2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Y
Sırt üstü yatırınca kafası yamuldu benim oglumun da, bu ani bebek ölüm sendromu nedeni ile hiç yüzüstü uyutmadik, yani her şekilde bir eğrilik yamukluk oluyor sanırım anne nasıl hissediyorsa doğru olan da o sanırım :)

Gercekten mi? Ilerde duzelen bir yamukluk ama bu degil mi? Buyuk oglum hep sirtustu yatar basini yana cevirirdi. Top gibi kafasi var simdi, yusyuvarlak. Buyudukce kafatasi normal bir sekil aliyor demek ki. Kuzenim dogum yaparken bebek kanalda cok fazla kalmisti. Kafasi bariz bir sekilde yukari dogru sivriydi bebegin. Cok ilginc bir gorunumu vardi. 3-4 ay sonra tamamen duzeldi.

Hangi kitabini almistin? Kitap geldikten sonra yazar misin izlenimlerini, Senin fikirlerine uygunlugunu?
Güvenli Bağlanma, dediklerinize göre tamamen ters fikirleri, su an çalışan bir anneyim ve baba anane dahil bir çok kişiden destek alıyorum

Gercekten mi? Ilerde duzelen bir yamukluk ama bu degil mi?
Düz kafa sendromu ileride düzelir diyorlar ama benim kardesimin de yamuktur kafası farkettikten sonra yan yatırıyoruz gündüzleri ama gece mecbur sırtüstü

canim sirt ustu yatirip kafasini yana mi ceviriyordunuz?

Rica ederim canım.

Ben her ıyuduğunda farklı yatırıyorum. Sağa sola sırtüstü. Zaten artık nasıl yatırsamda dönüyor:) yüzüstü gündüz arada yatırıyorum. Ben deneyimimi paylaştım tabii ki tercih annenin.

Ama bu da çok güzel, ben de hep internetten bakıyorum bakıyorum , görmeden beğeneniyorum tabi. Bir de iç sayfaları da görünmüyor tabi. Playgronunki de güzelmiş gerçekten.
Ben de biba ninkini almayı düşünüyorum. Filli olan dokunma duyusuna hitap eden kitabi. Playgro alırsanız resimleyip burda paylaşır misiniz

Benim kızım da yüzüstü yatmıyor hiç diye üzülüyordum

Bizde de hafif bir duzlesme oldu ama hemen düz kafa yastığı aldım tekrar yuvarlaklasiyor

Hanımlar kızım 3 aylık ama diş çıkarıyor olabilir mi acaba ? Yoğun bir şekilde salya akıtmaya basladi. Kucağına alınca kafasını yüzüme sürüyor. Huysuzluk da var . Sabahleyin parmağının yam tarafını kaptı. Nasıl bastırıyor dış etlerine anlatamam. Hal böyle olunca aklıma diş geldi.
Sizce olabilir mi

Han 6 aylikken cikarmisti ilk disini. O zamana kadar bu aylardan itibaren salya akitmasi, dislerini kasimak istemesi cok normal. Agâh da cok kasiyor. Mesela ustunu giydiriyorum, yaka kismindaki dugmeleri iliklerken elimi zor kurtariyorum resmen.
Henuz dis icin biraz erken. Istisnalar disinda 6 aydan itibaren cikiyor ilk dis. Suan kabariyor disetleri. Yani bunlar dis cikarma surecinin ilk adimlari. Hafifletmek icin bir jel vardi dis etine surulen. Ama cok onerilen bir sey degil. Cunku dis etini uyusturuyor. Bebeklerde ciddi yan etkilere neden olabiliyormus. Bogazlarini uyusturup yutma refleksini olumsuz yonde etkileyebiliyormus. Dis cikarmayi dogal akisina birakmak en iyisi.
Han hicbir disinde ateslenmedi cok sukur, kolayca cikardi..
insallah burdaki tum bebeklerimiz de zorlanmadan cikarirlar dislerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…