Evet, takipteydim sizleri, şimdi arada bakıyorum ateş topigine bir haber var mı diyeBiz de iyiyiz zaman geçtikçe daha da alışıyorum. 4 aylık oldu bizim oğlan. Uyku egitimi konusunu ertelemiş bulunmaktayım diş+atak dönemi olduğundan huzursuzluk çok yaşıyoruz. Ama genel anlamda gece uyuyan bir bebek gündüz ise kuş uykusu doğduğundan beri. Sadece uyku egitimi konusunda dikkat ettigim sey akşam bebegi hep aynı saatte uyutmaya çalışıyorum :) Metahanı 7 de emziriyorum evden çıkmadan önce. İs yerinde 9.30 ilk sağım, 11:45 te ikinci sağım oluyor. Eve geldiğimde saat 13.00 te bebegi emziriyorum. Annem de iki kez ben yokken biberon ile besliyor Metehanı. Benimki de iki aylıktı ben ilk işe başladığımda mutlaka bir başkasından biberonla içmeye alışması lazim. Bir de ise baslamadan iki hafta önce sağım yaparak sütlerini stoklaman gü
Evet maalesef analık iznim bitmişti. 32 haftalıkken ayrılmıştım iş yerinden..2 aylikken mi basladin canim?
Ben de gece sağıyorum bir kez, gündüz kısa aralıklarla emiyor bizimkisi de :)evde tekim babam ameliyat oldu annem vardı bıraktı gitti bizi mecbur hastanedeler bnm çocukta çok uykusuz bi çocuk memeden başka yerde uyumuo daldıktan sonra yatağa koyarken geri uyanıo yada 10 dk sonra uyanıo huysuzuz biraz :) biberon alıştırmasına başlıyım bari arada sağıp atıyorum buzluğa ama gündüz uyumadığı için sürekli emme halinde ondan sağamıyorumda
Ben kullanıyorum kolye. İlk zamanlar gece uzun uyuduğundan çıkartıyordum ama şimdi uyku tulumuna geçip oynama şansı kalmayınca bir de gece taş çatlasa saatte bir kalkınca çıkartmamaya başladım ama sürekli kontrolüm altında. Salyasini çok azaltmadı ama sanki diş sancısı çekmiyor gibi. Bazen takmadığım zamanlar oluyor birkaç gün o zaman daha hırçın bir çocuk oluyor. O yüzden kolyenin işe yaradığını hissediyorum.Selam kizlar
Ara ara boluk porcuk okudum yazilarinizi
A AysheDuru canim cok gecmis olsun bizi sormussun hastaneden ciktiktan sonra gecen cuma diil ondan onceki cuma kontrole gittik iyiydi tamamen gecmisti.Bi 5 gun daha devam ettik havaya.Bu arada Bade o pazar gecesi ateslendi hafif sabah biseyi yoktu.Sonra kresten aradilar atesi cikmis tekrar.Annemlere aldirdim.Cocuk bir hafta yine orda kaldiyine el ayak agiz oldu Simdi kucuk yine bikac gundur burnu dolu dolu hafif oksuruk vardi.Bu cuma 4.ay rutin kontrolu vardi.Biseyi yok mudahale edilicek bi durum yok dedi drumuz.Oksurugu artti.Nefes alis verisi keyfi iyi ama cok korkuyorum Gece 4 te kalkti ici cikti cocugun oksurmekten emiyo oksuruo emiyo oksurmeye basliyo.Hic sevmem boyle seyleri ama dun gece ventolin verdim napiyim.Sabah da yine budecortla ventolin havayla druna solesem cok kizar.Kotu olursa Allah korusun aksam acile gideriz.
Bu ay 200 gr almis.Dr cok cok normal dedi.Kilo kaybi bile olabilirdi.o toparlicak dedi ama bu sartlar altinda nasi toparliycak ben de bilmiyorum
Bi de asiri disleri kasiniyo ya ne bulsa agzinda salyasi cok o yuzden oldu belki tekrar.Bugun kehribar kolye siparis verdim.Her ne kadar cok korksam da
Kullanan arkadaslar memnun musunuz?
Ben de kargo beklediğim zaman bak postacı geliyor veya bak kargocu geliyor diye şarkı söylüyorum kızımaCok saol canim
Ben de e bebekten soyledim biseler bakalim bugun kapida camda oglumla gel kargocu abi gel gel yapiyoruz
Gözünü sapkayla kapatıp uyumayı denedim mi? Ben sapkayla kapatıyorum evde biraz turluyorum ağlaması geçene kadar sonra kafası dustukten sonra emziriyorum öyle yatırıyorum. İşime de yaradı. İnşallah bu yöntemim patlamaz yazdım diye, meme reddinde alternatifim yok çünkü, ama sana da kıyamadımemir doyuyor,gozleri gidiyor,uykudan bayiliyor ama direniyor.
ayaga da alistirmak istemiyorum. besigi bile cok nadir salliyoruz.
Insallah olmaz bir sey. Bir rahat ki boyle. Kertenkele gibi duruyor ayni :) dudaklari, yanaklaei eciş bücüş oluyor.2. ayindan beri baris da yuz ustu uyuyor. 3. aydan sonra reflu yatagina sigmamaya basladi zaten. eger yatagi sertse, carsafi gerginse, yuzu gomulmuyorsa bisey olmaz korkmacok sikilirsa o sekilde yatmaktan donmek isterse vs. kafayi kaldirip agliyor zaten. yakinda donmelere de baslayacaklar o zaman istedigi pozisyonu kendi bulacak :)
Çok teşekkürler, size de geçmiş olsun. Küçüğün daha sıkıntısız büyür inşallah, büyükte epey zorlanmışsınız siz de. Ben de okula verip vermeme konusunda çok kararsız kalmıştım başta ama evde de tutmak çok zor olmaya başlamıştı. Hep çok aktif büyüdü çünkü.. oyun grubu, gezmeler, sinema, park bahçe vs derken haftanın 3-4 günü dışarıdaydık.. işe başladığımda da bakıcımız sadece onunla ilgilendi. Yani sürekli birebir ilgi görmeye alışmış bir çocuk kızım.. ben de senin gibi evi yuvaya çevirmiştim artık son zamanlarda.. arkadaşlarını çağırıyordu sürekli ama onlar da anaokuluna başladı tabi.. zaten bu yaş çocuğu okula gitmese bile sosyalleşmeye başladıkça, bir de Ayşe gibi sürekli dışarıdaysa yine her türlü mikrobu kapıyor.. o yüzden niye verdim gibi bir pişmanlığım yok fazla.. bir de eksik hissetmesini istemedim (kendi sosyal çevremiz içinde tabi), iyi bir eğitim almasını ve donanımlı olmasını istiyorum çünkü.. şimdiye kadar kendim gerektiği kadar yapabildim diye düşünüyorum, ama bebek olunca eskisi kadar ilgilenmem çok zor olacaktı.. tabi okula gitmesi de çok zor benim için. Sabah çok erken ayaklanmak zorundayım, onu götürüp getirmek trafikte bir saatimi alıyor, o sırada mama vermemek için sürekli süt sağmam gerekiyor; ayrıca bebeği bırakmak için yine tam zamanlı bir bakıcı ve tabi okul taksidi derken maddi olarak da yıpranıyoruz... ama öğrenmek için aşırı tutku duyan bir çocuk ve o açıdan tatmin olduğunu görmek, her gün biraz daha sosyalleşmesi ve hatta daha önce hiç yemediği şeyleri tatması bile benim için zorluklarına değiyor :) inşallah bundan sonra da pişman olacağım kadar büyük sıkıntılar çekmeyiz :)Selamlar;
Allah sifa versin yavrularina. Buyuk oglum Han 2 aylikken bronsiolit gecirdi. O kadar kotuydu ki; oksuruk nobetleri geciriyor ve sonra resmen baygin dusuyordu. Ben farkediyordum bazen nefes alisi cok zor oluyordu. Hatta 2 kez hastaneye zor yetistirmistik. Doktorumuz direkt ciger acici bir igne yapmisti. Ventolin-pulmicort ile buhar veriyorduk. 2 yasina kadar surdu maalesef. Yaz-kis en olmadik zamanlarda tekrarladi. Sizinki gibi allerjik oldugu soylendi. Cok sarisin bir cocuk. Ne kadar dogru bilmiyorum ama sarisinlarin cigerleri daha yatkin oluyormus bronsiolite. Doktor oyle demisti. Bu hastalik boyle surunduruyor maalesef.
Bir de amip boyle zorladi bizi. 2 yasina kadar 5 sefer amip gecirdi. O mikrop da bir yerlesiyor; aniden canlaniveriyor. Zaten biz hep bronsiolit ve bagirsak hastaliklarindan cektik. Gecen sene de beyaz kaka yaptigi icin doktor doktor gezdik. 2 hafta boyunca ne yerse yesin kakasi beyazdi. Tahlillerde bir sey cikmiyor falan. En son bagirsaginda “maya” bulundu. Oymus nedeni. Cocugun olunca boyle haddi hesabi olmuyor karsilastigin hastaliklarin da.
Iste bu yuzden Han’i bu sene krese gondermedim. Biz bir de Adana’dayiz. Baska sehirlerde de vardir ama burda son yillarda degisik degisik hastaliklar turedi. Hep Suriyeliler’e baglandi bu hastaliklar. Gecmek bilmiyor, tum aileyi aylarca surunduruyor. Baktim; bebek var. ikisi hasta olsa nasil bakarim dedim. Bir de yalnizim. Yasina gore oyunlarimizi, aktivitelerimizi degistirdim. Yasina gore bir kres programi edindim. Evde onu yapiyoruz. Parkta tanistigim iki bayan var; onlarla arkadas oldum. Eve cagiriyorum oyun gruplari yapiyoruz kendimizce :) tabii ki kresin, profesyonel egitimin yerini tutmuyor ama sizin bu yasadiklarinizi yasamak beni cok korkuttu. Insallah onumuzdeki Eylul’de Han da Agâh da biraz daha buyumus olursa bu kacinilmaz hastaliklari daha kolay atlatiriz.
Cok cok gecmis olsun. Allah yardimciniz olsun.
Ay okurken gözlerim büyüdü korkudan. Çok zordur eminim, geçmiş neyse ki. Bazen benim kızım da ağlarken öksürüyor, tıkanıyor aklım çıkıyor sizin durum çok zormuş. Allah kimseye yaşatmasın çocuklarıyla ilgili böyle zorluklarıCok sevindim, gecmis olsun insallah. Ben yeniyim topikte cok dua ettim kiziniza ameliyata girerken. Insallah iyilessin tamamen eski duzeninize donersiniz geri.
Cocugu aglatmamaya calismak cok zor. Benim buyuk oglum 5 aylikken bir gun agladi, morardi ve bayildi. Bu halimiz tam 2 sene surdu. 2 sene boyunca her aglamasinda nefesi kesiliyordu, kafasini geriye atiyordu, cirpiniyordu, goz bebegi yukari kayiyordu, burnu dudaklari ve goz halkasi morariyordu ve kaliyordu oylececok zor gunler gecirdim o yuzden. Cocuk kardiyologu bakti, bircok islem yapildi. Hicbir sorun gozukmuyor. Hergun yasiyorduk bunu. Bazen bir kez bazen 5 kez. Buna katilma/ugunma nobeti diyorlar.yapilacak tek sey agladiginda kucagina almak, basini sikica tutmak; cunku cok sert geriye atiyor ve bazen yetisemezsek vuruyordu kafasini sertce, balkona cikarmak oksijeb alsin diye. 3 yasina kadat duzelmezse baska islemlerden gececekti sorun beyinde mi diye. Cok sukur 2,5 yasindan sonra duzeldi. Ama ben o 2 sene Han’in aglamamasi icin neler neler yaptim.. o yuzden sen aglatmamam lazim deyince aklima hep yasadiklarim geldi. Allah guc versin sana. Cocuk buyuyor, iyilesiyor, unutuyor bu gunleri. Ama anne perisan oluyor yasadigi korkulardan dolayi.
Bal dudakli kizinin ayaklarindan operim.
Çok sevindim inşallah diğerleri de temiz çıkacak, maşallah turp gibi Emirimizkizlar genetik testlerimizin sonuclari cikmis. emirin kromozomlarina bakilmisti. normalmis cok sukur . 1 ay sonra tekrar muayene edilecek ve baska genlere bakacaklar,yine 1 ay daha bekleyecegiz,sonra sonucu bekleyecegiz
temiz ciksin da sonuclar bekleriz.
Yok cekmezsiniz, niye cekesiniz ki? Ben o anlamda soylemedim.. Bu yastaki tum cocuklar ogrenmeye karsi cok tutkulu. Tabii ki onlarin bu tutkularini guclendirmek, hislerine cevap vermek icin elimizden gelenin fazlasini yapiyoruz. Her cocuk da kendine ozgu. Benim, oglumu krese psikolojik olarak da hazirlamam gerekiyor. O yuzden biraz zamana ihtiyacimiz vardi. Gorusmelere basladik bu hafta biz de. Ikinci donem icin okul okul gezip Han’in begendigi, bizim de yeterli buldugumuz bir okul secmek suanki gundemimiz.Çok teşekkürler, size de geçmiş olsun. Küçüğün daha sıkıntısız büyür inşallah, büyükte epey zorlanmışsınız siz de. Ben de okula verip vermeme konusunda çok kararsız kalmıştım başta ama evde de tutmak çok zor olmaya başlamıştı. Hep çok aktif büyüdü çünkü.. oyun grubu, gezmeler, sinema, park bahçe vs derken haftanın 3-4 günü dışarıdaydık.. işe başladığımda da bakıcımız sadece onunla ilgilendi. Yani sürekli birebir ilgi görmeye alışmış bir çocuk kızım.. ben de senin gibi evi yuvaya çevirmiştim artık son zamanlarda.. arkadaşlarını çağırıyordu sürekli ama onlar da anaokuluna başladı tabi.. zaten bu yaş çocuğu okula gitmese bile sosyalleşmeye başladıkça, bir de Ayşe gibi sürekli dışarıdaysa yine her türlü mikrobu kapıyor.. o yüzden niye verdim gibi bir pişmanlığım yok fazla.. bir de eksik hissetmesini istemedim (kendi sosyal çevremiz içinde tabi), iyi bir eğitim almasını ve donanımlı olmasını istiyorum çünkü.. şimdiye kadar kendim gerektiği kadar yapabildim diye düşünüyorum, ama bebek olunca eskisi kadar ilgilenmem çok zor olacaktı.. tabi okula gitmesi de çok zor benim için. Sabah çok erken ayaklanmak zorundayım, onu götürüp getirmek trafikte bir saatimi alıyor, o sırada mama vermemek için sürekli süt sağmam gerekiyor; ayrıca bebeği bırakmak için yine tam zamanlı bir bakıcı ve tabi okul taksidi derken maddi olarak da yıpranıyoruz... ama öğrenmek için aşırı tutku duyan bir çocuk ve o açıdan tatmin olduğunu görmek, her gün biraz daha sosyalleşmesi ve hatta daha önce hiç yemediği şeyleri tatması bile benim için zorluklarına değiyor :) inşallah bundan sonra da pişman olacağım kadar büyük sıkıntılar çekmeyiz :)
Amin insallah. Kiyamam Defne’ye de. Sizin takside bi korkunuz olmustu hatirliyorum Defne nefes almiyor sanmistiniz. Psenses uykusundaymis meger :) aglarken oksurmeleri.. sizde de mi oluyor demek...Ay okurken gözlerim büyüdü korkudan. Çok zordur eminim, geçmiş neyse ki. Bazen benim kızım da ağlarken öksürüyor, tıkanıyor aklım çıkıyor sizin durum çok zormuş. Allah kimseye yaşatmasın çocuklarıyla ilgili böyle zorlukları
Çok sevindim inşallah diğerleri de temiz çıkacak, maşallah turp gibi Emirimiz
Korkutucuydu. Bana o gunlerden geriye Han agladigi zaman yasadigim bi panik halim vardi; o kaldi.
Ben katildigi zamanlarda beynine oksijen gitmeyecek, o yuzden bir sorun olacak diye korkuyordum. 1 dakikadan fazla surerse kotu olurmus. Bizimki 25-30 saniye suruyordu. 2 sefer uzun surdu. Birinde esimin halasinin elinde kaldinasil kendine getirdiklerini bilmiyorum cikmistim odadan dayanamayip. Digerinde Eskisehir’de annemin yanindaydim. O zaman parmaklari falan da kilitlenmisti. Annem panikle suyun altina tutmustu Han’i. O sekilde kendine gelmisti. Zor zamanlardi. Gecti cok sukur. Cok saglikli, akilli, mutlu bir oglum var Allah’a sukur. Allah hicbir bebege, annesine dert verip derman aratmasin.
Amin canım inşallah. Rabbim kimseyi evladiyla imtihan etmesin. Küçük han a da bütün evlatlara da hayırlı sağlıklı ömürler nasip etsinKorkutucuydu. Bana o gunlerden geriye Han agladigi zaman yasadigim bi panik halim vardi; o kaldi.
Ben katildigi zamanlarda beynine oksijen gitmeyecek, o yuzden bir sorun olacak diye korkuyordum. 1 dakikadan fazla surerse kotu olurmus. Bizimki 25-30 saniye suruyordu. 2 sefer uzun surdu. Birinde esimin halasinin elinde kaldinasil kendine getirdiklerini bilmiyorum cikmistim odadan dayanamayip. Digerinde Eskisehir’de annemin yanindaydim. O zaman parmaklari falan da kilitlenmisti. Annem panikle suyun altina tutmustu Han’i. O sekilde kendine gelmisti. Zor zamanlardi. Gecti cok sukur. Cok saglikli, akilli, mutlu bir oglum var Allah’a sukur. Allah hicbir bebege, annesine dert verip derman aratmasin.
Bu etiketi görmeden cevap verdim
Evet ya minik velet, işi gücü beni korkutmakAmin insallah. Kiyamam Defne’ye de. Sizin takside bi korkunuz olmustu hatirliyorum Defne nefes almiyor sanmistiniz. Psenses uykusundaymis meger :) aglarken oksurmeleri.. sizde de mi oluyor demek...
Evet maalesef analık iznim bitmişti. 32 haftalıkken ayrılmıştım iş yerinden..
Ben de kargo beklediğim zaman bak postacı geliyor veya bak kargocu geliyor diye şarkı söylüyorum kızıma
Gözünü sapkayla kapatıp uyumayı denedim mi? Ben sapkayla kapatıyorum evde biraz turluyorum ağlaması geçene kadar sonra kafası dustukten sonra emziriyorum öyle yatırıyorum. İşime de yaradı. İnşallah bu yöntemim patlamaz yazdım diye, meme reddinde alternatifim yok çünkü, ama sana da kıyamadım
Tesekkur ederim geçsin artık gerçektencok gecmis olsun canim.
masallah kuzucuga. Cok tatli olmus. Gecmis olsun canm. Bende yakinlarda sunnet ettirecem mecburen. Idrar yollari enfeksiyonu gecirdik bir ay kadar once. 1 yasina kadar antibiyotik kullanmak zorundayiz. Cok canm sıkiliyo her verisimde. Ama yapcak bise yok
Canim seni takdir ediyorum. Gercekten super bi annesin. Bence cocugun uyumasinda karakteriyle birlikte annenin davranislarinin cok buyuk etkisi var. Biz ilk cocuk tecrubesizliginden dolayi uyusun diye herseyi yaptik. Senin masallahin var. Tracy yonteminde anlattigin zorluklar benim de kafami cok kurcaliyor ama bi denemezsem icim rahat etmez. Ins basaririm.
Canim cok cok gecmis olsun ya. Allahim acil sifalar versin. Ben aldim ama daha kullanmadim. Cok sıkıntimiz yok dis konusunda su anda. Ins etki eder seninkine.
allah yardimcin olsun ins cok guzel gecer.
canim cok gecmis olsun.
Herkesin yaşam tarzı, kisiligi, bebegi, bebeginin huyları farklı farklı bu yüzden sürecte izlenen yol da kişisel olmalı bence. Yönetemler hakkında bende yorum yapamıcam çunkü ne denedim ne de bu konuda uzmanım. Bir ekole bağlı kalmayıp, biraz içgüdüsel biraz da deneme yanılma yoluyla aliştırma planlıyorum bende. Bakalim becerebilecekmiyiz.
MaşaAllah ne tatlı bir paşa yaa Allah bagışlasın huysuz bakışı bile ćok güzel bu bebelerin yaa. Hayırli olsun sünnetiniz gecmis olsun.
Bazı arkadaşlar başarmış bir sekilde biz de başarırız bu uyku egitimini insallah. Şoyle de düsünuyorum ki mesela bazen kucağimda uyuturken bile ağlıyor. Yani aglamak da doğal sürecin bir parçasıdır. Ama onu tekrar tekrar aglaya aglaya birakamam gibime geliyor kaldi ki zaten kucaģa düşkün ve bir kere kucağa alınca tekrar yatay pozisyon vermekte baya zorlanıyoruz. Sürec ne gösterir göreceğiz bakalım sana da kolay gelsin deneyimlerini paylaş mutlaka.
Taze anneyim tecrübem yok bu yüzden ileride ne olabilir hakkinda bir yorum yapamıcam ama bende bir aylıktan iki bucuk aylık olana kadar cok cok gazı oldugu için masaj yapmak icin sık sık yanima alıyordum Hümeyra mı gece. Şimdi ise sabah son uykusunda yanıma alıyorum. O da mutlu oluyor ben de ve bence buna bizimde onlar kadar çok ihtiyacımız var.
Bende birine bahsedince onları sayıyorum bu yüzden karşıdakine cok az gibi geliyor. Mesela kayın validem gecen "bendeyken 40 dakikadan cok uyuyor". Aslında evet kucaktaki de uyku. Memede ki de uyku. Acaba günlük toplamını bulmak icin bunlarıda eklememizmi lazim.
Amin. Cok cok gecmis olsun dilerim birdaha tekrar etmez.
Başarılar canım allah yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim canım ne güzel iltifat etmişsin benim gözümde hepimiz çocuklarımız için süper anneleriz önemli olan onları mutlu ve huzurlu büyütmek ama uyku ve beslenmede en temel ihtiyaçlar o yüzden çok önemsiyorum.
Geçmiş olsun kuzularına sağlıklı olsunlar inşallah
Biz de aynıyız cnm. Ayşe’de bitmeyen öksürük (artık alerjik olduğunu düşünüyorlar), Duru’da da yine atak.. ventulinle yaşıyoruz.. Allah beterinden saklasın ama iki çocuklu kimi tanıyosam hemen hemen aynı durumsabredicez bu kış sen uzun süre yazmayınca tahmin ettim zaten sizde de işlerin karıştığını.. çok geçmiş olsun cnm
Canim sana da cok gecmis olsun.Ama neden test yapmadan antibiyotik verdi acaba?Bronsiyolit oldugu kesin oldugunda bile antibiyotik kullanmadik biz.Zaten %90u rsv virusu sebep oluyo bronsiyolite bizimki parainfluenza ydi.Cok cok cok az bir kismi bakteriyel oluyÇok geçmiş olsun benimde oglun hasta çok kötü oksuruyor balgamli balgamli doktora götürdüm antibiyotik verdi. Doktorumuzda pek antibiyotik sevmez ama kullanmanız lazım dedi . Bir kaç doktora telefondan ulaşıp sordum tanıdık. Başladım ilaca 2 gün oldu henüz bir azalma olmadı.
Cok sevindim canim gozunuz aydin:)kizlar genetik testlerimizin sonuclari cikmis. emirin kromozomlarina bakilmisti. normalmis cok sukur . 1 ay sonra tekrar muayene edilecek ve baska genlere bakacaklar,yine 1 ay daha bekleyecegiz,sonra sonucu bekleyecegiz
temiz ciksin da sonuclar bekleriz.
Kargocular da bikti benden o da ayri konuBen de kargo beklediğim zaman bak postacı geliyor veya bak kargocu geliyor diye şarkı söylüyorum kızıma
Gözünü sapkayla kapatıp uyumayı denedim mi? Ben sapkayla kapatıyorum evde biraz turluyorum ağlaması geçene kadar sonra kafası dustukten sonra emziriyorum öyle yatırıyorum. İşime de yaradı. İnşallah bu yöntemim patlamaz yazdım diye, meme reddinde alternatifim yok çünkü, ama sana da kıyamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?