2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    333
Saçma gereksiz üstüne bişey yazılmayacak kadar aptalca bir düşünce bence baba da en az anne kadar bebeğin bakımından sorumludur
 
Zaten kendi dr umuz diil de bugun tektim benle gelicek kimse yoktu mecburen gittim napiyim
 
hanimlar iyi aksamlar. ilk doz karma asidan sonra ateslenmeyip de 2. dozda ateslenen bebe var mi?
 
vallahi soylenecek ne varsa soylemissin greçın.
Eki Görüntüle 2075452
Adem Gunes ve hayalindeki baba figürü ( temsili degil) :))
ahaha cok guldum :))
tesekkurler bilgi icin. yuzustu yatiranlardan biri de benim. ama sadece geceleri yuzustu yatiyor. gunduz hep sirtustu. hatta bu ara gun icinde yan yattigi da oluyor. hatta ve hatta gune baslamadan onceki son uykusunu da sirtustu uyumaya basladi.
o degil de bu 4. ay ne sinir biseymis ya butun uyku duzeni allak bullak oldu cocugun. gece kel alaka surelerde uyanmaya basladi
 
Yasadıklarını okuyunca valla gözlerim doldu,tüylerim diken diken oldu neyse ki gecmis günler çok şükür... annelik gerçekten zor ,hele ki senin yasadıkların
Allah bi daha yaşatmasın
Sagol canim, Allah razi olsun. Cok sukur kalici olmadi, epilepsi olmadi. Bazi yonleri benziyordu. Bunlardan cok korkuyordum ben.
Simdi kalp bakli olan Kartal bebegi dusunuyorum, onun gibi bebekleri, annelerini dusunuyorum. Onlar icin cok dua ediyorum. Bir de beni ailem veya akrabalarimda yok sukur ama etrafimda cok fazla engelli bebek ve yetiskin var. onlari dusunuyorum.. Allah o insanlara yardim etsin.
 
Ya Agâh hic mi hic uyumuyor sirtustu. Nasil yaptin, sirtustu yatirdin ve uyumaya devam mi etti yoksa ugrastin mi biraz alismasi icin?Az once uyudu denedim sirtustu yatirmayi ve suanda bakisiyoruz :) bakalim ne zaman uyuyacak..
 
Ne yani baba sadece topu mu tutacakmış? Ne babasıymış acaba bu baba modeli iskele mi japon balığı mı? Ben bayağı güldüm (sinirden) Adem bey pedagogluğu bırakmış stand-up a başlamıs galiba. Arkadaşların yazdıklarının çoguna katılıyorum. Peki sen bir sosyolog olarak ne ekleyebilirsin?
 
Ya Agâh hic mi hic uyumuyor sirtustu. Nasil yaptin, sirtustu yatirdin ve uyumaya devam mi etti yoksa ugrastin mi biraz alismasi icin?Az once uyudu denedim sirtustu yatirmayi ve suanda bakisiyoruz :) bakalim ne zaman uyuyacak..
Ben bizimkini yeni uyuttum cesaret edemiyorum sırt üstü çevirmeye. Yoksa sonumuz sizin gibi olur biliyorum:)
 
Ben bizimkini yeni uyuttum cesaret edemiyorum sırt üstü çevirmeye. Yoksa sonumuz sizin gibi olur biliyorum:)
Aman aman... Esime diyorum ki az once “keske birinciyi aynen yazip ikinciyi ters cevirip carpsaydim..” “ne alaka” dedi tabi. Aklima rasyonel sayilarda bolme islemi geldi. Hep boyle denirdi. Sen de ters cevir carp tabiri caizse :))
Hala bakisiyoruz..
 
hanimlar iyi aksamlar. ilk doz karma asidan sonra ateslenmeyip de 2. dozda ateslenen bebe var mi?
Bugün yaptırdım ben de hemşire ateş olmadıysa 2. Ayda bunda da olmaz dedi ama çok olmasa da azıcık var gibi sabah calpol verdim onun etkisiyle artmamış olabilir de sen yaptırdın mı
 
hanimlar iyi aksamlar. ilk doz karma asidan sonra ateslenmeyip de 2. dozda ateslenen bebe var mi?
İyi akşamlar, olabilirmiş bazen ilkinde tepki göstermeyip ikinci dozda vücut tepki gösterebiliyor demişti bir ebe tanıdığımız
 
Gökçe de aynı sadece memede uyuyor. Biraz zaman geçsin uygun bir uyku eğitimi vermeye çalışacağım. Araştırmadayım şuan. Sallamayı kesinlikle istemiyorum. Çünkü çok zor oluyor. Zeren bizi bu konuda epey yordu.

Cook kullanışlı görünüyor nereden aldınız bunu
canım bu bizim yatak değil netten alıntı. Bizimli ikea gulliver beşik.

Adem güneş konusuna gelince. Düşüncelerinin tamamen doğru yada yanlış olduğunu söyleyemeyiz. Güvenli bağlanma ilk etapta anneyle olacak bir durumdur bu bir gerçek. Bu cümleden baba tamamen silik olacak anlamını çıkarmak yanlış bence. Ki zaten bu imkansız. Baba; çocuklarıyla, evin işleriyle, eşiyle ilgilenmek “”zorundadır””. Biz eşimle iş paylaşımı yaptık mesela. Herkesin evdeki sorumlulukları vardır ona göre hareket ederiz. Zeren ve gökçeyle de çok güzel ilgilenir. Zerenle dışarı çıkarlar, hergün uyku rutinlerini babası yaptırır, uyutur. Zerene alacağı kitapları kendisi seçer satın alır, oyun oynarlar evde. Gökçenin gazını genelde babası çıkarırdı mesela. Bütün bunların dışında altını ben değiştiririm çünkü beceremez. Birkaç denedik fakat sonuç felaketti. Banyosunu bebekler çok küçükken beraber yaptırırdık şuan ihtiyaç duymuyorum. Adem güneşin birkaç kitabını okudum. Kendi yaşantıma uygun olan ve düşüncelerimle örtüşenleri uyguluyorum. Saçmaladıklarını ise atıyorum çöpe.Adem güneşi okumadan zaten Zerenle aynı odada yatıyorduk. Okuyunca mantığıma ve gönlüme yattı. Şimdi bu fikir size saçma gelebilir ama bana gelmedi! Çok öznel bir durum. Herkes okuduklarını kendi içinde harmanlar süzer uygular yada uygulamaz.. Kızlarımla aynı odada yatmak bütün aile bireylerini mutlu ediyor. Bu düşünce size ters geliyor olabilir, ayrı odalarda yatmak isteyebilirsiniz. Şimdi aaa hiç ayrı odalarda yatırılır mı, küçücük bebek, annenin kokusuna ısısına ihtiyacı var, vay vicdansız anne demek ne kadar saçmaysa!, tam tersini söyleyerek kırıcı olmak da o kadar saçma. Eleştirileri yaparken ötekileştirmeden yapmak gerekir. Herkesin kendi çocuğu evladı. Hepimiz evlatlarımıza her yönden sağlıklı mutlu huzurlu bir ortam sunmak için çabalıyoruz. Her türlü kitabı okumaya çalışıyorum. Yazar hristiyan, ataerkil, darvinci, müslüman, doğulu, batılı şucu bucu diye ayrım yapmaksızın okuyorum. İşime geleni alıyorum, gelmeyeni atıyorum.
 
Ya Agâh hic mi hic uyumuyor sirtustu. Nasil yaptin, sirtustu yatirdin ve uyumaya devam mi etti yoksa ugrastin mi biraz alismasi icin?Az once uyudu denedim sirtustu yatirmayi ve suanda bakisiyoruz :) bakalim ne zaman uyuyacak..
baslarda uyaniyordu ama alissin diye serbest birakiyordum kollarini. yeter artik dedigim noktada battaniyesini kollarin altina sıkıstırdim. hala oluyor irkilmeler ama alisti sanirim. eskisi gibi tepki vermiyor. yalniz uykuya yan yatarken daha rahat geciyor o yuzden genelde uyuyunca duzeltiyorum. yuzustu de uyumuyor ki onu da uyuyunca ceviriyorum :))
Bugün yaptırdım ben de hemşire ateş olmadıysa 2. Ayda bunda da olmaz dedi ama çok olmasa da azıcık var gibi sabah calpol verdim onun etkisiyle artmamış olabilir de sen yaptırdın mı
sabah yapilacak bakalim umarim ateslenmez
İyi akşamlar, olabilirmiş bazen ilkinde tepki göstermeyip ikinci dozda vücut tepki gösterebiliyor demişti bir ebe tanıdığımız
sagol canim umarim olmaz
 
Evet çok fazla etken var. Aslında bence ilkokuldan bile önemli anaokulu.. çocuğun huyu suyu, okula yaklaşımı, özgüveni vs açısından bence ya iyi bir anaokuluna gitmeli ya da anne kendi bakmalı.. bizim kız daha ilk hafta öğretmenini taklide başladı.. herşeyi örnek alıyor şu an :))
 




  • Eşine yardım etmemek için yazmış nokta :) uçan baba da sabah bayağı yazmıştı bunjnla ilgili zaten ilginç bi insan bu ya farklı düşünceleri var




    Hic sevmem zaten kendisini 4 yasina kadar beraber yatin demesi de ayri bi guzel analar sadece cocuk baksin mumkunse sadece cocuk yapmak icin sevissin calismasin dogursun ve dogursun

    senin fikirlerin canim???


    Saçma gereksiz üstüne bişey yazılmayacak kadar aptalca bir düşünce bence baba da en az anne kadar bebeğin bakımından sorumludur

Hepinize teşekkür ediyorum hanımlar değerli görüşlerinizi paylaştığınız için.
Ben de nacizane düşüncelerimi yazmak isterim izninizle.
Öncelikle kendisinin neredeyse hiç bir düşüncesini savunmam ve benim hayat tarzıma, bizim aile yapımıza kesinlikle uygun değildir. Bunun yanında 'anadolu pedagojisi' olarak adlandırdığı güvenli ağlanma olayı 'Türk aile yapısına oldukça uygun bir yetiştirme şeklidir. Çünkü zaten çoğunlukla bu şekilde yetiştirmektedirler. Zaten baba pek dahil olmaz çocuk yetiştirmeye geleneksel Türk kültüründe. Baba anneye pek yardım etmez, baba evin reisidir, para kazanır, baba otoritedir. Bu yüzden devlet bile 'baba'dır. Doğruluğuna yanlışlığına henüz girmedim. Baba korkulması, izin alınması, arada köprü kurulması, asla saygıda kusur edilmemesi, yanında gülünmemesi, yatılmaması gerekilen kişidir. Bunun yanında anne şefkatli, becerikli, hızlı, çevik ve her daim dinç olmalıdır geleneksel Türk kültüründe. Çünkü yapması gereken çok iş vardır. Fazlasıyla yüklenir anneye kültürümüz. Neredeyse tüm sorumluluğu anneye verir.
Hal böyle olunca duygusal annelerimize daha kolay mı gelmektedir acaba bu yetiştirme tarzı, daha doğru, daha bilindik mi?
Yüzyıllarca bu şekilde yetişmiş, babanın fazla müdahil olmadığı bu usül doğru mudur? Bu şekilde, ihtiyaçları karşılayan adresin tek kişi olması, babanın dışarda kalması gerçekten güvenli bağlanan bireyler mi oluşturmuştur?
-Elinden gelse göbek bağını kesmeyecek olan anadolu kadınında, Türk annesi genini taşıyan herkeste kimse kusura bakmasın ama güvenli bağlanma yemez arkadaşlar. Doğru şekilde işlemez. Zaten bu güvenli bağlanma Amerika'da ortaya çıkmış bir olgudur, Adadolu pedagojisi diye uygulamaya kalkarsan 30 yaşında analarıyla uyuyan dangozlar yaratmış olursun.
-Derdi nedir, reklam mı yapmaya çalışıyordur, kitap satmak için mi böyle konular açıyordur bilemem ama ağır saçmalıyor zat-ı muhterem. Hayat elbette müşterektir.
-Anne hamile olduğunu öğrendiği an bebeğiyle bağlanmaya başlıyor. Doğar doğmaz hiçbir bebeğe davrnamadığı kadar sıcak davranıp tüm sorumluluğu üstüne alabiliyor. Baba ise bebek doğduğu andan itibaren onun la vakit geçirerek babalık duygusunu tadıyor. Hepimiz yaşadık, yaşıyoruz. Görüyoruz. Babayı bebekten, bebeğin bakımından uzak tutmak hangi zihnin ürünü arkadaşlar?
-Annenin bebeğe bağlanabilmesi için neden tüm ihtiyaçlarını annesi karşılasın? baba altını değiştirirken annenin bluetooth bağlantısı mı kopuyor? Ama haftada 1 bebeği uyutabilir. Ona izin var.
-Çocuk istifra edince baba kızar anne üzülür. Bu nasıl saçma bi cümle nasıl bi genellemedir yahu? Bu adam kendinden mi yola çıkmış demeden edemiyorum bu yazıyı yazarken. İlk 2 yıl bebeğin bakımına karışma, sonra bebek kendini sevdirirse, seninle oyun oynarsa kendini o çocuğun babası gibi hissedebilirsin. Ama çocuk anneye fazla bağlanmışsa babayı istemiyorsa napalım artık bi sonraki çocuk belki topunu paylaşır
-Tabi bu süreçte, 2 yıl aynı yatak 4 yıl aynı oda (kendisinin görüşleridir) baba başkasına güvenli bağlanırsa o zaman ksımet deriz
-Duyguları hazır olmayan baba kimse kusura bakmasın da tutsun şeyini çocuk yapmasın mümkünse. 'Ya bu da doğdu ama ben daha baba olmaya hazır hissetmiyordum kendimi(?!)' 9 ay aklın nerdeydi acaba? İşlerin yoğunluğundan evdeki bebeği unutan baba da nörolojiden randevu alsın bence

Adem Güneş'i kendi yaşam tarzıma uygun bulmuyorum. Düşüncelerini çoğunlukla saçma, aşırı ataerkil buluyorum. Bunun yanında seveni de çoktur ama bu kez aşırı saçmalamış. Gün içerisinde de çark etmiş okuduğum kadarıyla. Bana kalırsa sıvamış.

Geç yazdığım ve uzun yazdığım için kusura bakmayın hanımlar. İpeği de babası uyuttu bu gece. Haftalık hakkını kullandığı için bu kadar yazabildim artık haftaya filan görüşürüz
 
İyi bir kreş bulsaydım ikinci dönem için düşünüyorduk ama görev için bulunduğumuz ilçede imkanımız yok malesef. Ben de şuan evi kreşe çevirdim diyebilirim. Materyalimiz epey var. Dışarıya da çıkarıyoruz fakat akran birlikteliği çok başka.. Seneye kızları bakıcıya bırakırken de aynı sistemde gitmeyi düşünüyorum. Büyükşehirlerde yaşayanlar bu konuda çok şanslı, seçenekler çok fazla imreniyorum sizlere..
 
Baba başkasına güvenli bağlanırsa...Bu iyiydi.
 
Ama küçük şehirlerde de çocuklar daha özgür, daha sağlıklı ve huzurlu.. haliyle daha dengedeler.. aslında buradaki imkanlarının yerine toprakta oynayabilmesini, dalından meyve koparıp yiyebilmesini, temiz hava alabilmesini tercih ederdim ben.. burada parklar bile kauçukla kaplı.. hava desen berbat.. her yer gürültü... hiçbir şey yapmadan bir banka oturup beklesen bile bütün duyuların yoruluyor aslında; oysa enerjiyi atamamış oluyorsun.. nasıl tatmin olsun ki çocuklar? İşte ancak okulda danstı, müzikti derken biraz eğlenerek.. okul fotoğrafları geliyor cuma günleri.. en mutlu göründükleri resimler Atatürk Köşkü gezisinde sahile inip kumda oynadıkları ve okulun bahçesinde büyüteçle otları karıncaları vs inceledikleri resimler.. fıtratlarından uzaklaştırıyoruz çocukları, binalar yükseldikçe toprakla mesafeleri daha da artıyor, ve bence bu da iç dengeleri için hiç iyi değil malesef
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…