2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben de cok siddetli oldugu bir donemde denemistim. Sonraki hastalanmalarinda da denedim ise yaradi sanki. Kucukte de gecen gunlerde hirilti basladi. Ona da 3 gun ustuste surdum. Internetten de bakin isterseniz corekotunun bronsiolitteki kullanimina. Insallah sifa bulursunuz.
Bu arada ikinci bebegini Agustos’ta dunyaya getirenlerin cogunun ilk cocugu 3,5-4,5 yas arasinda bu topikte. Biz de oyleyiz. Bu yas araligi ideal sanki hanimlar iki kardes arasi :)

Evet bende dikkat ettim çoğunluk öyle ideal sanırım ama kres çocukları olduğu için küçük çocukların hepsi hasta . Kizim bu kadar küçükken hiç hasta olmamıştı

Cok sevindim, gecmis olsun insallah. Ben yeniyim topikte cok dua ettim kiziniza ameliyata girerken. Insallah iyilessin tamamen eski duzeninize donersiniz geri.
Cocugu aglatmamaya calismak cok zor. Benim buyuk oglum 5 aylikken bir gun agladi, morardi ve bayildi. Bu halimiz tam 2 sene surdu. 2 sene boyunca her aglamasinda nefesi kesiliyordu, kafasini geriye atiyordu, cirpiniyordu, goz bebegi yukari kayiyordu, burnu dudaklari ve goz halkasi morariyordu ve kaliyordu oylece cok zor gunler gecirdim o yuzden. Cocuk kardiyologu bakti, bircok islem yapildi. Hicbir sorun gozukmuyor. Hergun yasiyorduk bunu. Bazen bir kez bazen 5 kez. Buna katilma/ugunma nobeti diyorlar.yapilacak tek sey agladiginda kucagina almak, basini sikica tutmak; cunku cok sert geriye atiyor ve bazen yetisemezsek vuruyordu kafasini sertce, balkona cikarmak oksijeb alsin diye. 3 yasina kadat duzelmezse baska islemlerden gececekti sorun beyinde mi diye. Cok sukur 2,5 yasindan sonra duzeldi. Ama ben o 2 sene Han’in aglamamasi icin neler neler yaptim.. o yuzden sen aglatmamam lazim deyince aklima hep yasadiklarim geldi. Allah guc versin sana. Cocuk buyuyor, iyilesiyor, unutuyor bu gunleri. Ama anne perisan oluyor yasadigi korkulardan dolayi.
Bal dudakli kizinin ayaklarindan operim.

Ayy yazını okurken gözlerim doldu inankikıyamam ya çok korkutucudur eminim. Çaresizlik denilen şey sanırım tam anlamıyla bu

Inan cok cok sevindim senin adına..
Bu gecici bir durum illa ki yoluna girecektir,kendine stres yapma.
Sonucta özel bir durumu var bebeginin... herseyin ilacı zaman... sıkma canını:)

Sağol canım.bir haftadır çocuğun uykusu gelicek yada uyutunca hemen uyanıcak diye ödüm kopuyodu :)
Şimdi duvardan duvara sabitleyince hem ben yorulmuyorum.hemde çocuk orda uyuduğu için uyanmıyor.
Azıcık mırıldansa iki sallıyorum hemen dalıyo :)
Şimdilik biraz böyle idare edicez.daha sonra uyku eğitimine başlarız inş.

Canım Allah razı olsun.birbirimizi hiç tanımadan görmeden böylr destek olmamız dualarımıza katmamız ne kadar güzel.
Sende çok zor günler geçirmişsin.söz konusu evlat olunca kılına bile zarar gelsin istemiyosun ama Rabbimiz ben sizi malınızla canınızla evlatlarınızla imtihan ederim buyuruyor.
Hepsi gelip geçici bir imtihan.böyle bakarsak daha sabırlı oluruz.bu sözüm aynı zamanda kendime tabi.
Desteğin ve duaların için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun

Yaklaşık 2 aydır çalışıyorum yarım gün. Sagma makinasını mini dolabimiz var is yerinde ilk sagimdan sonra orada muhafaza ediyorum. Sagma makinan 24 saat dolapta bekleyebilir mutlaka dolap olan bir yer vardır is yerinde aynı sekilde sütleri de orada muhafaza ediyorum. Sagimdan sonra sut saklama poşetlerine sütü boşaltıyorum. Çıkmadan once dolaptan aldığım sutleri (soğukluğu muhafaza etsin diye) termosa poşetleri ile koyuyorum eve gidince buzluga atıyorum..

Canım gözün aydın çok sevindim

ya bnmki sallanmaktanda anlamıo ilk başta çok kusuodu reflü dedi doktor münkün olduğunca kucağımızda dik tutup kımıldatmamaya çalıştık şimdide ne kendi kendine yatıo ne de sallanıo sallayınca ağlıo meme de uyuyp duruo o tiiört olayını beşiğinde uyusun die denedö olmadı ama ben yokken ağlasa da alışcak mecbur ama ana yüreği işte dayanmıo

merhaba naslsınız bebiş büyüdü mü uyku düzeni nasl ateş topiğinden biliyorum sizi bende ordanım :) bnmki memeden başka uyumuo eğitmeyr çalışıyorm ama çok küçk 2 aylık daha ben gidince nasl uyucak biberona nasl alışcak bilmiorum en iisi termoslu bi çanta almak makineyide dolapta muhafaza etmek demek ki mutfağımız mevcut orda dolabımız var kendi odamda var orda sağarm artk kaç kere sağıosunuz peki sabah emzirip çıksam 6.30 da mesela

kaynatmak bnm için çok zor olur ya arkadaşlarn dediği gibi buzdolabında muhafaza edicem sanırım

Canım sadece süt diyeti yapıyorsan, yani domates yoksa yasaklı listesinde salça yiyebilirsin tereyağsız. Domates yasaksa biber salçası yiyebilirsin. Bir de Ankara makarna al, onda yumurta yok kesinlikle.
Sağol canım.Şimdi bir kaka yapti hep mukus.Kusmasi hiç durmuyor sürekli üstü islaniyor.Doktorumuz aradı tesadüfen söyledim yarın bezini getir bir bakalım dedi.

insallah basarili olurum da pozitif deneyimlerimi paylasirim. Valla canm benimki uykuya dalmadan hemen once ciglik cigloga bagiriyo. Dedigin gibi aslinda kucagimizda da agliyolar. Ama gozunden bir damla yas akinca icim parcalaniyor. O yuzden aglatmali yontemler bana uzak. Egitim vermeye baslayanlar varsa aynen bilgilendirirlerse cok sevijirim.

bende mumkun oldugunca yani okuyup bilgi edindikce en ii sekilde buyutmeye calisyom. Ins eksigim yoktur. Tecrubesizlik cok kotu bisey. O yuzden sizin deneyimlerinizi hep aklimin bi kenarina yaziyorum. Cok tesekkurler. Bu ara sunnet gundem konumuz. Ins hayirlisiyla bi atlatsaydik.

Merhaba. Evet, takipteydim sizleri, şimdi arada bakıyorum ateş topigine bir haber var mı diye Biz de iyiyiz zaman geçtikçe daha da alışıyorum. 4 aylık oldu bizim oğlan. Uyku egitimi konusunu ertelemiş bulunmaktayım diş+atak dönemi olduğundan huzursuzluk çok yaşıyoruz. Ama genel anlamda gece uyuyan bir bebek gündüz ise kuş uykusu doğduğundan beri. Sadece uyku egitimi konusunda dikkat ettigim sey akşam bebegi hep aynı saatte uyutmaya çalışıyorum :) Metahanı 7 de emziriyorum evden çıkmadan önce. İs yerinde 9.30 ilk sağım, 11:45 te ikinci sağım oluyor. Eve geldiğimde saat 13.00 te bebegi emziriyorum. Annem de iki kez ben yokken biberon ile besliyor Metehanı. Benimki de iki aylıktı ben ilk işe başladığımda mutlaka bir başkasından biberonla içmeye alışması lazim. Bir de ise baslamadan iki hafta önce sağım yaparak sütlerini stoklaman güzel olur bazen stresten yorgunluktan sut azalabiliyor. Çalışırken her yere yetişmek zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…