sınava gireceğim dua edin olur mu

Başarılar canım allah yardımcın olsun.

Çok teşekkür ederim canım ne güzel iltifat etmişsin benim gözümde hepimiz çocuklarımız için süper anneleriz önemli olan onları mutlu ve huzurlu büyütmek ama uyku ve beslenmede en temel ihtiyaçlar o yüzden çok önemsiyorum.

Cok saol canim bizimki cok fena hirsla sinirli sinirli kasiyo ya ins.faydasi olur

Geçmiş olsun kuzularına sağlıklı olsunlar inşallah

Biz de aynıyız cnm. Ayşe’de bitmeyen öksürük (artık alerjik olduğunu düşünüyorlar), Duru’da da yine atak.. ventulinle yaşıyoruz.. Allah beterinden saklasın ama iki çocuklu kimi tanıyosam hemen hemen aynı durum sabredicez bu kış sen uzun süre yazmayınca tahmin ettim zaten sizde de işlerin karıştığını.. çok geçmiş olsun cnm

Inan cok cok sevindim senin adına..
Bu gecici bir durum illa ki yoluna girecektir,kendine stres yapma.
Sonucta özel bir durumu var bebeginin... herseyin ilacı zaman... sıkma canını:)

Çok saol cnm.. Gidiyor okula Ayşe,, muhtemelen ondan oldu zaten.. hiç öksürmeyen çocuk şimdi kusma raddesine geliyor öksürmekten Duru da fena.. ama o enteresan bir şekilde daha hızlı iyileşiyor galiba...

Muhtemelen ondandır tabi,kac kisi var tanıdıgım okula gidio cocugu 15 günde bir hasta maalesef.
Bu kısı atlatın da hayırlısıyla sneye Allah kerim,bahar gelsiinn yaz gelsiin yaaaa
Tekrar cok geçmiş olsun cnm

Canım sadece süt diyeti yapıyorsan, yani domates yoksa yasaklı listesinde salça yiyebilirsin tereyağsız. Domates yasaksa biber salçası yiyebilirsin. Bir de Ankara makarna al, onda yumurta yok kesinlikle.

hatirlamiyorum kimin oldugunu ama kucaktakinin de uykudan sayildigini soylemisti kizlardan biri. keske oyle olsa ama eger uyuyorsa neden kucaktan inice hemen gozlerini aciyor benim oglusum:)

Ben biber salcasi yiyorum cnm.Bugun tavuklu patates yaptim ama gercekten sıkıcı ne yicem dusuncesi

Selamlar;
Allah sifa versin yavrularina. Buyuk oglum Han 2 aylikken bronsiolit gecirdi. O kadar kotuydu ki; oksuruk nobetleri geciriyor ve sonra resmen baygin dusuyordu. Ben farkediyordum bazen nefes alisi cok zor oluyordu. Hatta 2 kez hastaneye zor yetistirmistik. Doktorumuz direkt ciger acici bir igne yapmisti. Ventolin-pulmicort ile buhar veriyorduk. 2 yasina kadar surdu maalesef. Yaz-kis en olmadik zamanlarda tekrarladi. Sizinki gibi allerjik oldugu soylendi. Cok sarisin bir cocuk. Ne kadar dogru bilmiyorum ama sarisinlarin cigerleri daha yatkin oluyormus bronsiolite. Doktor oyle demisti. Bu hastalik boyle surunduruyor maalesef.
Bir de amip boyle zorladi bizi. 2 yasina kadar 5 sefer amip gecirdi. O mikrop da bir yerlesiyor; aniden canlaniveriyor. Zaten biz hep bronsiolit ve bagirsak hastaliklarindan cektik. Gecen sene de beyaz kaka yaptigi icin doktor doktor gezdik. 2 hafta boyunca ne yerse yesin kakasi beyazdi. Tahlillerde bir sey cikmiyor falan. En son bagirsaginda “maya” bulundu. Oymus nedeni. Cocugun olunca boyle haddi hesabi olmuyor karsilastigin hastaliklarin da.
Iste bu yuzden Han’i bu sene krese gondermedim. Biz bir de Adana’dayiz. Baska sehirlerde de vardir ama burda son yillarda degisik degisik hastaliklar turedi. Hep Suriyeliler’e baglandi bu hastaliklar. Gecmek bilmiyor, tum aileyi aylarca surunduruyor. Baktim; bebek var. ikisi hasta olsa nasil bakarim dedim. Bir de yalnizim. Yasina gore oyunlarimizi, aktivitelerimizi degistirdim. Yasina gore bir kres programi edindim. Evde onu yapiyoruz. Parkta tanistigim iki bayan var; onlarla arkadas oldum. Eve cagiriyorum oyun gruplari yapiyoruz kendimizce :) tabii ki kresin, profesyonel egitimin yerini tutmuyor ama sizin bu yasadiklarinizi yasamak beni cok korkuttu. Insallah onumuzdeki Eylul’de Han da Agâh da biraz daha buyumus olursa bu kacinilmaz hastaliklari daha kolay atlatiriz.
Cok cok gecmis olsun. Allah yardimciniz olsun.

Çok geçmiş olsun benimde oglun hasta çok kötü oksuruyor balgamli balgamli doktora götürdüm antibiyotik verdi. Doktorumuzda pek antibiyotik sevmez ama kullanmanız lazım dedi . Bir kaç doktora telefondan ulaşıp sordum tanıdık. Başladım ilaca 2 gün oldu henüz bir azalma olmadı.

Allah sifa versin. Ben buyuk oglumun gosgunu, sirtini ve bogazini corekotu yagiyla yaglardim; hafifletirdi. Bir deneyin isterseniz. Gecmis olsun.

Merhaba ben ise başlamadım ama 4 yaşındaki kızımda 3 aylıkken başlamıştım. Kesinlikke biberon hemen alıştırman lazım gon içinde bir kaç kere sağır biberonla ver bence. İş yerinde mutfak varmı? Ben süt saklama poseti değilde biberon şeklinde saklama kapları var kapaklı ve içinde biberon başligi var chicco nun onlardan almistim. Onun içinde ısitip direk veriyordu annem. Çünkü poşette yapışan sütun yağları orda kalabiliyor. Hemde evde uğramamış oluyur ananne. Sağa sagmaz dolabin buzluk kısmına koyuyordum . Aslında uzmanlar alt tarafta 3 gün muhafaza edilir diyorlar ama eve giderken bozulur diye korkuyordum. Sağım yaptıktan sonra kaynar suya malzemeleri atıp serilize ediyordum. Her seferinde yapıyordum bu işlemi . Sabah emzirip evdenn çıkıyordum . 10 da ve 1 2 gibi sagiyordum. 4 30 da çıkıp 5 te evde oluyordum.hemen emziriyordum. Çok uzun oldu ama bu süreç de uzun . 1 yaşına kadar devam ettim . 1 yaşından sonrada günde 1 kere sagiyirdum. Annem çingene salıncağı kurmuştu biberonu verip orda uyutuyordu. Ilk zamanlar birde giydigim atlet tisort birşey bırakıyordum.etkisi varmiydi bilmiyorum amaAllah kolaylık versin

Allah sifa versin. Ben buyuk oglumun gosgunu, sirtini ve bogazini corekotu yagiyla yaglardim; hafifletirdi. Bir deneyin isterseniz. Gecmis olsun.
Deneyeyim artık insan ne yapacağını şaşırıyor . Birde öksürüp kusma aşamasına geliyoruz bir süre nefes alamıyor . Çok korkuyorum . 4 yaşındaki kızım da hasta zsten ondan geçti ama onun ki daha hafif oldu

anne duasi edeyim sana:)
sular seller gibi yaparsin insallah,hepsi bildigin yerden gelsin:)
ne sinaviydi canim bu arada?
Teşekkür ederim güzel anne:) Canım kamuya geçmek istiyorum da bir üniversiteye başvurmuştum. Üniversitenin yaptığı sınavdı. İnşallah yazılı sınavı geçersem daha mülakatı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…