Ben de cok siddetli oldugu bir donemde denemistim. Sonraki hastalanmalarinda da denedim ise yaradi sanki. Kucukte de gecen gunlerde hirilti basladi. Ona da 3 gun ustuste surdum. Internetten de bakin isterseniz corekotunun bronsiolitteki kullanimina. Insallah sifa bulursunuz.Deneyeyim artık insan ne yapacağını şaşırıyor . Birde öksürüp kusma aşamasına geliyoruz bir süre nefes alamıyor . Çok korkuyorum . 4 yaşındaki kızım da hasta zsten ondan geçti ama onun ki daha hafif oldu
Evet bende dikkat ettim çoğunluk öyle ideal sanırım ama kres çocukları olduğu için küçük çocukların hepsi hasta . Kizim bu kadar küçükken hiç hasta olmamıştıBen de cok siddetli oldugu bir donemde denemistim. Sonraki hastalanmalarinda da denedim ise yaradi sanki. Kucukte de gecen gunlerde hirilti basladi. Ona da 3 gun ustuste surdum. Internetten de bakin isterseniz corekotunun bronsiolitteki kullanimina. Insallah sifa bulursunuz.
Bu arada ikinci bebegini Agustos’ta dunyaya getirenlerin cogunun ilk cocugu 3,5-4,5 yas arasinda bu topikte. Biz de oyleyiz. Bu yas araligi ideal sanki hanimlar iki kardes arasi :)
Sizinki de gidiyor mu krese?Evet bende dikkat ettim çoğunluk öyle ideal sanırım ama kres çocukları olduğu için küçük çocukların hepsi hasta . Kizim bu kadar küçükken hiç hasta olmamıştı
Cok sevindim, gecmis olsun insallah. Ben yeniyim topikte cok dua ettim kiziniza ameliyata girerken. Insallah iyilessin tamamen eski duzeninize donersiniz geri.@Astriddd @FarahFarah @Simge 84
Kızlar geçen yorgunluğun verdiği sinirle eşime patladım.siz alıştırdınız bu çocuğu.ben böylemi büyütücem napıcam dedim.eşimde sen bi ayrıntıyı kaçırıyosun.bu çocuk emziksiz uyumuyodu.şuan uyuduğuna şükret.biraz iyileşsin sonra nasıl uyutursa uyut.şimdilik idare et dedi.
Duvardan duvara delik açtı.çarşafa ipleri bağladı.duvara astık.yani evde bi beşiğimiz daha oldu :)
Ve benim bütün hırçınlığım yorgunluğumdanmış.
şuan sinirlerim alınmış gibi çok rahatım :)
Çocukta rahat bende rahatım.
O uykusunu alınca keyfi yerine geliyo.uykularıda uzadı 3 4 saat uyuyo gündüz.o uyurken bende dinleniyorum keyif yapıyorum işlerimi hallediyorum.
Bende durumlar düzeldi kızlar.desteğiniz için çok sağolun.vakit bulup yazamadım biraz geç oldu k bakmayın..
ben de okudum ve begendim.Kizlar bi de bu kitabi tavsiye ederim.dr um da uyku konusunda bi suru sey soledi de yazarim ins.bi ara onlari da
3 4 saat hep salliyorsun ve o anlarda mi uyuyor,yoksa sallayip birakiyosun ve 3 4 saat mi uyuyor?
Ayy yazını okurken gözlerim doldu inankiCok sevindim, gecmis olsun insallah. Ben yeniyim topikte cok dua ettim kiziniza ameliyata girerken. Insallah iyilessin tamamen eski duzeninize donersiniz geri.
Cocugu aglatmamaya calismak cok zor. Benim buyuk oglum 5 aylikken bir gun agladi, morardi ve bayildi. Bu halimiz tam 2 sene surdu. 2 sene boyunca her aglamasinda nefesi kesiliyordu, kafasini geriye atiyordu, cirpiniyordu, goz bebegi yukari kayiyordu, burnu dudaklari ve goz halkasi morariyordu ve kaliyordu oylececok zor gunler gecirdim o yuzden. Cocuk kardiyologu bakti, bircok islem yapildi. Hicbir sorun gozukmuyor. Hergun yasiyorduk bunu. Bazen bir kez bazen 5 kez. Buna katilma/ugunma nobeti diyorlar.yapilacak tek sey agladiginda kucagina almak, basini sikica tutmak; cunku cok sert geriye atiyor ve bazen yetisemezsek vuruyordu kafasini sertce, balkona cikarmak oksijeb alsin diye. 3 yasina kadat duzelmezse baska islemlerden gececekti sorun beyinde mi diye. Cok sukur 2,5 yasindan sonra duzeldi. Ama ben o 2 sene Han’in aglamamasi icin neler neler yaptim.. o yuzden sen aglatmamam lazim deyince aklima hep yasadiklarim geldi. Allah guc versin sana. Cocuk buyuyor, iyilesiyor, unutuyor bu gunleri. Ama anne perisan oluyor yasadigi korkulardan dolayi.
Bal dudakli kizinin ayaklarindan operim.
Inan cok cok sevindim senin adına..
Bu gecici bir durum illa ki yoluna girecektir,kendine stres yapma.
Sonucta özel bir durumu var bebeginin... herseyin ilacı zaman... sıkma canını:)
Cok sevindim, gecmis olsun insallah. Ben yeniyim topikte cok dua ettim kiziniza ameliyata girerken. Insallah iyilessin tamamen eski duzeninize donersiniz geri.
Cocugu aglatmamaya calismak cok zor. Benim buyuk oglum 5 aylikken bir gun agladi, morardi ve bayildi. Bu halimiz tam 2 sene surdu. 2 sene boyunca her aglamasinda nefesi kesiliyordu, kafasini geriye atiyordu, cirpiniyordu, goz bebegi yukari kayiyordu, burnu dudaklari ve goz halkasi morariyordu ve kaliyordu oylececok zor gunler gecirdim o yuzden. Cocuk kardiyologu bakti, bircok islem yapildi. Hicbir sorun gozukmuyor. Hergun yasiyorduk bunu. Bazen bir kez bazen 5 kez. Buna katilma/ugunma nobeti diyorlar.yapilacak tek sey agladiginda kucagina almak, basini sikica tutmak; cunku cok sert geriye atiyor ve bazen yetisemezsek vuruyordu kafasini sertce, balkona cikarmak oksijeb alsin diye. 3 yasina kadat duzelmezse baska islemlerden gececekti sorun beyinde mi diye. Cok sukur 2,5 yasindan sonra duzeldi. Ama ben o 2 sene Han’in aglamamasi icin neler neler yaptim.. o yuzden sen aglatmamam lazim deyince aklima hep yasadiklarim geldi. Allah guc versin sana. Cocuk buyuyor, iyilesiyor, unutuyor bu gunleri. Ama anne perisan oluyor yasadigi korkulardan dolayi.
Bal dudakli kizinin ayaklarindan operim.
Yaklaşık 2 aydır çalışıyorum yarım gün. Sagma makinasını mini dolabimiz var is yerinde ilk sagimdan sonra orada muhafaza ediyorum. Sagma makinan 24 saat dolapta bekleyebilir mutlaka dolap olan bir yer vardır is yerinde aynı sekilde sütleri de orada muhafaza ediyorum. Sagimdan sonra sut saklama poşetlerine sütü boşaltıyorum. Çıkmadan once dolaptan aldığım sutleri (soğukluğu muhafaza etsin diye) termosa poşetleri ile koyuyorum eve gidince buzluga atıyorum..merhaba hanımlar ekim annesiyim ve bir ay sonra işe başlamam gerekiyor sizlerde işe başlayanlar süt sağma işini nasıl hallediyor çift taraflı sağım makşnem var işyerinde onu nasl sterilize edicez bi sağımda bi başlık diğer sağımda öbür başlık şeklinde sağsam 2 sağım yapabilirim sadece sabah 6.45 te çıkıp akşam 7de dönüyorum süt izniylenberken çıksam 5.30da evde olurum bana bi akıl verin birde bnm oğlan memeye yapışık yaşıo ben olmayınca napıcak annem bakıcqk kısmetsebiberona yavaş yavaş alıştırmam lazım mı
Canım gözün aydın çok sevindimkizlar genetik testlerimizin sonuclari cikmis. emirin kromozomlarina bakilmisti. normalmis cok sukur . 1 ay sonra tekrar muayene edilecek ve baska genlere bakacaklar,yine 1 ay daha bekleyecegiz,sonra sonucu bekleyecegiz
temiz ciksin da sonuclar bekleriz.
ya bnmki sallanmaktanda anlamıo ilk başta çok kusuodu reflü dedi doktor münkün olduğunca kucağımızda dik tutup kımıldatmamaya çalıştık şimdide ne kendi kendine yatıo ne de sallanıo sallayınca ağlıo meme de uyuyp duruo o tiiört olayını beşiğinde uyusun die denedö olmadı ama ben yokken ağlasa da alışcak mecbur ama ana yüreği işte dayanmıoMerhaba ben ise başlamadım ama 4 yaşındaki kızımda 3 aylıkken başlamıştım. Kesinlikke biberon hemen alıştırman lazım gon içinde bir kaç kere sağır biberonla ver bence. İş yerinde mutfak varmı? Ben süt saklama poseti değilde biberon şeklinde saklama kapları var kapaklı ve içinde biberon başligi var chicco nun onlardan almistim. Onun içinde ısitip direk veriyordu annem. Çünkü poşette yapışan sütun yağları orda kalabiliyor. Hemde evde uğramamış oluyur ananne. Sağa sagmaz dolabin buzluk kısmına koyuyordum . Aslında uzmanlar alt tarafta 3 gün muhafaza edilir diyorlar ama eve giderken bozulur diye korkuyordum. Sağım yaptıktan sonra kaynar suya malzemeleri atıp serilize ediyordum. Her seferinde yapıyordum bu işlemi . Sabah emzirip evdenn çıkıyordum . 10 da ve 1 2 gibi sagiyordum. 4 30 da çıkıp 5 te evde oluyordum.hemen emziriyordum. Çok uzun oldu ama bu süreç de uzun . 1 yaşına kadar devam ettim . 1 yaşından sonrada günde 1 kere sagiyirdum. Annem çingene salıncağı kurmuştu biberonu verip orda uyutuyordu. Ilk zamanlar birde giydigim atlet tisort birşey bırakıyordum.etkisi varmiydi bilmiyorum amaAllah kolaylık versin
merhaba naslsınız bebiş büyüdü mü uyku düzeni nasl ateş topiğinden biliyorum sizi bende ordanım :) bnmki memeden başka uyumuo eğitmeyr çalışıyorm ama çok küçk 2 aylık daha ben gidince nasl uyucak biberona nasl alışcak bilmiorum en iisi termoslu bi çanta almak makineyide dolapta muhafaza etmek demek ki mutfağımız mevcut orda dolabımız var kendi odamda var orda sağarm artk kaç kere sağıosunuz peki sabah emzirip çıksam 6.30 da meselaYaklaşık 2 aydır çalışıyorum yarım gün. Sagma makinasını mini dolabimiz var is yerinde ilk sagimdan sonra orada muhafaza ediyorum. Sagma makinan 24 saat dolapta bekleyebilir mutlaka dolap olan bir yer vardır is yerinde aynı sekilde sütleri de orada muhafaza ediyorum. Sagimdan sonra sut saklama poşetlerine sütü boşaltıyorum. Çıkmadan once dolaptan aldığım sutleri (soğukluğu muhafaza etsin diye) termosa poşetleri ile koyuyorum eve gidince buzluga atıyorum..
kaynatmak bnm için çok zor olur ya arkadaşlarn dediği gibi buzdolabında muhafaza edicem sanırımMerhaba ben ise başlamadım ama 4 yaşındaki kızımda 3 aylıkken başlamıştım. Kesinlikke biberon hemen alıştırman lazım gon içinde bir kaç kere sağır biberonla ver bence. İş yerinde mutfak varmı? Ben süt saklama poseti değilde biberon şeklinde saklama kapları var kapaklı ve içinde biberon başligi var chicco nun onlardan almistim. Onun içinde ısitip direk veriyordu annem. Çünkü poşette yapışan sütun yağları orda kalabiliyor. Hemde evde uğramamış oluyur ananne. Sağa sagmaz dolabin buzluk kısmına koyuyordum . Aslında uzmanlar alt tarafta 3 gün muhafaza edilir diyorlar ama eve giderken bozulur diye korkuyordum. Sağım yaptıktan sonra kaynar suya malzemeleri atıp serilize ediyordum. Her seferinde yapıyordum bu işlemi . Sabah emzirip evdenn çıkıyordum . 10 da ve 1 2 gibi sagiyordum. 4 30 da çıkıp 5 te evde oluyordum.hemen emziriyordum. Çok uzun oldu ama bu süreç de uzun . 1 yaşına kadar devam ettim . 1 yaşından sonrada günde 1 kere sagiyirdum. Annem çingene salıncağı kurmuştu biberonu verip orda uyutuyordu. Ilk zamanlar birde giydigim atlet tisort birşey bırakıyordum.etkisi varmiydi bilmiyorum amaAllah kolaylık versin
Sağol canım.Şimdi bir kaka yapti hep mukus.Kusmasi hiç durmuyor sürekli üstü islaniyor.Doktorumuz aradı tesadüfen söyledim yarın bezini getir bir bakalım dedi.Canım sadece süt diyeti yapıyorsan, yani domates yoksa yasaklı listesinde salça yiyebilirsin tereyağsız. Domates yasaksa biber salçası yiyebilirsin. Bir de Ankara makarna al, onda yumurta yok kesinlikle.
insallah basarili olurum da pozitif deneyimlerimi paylasirim. Valla canm benimki uykuya dalmadan hemen once ciglik cigloga bagiriyo. Dedigin gibi aslinda kucagimizda da agliyolar. Ama gozunden bir damla yas akinca icim parcalaniyor. O yuzden aglatmali yontemler bana uzak. Egitim vermeye baslayanlar varsa aynen bilgilendirirlerse cok sevijirim.Herkesin yaşam tarzı, kisiligi, bebegi, bebeginin huyları farklı farklı bu yüzden sürecte izlenen yol da kişisel olmalı bence. Yönetemler hakkında bende yorum yapamıcam çunkü ne denedim ne de bu konuda uzmanım. Bir ekole bağlı kalmayıp, biraz içgüdüsel biraz da deneme yanılma yoluyla aliştırma planlıyorum bende. Bakalim becerebilecekmiyiz.
MaşaAllah ne tatlı bir paşa yaa Allah bagışlasın huysuz bakışı bile ćok güzel bu bebelerin yaa. Hayırli olsun sünnetiniz gecmis olsun.
Bazı arkadaşlar başarmış bir sekilde biz de başarırız bu uyku egitimini insallah. Şoyle de düsünuyorum ki mesela bazen kucağimda uyuturken bile ağlıyor. Yani aglamak da doğal sürecin bir parçasıdır. Ama onu tekrar tekrar aglaya aglaya birakamam gibime geliyor kaldi ki zaten kucaģa düşkün ve bir kere kucağa alınca tekrar yatay pozisyon vermekte baya zorlanıyoruz. Sürec ne gösterir göreceğiz bakalım sana da kolay gelsin deneyimlerini paylaş mutlaka.
Taze anneyim tecrübem yok bu yüzden ileride ne olabilir hakkinda bir yorum yapamıcam ama bende bir aylıktan iki bucuk aylık olana kadar cok cok gazı oldugu için masaj yapmak icin sık sık yanima alıyordum Hümeyra mı gece. Şimdi ise sabah son uykusunda yanıma alıyorum. O da mutlu oluyor ben de ve bence buna bizimde onlar kadar çok ihtiyacımız var.
Bende birine bahsedince onları sayıyorum bu yüzden karşıdakine cok az gibi geliyor. Mesela kayın validem gecen "bendeyken 40 dakikadan cok uyuyor". Aslında evet kucaktaki de uyku. Memede ki de uyku. Acaba günlük toplamını bulmak icin bunlarıda eklememizmi lazim.
Amin. Cok cok gecmis olsun dilerim birdaha tekrar etmez.
bende mumkun oldugunca yani okuyup bilgi edindikce en ii sekilde buyutmeye calisyom. Ins eksigim yoktur. Tecrubesizlik cok kotu bisey. O yuzden sizin deneyimlerinizi hep aklimin bi kenarina yaziyorum. Cok tesekkurler. Bu ara sunnet gundem konumuz. Ins hayirlisiyla bi atlatsaydik.Başarılar canım allah yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim canım ne güzel iltifat etmişsin benim gözümde hepimiz çocuklarımız için süper anneleriz önemli olan onları mutlu ve huzurlu büyütmek ama uyku ve beslenmede en temel ihtiyaçlar o yüzden çok önemsiyorum.
Geçmiş olsun kuzularına sağlıklı olsunlar inşallah
Doktor bana patateste de sorun olabilir yeme dedi bugün.Bir güvendiğim patates vardı oda gittiBen biber salcasi yiyorum cnm.Bugun tavuklu patates yaptim ama gercekten sıkıcı ne yicem dusuncesi
Merhaba. Evet, takipteydim sizleri, şimdi arada bakıyorum ateş topigine bir haber var mı diyemerhaba naslsınız bebiş büyüdü mü uyku düzeni nasl ateş topiğinden biliyorum sizi bende ordanım :) bnmki memeden başka uyumuo eğitmeyr çalışıyorm ama çok küçk 2 aylık daha ben gidince nasl uyucak biberona nasl alışcak bilmiorum en iisi termoslu bi çanta almak makineyide dolapta muhafaza etmek demek ki mutfağımız mevcut orda dolabımız var kendi odamda var orda sağarm artk kaç kere sağıosunuz peki sabah emzirip çıksam 6.30 da mesela
Kıyamam kuzum ya bize de yaz doktorun dedikleriniSağol canım.Şimdi bir kaka yapti hep mukus.Kusmasi hiç durmuyor sürekli üstü islaniyor.Doktorumuz aradı tesadüfen söyledim yarın bezini getir bir bakalım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?