- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Evet bende de 5 ay için olan egzersizler var. Daha bugün baktım da anlamadım neden öyle.Gretchen Grundler G gunesli gunler büyüyen bebek uygulamasını siz mi kullanıyodunuz. Ben yükledim benim bebeğim 3 ay 1 haftalık ama uygulamada 5 ay yazıyo günlük egzersizler biraz ağır gibi geldi ay kısmı o zaman dikkatimi çekti size sorayım dedim
Tattirmaya başlansa bile meyveden baslanmiyor şekerli olduğu için. Yoksa seker tadina alisio sebze begenmeme ihtimali bar. Hem de suyu sadece lifsiz şeker, pek faydalı değil. Henüz çok erken bebeğine zarar da verebilir. Ben olsam 6. ayi beklerdim.Bende aynı şeyi düşünüyorum zaten işe başlayınca meme reddi olacak diye ödüm patlıyo bide şimdiden böyle bişeye başlamaya cesaretim yok hemde çok küçük daha
Ben de yuvarliyorum aynen:)uyuma konusu ayyyyynı boyle bizim de
Ben de yuvarliyorum aynen:)
Bizimki soyle yapiyor artik
8:00 kalkis
10:00-10:30 kisa bir uyku
12:30-16:00 uzun oglen uykusu
18:30-19:30 kisa bir uyku
22:00 gece uykusuna yatis.
Uyku saatleri bu sekilde yaklasik 1 aydir. Tabi bazen gazi oluyor, huzursuz oluyor falan sarkabiliyor bu sureler yarim saat-1 saat arasi ileri dogru.
Hahahah. Sabaha kadar 3 veya 4 kez emmek icin kalkiyor. Emip geri uyuyor.22.00 dan sonrasini da alayim lutfen
oglen uykusu guzel,baya uzun uyuyor.
Vitamin lazımsa meyveyi sen ye o alırHem kış vitamin olur diyorlar hemde yavaş yavaş ek gıda başla deyip duruyorlar. Zaten işe başlayınca meme reddi başlar diye korkuyorum bide buna cesaret edemiyorum açıkçası ve daha çok küçük
4. Ayın uygulamaları olmalıydı acaba doğum tarihini yanlış girmiş olabilir misin :/Gretchen Grundler G gunesli gunler büyüyen bebek uygulamasını siz mi kullanıyodunuz. Ben yükledim benim bebeğim 3 ay 1 haftalık ama uygulamada 5 ay yazıyo günlük egzersizler biraz ağır gibi geldi ay kısmı o zaman dikkatimi çekti size sorayım dedim
Ne olur geçsin, ayakta emzirdim, istemedi ayakta çanta pozisyonunda emzirdim, istemedi yaylana yaylana emzirdim... Kollarım ayrı bacaklarım ayrı belim ayrı ağrıyor.Bizimki de oyle uyuyor hep. Burda dun de arkadas uyardi ayakta ve dizaltinda egrioik olabiliyormus diye. Bakalim, ben de ugrasiyorum dunden beri :)
Canim ben de 1 ayi gecti ayakta tutturuyorum genelde. Bazen oturuyorum tuttuktan sonra bazen oturdugum an birakip agliyor nasil anliyorsa geri kalkiyorum. Gecen gun esimin halasi dedi ki “ben 3 cocugumun 3’unu de 4 aylikken sutten kestim bu hallere dayanamayip.” Han da boyle yapmisti bir donem. Yakinda tum bebeklerin bu donemi gececek insaallah.
Ben 2 bebek ekledim.yani hem normal dogum tarihini hem bi ay gec dogum tarihli ekledim..hem 4.ayı hem 5.ayı gorebiliyorum ikisinden de yaptiriyorum :)Evet bende de 5 ay için olan egzersizler var. Daha bugün baktım da anlamadım neden öyle.
Benimki ayakta emiyor bir de ayaga gec kalkarsam memeyi kaptikan sonra bile soyleniyor viyuviyuviyu diye ses cikiyor oyle emince cok komik .valla embriyologlar degisik bebek yapmislar bizeVitamin lazımsa meyveyi sen ye o alır
Müdahale etmeyin çok seviyor insanımız. Boşver umursama bence, ilk 6 ay anne sütü de geç. Doktor önerirse zorunluluktan dolayi o zaman değerlendirmeye başla.
4. Ayın uygulamaları olmalıydı acaba doğum tarihini yanlış girmiş olabilir misin :/
Ne olur geçsin, ayakta emzirdim, istemedi ayakta çanta pozisyonunda emzirdim, istemedi yaylana yaylanaemzirdim... Kollarım ayrı bacaklarım ayrı belim ayrı ağrıyor.
Canım sen kucakta sallayarak mi uyutuyosun?Hahahah. Sabaha kadar 3 veya 4 kez emmek icin kalkiyor. Emip geri uyuyor.
Evet bende 5
Aaa o güzel fikirmiş öyle yapayımBen 2 bebek ekledim.yani hem normal dogum tarihini hem bi ay gec dogum tarihli ekledim..hem 4.ayı hem 5.ayı gorebiliyorum ikisinden de yaptiriyorum :)
Kiyamam..Universitedeyken annemlerin yanina giderdim, valizi cekerken kolum agrirdi, hamlardim. Valizi cekerken kullandigim kaslarim kollarim agrirdi bir kac gun. Simdi de bebegi emzirmeye calisirken oyle hamliyorum. Sabah bir uyaniyorum; bebegi kucaklarken, emzirmeye calisirken kullandigim tum kaslarim agriyor. Bugunku tum emmelerinde reddetti, agladi. Goguslerim cok aciyor bugun cok fazla sut doldu. Emerken de tazyikleniyor iyice zaten. Memeyi tuttu diye sevinirken bi de sut fazla gidiyor, genzine kaciyor, onun icin birakip agliyor.. Han’da 1 ay surmustu. Agâh nerdeyse 2 aydie boyle. Ama gececek, gectigine bir kere sahit oldum.. duzelecek. Allah guc versin.Vitamin lazımsa meyveyi sen ye o alır
Müdahale etmeyin çok seviyor insanımız. Boşver umursama bence, ilk 6 ay anne sütü de geç. Doktor önerirse zorunluluktan dolayi o zaman değerlendirmeye başla.
4. Ayın uygulamaları olmalıydı acaba doğum tarihini yanlış girmiş olabilir misin :/
Ne olur geçsin, ayakta emzirdim, istemedi ayakta çanta pozisyonunda emzirdim, istemedi yaylana yaylana emzirdim... Kollarım ayrı bacaklarım ayrı belim ayrı ağrıyor.
Aslında tüm hastane sağlık ocağı vb yerlerde yazar ilk 6 ay sadece anne sütü diye bu yüzden süt yeterliyse bence tartışmaya açık değil. Üstelik anne sütünden iyi vitamin mi olur. Ek gıdaya başlandığında bile sebzeyi reddetmemesi için meyveye daha sonra başlanırHem kış vitamin olur diyorlar hemde yavaş yavaş ek gıda başla deyip duruyorlar. Zaten işe başlayınca meme reddi başlar diye korkuyorum bide buna cesaret edemiyorum açıkçası ve daha çok küçük
Yok canim sallanmayi sevmiyor benimki; emerek, kucagimda sirtini bana yaslayarak veya bana sarilip cenemin altina kafasini gomerek. Sallamayi denedim de agliyor, rahatsiz oluyor oyle yatarken, kusuyor.Canım sen kucakta sallayarak mi uyutuyosun?
Yok canim sallanmayi sevmiyor benimki; emerek, kucagimda sirtini bana yaslayarak veya bana sarilip cenemin altina kafasini gomerek. Sallamayi denedim de agliyor, rahatsiz oluyor oyle yatarken, kusuyor.[/QUOTE. Maşallah seninki iyiymiş .Benimki kucakta sallayarak uyumaya alıştı .Saat 9 da kalktı sabahtan beri en az on kez uyutup besigine koydum beş dakika sonra yine kalktı.Az önce yine koydum besigine şimdi yine sesi geliyor.Uyumayan bebek yapmışız resmen
anestezisiz degil mi?
jimerde mi?
Kızlar ya Bebeklerinizin uyucağı zamanları ayarlayabiliyor musunuz? Mesela bu ara benimki gece 1 buçukta anca uyuyor erken uyutmaya çalışıyoruz yok. Gündüz uyutmayayim gece erken uyusun diyorum uykusu gelince mumkun değil durmuyor kisacasi kendi isteyince uyuyor istemeyince ne yaparsak yapalim uyumuyor saatleri o ayarlıyor yani. Bi de yüz üstü uyuma konusu geçmiş benimki de öyle uyuyor gece yanımda. Uyaninca emzirip hoop yuvarliyorum uyuyor :) düz yatırınca 5 dakikaya kalkıyor.
Kızlar selamlar :)
Nasılsınız? Yatılı misafirim vardı pek giremedim. Bebek varken misafir zor oluyor ama hallettik neyseki. Bu aralar baya yorucu bir hobimiz oldu. Ege kucağımda dik pozisyondayken zıplata zıplata omzuma çıkarıp bir de uçar gibi aşağı indirmemi istiyor. Görseniz nasıl çığlıklar atıyor, nasıl mutlu oluyor ama bende ne bel kaldı ne de kol :) Tabi ben alıştırdım cezamı çekicem. :)
Bir de bu aralar gece nerdeyse saat başı uyanıyor. Yenidoğan gibi olduk. Zamanında 4.ayda bebekler kesintisiz 10 saat uyuyabilir diye bir yazı okuyup çoook umutlanmıştım. Bizde süreç tersine işliyor. Cidden bebeği aralıksız 10 saat uyuyan var mı kızlar? Valla nazar değdirmicem meraktan soruyorum :) Veya 1 ayda mucize olup 2 saatlik uyku araları 10 saate uzar mı sizce :)
Son olarak biz Devit3 kullanıyorduk, sağlık ocağındaki hemşire Monovit D diye bir vitamin göndermiş bize. Bu vitamini kullanan var mı ve kaç damla kullanıyorsunuz? Devit'i 3 damla kullanıyordum.
Hepinize keyifli akşamlar :)
Uyanık olduğunda sürekli bi oyun oynama halindeyiz. Yada onu oyun halısına bırakıp işlerimi yapmaya çalışıyorum. Uyuduğu zamanlarda yemekti çamaşırdı ütüyü derken hop akşam oluyo. Başta banada çok zor gelmişti ama şimdi alıştımYa tv leri nasıl kaldırdınız kendiniz ne yapiyorsunuz biz resmen bağımlı olmusuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?