2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333

biz de gidemedik 2 senedir. gecen sene tedavi yuzunden,bu sene de hamilelik derken olmadi. hayalimiz guzel bi tatil,oglusumuzla:)

benim esim de olsa aynisini yapar muhtemelen

Boy kilo ne durumdasınız ??? 7 Ağustos’ta doğuran var mı ? ÖZelden yazın bana dertleşelim konuşalım paylaşalım. Okuyamıyorum hepsini çocuktan vakit yok
Canım benim oğlum 7 ağustos doğumlu.Geçen hafta kontrole gittik 63 cm boyu ve 6.200 kilosu.Çok kusuyor ama doğru düzgün istahida yok.Seninki nasıl?

Benim düşünceme ve şuanki yaşayışımıza kesinlikle uymuyor. Bu bence tamamen erkeklerin işine gelen bir yaklaşım bir ay demiyor iki ay demiyor . Bir bebeğin en zorlu dönemi olan ilk iki yılından bahsediyor. Sadece haftada bir uyutabilirmiş. Bu ne demek iki yıl boyunca kadın tüm vasıflarını unutacak annelik dışında. Gece boyu bebek uyancak baba uyuyacak çünkü kızabilir. Birincisi erkek bebek yapmanın bu sorumluluklarına hazır değilse bence hiç girişmeyecek bu işe küçük bir canlının kontrol edemeyeceği şeylere kızacaksa çocuk yapma fikrini gözden geçirsin ben anne ne kadar sorumluysa babanın da o kadar sorumlu olduğunu düşünüyorum evet bir bebeğin en çok annesine ihtiyacı vardır ama baba işteyken zaten o ihtiyaç fazlasıyla karşılanıyor günün sonunda yorgun bir anne kalıyor. Alt değiştirme konusu ben eşime değiştirtmiyorum ama bu benim hijyen isteğimden kaynaklı başka hiçbir sebebi yok.Bu pedagog genel olarak kadını sadece anne sıfatıyla düşünüyor. Üreten çalışan toplumda yeri olan bir birey olarak değil .

Benim 2 oglum var. Ikisinin de altini esim dahil kimse degistirmedi. Hem gerek kalmadi hem de benim tercihimdi. Ama esimden kaynakli degil degistirmemesi, istersem degistirirdi.
Buyugun banyosunu hep esim yaptirdi ben su doktum :) simdi hep esim yikiyor, oglum babasinin yikamasindan cok keyif aliyor cunku. kucugu de hastaneden ciktigimiz gunden beri tek basima yaptiriyorum. Zaman ve ihtiyaca gore degisiyor bu durumlar. Ben de kimsenin yaninda onlarin altini degistirmedim. Kucuk oglum sunnet oldu, birkac gun sonra kayinvalidem, baska tanidiklar ara ara gecmis olsuna geldiler. Bebek kaka yapiyor mesela; yatak odasina gidiyorum degistirmeye, pesimden geliyorlar. Neymis; bakacaklarmis.. Tatli tatli gonderdim hepsini de. Kimsenin gormesine musaade etmedim.
Ama bu Adem Gunes’de baska bir sey var. Vukuati cok :) bu kadar tepki cekmesinin sebebi de bu.

Benim kızım da ilk zamanlar haftasonu babayla geçirdi diye pazartesi salı çok huysuz oluyordu özlediği için. Sonraları daha normale döndü. Babasına bakışı bile farklı ya, mutlu oluyor görünce ve bu beni çok sevindiriyor.

Benim eşim de haftasonu ben biraz uyuyup dinleneyim diye koyuyor kızı kanguruya yürüyüşe çıkıyorlar. En uzaktaki güzel fırından ekmek alıyorlar, babaanneye gidip laflıyorlar 2 saat sonra eve dönüyorlar. Aralarındaki bağ kuvvetleniyor, sevgileri pekişiyor, anne de dinlenmiş oluyor ne kadar güzel. Bunu şimdiden yapmazlarsa 2 sene sonra vahiy iner gibi baba sevgisi ya da evlat ilgisi geleceğine inanmıyorum ben. Baba sorumluluğu anneye satmaya çocuk da babayi uzak görmeye alışmış olacak.

Uçan babanın cevabı
Ben de katılmıyorum Adem güneşe
İyi demiş. Anneler kadar babalar da tepki göstermeli bence de.
Dünyayı güzellik kurtaracak ve bir insanı sevmekle başlayacak her şey.
Hele ki kendi canımızdan kanimizdan bir insan... Kesinlikle sevgi tavsiye edilse insanlara çok daha güzel olurdu dünya.

Canım benim oğlum 7 ağustos doğumlu.Geçen hafta kontrole gittik 63 cm boyu ve 6.200 kilosu.Çok kusuyor ama doğru düzgün istahida yok.Seninki nasıl?

Kusması yok , biz de yarın gidicez. Sadece anne sütü veriyorum Ama öyle 3 saatte 1 falan değil. Ne zaman isterse. Çok uzun uzun emmiyor ama sık emiyor.

Kitabını okudm ama S SapkaliA nin da dediği gibi o kadar bize uymayan şey var ki esasen geçenlerde açıklamış anne kelimesini söylediğim için herkes anneye yuklendigimi düşünüyor(ne kadar tepki aldiysa boyle bir açıklama yapmis bilmiyorum). Ama esas olan bebeğe 1. Derecede bakan her kimse tek ve aynı kişi olmalı.Bütün ihtiyaçlarını o kişi gidermeli.Ben önce düşündüm biraz uyguladim ama sonra baktım ki ben yipraniyorum yani esimin yardımı olmadigi zaman hiçte verimli mutlu olamıyorum o yüzden vazgeçtim. Zaten burada hepimiz Bebeğimizin çoğunlukla yanındayız.Bebek bile baba gelince bi başka bakıyor bi başka gülüyor o durumda onları uzak tutmak ya da her şeyi omuzlarima almak benim için zor.Ha yapan bu durumdan mutlu olan ya da eşi ilgilenmedigi için buna mecbur kalan varsa o da kişilerin kendi hayatlarıdir.Birde çoğunluk çalışan insanlarız her gün ise gittiğimiz için vicdan azabı yapmak bebeği ve kendimizi daha çok uzecektir.Gecen burada sormuştum arkadaşların fikirleri de benim için bir ışık oldu o günden beri yani vazgectigimden beri ben daha mutluyum ha bebeğim huzursuz ama daha çok küçük her şey buna sebep olabilir.Özellikle şu cümle içime dokunmustu 'Bebek emmeyi reddediyorsa güvenli baglanamamistir' yani hepimiz mi güvenli baglanmadik hiç mi bu çocukların deli halleri yok bunu sordum böylece ve bana verilen cevap' evet her şey güvenli bağlanma demek' bende bu konuda bu şekilde doluyum babasız bir 2 yıl bizim için mümkün değil ve özellikle 2 ve daha fazla çocuklu annelere soruyorum: babası ile buyuttugunuz bebekleriniz şimdi nasıl? Kafası karışık mi? Sizleri dinliyorlar mi?Mutlular mi? Bence çoğunlukla cevap evet olacak ama yine de merak ettim.

Son paragrafının altına özellikle imzamı atmak istiyorum greçınnn

İyi de güzeller yazıda tamamen babasız büyütmekten bahsetmiyor ki ben mi yanlış algıladım :) Bence baba anneyi rahatlatmalı. Yükünü hafifletmeli annenin istediklerini yapmalı. öyle her şeye karışsa ben şahsen daha rahatsız olurum. Çünkü o kadar araştırıyorum emek veriyorum gelip şunu şöyle yap derse rahatsız olurum. Bana şu konuda yardım eder misin dediğimde yardım etmesi beni mutlu eder.

Doğumdan itibaren reddeden bebekler de var o zaman anne rahminde değil de dışarıda bir kasada taşıdığı için mi reddetmiş? Çark etmiş işte anne demedim de bebeğe bakan dedim diyerek, eğer çocuklar tek bir kişinin kendi başına üremesiyle ortaya çıkan canlılar olsaydı haklıydı ama üretimde iki kişi varsa çıkan üründen de ikisi sorumludur. Ben yaptım, kenara cekilirim 2 sene sonra getir severim mantığı benim aklımın ve kalbimin kabul edebildiği bir şey değil.

Çok teşekkür ederim canım bizim için hayırlı olacaksa nasibimizde varsa olsun, duam hep bu yönde

Amin canım cümlemizin inşallah, bu arada Emir paşanın sonuçlarının iyi çıkmasına çok sevindim darısı diğerlerinin başına inşallah:)

Eveeeeeeeet :))
Han’i babasiyla birlikte cok emek vererek buyuttuk biz. Aglarken bayilmasi olsun, cok hassas olmasi da bir yandan cok ilgilendik. Ama kesin bir kuralimiz vardi: tavirlarimiz netti. Benim kabul etmedigim bir seye esim de musamaha gostermeyecekti ve ikili oynamayacaktik. Bu konuda basarili olduk.
Han simdi cozdu bizi. Benimle ve babasiyla oynayacagi oyunlari, konusacagi konulari kendisi belirliyor. Mesela; uzaya cok ilgili. Astronotlar, gezegegenler, uzay araclari.. bayiliyor. Bu konuda babasi daha cok donanimli. Bu tip meraklarini ben de gideriyorum tabii ki ama materyal olarak bu bilgileri saglamak babasinin isi.
Oyuncagimiz cok; belki bir krese yetecek kadar. Zaten insallah buyusunler; bir koy okuluna bagislayacagiz oyuncaklarini. Agâh da oynasin biraz da. Ama Han konusmayi seviyor daha cok.. O sorsun sen cevap ver, sen sor o soylesin. Benimle aksama kadar konusuyor. Bu konuda hic sorun yasamiyoruz; tabii ki dinliyor beni. Be gercekten cok mutlu. Cok sukur.
Her seyden ziyade; uzunca yazmak istemiyorum, agir bir mevzu cunku de.. ben Sosyal Hizmetler’de calistim ve dayanamayip ayrildim. Oraya gelen bebek ve cocuklari gorseniz... Nerdeyse hepsinin kilit noktasi istismarci, sevgisiz baba..

Herkesin yaşam tarzı farklıdır. Bilmeden kesinlikle konuşmuyorum .Ne demek istedigini çok iyi biliyorum.Bebeğe bakan tek kişi olmalı bebek o kişiye bağlanmalı.Denedim ama ben yıprandim yoruldum vicdan azabı duydum burda da paylaştım. Bence anne mutlu olmalı babada annenin zorlandığı her yerde yardım etmeli .Biz böyle daha çok mutluyuz.Herkesin kendi tercihi.

Tamam işte varan biiir. Yani çocukta aaa kime bağlandım ben deyip bi kafa karışıklığı ya da sözünü zu dinlememe gibi bir durum yok maşallah diyorum darısı başımıza :)

Ama bu da çok güzel, ben de hep internetten bakıyorum bakıyorum , görmeden beğeneniyorum tabi. Bir de iç sayfaları da görünmüyor tabi. Playgronunki de güzelmiş gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…