Belki bizim kız da diş çıkarmaya hazırlanıyordur.Han 6 aylikken cikarmisti ilk disini. O zamana kadar bu aylardan itibaren salya akitmasi, dislerini kasimak istemesi cok normal. Agâh da cok kasiyor. Mesela ustunu giydiriyorum, yaka kismindaki dugmeleri iliklerken elimi zor kurtariyorum resmen.
Henuz dis icin biraz erken. Istisnalar disinda 6 aydan itibaren cikiyor ilk dis. Suan kabariyor disetleri. Yani bunlar dis cikarma surecinin ilk adimlari. Hafifletmek icin bir jel vardi dis etine surulen. Ama cok onerilen bir sey degil. Cunku dis etini uyusturuyor. Bebeklerde ciddi yan etkilere neden olabiliyormus. Bogazlarini uyusturup yutma refleksini olumsuz yonde etkileyebiliyormus. Dis cikarmayi dogal akisina birakmak en iyisi.
Han hicbir disinde ateslenmedi cok sukur, kolayca cikardi..
insallah burdaki tum bebeklerimiz de zorlanmadan cikarirlar dislerini.
Bende alırken çok kararsız kalmıştım içini görmediğim için ama ikiside güzel gerçektenAma bu da çok güzel, ben de hep internetten bakıyorum bakıyorum , görmeden beğeneniyorum tabi. Bir de iç sayfaları da görünmüyor tabi. Playgronunki de güzelmiş gerçekten.
Aaa bu benim kaynanacığımmMerhaba hanımlar, intagramda gördüğüm ve sinirimin zıplamasına sebep olan bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda? Ciddi ciddi anlamayı hedefliyorum savunanı varsa. Bu arada bugün burada 'Sosyolog' kimliğimle bulunuyorum. Okulda da oldukça başarılı bir öğrenciydim. Kendi kararımla bu alanda değil de öğretmenlik alanında ilerlemeyi seçtim.
Bu bilgileri veriyorum ki 'Yine geldi tipini ...' demeyin
Gelelim Sayın Adem Güneş'in yazısına;
- adem_gunes(Güvenli bağlanma kitabından alıntıdır) Babaların, emzirme dönemindeki manevi sorumluluklarının yanı sıra bazı annelerin “Hayat müşterektir” söylemi eşliğinde alt değiştirme, geceleri mama verme, uyutma, bebeğin öz bakım ihtiyaçlarını karşılama gibi konularda da eşlerinden yardım istediklerine şahit oluyorum.
Bu tutum bebeklerin ilk iki yılı söz konusu olduğunda yanlıştır. Sadece emme değil, annenin çocuğa bağlanabilmesi için bebeğin ihtiyaçlarının tamamını annesi karşılamalıdır ki aralarında bağlanma gerçekleşsin. Özellikle alt temizleme anneyle bebeği birbirine bağlayan unsurlardandır. Baba bu işi (çok zaruri durumlar hariç) yapmamalıdır. Ama anneyi rahatlatmak, dinlendirmek ya da kendisine vakit ayırmasını sağlamak maksadıyla haftada bir bebeği uyutabilir, dışarıda vakit geçirirken çocuğu gezdirip oynatabilir. Ama bunların hiçbiri alışkanlığa dönüşmemelidir. Yanlış anlaşılmasın; baba çocuğun yaşamı içerisinde mutlaka kendisini var etmeli, iletişim köprüsünü kurmalıdır. Ancak ilk iki yıl çocuğun duygusal gelişimi anneyledir.
Bazı anneler bebekle babanın arasının çok iyi olmadığına inanır ve her fırsatta ikisini bir araya getirmeye çalışır. Çocuk istifra edince baba kızar, anne üzülür. Hâlbuki babalık duygusu annelik gibi değildir. Onların yenidoğan bebeklerle özel ve hazır bir bağları yoktur. Hatta birçok baba günlük işlerin telaşıyla evdeki bebeği unutabilir. Bunlar gayet normaldir. Ancak iki buçuk-üç yaşından sonra babayla çocuk adım adım birbirine bağlanır. Ondan önce çocuğu babaya bağlamaya çalışmak ya da bu konuda tazyikte bulunmak duyguları hazır olmayan babayı zorlamaktır. Bu tutum ise iki tarafı birbirinden uzaklaştırır.
Erkeklerin çocuklarına yakınlaşması, onlarla bağ kurması için içlerinde bazı duyguların uyanması gerekir. Bunu da ancak çocuk yapar. Mesela bebeğin şirinliği, tatlılığı, masumiyeti babalık duygusunun uyanması için yeterli değildir. Her şey çocuğun ona tebessüm etmesi, “babacımmm” demesi, işten geldiğinde sevinmesi, akşamları boynuna atlayıp öpmesi, oyun oynayacağı zaman elindeki topu götürüp ona vermesi ya da bazı ihtiyaçlarını babasının karşılamasını istemesiyle başlar. Öncesindeki davranışlar aslında alışkanlıktan ibarettir.
OHhh süpermissss:)kizlar genetik testlerimizin sonuclari cikmis. emirin kromozomlarina bakilmisti. normalmis cok sukur . 1 ay sonra tekrar muayene edilecek ve baska genlere bakacaklar,yine 1 ay daha bekleyecegiz,sonra sonucu bekleyecegiz
temiz ciksin da sonuclar bekleriz.
OHhh süpermissss:)
Insallah bir sonrakinde de bisey cıkmayacak Allahın izniyle:)
Bu arada kızlar inşallah sömestre sonunda çalışmaya başlama kararı aldim inşallah .Emzirme döneminde aldığım kiloları vermek için 4 gün önce spora basladim. Nasıl hunharca yaptıysam o hareketleri 2 gündür karin bölgemde acayip bi ağrı vardı. Meğersem kasım yırtılmış. Uzun süre pasif kalan vücuda bir anda ağır hareketleri zorlayınca sonuç bu oldu. Normalde vücudum alışık diye düşündüm direk hareketlere geçerim dedim sonuçta tüm hayatım boyunca hatta hamileligimde bile sürekli spor yaptım ama maalesef vücudun pasifleşmiş hamlaşmis.
Siz siz olun spor dusunurseniz birkaç gün ısınmadan ağır hareketlere geçmeyin
Evet ama kafasını hep düz şekle getiriyordu kendisi, sağa da hep meyil ediyordu, sağdaki yamukluk düzeldi, arkada biraz düzlük var o da gecer ins.canim sirt ustu yatirip kafasini yana mi ceviriyordunuz?
Bu önerini dikkate alacağımBizde de hafif bir duzlesme oldu ama hemen düz kafa yastığı aldım tekrar yuvarlaklasiyor
Hayir guvenli baglanmak nedir ya tabiki guvende oldugunu hissetsin de bagimli olmasin ya.Adam sanki seyh ve muridleri var gibi. Garip bir hayran kitlesi var. Biriyle tanismistim parkta; cocuklari salincakta salliyoruz, kadin bana Adem Gunes okuyor musun diye sordu direkt. Neyse yumusak bir sekilde konusuyoruz kadinla. Birkac gun konustuk falan. Benim buyuk oglum bizden kendisine oda yapmamizi istedi, bundan sonra odasinda yatmak istedigini soyledi ben hamileyken. Biz de esimle o aralar “nasil ayiririz odasini Han’in” diye dusunuyoruz. Bal gibi oldu, kendisi ayrilmak istedi. Bunu o kadinla paylastim. Bana dedi ki “siz guvenli baglanamamissiniz!!” Bu konu aramizda o kadar uzadi ki o kadinla.. diyor ki “ her cocuga her aile Adem Gunes’in dedigi gibi davransa tum cocuklar sorunsuz olur.” Dedim ki “ inaniyor musun buna, mumkun mu boyle bir sey? Yaradilis, fitrat, karakter, ozgunluk?? Tek tip bir nesil olabilir mi? Biz 4 kiz kardesiz. Annem- babam hepimize ayni ozeni gostermis ama cok farkliyiz. Cunku karakterlerimiz farkli..” Anlatiyorum, baktim bosuna anlatiyorum. “Guvenli baglanma” diyor da baska bir sey demiyor. Ve vedalastik.. ama sonra bir seyler olmus ki benden ozur diledi tavrindan dolayi. Acaba diyorum kizini buyuturken bir yerde kilitlendi kaldi mi Adem Gunes ogretileriyle, tikandi mi?
Yani ilginc bir hayran kitlesi var. Hayranlari adama “guvenle bagli” bir turlu guvenli ayrilmayi gerceklestiremiyorlar.
Canim benim de 1.5 ayim kaldi bende de var o korkular ve uzuntu.Kaldi ki alistirma bardagi biberon kasik hicbiseyle icmiyo sutu.kizimdan 4.5 aylikken ayrildim ama o mama aliyodu sadece.Bu sefer cok zor olucak. Ilk gunler cok kotu oluyo tabi.Burnunun diregi sizliyo.Ben cok yogun bi donemde baslamistim.Sut sagma derdi de olmayinca cok iyi gelmisti.Simdi de sut sagicak kadar vaktim olsun yeter diorum.Alisiyosun gun gectikce ve itiraf ediyosun ki bi yandan cok iyi geldiMrb kizlar sayfayi pek takip edemedim ama aranizda calismaya baslayanlar olmus benimde calismama az kaldi analik izni bitti zaten 1 aylik iznimi kullaniyorum .ondan sonra 20 gunluk rapor alacam.oglumuza babasi bakacak ama simdiden endiseler korkular sardi beni ne yapacagimi bilmiyorum bu durum sütümü bile etkiledi ise baslayan arkadaslardan destek ve bu durumla nasil basa ciktiklarina dair yardim bekliyorum
Bir veya bir buçuk hafta içerisinde geçermiş insallahÇok geçmiş olsun, ömür boyu yapıp 2 ay bıraksan bile hamlıyor vücut, dikkat etmek lazım. Zamanla mı geçermiş? Nasıl olurmuş tedavisi?
Ayni seyi sormaya calisip sacmalamistim iyi olduBir veya bir buçuk hafta içerisinde geçermiş insallah
Korkutucuydu. Bana o gunlerden geriye Han agladigi zaman yasadigim bi panik halim vardi; o kaldi.
Ben katildigi zamanlarda beynine oksijen gitmeyecek, o yuzden bir sorun olacak diye korkuyordum. 1 dakikadan fazla surerse kotu olurmus. Bizimki 25-30 saniye suruyordu. 2 sefer uzun surdu. Birinde esimin halasinin elinde kaldinasil kendine getirdiklerini bilmiyorum cikmistim odadan dayanamayip. Digerinde Eskisehir’de annemin yanindaydim. O zaman parmaklari falan da kilitlenmisti. Annem panikle suyun altina tutmustu Han’i. O sekilde kendine gelmisti. Zor zamanlardi. Gecti cok sukur. Cok saglikli, akilli, mutlu bir oglum var Allah’a sukur. Allah hicbir bebege, annesine dert verip derman aratmasin.
Aaa çok guzeller:) Bebek çok sever bunları. Gül e güle oynasın.Bizim çıngıraklarımız da bunlar.
Hayatımda hiç bu kadar saçma bir pedagog görüşü duymamıştım.Merhaba hanımlar, intagramda gördüğüm ve sinirimin zıplamasına sebep olan bir yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Sizler neler düşünüyorsunuz bu konuda? Ciddi ciddi anlamayı hedefliyorum savunanı varsa. Bu arada bugün burada 'Sosyolog' kimliğimle bulunuyorum. Okulda da oldukça başarılı bir öğrenciydim. Kendi kararımla bu alanda değil de öğretmenlik alanında ilerlemeyi seçtim.
Bu bilgileri veriyorum ki 'Yine geldi tipini ...' demeyin
Gelelim Sayın Adem Güneş'in yazısına;
- adem_gunes(Güvenli bağlanma kitabından alıntıdır) Babaların, emzirme dönemindeki manevi sorumluluklarının yanı sıra bazı annelerin “Hayat müşterektir” söylemi eşliğinde alt değiştirme, geceleri mama verme, uyutma, bebeğin öz bakım ihtiyaçlarını karşılama gibi konularda da eşlerinden yardım istediklerine şahit oluyorum.
Bu tutum bebeklerin ilk iki yılı söz konusu olduğunda yanlıştır. Sadece emme değil, annenin çocuğa bağlanabilmesi için bebeğin ihtiyaçlarının tamamını annesi karşılamalıdır ki aralarında bağlanma gerçekleşsin. Özellikle alt temizleme anneyle bebeği birbirine bağlayan unsurlardandır. Baba bu işi (çok zaruri durumlar hariç) yapmamalıdır. Ama anneyi rahatlatmak, dinlendirmek ya da kendisine vakit ayırmasını sağlamak maksadıyla haftada bir bebeği uyutabilir, dışarıda vakit geçirirken çocuğu gezdirip oynatabilir. Ama bunların hiçbiri alışkanlığa dönüşmemelidir. Yanlış anlaşılmasın; baba çocuğun yaşamı içerisinde mutlaka kendisini var etmeli, iletişim köprüsünü kurmalıdır. Ancak ilk iki yıl çocuğun duygusal gelişimi anneyledir.
Bazı anneler bebekle babanın arasının çok iyi olmadığına inanır ve her fırsatta ikisini bir araya getirmeye çalışır. Çocuk istifra edince baba kızar, anne üzülür. Hâlbuki babalık duygusu annelik gibi değildir. Onların yenidoğan bebeklerle özel ve hazır bir bağları yoktur. Hatta birçok baba günlük işlerin telaşıyla evdeki bebeği unutabilir. Bunlar gayet normaldir. Ancak iki buçuk-üç yaşından sonra babayla çocuk adım adım birbirine bağlanır. Ondan önce çocuğu babaya bağlamaya çalışmak ya da bu konuda tazyikte bulunmak duyguları hazır olmayan babayı zorlamaktır. Bu tutum ise iki tarafı birbirinden uzaklaştırır.
Erkeklerin çocuklarına yakınlaşması, onlarla bağ kurması için içlerinde bazı duyguların uyanması gerekir. Bunu da ancak çocuk yapar. Mesela bebeğin şirinliği, tatlılığı, masumiyeti babalık duygusunun uyanması için yeterli değildir. Her şey çocuğun ona tebessüm etmesi, “babacımmm” demesi, işten geldiğinde sevinmesi, akşamları boynuna atlayıp öpmesi, oyun oynayacağı zaman elindeki topu götürüp ona vermesi ya da bazı ihtiyaçlarını babasının karşılamasını istemesiyle başlar. Öncesindeki davranışlar aslında alışkanlıktan ibarettir.
Diğer konuları bilmem de mama konusunda pek güven vermedi. Bazı doktorların mama firmalarından bazı esantiyonlar almak için saçma sapan sebeplerle mama başlattığını duymuştum.Dayanamadim Yaman i dr a goturdum bugun kendi dr una dill de daha kolay gitmesi diye yattigi hastaneye ordayken ilgilenen dr a goturdum .Hem de asilari yapilsin dedim.Cigerleri temiz sukur.Her ihtimale karsi ventolin budecort vericez.Sacma geldi ama yapmasam da cigere inerse bi gun bile kacirsam basimi duvara vurmak istemiyorum.
200 gr aldi diye kilosuna takti.Kendi dr umuz cok normal toparliycak dedi bu takti.Sagiyomusun ne kadar cikiyo dio.Yoo sagmiyorum emiyo zaten dedim.Hesap makinesiyle hesap yapiyo.Eee 800 ml bolu 8 100 ml almasi lazim.3 4 saat meme verme sag bakalim 50ser cikiosa doyuyodur yoksa mamaya baslayalim.Hipp 1 yaziyim dedi.10 gun sonra tekrar gel kilo alimina bakalim yoksa mamaya sonra da ek gidaya geceriz dedi.Bayagi bi canimi sikti. Neyse yapti asilarini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?