Ay baslamistir tabi :) benim bir arkadasimin kizi 1,5 yasinda topllamaya baslamisti. Bakiciya sordular dustu mu ne oldu diye bir sey yok, cocuk doktoru, ortopedi.. gezdiler de gezdiler. Hic bir sorun yok.. 1,5 ay sürdü bu boyle. En son pedagoga goturduler. Pedagog direkt “ etrafinizda topal biri var mi” diye sormus. Bakici topalmis meger ce cocuk onu taklit ediyormus. “Birakin, tepki vermeyin, duzelir”dedi pedagog. 1 ay daha devam etti ve kendi kendine duzeldi. Cok taklitciler coook.Evet çok fazla etken var. Aslında bence ilkokuldan bile önemli anaokulu.. çocuğun huyu suyu, okula yaklaşımı, özgüveni vs açısından bence ya iyi bir anaokuluna gitmeli ya da anne kendi bakmalı.. bizim kız daha ilk hafta öğretmenini taklide başladı.. herşeyi örnek alıyor şu an :))
Ayni durumdayiz biz de. Abisini seyretmek istiyor surekli O’na bakiyor sincap gibi ayni :) kafasini daha tam dik tutamiyor ama. Yavas yavas kaldiriyo basini, biraz bakiyor sonra guluyor. Gulerken hep dengesini kaybediyor zaten. Küt diye dusuyo basi one :)Bizim kız artık yatmak istemiyor sürekli kafayı kaldırıyor. Aslında ben oturma konusunda çok hassastım ama son zamanda farklk görüşler de okudum bel ve boyun yığılmıyorsa desteklenerek oturabileceğine dair . O yüzden artık kucağımda oturtuyorum kartlra oyuncaklara bakıyor o şekilde. Yorulmaya başlayınca da kendisi belli ediyor. Yürütme yapmadım ama bastırıyorum ben
Ben yan da koysam bir süre sonra kendi sırtüstü dönüyor. Ama biz de yüzüstü durmaya alıştıramadık bir türlü.. hepsi ayrı bir alem bu veletlerin..
Benim oglum da sirtustu yatamiyor.uzay boslugunda ya da hep banyoda ciplak gibi elleri kollari savuruyor uyandiriyor kendini.ama biz basinda hep yan yatis yastiginda bir sag bir sol yanina yatirdik.cok gazli bir bebek olmamakla birlikte gazlanmaya basladigi zamanda yuzustu yatirmaya basladik.emerek uyuyan bir bebek ve uykuyaa daldigi zaman kafasini gogsumun alti ve kolum arasina skstriyor yukarida kalan eli de gerdanima dogru uzatiyor.anne koynunda yuzustu pozisyon yakalamaya calisiyor herhalde cok komikler
Kizlar bebekleri yuz ustu yatirmayi nasil basariyirsunuz:) Bizimkini yüz üstü koyunca yorulana kadar etrafi izliyor sonra da ya ağlıyor ya da ters dönüyor.
Aynısından bizdede varişin sırrını banada söyleyin
Emiyor, uyuyor ve once yan yatirip, sirtindan one dogru yuvarliyorum :) Annem “ters dönmüs bir kaplumbagayi ceviriyo gibisin” demisti gordugunde. Sonra misil misil uyuyor.Aynen ya yirtiyo kendini hatta:)
uyuduktan sonra :))
Bi deneyeyim ya sanki yüz üstü daha uzun uyuyacak gibi hissediyirum ama tabi sadece his :)Emiyor, uyuyor ve once yan yatirip, sirtindan one dogru yuvarliyorum :) Annem “ters dönmüs bir kaplumbagayi ceviriyo gibisin” demisti gordugunde. Sonra misil misil uyuyor.
Dun burdan edindigim bilgiden yola cikarak sirtustu yatirmayi denedim gece uykusunda. Uyandi hemen. 2 sefer uyudu ve uyandi. Sirtustu yatmak bize gece uykumuzdan 3 saat kaybettirdi. En son gece 12:30 da uyudu. Yuzustu yatirdim artik. Bir uyumus saat 5:30’a kadar 5 saat.. hala inanamiyorum. Ve o sure boyunca ben de uyumusum. Ben uyku problemi olan birisiyim. Oyle uzun uyuyamam, cok cabuk uyanirim. Ozellikle Han’a hamile
Oldugumdan beri Abartmiyorum belki 4 senedir 5 saat kesintisiz uyumamisimdir. Uyandim, uykumu almisim. 5:30 dan beri uyanigim. Suan uykusuzluktan gozlerim agriyor. Mahvetti beni bu sirtustu yatirma olayi ama denemeye devam edecegim.
Ay kiyamamKarnım çok aç ama Damla o kadar huysuz ki bugün hiç bir şey yemeye fırsatım olmadiKızımı yiyecegim sonunda
Güzel bir şeyler yiyeyim diyordum güya ama böyle yapayım artık öğlen olmuş zatenAy kiyamambuzdolabina beraber gidin at agzina bi peynir ekmek
Annenin karin doyurma hakki engellenemez
Ben o şekilde yapınca hemencecik kaşlarını çatı kızgın ifadelerle kafayı dikiyoEmiyor, uyuyor ve once yan yatirip, sirtindan one dogru yuvarliyorum :) Annem “ters dönmüs bir kaplumbagayi ceviriyo gibisin” demisti gordugunde. Sonra misil misil uyuyor.
Dun burdan edindigim bilgiden yola cikarak sirtustu yatirmayi denedim gece uykusunda. Uyandi hemen. 2 sefer uyudu ve uyandi. Sirtustu yatmak bize gece uykumuzdan 3 saat kaybettirdi. En son gece 12:30 da uyudu. Yuzustu yatirdim artik. Bir uyumus saat 5:30’a kadar 5 saat.. hala inanamiyorum. Ve o sure boyunca ben de uyumusum. Ben uyku problemi olan birisiyim. Oyle uzun uyuyamam, cok cabuk uyanirim. Ozellikle Han’a hamile
Oldugumdan beri Abartmiyorum belki 4 senedir 5 saat kesintisiz uyumamisimdir. Uyandim, uykumu almisim. 5:30 dan beri uyanigim. Suan uykusuzluktan gozlerim agriyor. Mahvetti beni bu sirtustu yatirma olayi ama denemeye devam edecegim.
Neden ozellikle sirtustu yatirmaya calisiyorsunuz benim bilmedigim ekstra bir faydasi mi var ya da yuzustu yatirmak zararli mi?Emiyor, uyuyor ve once yan yatirip, sirtindan one dogru yuvarliyorum :) Annem “ters dönmüs bir kaplumbagayi ceviriyo gibisin” demisti gordugunde. Sonra misil misil uyuyor.
Aynı geceyi yaşamışız. Geçen hafta 2 gün ne güzel normale dönmüştü ışık hızıyla sapıttı yine. Derler ki bu dördüncü ay sapıtması kendiliğinden normaledönmezmiş yeni bir düzen verilmeliymiş bebeğeGünaydınlar herkese. Bize gün çoktan başladıbu 4. Ay atak diş vs. diyoruz ama onlarda etken tabii ki ama bu farklı bişey. Tam geçti diyorum eski düzene döndük derken bir gün ya da iki gün sonra yine uykusuz geceler her saat başı uyanan bir bebe. Uykusuz ve tahammül sınırlarını zorlayan bir anne. Uykusuz olduğu için huzursuz bir bebe. Karşılıklı bakışıyoruz şuan. Sanki o da benim gibi anne ne oldu bana ne güzel uyuyordum mutluydum ben öyle der gibi bakıyor. Gece 3 ten sonra hep mızmızdı yine. Sabaha kadar tekrar uyku moduna geçirmek için uğraştım sonuç hüsran
Doktora sordum oturtmak için erken ama kucakta oturabilir dedi. Araştırdım biraz da, bebek hazırsa oturmasında bir sorun yok deniyor. Ben de emzirme yastığına sırtını verip eğimli oturtuyorum ve kollarından çekip oturtma egzersizi yaptırıyorum. Ayakta durması için de günde ikişer üçer kez 10lu Setler halinde kol altından tutup zıplama ve hafifçe ayakta durma egzersizi yaptırıyorum. Ayakta durma egzersizine yeni başladığım için ağırlığı yok denecek kadar az veriyorum ama zıplamaya bir aydır devam ettiğim için kendini ziplatmak için tepki vermesini bekliyorum. Ağırlık yine çok az bacaklarda oluyor.Bu arada bebekleri oturtan ve ya yürüten var mı ?
Masaya peynir zeytin tabağı koy, git gel ye eğer vaktin yoksa. Aç kalma ama dikkat et.Karnım çok aç ama Damla o kadar huysuz ki bugün hiç bir şey yemeye fırsatım olmadiKızımı yiyecegim sonunda
Dene bakalim..sonucu bildir ama merak ederim. Han sevmezri sanirim. Hic hatirlamiyorum yuzustu yatirdigimi bebekken. Simdi genelde oyle yatiyor ama istedigi zaman donuyor tabi.Bi deneyeyim ya sanki yüz üstü daha uzun uyuyacak gibi hissediyirum ama tabi sadece his :)
Agâh da sirtustu yatinca oyle yapiyor ya :) Bu gece iste denedim 3 saatimiz gitti. Sirtustu yatiyor ve rahatsa hic ellemeyin.Ben o şekilde yapınca hemencecik kaşlarını çatı kızgın ifadelerle kafayı dikiyoaslında bende babasından çok severiz yüz üstü yatmayı ama bizim kız hiç bize çekmemiş bu konuda
O andan kafanı yerim senin diyorum Eşim de bir o kalmıştı diyor çok tatlı bu şebeklerAyni durumdayiz biz de. Abisini seyretmek istiyor surekli O’na bakiyor sincap gibi ayni :) kafasini daha tam dik tutamiyor ama. Yavas yavas kaldiriyo basini, biraz bakiyor sonra guluyor. Gulerken hep dengesini kaybediyor zaten. Küt diye dusuyo basi one :)
“Ani Bebek Ölümü Sendromu (ABÖS)” diye bir sey var. Allah korusun ama yuzustu yatan bebekler risk grubunda. Hatta Amerika’da 15 sene once bir kampanya baslatilmis bu yuzden “bebekleri sirt ustu yatirma” kampanyasi. Ani bebek olumu sendromundan dolayi olen bebeklerin oraninda %45 azalma olmus.Neden ozellikle sirtustu yatirmaya calisiyorsunuz benim bilmedigim ekstra bir faydasi mi var ya da yuzustu yatirmak zararli mi?
Biz ikinciyi olmadik henuz ama ilkinde oyle bir yan etki olmamisti. Gecmis olsun.Merhaba kızlar rota açısından sonra ishal oldu mu bebekleriniz? Benim kız açıdan beri bir haftayı geçti ishali geçmedi hala, normal mi sizce
Biz de cok seviyoruz ama Han bayiliyor o haline kardesinin. Cok komik geliyor kafasinin titremesi :) valla bir seviyorum bir seviyorum.. simdi ikisi de ogle uykusuna yatti ve boylece gunun ilk yarisi tamamlandi.O andan kafanı yerim senin diyorum Eşim de bir o kalmıştı diyor çok tatlı bu şebekler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?