2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
aman sakın verme. Farkında olmadan patlatır tırnağıyla veya başka bir şekilde. Boğazına kaçarsa çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin. Balonla oynarken boğazına kaçıp oksijensiz kalan çocuklar var. Allah korusun. İnsanın başına bir kere gelir böyle durumlar. Konu dışı ama bakıcımın aile dostu torununa bakarken mutfakta yere küçük bir erik düşmüş, farketmemiş kadıncağız. 8 aylık bebek onu ağzına atmış ve vefat etmiş. Ben zeren emeklerken günde milyon kez süpürge açardım. Eline de bu tarz şeyler vermeyi doğru bulmuyorum.

Benimki ayakta emiyor bir de ayaga gec kalkarsam memeyi kaptikan sonra bile soyleniyor viyuviyuviyu diye ses cikiyor oyle emince cok komik .valla embriyologlar degisik bebek yapmislar bize
canım 4 ay civarı genelde meme grevi dönemidir. Emme sürelerini açarsan belki daha rahat emebilir. Bir de sütün tazyikliyse önden biraz sağmanı tavsiye ederim.

wellcare d3 kullanıyorum. Doktorumuz tavsiye etti.

aynı durumu zerende çok yaşadım. 3,5 aylıklen meme grevine girdi. Emmek istemedi hep uykuda emzirdim. Tam 9 aylıktı severek meme emmeye başladığında. Şuan dönüp baktığımda tazyikli sütten kaynaklandığını düşünüyorum. Keşke önden sağıp öyle emzirseydim. Çocuğun suratı üstü başı fiskiyeyle yıkanıyor gibiydi. Gökçe de baktım tazyikten çok rahatsız oluyor. Önden sağıyorum sonra veriyorum memeyi. Okuduğum kadarıyla önden sağmak süt üretimini artırıyormuş ama olsun başka çarem yok. Yoksa zeren gibi olsun istemiyorum

7ağustos doğumlu benim oğlum.Kilosunda sorun yoksa hiç başka birşey verme bence,anne sutu candir
İlk ay sıkıntı oldu kilosunda ama sonraki 2 ay toparladı çok şükür ve seninki 3 hafta büyükmüş bebeklerde 3 hafta çok şey farkettiriyo. Başlamıcam bende kesin kararlıyım

Evet bende de 5 ay için olan egzersizler var. Daha bugün baktım da anlamadım neden öyle.
Düzelirse yada mantığını anlarsak haberleşelim
Yok yok başlamıcam bende solun kızlar teşekkür ederim

Bi anlatabilsek eskilere bunu

Ek gıda konusunda bebeğim 180 günlük olduktan bir süre sonra başlayacağım kısmetse. Blw ile ilerlemeyi düşünüyorum. Eğer sütümüz yetiyorsa bol bol emzirelim kızlar, yetmiyorsa da ilk altı ay devam sütüyle desteklenebilir. 4 aylıktan sonra acele edip ek gıdaya başlamak doğru değil. Yiyen çocuk yiyor, yemeyense yemiyor. Küçükken Zerene günde kaç çorba yaptığımı bilmiyorum. Yemiyordu, akışına bıraktım artık yemeğini kendisi yiyor diyebilirim. Tabi o zamanlarda neler neler duydum doktorlardan eşimden dostumdan. Benim için kriter kilo değil boyunun uzamasıydı. Şükür ki boyda sıkıntımız olmadı. Gökçe de ise 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü devam edeceğim. Ek gıda sürecinde de tadımlarla sonra da ufaktan yiyebileceği yemeklere kahvaltılara geçeceğim. Blw düşünen varsa burdan beraber bilgi paylaşımı yaparak devam edebiliriz :) güzel olur aslında. Çeşit konusunda fikir alışverişi yaparız.

Aynen kesinlikle :)

Agâh kesintisiz en fazla 5 saat uyudu. Han da soyleydi; 28 ay emzirdim O’nu. Sutten kestikten sonra kesintisiz 10 saat uyumaya basladi. Suan icin erken ama insaallah ek gidaya gectigimde basarabilirsem gece beslenmesini kesmeyi umudum var uzun sure uyur diye. Bunu nasil yapacagimi arastiracagim. Olmazsa da emziririm napim, simdiden guvenmiyorum bu konuda kendime ama basaranlar var :) Isin sirri gece beslenmesinde yani. 28 aylikken her seyi yiyor cocuk, karni acikmiyor, aliskanliktan kalkiyor cunku.

Masaallah size.. Benim merak ettigim sey baska ama; buyuk oglun ne yapiyor bu asamada, kardesine karsi davranislari nasil, yardimci olabilecek biri var mi sana?
Han ben Agâh ile ilgilenirken cok sabirli davraniyor, bana yardimci oluyor bircok noktada hatta. Aglarsa cingirak alip yanina kosuyor, Agâh onceden perdeye ve lambaya bakmayi cok severdi, Han kosup perdeyi salliyor dikkatini ceksin de aglamasin diye. Yanina gidiyor ya da “abin geldi, anliyorum seni, karnin mi agriyor, tamam tamam tamam” diyor. Gorunuste harika gidiyor tepkileri. Simdiye kadar kiskanclik belirtisi bile gostermedi. Belki kendisine ilgimiz azalmadi ondan bilmiyorum. Icine Allah bir kardes sevgisi koydu boyle. Esime diyorum ki “gorunuste cok guzel ama icini bilmiyoruz ki acaba bize anlatmadigi, anlatamadigi, dokemedigi seyler var midir?” Cunku Han cok ketum bir cocuk. Duygularini cok iyi ifade etse de bazi seyleri icine atiyor, biliyorum.. anliyorum. Esim de “bu soylediklerini Han henuz saklayacak yasta degil, duygulari yipransa mutlaka hissettirirdi” diyor.
Sizde nasil durumlar?

Bugun zorla tuttu ve emmeye basladi. Az sonra tazyiklendi yutamaz hale gelince birakti memeyi. Bir baktim; mememden 4 delikten birden sut fiskiriyor hepsi ayri yone bir de. Yazik cocuga sagdan soldan saldiriyorlar. O esnada oyun oynuyordu yerde. Diyor ki “anne bana bi yerden su geldi, kulagim islandi” Sut taaaa gitmis, Han’i islatmis. Duzelir insallah bu da, sabirla bekliyorum. Sut sagmayi deneyecegim.

ben kullaniyorum canim. 3 damla.

Valla süpersiniz benim kızım
Supersiniz bizim evde 15 saat açık tv bide mutfakta var bazen ikisi birden açık oraya gidince kaçırmayayim diye kendimi çok kötü hissettim çünkü kızımda bize benzedi oda çok seyreder Anna baba böyle olunca kaçınılmaz tabi ..

geciyor yani bu meme reddi. umutlanayim mi?

geciyor yani bu meme reddi. umutlanayim mi?
Umutlan umutlan.. umut fakirin ekmegiymis.. :)) bu bir dönem boyle canim bak cogumuz yasadik; kimininki gecti veya hafifledi. Bazilari uzun suruyor boyle iste. Bugunki kadar siddetli de hic yasamamistik ama biz. Ben de meme reddediyor bebek, kilodan kaybetmesin, goguslerim de sut dolmasin diye daha cok emziriyorum..cok sukur guzel aliyor kilo. 2 aydir boyleyiz biz.
Seninki de mi her emmesinde yapiyor?

memnun kalirsan benim de aklimda olsun canim. 6 aydan once o mu onerdi,siz mi karar verdiniz ilkinden tecrubeyle?

O zaman şuan için hedef 5saat :) O da yeter. Nasıl diyorlar "İnşallah canım ya" :)

Kızlar ben de şu "uykusuz anne kalmasın" kitabını almak istiyorum. Aramızda okuyanlar vardır mutlaka, yorumlara beni de etiketlerlerse çok memnun olurum.:)

Bir de "Emiyor mu?" diye bir kitap görüyorum ilgimi çekiyor. Onu da okuyan var mı aramızda? Tavsiye eder misiniz?

uykudan yeni uyaninca emiyor,sonra bi anda aklina bir sey geliyor ve birakiyor
sonra aglamaya basliyor.sakinlestirip tekrar vermeye calisiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…