Teşekkür ederim canım sünnet bizimde gündemde bakalım. İnşallah sağlıkla atlatalım.insallah basarili olurum da pozitif deneyimlerimi paylasirim. Valla canm benimki uykuya dalmadan hemen once ciglik cigloga bagiriyo. Dedigin gibi aslinda kucagimizda da agliyolar. Ama gozunden bir damla yas akinca icim parcalaniyor. O yuzden aglatmali yontemler bana uzak. Egitim vermeye baslayanlar varsa aynen bilgilendirirlerse cok sevijirim.
bende mumkun oldugunca yani okuyup bilgi edindikce en ii sekilde buyutmeye calisyom. Ins eksigim yoktur. Tecrubesizlik cok kotu bisey. O yuzden sizin deneyimlerinizi hep aklimin bi kenarina yaziyorum. Cok tesekkurler. Bu ara sunnet gundem konumuz. Ins hayirlisiyla bi atlatsaydik.
evde tekim babam ameliyat oldu annem vardı bıraktı gitti bizi mecbur hastanedeler bnm çocukta çok uykusuz bi çocuk memeden başka yerde uyumuo daldıktan sonra yatağa koyarken geri uyanıo yada 10 dk sonra uyanıo huysuzuz biraz :) biberon alıştırmasına başlıyım bari arada sağıp atıyorum buzluğa ama gündüz uyumadığı için sürekli emme halinde ondan sağamıyorumdaMerhaba. Evet, takipteydim sizleri, şimdi arada bakıyorum ateş topigine bir haber var mı diyeBiz de iyiyiz zaman geçtikçe daha da alışıyorum. 4 aylık oldu bizim oğlan. Uyku egitimi konusunu ertelemiş bulunmaktayım diş+atak dönemi olduğundan huzursuzluk çok yaşıyoruz. Ama genel anlamda gece uyuyan bir bebek gündüz ise kuş uykusu doğduğundan beri. Sadece uyku egitimi konusunda dikkat ettigim sey akşam bebegi hep aynı saatte uyutmaya çalışıyorum :) Metahanı 7 de emziriyorum evden çıkmadan önce. İs yerinde 9.30 ilk sağım, 11:45 te ikinci sağım oluyor. Eve geldiğimde saat 13.00 te bebegi emziriyorum. Annem de iki kez ben yokken biberon ile besliyor Metehanı. Benimki de iki aylıktı ben ilk işe başladığımda mutlaka bir başkasından biberonla içmeye alışması lazim. Bir de ise baslamadan iki hafta önce sağım yaparak sütlerini stoklaman güzel olur bazen stresten yorgunluktan sut azalabiliyor. Çalışırken her yere yetişmek zor oluyor.
Hair canım yoktu malesefG gunesli gunler kitap oyuncak tavsiyelerindenisan1990 tavsiye ettiği bez kitabın markasını yazmış mıydı, bilgin var mı?
Çok zor küçükken bırakıp gitmek ama zaman hızlı geçiyor benim kızım 4 yaşında şimdi ne anne sutünden mahrum kaldi. Nede küçük bıraktım diye onda bir eksiklik kaldı en azından şimdilik . Çünkü eve geldiğimde mümkün olduğunca oynadım etkinlik yaptım . Yani sabahları anneme de bırakıp gitsem o ağlıyorsa ise varana kadar bendr ağlıyordum Allah sabır versin bizlereya bnmki sallanmaktanda anlamıo ilk başta çok kusuodu reflü dedi doktor münkün olduğunca kucağımızda dik tutup kımıldatmamaya çalıştık şimdide ne kendi kendine yatıo ne de sallanıo sallayınca ağlıo meme de uyuyp duruo o tiiört olayını beşiğinde uyusun die denedö olmadı ama ben yokken ağlasa da alışcak mecbur ama ana yüreği işte dayanmıo
Evet bu ikinci senesiSizinki de gidiyor mu krese?
Yazmamışım sanırımG gunesli gunler kitap oyuncak tavsiyelerindenisan1990 tavsiye ettiği bez kitabın markasını yazmış mıydı, bilgin var mı?
Biz mama kullanmıyoruz sadece anne sütüyle besleniyor acaba anne sütünden de alerjik bir durum olabilir mi ki
Şükür ki geçmiş çok zor zamanlar gećirmişsin kıyamam ya cok üzüldüm. Rabbim evlatlarımıza saglık sıhhat versinCok sevindim, gecmis olsun insallah. Ben yeniyim topikte cok dua ettim kiziniza ameliyata girerken. Insallah iyilessin tamamen eski duzeninize donersiniz geri.
Cocugu aglatmamaya calismak cok zor. Benim buyuk oglum 5 aylikken bir gun agladi, morardi ve bayildi. Bu halimiz tam 2 sene surdu. 2 sene boyunca her aglamasinda nefesi kesiliyordu, kafasini geriye atiyordu, cirpiniyordu, goz bebegi yukari kayiyordu, burnu dudaklari ve goz halkasi morariyordu ve kaliyordu oylececok zor gunler gecirdim o yuzden. Cocuk kardiyologu bakti, bircok islem yapildi. Hicbir sorun gozukmuyor. Hergun yasiyorduk bunu. Bazen bir kez bazen 5 kez. Buna katilma/ugunma nobeti diyorlar.yapilacak tek sey agladiginda kucagina almak, basini sikica tutmak; cunku cok sert geriye atiyor ve bazen yetisemezsek vuruyordu kafasini sertce, balkona cikarmak oksijeb alsin diye. 3 yasina kadat duzelmezse baska islemlerden gececekti sorun beyinde mi diye. Cok sukur 2,5 yasindan sonra duzeldi. Ama ben o 2 sene Han’in aglamamasi icin neler neler yaptim.. o yuzden sen aglatmamam lazim deyince aklima hep yasadiklarim geldi. Allah guc versin sana. Cocuk buyuyor, iyilesiyor, unutuyor bu gunleri. Ama anne perisan oluyor yasadigi korkulardan dolayi.
Bal dudakli kizinin ayaklarindan operim.
Cok sevindim darısı minnak oglumuzun diger testlerine de insallah.kizlar genetik testlerimizin sonuclari cikmis. emirin kromozomlarina bakilmisti. normalmis cok sukur . 1 ay sonra tekrar muayene edilecek ve baska genlere bakacaklar,yine 1 ay daha bekleyecegiz,sonra sonucu bekleyecegiz
temiz ciksin da sonuclar bekleriz.
Korkutucuydu. Bana o gunlerden geriye Han agladigi zaman yasadigim bi panik halim vardi; o kaldi.Ayy yazını okurken gözlerim doldu inankikıyamam ya çok korkutucudur eminim. Çaresizlik denilen şey sanırım tam anlamıyla bu
Sizlerden de Allah razi olsun. Bana anne olmak en cok sabretmeyi ogretti sanki. Korumacilik, sahiplenme, sevgi.. bu duygulari zaten yillardir ozellikle aileme karsi hissediyorum. Ama bu sabir isi baska. Ben cok sabirli bir insan degildim. Ogrenmek icin sabretmek gerekiyormus yani sabrı sabrederek ogreniyorsun.Canım Allah razı olsun.birbirimizi hiç tanımadan görmeden böylr destek olmamız dualarımıza katmamız ne kadar güzel.
Sende çok zor günler geçirmişsin.söz konusu evlat olunca kılına bile zarar gelsin istemiyosun ama Rabbimiz ben sizi malınızla canınızla evlatlarınızla imtihan ederim buyuruyor.
Hepsi gelip geçici bir imtihan.böyle bakarsak daha sabırlı oluruz.bu sözüm aynı zamanda kendime tabi.
Desteğin ve duaların için çok teşekkür ederim.Allah razı olsun
Adana'ya selamlar o zaman :) Burda havalar bozdu bugün itibariyle. Sanırım artık park sahil gezmelerini Nisan'a kadar unutucazHosbuldum.. Masaallah Ege’ye.
Bugun Adana da cok sicakti, cok guzel bir gundu. Kanguruya koydum kucugumu, abisinin de elinden tuttuk babasiyla; gezdik, dolastik. Kucugum kedi gordu, bakti bakti sonra ciyakladi kediye :) cok tatliydi. Cok sukur bugunumuze..
Haklısın cnm aslında cogunu biliyorum ben psikolojik danışmanım, rehber ogretmen olarak görev yapıyorum. Ömrüm çocuk gelişimi konularını okumakla geçti ama kitap bilgilerini uygulamak yerine içimden geldiği gibi davranıyorum:) dediğin kritik şeylere dikkat ediyorum ama. Hele bunların yetişkinlikte yol açtıklarını bildikten sonra..
kabak havuç pırasa karnabahar avokadoya yüklenebilirsin. Kabaklı havuçlu börek güzel oluyor. Günlerce kahvaltıda onu yemiştim zeytinle beraber.. Ne günlerdiDoktor
Doktor bana patateste de sorun olabilir yeme dedi bugün.Bir güvendiğim patates vardı oda gitti
valla zor 2 aylık oldu 1 kere bile bırakmadm aslında arada bırakmak lazm onunda bnimde alışmamız için hangimiz daha çok ağlarız bilemiyorumÇok zor küçükken bırakıp gitmek ama zaman hızlı geçiyor benim kızım 4 yaşında şimdi ne anne sutünden mahrum kaldi. Nede küçük bıraktım diye onda bir eksiklik kaldı en azından şimdilik . Çünkü eve geldiğimde mümkün olduğunca oynadım etkinlik yaptım . Yani sabahları anneme de bırakıp gitsem o ağlıyorsa ise varana kadar bendr ağlıyordum Allah sabır versin bizlere
Çok geçmiş olsun benimde oglun hasta çok kötü oksuruyor balgamli balgamli doktora götürdüm antibiyotik verdi. Doktorumuzda pek antibiyotik sevmez ama kullanmanız lazım dedi . Bir kaç doktora telefondan ulaşıp sordum tanıdık. Başladım ilaca 2 gün oldu henüz bir azalma olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?