2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Canım aynı durum bizde de mevcut maalesef.. Dediğin gibi gaz sebebiyle yüz üstü yatmaya alıştı yalnız yüz üstü yatıyor ama kafası ya sağa dönük ya da sola dönük oluyor. Bende her türlü yöntemi denedim hatta 24 saat çocuğu uyutmadım bile sırt üstü yatırayım diye ama olmadı, yüz üstü yatmayınca hiçbir şekilde uyumuyor çocukumo her uykuya geçtiğinde hep yüreğim ağzımda oluyor, gidip gelip nefesini dinliyorum sürekli. Komşumun da haziran doğumlu bebeği var o da hep yüzüstü yatıyormuş hatta o söylemişti apartmanda 4 tane bebek var hepsi yüzüstü yatıyormuş diye demek ki yeni trend bu.. şaka bir yana velhasıl kelam bu durumdan ben de çok muzdaribim önerileri bekliyorum

amin canim insallah,cok sagol

Boy kilo ne durumdasınız ??? 7 Ağustos’ta doğuran var mı ? ÖZelden yazın bana dertleşelim konuşalım paylaşalım. Okuyamıyorum hepsini çocuktan vakit yok

zor olmustur ayrilmak??
Evet özellikle sabah saatleri en tatlı saatleri Metehan nın. Ama en azından ayrılırken o henüz anlamıyor anladığında ise ücretsiz izne ayrılmış olacağım su an süt iznimi kullanıyorum :)

nasil gecti canim sinav,kolay miydi?
matematik-turkce mi soruyorlar?
Teşekkür ederim canım ben hukukçuyum sınavda avukat alımına ilişkindi haliyle sorular da hukukla ilgiliydi;anayasa hukuku, idare hukuku, ceza hukuku vs. Ama baya zorlamışlar hakimlik sınavıyla eş değerdeydi sorular. Az önce mesaj atmışlar geçmişim sınavı pazartesi mülakata çağırıyorlar o güzel duandan pazartesi de isteyeceğimÖzelde çalışınca Bizim mesleğin bayanlar için çok uygun bir meslek olduğunu düşünmemeye başladım. Haciz olayı vs. beni çok geriyor açıkçası kamu olursa daha uygun olur diye düşündük. Hakim olmayı istedim sınavını da kazandım ama mülakatta elendim şimdi de kamu avukatı olmak için KPSS ye girmiştim onunla ilgili başvurular yapıyorum hayırlısı olur inşallah

Bizde yüzüstü yatıyoruz uzunca bir zamandır.Gündüz uykularında hep yüzüstü yatırıyorum. Sabah beşte kalkıp geri uyuduğunda ben süt satmak için yatmıyorum,ben yatacakken babamız kalktığı içinde yine yüzüstü yatıyorum. Gece uzun uykumuzda da kundak yapıp sırtüstü yatırınca uyuyor.Ama artık kafasını çok kolay çevirdiği için sorun olacağını düşünmüyorum.

Yuzustu bebekleri :) benimki uyurken tek bir yöne yatmiyor. Saga dönük oluyor mesela, kipirdaniyor sola ceviriyor basini ve uyumaya devam ediyor. Oyle döne döne uyuyor. Bu sabah 5’te yine denedim sirtustu yatirmayi ve uyandi.. sunnet oldugunda bizi sunnetten cok sirtustu yatmak zorladi. Ilk gun yatirdim yatirdim uyandi, baktim rahatsiz oluyor ve uykusunu alamiyor. Yastiklarla ona bi yatak yaptim pipisini rahatsiz etmeyecek sekilde, yuzustu yatirdim da oyle rahat etti cocuk. Dedigin gibi surekli kontrol halindeyim. Sirtustu uyumayi sevmediginden ayakta sallanarak uyumayi da sevmedi hic. Bir kere bile uyutamadim oyle. Simdi uykusu gelince yuzustu yatiriyorum debeleniyo biraz, uyuyor sonra veya emerek. Sirtustu uyutmayin da nasil uyutursaniz uyutun diyor resmen. Gecen ay Eskisehir’den Adana’ya geldik araba ile. Arabada once sirtustu yatirdim yine olmadi. Yuzustu yatirdim, gelene kadar iki kez uyandi emdi geri uyudu. Yani kontrol ede ede uyutacagiz sanirim boyle seninle.

Allah gonlune gore versin canim. Hayiri olsun gecmissin sinavi. Mulakat da guzel gecer insallah. Kuzenim de gecen yil Gumruk ve Ticaret Bakanligi’na gecti kamuya Istanbul’da. O da bayan olarak cok zorlaniyor. Koordinator avukat olarak ise baslattilar bir de O’nu. Ama hallediyor bir sekilde. Senin de en iyisini yapacagina eminim. Baksana, bebekle cikilmis bir yol. Basarin takdir edilesi :)

ilk asamayi gecmissin,tebrikler:))
insallah mülakati da gecersin.
ayni duadan edecegim mutlaka

cok iyi yapmissin canim kamuya basvurmakla. hakikaten insani geren durumlar,haciz vs.
belki sonra tekrar denersin hakimligi:)
hakime hanim olursun,kimbilir:)
allah gonlune gore versin

Merhaba hanımlar, intagramda gördüğüm ve sinirimin zıplamasına sebep olan bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda? Ciddi ciddi anlamayı hedefliyorum savunanı varsa. Bu arada bugün burada 'Sosyolog' kimliğimle bulunuyorum. Okulda da oldukça başarılı bir öğrenciydim. Kendi kararımla bu alanda değil de öğretmenlik alanında ilerlemeyi seçtim.
Bu bilgileri veriyorum ki 'Yine geldi tipini ...' demeyin
Gelelim Sayın Adem Güneş'in yazısına;

• adem_gunes(Güvenli bağlanma kitabından alıntıdır) Babaların, emzirme dönemindeki manevi sorumluluklarının yanı sıra bazı annelerin “Hayat müşterektir” söylemi eşliğinde alt değiştirme, geceleri mama verme, uyutma, bebeğin öz bakım ihtiyaçlarını karşılama gibi konularda da eşlerinden yardım istediklerine şahit oluyorum.

Bu tutum bebeklerin ilk iki yılı söz konusu olduğunda yanlıştır. Sadece emme değil, annenin çocuğa bağlanabilmesi için bebeğin ihtiyaçlarının tamamını annesi karşılamalıdır ki aralarında bağlanma gerçekleşsin. Özellikle alt temizleme anneyle bebeği birbirine bağlayan unsurlardandır. Baba bu işi (çok zaruri durumlar hariç) yapmamalıdır. Ama anneyi rahatlatmak, dinlendirmek ya da kendisine vakit ayırmasını sağlamak maksadıyla haftada bir bebeği uyutabilir, dışarıda vakit geçirirken çocuğu gezdirip oynatabilir. Ama bunların hiçbiri alışkanlığa dönüşmemelidir. Yanlış anlaşılmasın; baba çocuğun yaşamı içerisinde mutlaka kendisini var etmeli, iletişim köprüsünü kurmalıdır. Ancak ilk iki yıl çocuğun duygusal gelişimi anneyledir.
    Bazı anneler bebekle babanın arasının çok iyi olmadığına inanır ve her fırsatta ikisini bir araya getirmeye çalışır. Çocuk istifra edince baba kızar, anne üzülür. Hâlbuki babalık duygusu annelik gibi değildir. Onların yenidoğan bebeklerle özel ve hazır bir bağları yoktur. Hatta birçok baba günlük işlerin telaşıyla evdeki bebeği unutabilir. Bunlar gayet normaldir. Ancak iki buçuk-üç yaşından sonra babayla çocuk adım adım birbirine bağlanır. Ondan önce çocuğu babaya bağlamaya çalışmak ya da bu konuda tazyikte bulunmak duyguları hazır olmayan babayı zorlamaktır. Bu tutum ise iki tarafı birbirinden uzaklaştırır.
    Erkeklerin çocuklarına yakınlaşması, onlarla bağ kurması için içlerinde bazı duyguların uyanması gerekir. Bunu da ancak çocuk yapar. Mesela bebeğin şirinliği, tatlılığı, masumiyeti babalık duygusunun uyanması için yeterli değildir. Her şey çocuğun ona tebessüm etmesi, “babacımmm” demesi, işten geldiğinde sevinmesi, akşamları boynuna atlayıp öpmesi, oyun oynayacağı zaman elindeki topu götürüp ona vermesi ya da bazı ihtiyaçlarını babasının karşılamasını istemesiyle başlar. Öncesindeki davranışlar aslında alışkanlıktan ibarettir.

Doktor verince bilemedim ki napayim kullansam bir türlü kullanmasak bir türlü . Ya daha ilerlerse diye korktum

Bence doğru bir yazı tam bizim babamızı anlatmış. Kendisi ağzıyla söylüyor şu an böyleyim ama bak ilerde daha çok benle vakit geçirecek daha çok benle olacak vs diye :) tabiki ufak yardımları da var. Ev işlerinin çoğu onda zaten, biz çok iyi anlaşıyoruz, bence de şu an en çok anneye ihtiyacı var babanın arada gelip muhabbet etmesi, biraz oynaması sevmesi yetiyor. Onun dışında ağlamasına karşı biraz sabırsız olduğu için onu rahatlatmasını beklemiyorum. Altını da hiç değiştirmesini istemedim. Şu ana kadar benden başka kimse değiştirmedi zaten. Bence hoş değil. Banyosunu birlikte yaptırıyoruz. Bilemiyorum yani. Benim baştan beri eşime dediğim; bebeğimizin bana , benim de sana ihtiyacım var. Her şey çok yolunda çok şükür. Ben yazıyı doğru buldum :) tabi eşimi çocuk biraz daha büyüyünce görücez :))

Ben bu görüşe katılmıyorum.Anne ile bebek arasında anne karnından başlayan doğal bir bağlanma zaten var. Doğumdan sonra başta emzirmek olmak üzere o bağ doğal olarak güçleniyor. O bebek sadece anneye ait değil aynı zamanda babayada ait. 2 yaşına kadar ilgilenilmeyen bir bebek durup dururken babacım diye koşmaz. Beraber geçirdikleri zamanla oluşur bu bağ. Eşlerin akşama kadar evde olmadıklarıda hesaba katılınca zaten kısıtlı zamanda hasret gideriyorlar. Akşam babamız gelince oğlumun yüzünde gülücükler açıyor. Bunun nedeni doğduğundan beri eşimin ilgisi.Altını değiştirir,banyo yaptırır,ben çok yorgunsam beni uyandırmadan hazır sütle besler,gezmeye çıkarlar. Ki bunu eşime söylesem, yapmayım o zaman demez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…