A AstridddFarahFarah Simge 84
Kızlar geçen yorgunluğun verdiği sinirle eşime patladım.siz alıştırdınız bu çocuğu.ben böylemi büyütücem napıcam dedim.eşimde sen bi ayrıntıyı kaçırıyosun.bu çocuk emziksiz uyumuyodu.şuan uyuduğuna şükret.biraz iyileşsin sonra nasıl uyutursa uyut.şimdilik idare et dedi.
Duvardan duvara delik açtı.çarşafa ipleri bağladı.duvara astık.yani evde bi beşiğimiz daha oldu :)
Ve benim bütün hırçınlığım yorgunluğumdanmış.
şuan sinirlerim alınmış gibi çok rahatım :)
Çocukta rahat bende rahatım.
O uykusunu alınca keyfi yerine geliyo.uykularıda uzadı 3 4 saat uyuyo gündüz.o uyurken bende dinleniyorum keyif yapıyorum işlerimi hallediyorum.
Bende durumlar düzeldi kızlar.desteğiniz için çok sağolun.vakit bulup yazamadım biraz geç oldu k bakmayın..
Yok yok kesinlikle deli değilsin annelik icguduleriyle hareket ediyosun sadece ve bence böylesi daha güzel :) :) gözümde canlandirdim ve bayıldım ailene maşallah nazar değmesin inşallah :)canım zerenin beşiğini bizim yatağın yanına bitişik koydum. 2 yıl bitişik yattık. 2 yaşına yakın büyüdüğüne dair cümleler kurdum. 2 yaşında beşiğini ayırdım ama yine aynı odadaydık. Hiç sorun yaşamadım hatta büyüdüğünü görmek yatağına kolayca yatıp kalkması artık bireyselleştiğini görmek onu mutlu bile etti :) 3,5 yaşına yakındı, normal şartlarda 4 yaş civarı kendi odasına geçiş oluyor. Ben ağustosta doğum yapacağım için mayıs ayında başladık. Odasına ikeadan çadırlı kura yatak aldık. Kendisi onu beğendi. Odamızı da ayırdık. Ve çok mutlu oldu yine :) Ağustos ayında doğum yapınca annelik hormonlarım depreşti :)) gökçeyi yanımda yatırıp onun odada yatması içime sinmedi. Zereni de odaya aldım. Belki içerler içinde bi yerlerde kalır diye. Deli miyim :) Belki de öyleyimdir :)) hep birlikte yatıyoruz; herkesin yatağı ayrı, gökçeninki bize bitişik yatıyoruz. içim rahat herkes mutlu..yalnız bu emojilerde efsaneymiş
Herkesin yaşam tarzı, kisiligi, bebegi, bebeginin huyları farklı farklı bu yüzden sürecte izlenen yol da kişisel olmalı bence. Yönetemler hakkında bende yorum yapamıcam çunkü ne denedim ne de bu konuda uzmanım. Bir ekole bağlı kalmayıp, biraz içgüdüsel biraz da deneme yanılma yoluyla aliştırma planlıyorum bende. Bakalim becerebilecekmiyiz.Savunulmadığı kadar savunulan yanlarının da olduğu bir yöntem olduğu kesin ama ben yorumsuz kalmak istiyorum yine de :) hayırlısı bakalım.
MaşaAllah ne tatlı bir paşa yaa Allah bagışlasın huysuz bakışı bile ćok güzel bu bebelerin yaa. Hayırli olsun sünnetiniz gecmis olsun.Eki Görüntüle 2074861 Bu da sünnet şapkamız :)
Eki Görüntüle 2074862 Merhaba kızlar uzun zamandır yazamadım ameliyatımız ve sünnetimiz iyi geçti çok şükür ama 3 gün boyunca sürekli surat asık aksi ve huysuzdu oğlum 1 hafta oldu tam iyileştik tamamen ama o 3 günü ben bilirim bebek arabasıyla elimde zil evde dört döndüm resmen ateşimiz sürekli 38-39 arası gezdi ateşi çıkacak diye hiç uyumadım ahh ahh.şimdide uyku düzenimiz bozuldu normalde 10-11 gibi yatar gece 4-5 gibi uyanırdı şimdi 11 gibi uyuyor 2 saate bir uyanıyor karnı da tok anlamıyorum ama korkmuş yavrum ondan galiba. Bi bu sıra bıraksam 24 saat memeyle yapışık gezecek resmen biberon almıyor haftaya işe başlayacağım artık napıcaz bilmiyorum dün 1 saat anneme bıraktım uyuttum uyanmış sütünü vermeye çalışmış kadın yok basbas bağırıyor ben geldim memeyi verdim direk sustu önceleri içerdi biberonla ameliyattan sonra çok fazla huyumuz değişti bilmiyorum sanki bana ceza veriyor gibi.
Bizde de salya son hız devam birde tükürmeyi öğrendi oyun yapıyor altını açınca elleriyle bacaklarıyla oynuyor cimcikliyor sonra bi çığlık çok komik böyle böyle geçiyor zaman çok şükür sağlığımız yerinde olsunda. Size ameliyat olduğumuz günün resmini atayım da bir görün o ifadeyi 3 gün boyunca bu ifadeyi bozmadı yavrum :)))
Bazı arkadaşlar başarmış bir sekilde biz de başarırız bu uyku egitimini insallah. Şoyle de düsünuyorum ki mesela bazen kucağimda uyuturken bile ağlıyor. Yani aglamak da doğal sürecin bir parçasıdır. Ama onu tekrar tekrar aglaya aglaya birakamam gibime geliyor kaldi ki zaten kucaģa düşkün ve bir kere kucağa alınca tekrar yatay pozisyon vermekte baya zorlanıyoruz. Sürec ne gösterir göreceğiz bakalım sana da kolay gelsin deneyimlerini paylaş mutlaka.Canim Ben uyku egitimi konusunda tracy hoggun yatir kaldirini uygulayacam. Su an hala bol bol okuyorum. Ama bu yontemde amlatilana gore cocuk asla aglamiyor. Bagirabilir ama aglamiyormus. Tabi bunlar teorik bilgi. Uygulamada nasil olur su an bisey soyleyemem. Cunku suan onumde sunnet 4. Ay asisi gibi engellerimiz var. Ondan sonra ins uygulayacagim. Size de sadece arastirin demek icin yazdim. Tracynin deneyimlerini cok seviyorum ben. Ve cocugum dogdugundan beri yardimsiz onun kitaplariyla buyutuyorum tabi bide burasi sayesinde
Taze anneyim tecrübem yok bu yüzden ileride ne olabilir hakkinda bir yorum yapamıcam ama bende bir aylıktan iki bucuk aylık olana kadar cok cok gazı oldugu için masaj yapmak icin sık sık yanima alıyordum Hümeyra mı gece. Şimdi ise sabah son uykusunda yanıma alıyorum. O da mutlu oluyor ben de ve bence buna bizimde onlar kadar çok ihtiyacımız var.Günaydın kızlar. Size bişey sormak istiyorum. Ben bayadir bebegimi gece ilk kalktık tan sonra (2 ya da 3 civari) emzirip yanıma alıyorum beraber uyuyoruz. En başta Eğil kalk sezeryan yerim çok acıdigi ve kronik bir bel ağrım olduğu için diyordum ama itiraf edeyim kokusuyla uyumaya alistigim için alıyorum sanırımsöylediğim herkes çok büyük bir hata yaptığımı, zor ayiracagimi, uyku eğitiminde normale göre çok daha fazla zorlanacagimi söylüyor. Sizce de bu kadar dönülmez büyük bir hata mi yapıyorum? Her türlü yoruma açığım üzülmücem :)
Bende birine bahsedince onları sayıyorum bu yüzden karşıdakine cok az gibi geliyor. Mesela kayın validem gecen "bendeyken 40 dakikadan cok uyuyor". Aslında evet kucaktaki de uyku. Memede ki de uyku. Acaba günlük toplamını bulmak icin bunlarıda eklememizmi lazim.kucakta uyuyakaliyor,indirmezsem oyle yatiyor ama koltuga yataga koydugum zaman aciyor gozleri,bazen hemen bazen yarim saat sonra.
ben yataginda uyudugu saatleri uyku olarak nitelendiriyorum:))))
Bu arada baska hasta bebeklerimiz varsa hepimize gelmis gecmis olsun nolur ya
Haklısın cnm aslında cogunu biliyorum ben psikolojik danışmanım, rehber ogretmen olarak görev yapıyorum. Ömrüm çocuk gelişimi konularını okumakla geçti ama kitap bilgilerini uygulamak yerine içimden geldiği gibi davranıyorum:) dediğin kritik şeylere dikkat ediyorum ama. Hele bunların yetişkinlikte yol açtıklarını bildikten sonra..Bazı kritik dönemler ve davranışlar var. Onlara dikkat edersen, bu konuyla ilgili biraz araştırma yaparsan, yaptığın şey yanlış değil. Tabi eşin kendini dışlanmış hissetmesin :))
Kızlar selam , birazdan sınava gireceğim dua edin olur mu
masallah kuzucuga. Cok tatli olmus. Gecmis olsun canm. Bende yakinlarda sunnet ettirecem mecburen. Idrar yollari enfeksiyonu gecirdik bir ay kadar once. 1 yasina kadar antibiyotik kullanmak zorundayiz. Cok canm sıkiliyo her verisimde. Ama yapcak bise yok
Canim seni takdir ediyorum. Gercekten super bi annesin. Bence cocugun uyumasinda karakteriyle birlikte annenin davranislarinin cok buyuk etkisi var. Biz ilk cocuk tecrubesizliginden dolayi uyusun diye herseyi yaptik. Senin masallahin var. Tracy yonteminde anlattigin zorluklar benim de kafami cok kurcaliyor ama bi denemezsem icim rahat etmez. Ins basaririm.
Canim cok cok gecmis olsun ya. Allahim acil sifalar versin. Ben aldim ama daha kullanmadim. Cok sıkıntimiz yok dis konusunda su anda. Ins etki eder seninkine.
allah yardimcin olsun ins cok guzel gecer.
Cok saol canim bizimki cok fena hirsla sinirli sinirli kasiyo ya ins.faydasi olur
Biz de aynıyız cnm. Ayşe’de bitmeyen öksürük (artık alerjik olduğunu düşünüyorlar), Duru’da da yine atak.. ventulinle yaşıyoruz.. Allah beterinden saklasın ama iki çocuklu kimi tanıyosam hemen hemen aynı durumSelam kizlar
Ara ara boluk porcuk okudum yazilarinizi
A AysheDuru canim cok gecmis olsun bizi sormussun hastaneden ciktiktan sonra gecen cuma diil ondan onceki cuma kontrole gittik iyiydi tamamen gecmisti.Bi 5 gun daha devam ettik havaya.Bu arada Bade o pazar gecesi ateslendi hafif sabah biseyi yoktu.Sonra kresten aradilar atesi cikmis tekrar.Annemlere aldirdim.Cocuk bir hafta yine orda kaldiyine el ayak agiz oldu Simdi kucuk yine bikac gundur burnu dolu dolu hafif oksuruk vardi.Bu cuma 4.ay rutin kontrolu vardi.Biseyi yok mudahale edilicek bi durum yok dedi drumuz.Oksurugu artti.Nefes alis verisi keyfi iyi ama cok korkuyorum Gece 4 te kalkti ici cikti cocugun oksurmekten emiyo oksuruo emiyo oksurmeye basliyo.Hic sevmem boyle seyleri ama dun gece ventolin verdim napiyim.Sabah da yine budecortla ventolin havayla druna solesem cok kizar.Kotu olursa Allah korusun aksam acile gideriz.
Bu ay 200 gr almis.Dr cok cok normal dedi.Kilo kaybi bile olabilirdi.o toparlicak dedi ama bu sartlar altinda nasi toparliycak ben de bilmiyorum
Bi de asiri disleri kasiniyo ya ne bulsa agzinda salyasi cok o yuzden oldu belki tekrar.Bugun kehribar kolye siparis verdim.Her ne kadar cok korksam da
Kullanan arkadaslar memnun musunuz?
A AstridddFarahFarah Simge 84
Kızlar geçen yorgunluğun verdiği sinirle eşime patladım.siz alıştırdınız bu çocuğu.ben böylemi büyütücem napıcam dedim.eşimde sen bi ayrıntıyı kaçırıyosun.bu çocuk emziksiz uyumuyodu.şuan uyuduğuna şükret.biraz iyileşsin sonra nasıl uyutursa uyut.şimdilik idare et dedi.
Duvardan duvara delik açtı.çarşafa ipleri bağladı.duvara astık.yani evde bi beşiğimiz daha oldu :)
Ve benim bütün hırçınlığım yorgunluğumdanmış.
şuan sinirlerim alınmış gibi çok rahatım :)
Çocukta rahat bende rahatım.
O uykusunu alınca keyfi yerine geliyo.uykularıda uzadı 3 4 saat uyuyo gündüz.o uyurken bende dinleniyorum keyif yapıyorum işlerimi hallediyorum.
Bende durumlar düzeldi kızlar.desteğiniz için çok sağolun.vakit bulup yazamadım biraz geç oldu k bakmayın..
Çok saol cnm.. Gidiyor okula Ayşe,, muhtemelen ondan oldu zaten.. hiç öksürmeyen çocuk şimdi kusma raddesine geliyor öksürmektenDuru da fena.. ama o enteresan bir şekilde daha hızlı iyileşiyor galiba...
Canım sadece süt diyeti yapıyorsan, yani domates yoksa yasaklı listesinde salça yiyebilirsin tereyağsız. Domates yasaksa biber salçası yiyebilirsin. Bir de Ankara makarna al, onda yumurta yok kesinlikle.Süt diyeti yapan kızlar salcada mi yemiyoduk ay bir makarna yapayım dedim.Makarnanın üzerinde eser miktarda yumurta icerebilir yazıyor yani yumurta var demek mi oluyor?Ne yiyecegimi şaşırdım valla siz ne yemek yapiyosunuz
Herkesin yaşam tarzı, kisiligi, bebegi, bebeginin huyları farklı farklı bu yüzden sürecte izlenen yol da kişisel olmalı bence. Yönetemler hakkında bende yorum yapamıcam çunkü ne denedim ne de bu konuda uzmanım. Bir ekole bağlı kalmayıp, biraz içgüdüsel biraz da deneme yanılma yoluyla aliştırma planlıyorum bende. Bakalim becerebilecekmiyiz.
MaşaAllah ne tatlı bir paşa yaa Allah bagışlasın huysuz bakışı bile ćok güzel bu bebelerin yaa. Hayırli olsun sünnetiniz gecmis olsun.
Bazı arkadaşlar başarmış bir sekilde biz de başarırız bu uyku egitimini insallah. Şoyle de düsünuyorum ki mesela bazen kucağimda uyuturken bile ağlıyor. Yani aglamak da doğal sürecin bir parçasıdır. Ama onu tekrar tekrar aglaya aglaya birakamam gibime geliyor kaldi ki zaten kucaģa düşkün ve bir kere kucağa alınca tekrar yatay pozisyon vermekte baya zorlanıyoruz. Sürec ne gösterir göreceğiz bakalım sana da kolay gelsin deneyimlerini paylaş mutlaka.
Taze anneyim tecrübem yok bu yüzden ileride ne olabilir hakkinda bir yorum yapamıcam ama bende bir aylıktan iki bucuk aylık olana kadar cok cok gazı oldugu için masaj yapmak icin sık sık yanima alıyordum Hümeyra mı gece. Şimdi ise sabah son uykusunda yanıma alıyorum. O da mutlu oluyor ben de ve bence buna bizimde onlar kadar çok ihtiyacımız var.
Bende birine bahsedince onları sayıyorum bu yüzden karşıdakine cok az gibi geliyor. Mesela kayın validem gecen "bendeyken 40 dakikadan cok uyuyor". Aslında evet kucaktaki de uyku. Memede ki de uyku. Acaba günlük toplamını bulmak icin bunlarıda eklememizmi lazim.
Amin. Cok cok gecmis olsun dilerim birdaha tekrar etmez.
Ben biber salcasi yiyorum cnm.Bugun tavuklu patates yaptim ama gercekten sıkıcı ne yicem dusuncesiSüt diyeti yapan kızlar salcada mi yemiyoduk ay bir makarna yapayım dedim.Makarnanın üzerinde eser miktarda yumurta icerebilir yazıyor yani yumurta var demek mi oluyor?Ne yiyecegimi şaşırdım valla siz ne yemek yapiyosunuz
Selamlar;Biz de aynıyız cnm. Ayşe’de bitmeyen öksürük (artık alerjik olduğunu düşünüyorlar), Duru’da da yine atak.. ventulinle yaşıyoruz.. Allah beterinden saklasın ama iki çocuklu kimi tanıyosam hemen hemen aynı durumsabredicez bu kış sen uzun süre yazmayınca tahmin ettim zaten sizde de işlerin karıştığını.. çok geçmiş olsun cnm
Çok geçmiş olsun benimde oglun hasta çok kötü oksuruyor balgamli balgamli doktora götürdüm antibiyotik verdi. Doktorumuzda pek antibiyotik sevmez ama kullanmanız lazım dedi . Bir kaç doktora telefondan ulaşıp sordum tanıdık. Başladım ilaca 2 gün oldu henüz bir azalma olmadı.Selam kizlar
Ara ara boluk porcuk okudum yazilarinizi
A AysheDuru canim cok gecmis olsun bizi sormussun hastaneden ciktiktan sonra gecen cuma diil ondan onceki cuma kontrole gittik iyiydi tamamen gecmisti.Bi 5 gun daha devam ettik havaya.Bu arada Bade o pazar gecesi ateslendi hafif sabah biseyi yoktu.Sonra kresten aradilar atesi cikmis tekrar.Annemlere aldirdim.Cocuk bir hafta yine orda kaldiyine el ayak agiz oldu Simdi kucuk yine bikac gundur burnu dolu dolu hafif oksuruk vardi.Bu cuma 4.ay rutin kontrolu vardi.Biseyi yok mudahale edilicek bi durum yok dedi drumuz.Oksurugu artti.Nefes alis verisi keyfi iyi ama cok korkuyorum Gece 4 te kalkti ici cikti cocugun oksurmekten emiyo oksuruo emiyo oksurmeye basliyo.Hic sevmem boyle seyleri ama dun gece ventolin verdim napiyim.Sabah da yine budecortla ventolin havayla druna solesem cok kizar.Kotu olursa Allah korusun aksam acile gideriz.
Bu ay 200 gr almis.Dr cok cok normal dedi.Kilo kaybi bile olabilirdi.o toparlicak dedi ama bu sartlar altinda nasi toparliycak ben de bilmiyorum
Bi de asiri disleri kasiniyo ya ne bulsa agzinda salyasi cok o yuzden oldu belki tekrar.Bugun kehribar kolye siparis verdim.Her ne kadar cok korksam da
Kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Allah sifa versin. Ben buyuk oglumun gosgunu, sirtini ve bogazini corekotu yagiyla yaglardim; hafifletirdi. Bir deneyin isterseniz. Gecmis olsun.Çok geçmiş olsun benimde oglun hasta çok kötü oksuruyor balgamli balgamli doktora götürdüm antibiyotik verdi. Doktorumuzda pek antibiyotik sevmez ama kullanmanız lazım dedi . Bir kaç doktora telefondan ulaşıp sordum tanıdık. Başladım ilaca 2 gün oldu henüz bir azalma olmadı.
Merhaba ben ise başlamadım ama 4 yaşındaki kızımda 3 aylıkken başlamıştım. Kesinlikke biberon hemen alıştırman lazım gon içinde bir kaç kere sağır biberonla ver bence. İş yerinde mutfak varmı? Ben süt saklama poseti değilde biberon şeklinde saklama kapları var kapaklı ve içinde biberon başligi var chicco nun onlardan almistim. Onun içinde ısitip direk veriyordu annem. Çünkü poşette yapışan sütun yağları orda kalabiliyor. Hemde evde uğramamış oluyur ananne. Sağa sagmaz dolabin buzluk kısmına koyuyordum . Aslında uzmanlar alt tarafta 3 gün muhafaza edilir diyorlar ama eve giderken bozulur diye korkuyordum. Sağım yaptıktan sonra kaynar suya malzemeleri atıp serilize ediyordum. Her seferinde yapıyordum bu işlemi . Sabah emzirip evdenn çıkıyordum . 10 da ve 1 2 gibi sagiyordum. 4 30 da çıkıp 5 te evde oluyordum.hemen emziriyordum. Çok uzun oldu ama bu süreç de uzun . 1 yaşına kadar devam ettim . 1 yaşından sonrada günde 1 kere sagiyirdum. Annem çingene salıncağı kurmuştu biberonu verip orda uyutuyordu. Ilk zamanlar birde giydigim atlet tisort birşey bırakıyordum.etkisi varmiydi bilmiyorum amaAllah kolaylık versinmerhaba hanımlar ekim annesiyim ve bir ay sonra işe başlamam gerekiyor sizlerde işe başlayanlar süt sağma işini nasıl hallediyor çift taraflı sağım makşnem var işyerinde onu nasl sterilize edicez bi sağımda bi başlık diğer sağımda öbür başlık şeklinde sağsam 2 sağım yapabilirim sadece sabah 6.45 te çıkıp akşam 7de dönüyorum süt izniylenberken çıksam 5.30da evde olurum bana bi akıl verin birde bnm oğlan memeye yapışık yaşıo ben olmayınca napıcak annem bakıcqk kısmetsebiberona yavaş yavaş alıştırmam lazım mı
Deneyeyim artık insan ne yapacağını şaşırıyor . Birde öksürüp kusma aşamasına geliyoruz bir süre nefes alamıyor . Çok korkuyorum . 4 yaşındaki kızım da hasta zsten ondan geçti ama onun ki daha hafif olduAllah sifa versin. Ben buyuk oglumun gosgunu, sirtini ve bogazini corekotu yagiyla yaglardim; hafifletirdi. Bir deneyin isterseniz. Gecmis olsun.
Teşekkür ederim güzel anne:) Canım kamuya geçmek istiyorum da bir üniversiteye başvurmuştum. Üniversitenin yaptığı sınavdı. İnşallah yazılı sınavı geçersem daha mülakatı var.anne duasi edeyim sana:)
sular seller gibi yaparsin insallah,hepsi bildigin yerden gelsin:)
ne sinaviydi canim bu arada?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?