2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
ayyy hayali bile guzel,gozumde canlandi da
annemin evin onunde park var. yazin emiri oralarda hayal ediyorum hep. allahim o gunleri gostersin insallah.
Aminn insallahh:)paytak paytak yururlerken ccok tatli oluyorlar:)ben de yazligin bahcesinde hayal ediyorum.bu yaz deniz gormedigimizden.ac tavuk kendini bugday ambarinda gorurmus.babasi candarlinin soguk suyuna girdirmeye kiyamaz diye sisme havuz alacakmis

Bİzim tam tersi ya kolye taktığım gün huysuz bayağı çıkarıyorum artk napim öyle mi denk geliyor ondan mı bilmiyorum

ben de 1 yasina gelince baba olduklarini anlarlar diye okumustum. ne kadar dogru bilemem ama ben babanin da her seyi yapmasinin dogru oldugunu dusunuyorum. sagolsun esim her seyini yapar. birakip disari da cikiyorum. uzun saatler beraber olduklari icin de arada guzel bir bag olusuyor bence.

Eşine yardım etmemek için yazmış nokta :) uçan baba da sabah bayağı yazmıştı bunjnla ilgili zaten ilginç bi insan bu ya farklı düşünceleri var

Ben bu adamin ismini duyunca bile urperiyorum artik. Etrafimda bir cok insan “ama guvenli baglanma, ama guvenli ayrilma, ama Adem Gunes dedi ki...” diye baslayan cumlelee kuruyor ve anlayamadigim bir sekilde hayranlar adama. Ben kitaplarini okudum. Ozellikle calisan annelerin cocuklarinin karsilasacagi problemlerle ilgili felaket senaryolari muazzam.. ama bir oneri sunmuyor. Daha cok cozum degil sorun odakli bu tip konularda. Diyor ki mesela “sabah 7’de kalkip, krese gitmek uzere hazirlandirilip anne- babasindan ayrilan, aksam yorgun argin bir anne babayla karsilasan bir cocuktan gelecege yonelik olumlu bir gelisim beklemeyin. Bu yaptiklariniz mutlaka karsiniza cikacak!” Lafa bak.. Bu konu cok uzar gider, simdi cok sulandirip sikmayayim kimseyi.
Baba mevzusuna gelince. Han dogdu, simdi 3,5 yasinda, esim daha hastanedeyken onla bir bag kurdu ki mukemmel bir sekilde baglilar birbirlerine. Hayranim onlarin iliskisine ben. Esim o kadar merhametli bir insan ki. Baba olmak icin yaratilmis sanki. Bunlari ben Han dogdugundan beri gozlemliyorum esimde allah O’ndan razi olsun.
Erkegin siddetinin, uyumsuz davranislarinin ön planda oldugu haberler ve olaylar duydugumuzda bakiyoruz; istisnalar disinda sevgi, ilgi gormemis kisilerin sosyal basarisizliklarini, siddete meyillerini goruyoruz. Yani anlamiyorum. Cocuk seviliyor iste. Biriniz de deyin ki “cocugunuza ilgi gosterin her anlamda, sevin cocuklarinizi.”
Cocukla babasi-annesi arasind kuvvetli bir bag kurmak harika bir sey. Kacimizin dedesi babasinin altini degistirmis? Birak degistirmeyi baskasinin yaninda sevememisler bile ayip diye eskiden. Bizler de farkli olalim. Sevelim cocugumuzu.. en fazla ne olabilir ki?
Sonuc olarak; Adem Gunes beni kendinden uzaklastirmaya devam ediyor. Cok da umrunda sanki
Bu arada hosgeldin tipini sevdigim

Merhaba sosyolog apla, ben bu herife karşı çok doluyum. İçimi şuraya bir dökeyim izin varsa Muhtemelen yazacaklarım hissiyatimin yarısı bile değil.

O nasıl bir mantık ya? Tek başına mı yapıyor kadın çocuğu? Eşeysiz mi ürüyor da erkek 2 sene elini sürmüyor, bezini değiştirmiyor, uykuya bile lütfederse yatırıyor? Bebeğin en zor zamanı ilk 2 yıl, kadın bu süreçte yalnız bakacaksa erkeğe niye ihtiyacı olsun ki, babanın çocuğuna karşı tek sorumluluğu eve para getirmek mi? Eger mantik buysa kadın çocuk istediğinde gitsin sperm bankasından donör bulsun, evlilik eşler için paylaşım ve en zor zamanlarında destek içermiyorsa olmasa da olan bir şey ve şu geçtiğimiz 4 ay benim ömrümün en zor zamanlarıydı. Bu kadar yoruldugumu, yıprandigimi hatırlamıyorum. Eşim olmasa kafayı yemistim.

Eskiden kadın oturur çocuk bakar mantigi kabul gorebilirmis belki ama bunu bu çağda savunmak kesinlikle art niyet içeriyor bence. Kadın evde otursun, çocuk baksın, ekmek yapsın, çalışmasın, para kazanmasin, erkek ne isterse onu yapsın. Daha ilkinin 2 yaşı dolmadan ikinci çocuğu yapsın, onu da iki sene sadece kendi büyütsün, sonra ikincinin 2 yaşı dolmadan üçüncü çocuğu yapsın. Gitti mi sana omrunden 10 sene, ruhundan 30 sene... Sonra güvenli bağlanmış mı oluyor? Ayrıca bu mantıkla Anadolu'da on yıllardır çocuk buyutuluyor ve ben güvenli baglanmadan ziyade güvensiz bir şekilde aileye bağımlılık yaptığını görüyorum. Benim kuzenim evin oğlu, büyük çocuğu, soyun devamının garanti belgesi olarak büyütüldü, ortaokula kadar anasının koynunda uyur bir dediği iki edilmezdi, şimdi 40 yaşını geçti hala annesinin ağzının içine bakıyor bir şey desin de yapsın diye, onaylanma bekliyor sürekli. Annem teyzeme çok söylemiş vaktiyle bu çocuğu bu kadar el üstünde tutmayın diye teyzem de şimdi söylemiyor soyunun devamı biricik oğlunun gerçek bir hayal kırıklığı olduğunu ama her seferinde gözlerinden ve tavrından okunuyor.

2 yaşına kadar annesinden başkasını bilmeyen çocuk anne bağımlısı olur, hani okulun ilk ayının sonunda bile annesi kapının önünde bekleyen, annesinin dizinin dibinden ayrılmayan çocuklardan... Kimisi için bu ideal bir çocuk olabilir ama bana korkutucu geliyor.

Ayrıca çocuğun babaya bağlanması neden yanlış olsun ki? Annesi anne de babası yoldan geçen adam mı? Komşunun kocası mı? Mahallenin zerzevatçısı mı? El alem mi yahu bu baba, 2 sene elini bile sürmeyecek çocuğa? O zaman da çocuk baba figurunden mahrum kalmayacak mı? Yabancıların 'dad issues' dedikleri sorunlar yüzünden kaç kız saçma sapan insanlara takıldı, babalarına kendilerini sevdirmek için kaç çocuk kendini harap etti hiç mi görmemiş bu herif? Çocukken mahallede dışarı da mı çıkmamış Allah aşkına? Ben bile dışarıda az oynayan bir çocuk olarak bunun onlarca örneğini gördüm. Babasının sevgisini/ilgisini kazanmak için mahallenin çocuklarını döven çocuk da gördüm, babasını sevmediği için intikam niyetiyle saçma sapan yollara gireni de. Baba sevgisi de anne sevgisi kadar önemlidir. Biz küçükken çoğu kişiye göre hala ayıptı babanın çocuğunu kucağına alması, hele ki kız çocuğunu. Ama benim babam ne dedemin önünde ne başka büyüklerinin önünde bizi sevmekten öpmekten hiç geri durmadı, ayıp diye uyaranları fesatlıkla suçlayıp susturdu ve bizi sevdi. Çocukluğuma dair en güzel anılarım çoğunlukla babamla olanlar çünkü o bize sevgisini hep gösterdi. Çocukken bizi yıkadı, bebekken bezimizi değiştirdi, uyuttu, korktuğumda sarıldı, her elime geçeni alıp 'bu ne?' Ve 'neden?' Sorularima milyonlarca kez usanmadan cevap verdi, sıkıcı akrabalar eve dönüştüğünü tuttu elimizden deniz kıyısına götürdü. Bir çocuğun elinden bu anıların ihtimalini almak bence kalpsizliktir. Bu adamın fikirlerini gunahım kadar sevmem ama her okuduğumda, istisnasız her seferinde daha fazla sacmalayamaz dememe rağmen hep daha fazla saçmalayarak beni bu kadar şaşırtabilen çok az insan var. Allah akıl fikir versin.

Ayrıca bir fikrim var, bu adam toplum mühendisi bence, bu fikirlerini sağda solda insanlara yayip uzun vadede doğru olduğuna ikna etmek istiyor insanları. Prim vermemek lazım böylelerine, Allah bizi ve çocuklarımızı bu zihniyette insanlardan korusun.

Acaba reklam amaçlı mı yazıyor? Sonuçta kendinden bahsettiriyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz....!!!

Evet özellikle sabah saatleri en tatlı saatleri Metehan nın. Ama en azından ayrılırken o henüz anlamıyor anladığında ise ücretsiz izne ayrılmış olacağım su an süt iznimi kullanıyorum :)
Ben de aynı durumdayım 1 ayım kaldı o anlamaya başlayınca evde olcam inşallah :)

İyi gunler arkadaslar kehribar kolyesi alanlar hangi siteden ve hangi modelini aldiniz acaba memnun kalanlar cevaplarsa cok sevinirim

Adem Gunes ve hayalindeki baba figürü ( temsili degil) :))

greçınım doluymussun hakikaten
katiliyorum nokta.
Gretchen Grundler

Yazının tamamı doğru tamamı da yanlış diye bir şey yok tabii ki ayrıca kişiye göre değişebilir doğrular. Bence yanlış olan bunu genellemek . Bebeği ile ilgilenmeyen erkeğe zorla ilgilen denilmez, zaten zorla olursa bi bağlanma olmaz. ilgilenmek isteyenden de bebek uzaklaştırılmaz. Çocuk yetiştirmek çok değişkenli. Çok öznel.

İyi gunler arkadaslar kehribar kolyesi alanlar hangi siteden ve hangi modelini aldiniz acaba memnun kalanlar cevaplarsa cok sevinirim
Kehribarsepeti.com'dan aldık buradaki pek çok kişi. Limon rengini aldım ben. Sertifikasyla birlikte geldi, hızlı geldi, ben memnunum üründen de sanki işe yarıyor gibi çok net konuşamam dişler daha tam çıkmaya başlamadığı için.

Eki Görüntüle 2075452
Adem Gunes ve hayalindeki baba figürü ( temsili degil) :))
nokta atışı yapmışsın.
greçınım doluymussun hakikaten
katiliyorum nokta.
Gretchen Grundler
Doluyum tabi ya. Daha 2 sene aynı yatakta 4 sene aynı odada kalınacaksa 2. Ve sonrası devam sürümü çocukların nasıl üretileceği konusuna girmedim. Ona girersem 2 sayfa da oradan yazı çıkar, deli ediyor beni böyle insanlar, kadın otursun çocuk baksın adam devirsin popoyu yatsın. Sonra en az 3 çocuk, oooh keyfe bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…