- 2 Aralık 2017
- 16
- 44
- 3
- 40
aman sakın verme. Farkında olmadan patlatır tırnağıyla veya başka bir şekilde. Boğazına kaçarsa çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin. Balonla oynarken boğazına kaçıp oksijensiz kalan çocuklar var. Allah korusun. İnsanın başına bir kere gelir böyle durumlar. Konu dışı ama bakıcımın aile dostu torununa bakarken mutfakta yere küçük bir erik düşmüş, farketmemiş kadıncağız. 8 aylık bebek onu ağzına atmış ve vefat etmiş. Ben zeren emeklerken günde milyon kez süpürge açardım. Eline de bu tarz şeyler vermeyi doğru bulmuyorum.Kızlar bir şey daha soracağım.Ben doktor eldivenini yıkadım balon gibi şişirip eline verdim acayip hoşuna gitti sizce bir sıkıntı olur mu doktorlarda ağzına eldivenle bakıyor sonuçta bilgisi olan var mı?
canım 4 ay civarı genelde meme grevi dönemidir. Emme sürelerini açarsan belki daha rahat emebilir. Bir de sütün tazyikliyse önden biraz sağmanı tavsiye ederim.Benimki ayakta emiyor bir de ayaga gec kalkarsam memeyi kaptikan sonra bile soyleniyor viyuviyuviyu diye ses cikiyor oyle emince cok komik .valla embriyologlar degisik bebek yapmislar bize
wellcare d3 kullanıyorum. Doktorumuz tavsiye etti.Kızlar selamlar :)
Nasılsınız? Yatılı misafirim vardı pek giremedim. Bebek varken misafir zor oluyor ama hallettik neyseki. Bu aralar baya yorucu bir hobimiz oldu. Ege kucağımda dik pozisyondayken zıplata zıplata omzuma çıkarıp bir de uçar gibi aşağı indirmemi istiyor. Görseniz nasıl çığlıklar atıyor, nasıl mutlu oluyor ama bende ne bel kaldı ne de kol :) Tabi ben alıştırdım cezamı çekicem. :)
Bir de bu aralar gece nerdeyse saat başı uyanıyor. Yenidoğan gibi olduk. Zamanında 4.ayda bebekler kesintisiz 10 saat uyuyabilir diye bir yazı okuyup çoook umutlanmıştım. Bizde süreç tersine işliyor. Cidden bebeği aralıksız 10 saat uyuyan var mı kızlar? Valla nazar değdirmicem meraktan soruyorum :) Veya 1 ayda mucize olup 2 saatlik uyku araları 10 saate uzar mı sizce :)
Son olarak biz Devit3 kullanıyorduk, sağlık ocağındaki hemşire Monovit D diye bir vitamin göndermiş bize. Bu vitamini kullanan var mı ve kaç damla kullanıyorsunuz? Devit'i 3 damla kullanıyordum.
Hepinize keyifli akşamlar :)
aynı durumu zerende çok yaşadım. 3,5 aylıklen meme grevine girdi. Emmek istemedi hep uykuda emzirdim. Tam 9 aylıktı severek meme emmeye başladığında. Şuan dönüp baktığımda tazyikli sütten kaynaklandığını düşünüyorum. Keşke önden sağıp öyle emzirseydim. Çocuğun suratı üstü başı fiskiyeyle yıkanıyor gibiydi. Gökçe de baktım tazyikten çok rahatsız oluyor. Önden sağıyorum sonra veriyorum memeyi. Okuduğum kadarıyla önden sağmak süt üretimini artırıyormuş ama olsun başka çarem yok. Yoksa zeren gibi olsun istemiyorumKiyamam..Universitedeyken annemlerin yanina giderdim, valizi cekerken kolum agrirdi, hamlardim. Valizi cekerken kullandigim kaslarim kollarim agrirdi bir kac gun. Simdi de bebegi emzirmeye calisirken oyle hamliyorum. Sabah bir uyaniyorum; bebegi kucaklarken, emzirmeye calisirken kullandigim tum kaslarim agriyor. Bugunku tum emmelerinde reddetti, agladi. Goguslerim cok aciyor bugun cok fazla sut doldu. Emerken de tazyikleniyor iyice zaten. Memeyi tuttu diye sevinirken bi de sut fazla gidiyor, genzine kaciyor, onun icin birakip agliyor.. Han’da 1 ay surmustu. Agâh nerdeyse 2 aydie boyle. Ama gececek, gectigine bir kere sahit oldum.. duzelecek. Allah guc versin.
İlk ay sıkıntı oldu kilosunda ama sonraki 2 ay toparladı çok şükür ve seninki 3 hafta büyükmüş bebeklerde 3 hafta çok şey farkettiriyo. Başlamıcam bende kesin kararlıyım7ağustos doğumlu benim oğlum.Kilosunda sorun yoksa hiç başka birşey verme bence,anne sutu candir
Düzelirse yada mantığını anlarsak haberleşelimEvet bende de 5 ay için olan egzersizler var. Daha bugün baktım da anlamadım neden öyle.
Yok yok başlamıcam bende solun kızlar teşekkür ederimTattirmaya başlansa bile meyveden baslanmiyor şekerli olduğu için. Yoksa seker tadina alisio sebze begenmeme ihtimali bar. Hem de suyu sadece lifsiz şeker, pek faydalı değil. Henüz çok erken bebeğine zarar da verebilir. Ben olsam 6. ayi beklerdim.
Vitamin lazımsa meyveyi sen ye o alır
Müdahale etmeyin çok seviyor insanımız. Boşver umursama bence, ilk 6 ay anne sütü de geç. Doktor önerirse zorunluluktan dolayi o zaman değerlendirmeye başla.
Aynen öyle yapıcam artık. Valla bebeğim beni hiç yormuyo ama şu çevre baskısı insanı öldürüyor
4. Ayın uygulamaları olmalıydı acaba doğum tarihini yanlış girmiş olabilir misin :/
Daha önce baktığımda tam ayını gösteriyordu. Bugün böyle oldu hatta @garipkedi de aynı sıkıntı olmuş
Ne olur geçsin, ayakta emzirdim, istemedi ayakta çanta pozisyonunda emzirdim, istemedi yaylana yaylana emzirdim... Kollarım ayrı bacaklarım ayrı belim ayrı ağrıyor.
Bi anlatabilsek eskilere bunuAslında tüm hastane sağlık ocağı vb yerlerde yazar ilk 6 ay sadece anne sütü diye bu yüzden süt yeterliyse bence tartışmaya açık değil. Üstelik anne sütünden iyi vitamin mi olur. Ek gıdaya başlandığında bile sebzeyi reddetmemesi için meyveye daha sonra başlanır
Ek gıda konusunda bebeğim 180 günlük olduktan bir süre sonra başlayacağım kısmetse. Blw ile ilerlemeyi düşünüyorum. Eğer sütümüz yetiyorsa bol bol emzirelim kızlar, yetmiyorsa da ilk altı ay devam sütüyle desteklenebilir. 4 aylıktan sonra acele edip ek gıdaya başlamak doğru değil. Yiyen çocuk yiyor, yemeyense yemiyor. Küçükken Zerene günde kaç çorba yaptığımı bilmiyorum. Yemiyordu, akışına bıraktım artık yemeğini kendisi yiyor diyebilirim. Tabi o zamanlarda neler neler duydum doktorlardan eşimden dostumdan. Benim için kriter kilo değil boyunun uzamasıydı. Şükür ki boyda sıkıntımız olmadı. Gökçe de ise 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü devam edeceğim. Ek gıda sürecinde de tadımlarla sonra da ufaktan yiyebileceği yemeklere kahvaltılara geçeceğim. Blw düşünen varsa burdan beraber bilgi paylaşımı yaparak devam edebiliriz :) güzel olur aslında. Çeşit konusunda fikir alışverişi yaparız.
Agâh kesintisiz en fazla 5 saat uyudu. Han da soyleydi; 28 ay emzirdim O’nu. Sutten kestikten sonra kesintisiz 10 saat uyumaya basladi. Suan icin erken ama insaallah ek gidaya gectigimde basarabilirsem gece beslenmesini kesmeyi umudum var uzun sure uyur diye. Bunu nasil yapacagimi arastiracagim. Olmazsa da emziririm napim, simdiden guvenmiyorum bu konuda kendime ama basaranlar var :) Isin sirri gece beslenmesinde yani. 28 aylikken her seyi yiyor cocuk, karni acikmiyor, aliskanliktan kalkiyor cunku.Kızlar selamlar :)
Nasılsınız? Yatılı misafirim vardı pek giremedim. Bebek varken misafir zor oluyor ama hallettik neyseki. Bu aralar baya yorucu bir hobimiz oldu. Ege kucağımda dik pozisyondayken zıplata zıplata omzuma çıkarıp bir de uçar gibi aşağı indirmemi istiyor. Görseniz nasıl çığlıklar atıyor, nasıl mutlu oluyor ama bende ne bel kaldı ne de kol :) Tabi ben alıştırdım cezamı çekicem. :)
Bir de bu aralar gece nerdeyse saat başı uyanıyor. Yenidoğan gibi olduk. Zamanında 4.ayda bebekler kesintisiz 10 saat uyuyabilir diye bir yazı okuyup çoook umutlanmıştım. Bizde süreç tersine işliyor. Cidden bebeği aralıksız 10 saat uyuyan var mı kızlar? Valla nazar değdirmicem meraktan soruyorum :) Veya 1 ayda mucize olup 2 saatlik uyku araları 10 saate uzar mı sizce :)
Son olarak biz Devit3 kullanıyorduk, sağlık ocağındaki hemşire Monovit D diye bir vitamin göndermiş bize. Bu vitamini kullanan var mı ve kaç damla kullanıyorsunuz? Devit'i 3 damla kullanıyordum.
Masaallah size.. Benim merak ettigim sey baska ama; buyuk oglun ne yapiyor bu asamada, kardesine karsi davranislari nasil, yardimci olabilecek biri var mi sana?Canım lokal anestezi ile fsm - bulvarda berk karataş var üroloji doktoru ona yaptıracağız canım. İnternetten araştırıp buldum bizim kriterimix sünnet okjrken bebeğin yanında olmaktı zaten bı doktorda o şartları sağlıyor. Muayenehanesinde yapıyor.
Canım her akşam 19-20 arası gece uykusuna yatıyor doğduğu günden beri düzeni böyle eğitimli gelmiş benim bebe. Gece ben onu 23:30-24 gibi uykudayken besliyorım sonra kendisi 5-6 arası uyanıyor beslenip geri uyuyor sabahta 7:30-8:00 arası güne başlıyoruz. Her akşam uyku öncesi rutinimiz banyo +burun temizliği+beslenme+kundak+emzik+beyaz gürültü ve kendi kendine uyıyor.
Canım bizimki akşam
7:30-8:00 arası güne başlıyoruz
10:00 da 30 dk uyku
13:00 1-2 saat uyku değişiyor
16:00-17: 30-50 dk uyku
19:20 gece uykusuna geçiş
23:30-24 uyandırmadan biberonla besliyorum
5:30-6:00 beslenme kendisi uyanıyor
7:30-8:00 arası uyanıyor
Bugun zorla tuttu ve emmeye basladi. Az sonra tazyiklendi yutamaz hale gelince birakti memeyi. Bir baktim; mememden 4 delikten birden sut fiskiriyor hepsi ayri yone bir de. Yazik cocuga sagdan soldan saldiriyorlar. O esnada oyun oynuyordu yerde. Diyor ki “anne bana bi yerden su geldi, kulagim islandi” Sut taaaa gitmis, Han’i islatmis. Duzelir insallah bu da, sabirla bekliyorum. Sut sagmayi deneyecegim.aman sakın verme. Farkında olmadan patlatır tırnağıyla veya başka bir şekilde. Boğazına kaçarsa çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin. Balonla oynarken boğazına kaçıp oksijensiz kalan çocuklar var. Allah korusun. İnsanın başına bir kere gelir böyle durumlar. Konu dışı ama bakıcımın aile dostu torununa bakarken mutfakta yere küçük bir erik düşmüş, farketmemiş kadıncağız. 8 aylık bebek onu ağzına atmış ve vefat etmiş. Ben zeren emeklerken günde milyon kez süpürge açardım. Eline de bu tarz şeyler vermeyi doğru bulmuyorum.
canım 4 ay civarı genelde meme grevi dönemidir. Emme sürelerini açarsan belki daha rahat emebilir. Bir de sütün tazyikliyse önden biraz sağmanı tavsiye ederim.
wellcare d3 kullanıyorum. Doktorumuz tavsiye etti.
aynı durumu zerende çok yaşadım. 3,5 aylıklen meme grevine girdi. Emmek istemedi hep uykuda emzirdim. Tam 9 aylıktı severek meme emmeye başladığında. Şuan dönüp baktığımda tazyikli sütten kaynaklandığını düşünüyorum. Keşke önden sağıp öyle emzirseydim. Çocuğun suratı üstü başı fiskiyeyle yıkanıyor gibiydi. Gökçe de baktım tazyikten çok rahatsız oluyor. Önden sağıyorum sonra veriyorum memeyi. Okuduğum kadarıyla önden sağmak süt üretimini artırıyormuş ama olsun başka çarem yok. Yoksa zeren gibi olsun istemiyorum
Kızlar selamlar :)
Valla süpersiniz benim kızım8 sene once ben cok agir migren oldum. Isiga ve sese karsi cok duyarliydim ozellikle. Tekrarlayan sesler, pirpir eden isiklara karsi cok yuksek hassasiyetim var. Televizyon izlemeyi zaten hic sevmezdim, hastaliktan sonra tamamen uzaklastim. O isiklar basimi donduruyor, midemi bulandiriyor. Hatta hamileyken nst de cihazin sesini kisiyorlardi benim icin sagolsunlar. Bir de izleyecek bir seyim yok. Tv dizilerinde ben en son 7 numara-Elveda Rumeli-Cemberimde gul oya.. onlarda kaldim. Takip ettigim yabanci diziler vardi. Onlara da firsat bulamiyorum artik. Esim de hic izlemiyor. Bir de benim 3,5 yasinda oglum var. O da sevmiyor. Zaten ikisi bir arada mumkun degil yapamam. Han ile yapilacak cok sey var. Hem tv sesi hem Han..bayilir kalirim valla.
Esim de hic sevmez izlemeyi. Oyle kurduk duzeni, gidiyoruz..
Supersiniz bizim evde 15 saat açık tv bide mutfakta var bazen ikisi birden açık oraya gidince kaçırmayayim diye kendimi çok kötü hissettim çünkü kızımda bize benzedi oda çok seyreder Anna baba böyle olunca kaçınılmaz tabi ..Eşim izlemiyor çok şükür yoksa ona söz dinletemeyebilirdim. Ben de daha iyi anne olmak için elimden geleni yapıyorum en güzel şeylerden birinin Tv’siz bir hayat olacağını düşündüm. Şimdi onun yerinde kitaplar ve oyuncaklar var her gün seçip seçip oynuyoruz okuyoruz :) tabi maalesef eşim bu okumaya dahil değil çünkü okumayı hiç sevmiyorkökten sattık tv’yi yani zaten çok izlemiyordum ama şimdi o kadar çok vaktim var ki bebeğime . Yapabilecek herkes bunu denesin derim.
Kiyamam..Universitedeyken annemlerin yanina giderdim, valizi cekerken kolum agrirdi, hamlardim. Valizi cekerken kullandigim kaslarim kollarim agrirdi bir kac gun. Simdi de bebegi emzirmeye calisirken oyle hamliyorum. Sabah bir uyaniyorum; bebegi kucaklarken, emzirmeye calisirken kullandigim tum kaslarim agriyor. Bugunku tum emmelerinde reddetti, agladi. Goguslerim cok aciyor bugun cok fazla sut doldu. Emerken de tazyikleniyor iyice zaten. Memeyi tuttu diye sevinirken bi de sut fazla gidiyor, genzine kaciyor, onun icin birakip agliyor.. Han’da 1 ay surmustu. Agâh nerdeyse 2 aydie boyle. Ama gececek, gectigine bir kere sahit oldum.. duzelecek. Allah guc versin.
Umutlan umutlan.. umut fakirin ekmegiymis.. :)) bu bir dönem boyle canim bak cogumuz yasadik; kimininki gecti veya hafifledi. Bazilari uzun suruyor boyle iste. Bugunki kadar siddetli de hic yasamamistik ama biz. Ben de meme reddediyor bebek, kilodan kaybetmesin, goguslerim de sut dolmasin diye daha cok emziriyorum..cok sukur guzel aliyor kilo. 2 aydir boyleyiz biz.geciyor yani bu meme reddi. umutlanayim mi?
Canım lokal anestezi ile fsm - bulvarda berk karataş var üroloji doktoru ona yaptıracağız canım. İnternetten araştırıp buldum bizim kriterimix sünnet okjrken bebeğin yanında olmaktı zaten bı doktorda o şartları sağlıyor. Muayenehanesinde yapıyor.
Canım her akşam 19-20 arası gece uykusuna yatıyor doğduğu günden beri düzeni böyle eğitimli gelmiş benim bebe. Gece ben onu 23:30-24 gibi uykudayken besliyorım sonra kendisi 5-6 arası uyanıyor beslenip geri uyuyor sabahta 7:30-8:00 arası güne başlıyoruz. Her akşam uyku öncesi rutinimiz banyo +burun temizliği+beslenme+kundak+emzik+beyaz gürültü ve kendi kendine uyıyor.
Canım bizimki akşam
7:30-8:00 arası güne başlıyoruz
10:00 da 30 dk uyku
13:00 1-2 saat uyku değişiyor
16:00-17: 30-50 dk uyku
19:20 gece uykusuna geçiş
23:30-24 uyandırmadan biberonla besliyorum
5:30-6:00 beslenme kendisi uyanıyor
7:30-8:00 arası uyanıyor
O zaman şuan için hedef 5saat :) O da yeter. Nasıl diyorlar "İnşallah canım ya" :)Agâh kesintisiz en fazla 5 saat uyudu. Han da soyleydi; 28 ay emzirdim O’nu. Sutten kestikten sonra kesintisiz 10 saat uyumaya basladi. Suan icin erken ama insaallah ek gidaya gectigimde basarabilirsem gece beslenmesini kesmeyi umudum var uzun sure uyur diye. Bunu nasil yapacagimi arastiracagim. Olmazsa da emziririm napim, simdiden guvenmiyorum bu konuda kendime ama basaranlar var :) Isin sirri gece beslenmesinde yani. 28 aylikken her seyi yiyor cocuk, karni acikmiyor, aliskanliktan kalkiyor cunku.
Saol canım. Ben de yarın başlıyım bari.ben kullaniyorum canim. 3 damla.
Umutlan umutlan.. umut fakirin ekmegiymis.. :)) bu bir dönem boyle canim bak cogumuz yasadik; kimininki gecti veya hafifledi. Bazilari uzun suruyor boyle iste. Bugunki kadar siddetli de hic yasamamistik ama biz. Ben de meme reddediyor bebek, kilodan kaybetmesin, goguslerim de sut dolmasin diye daha cok emziriyorum..cok sukur guzel aliyor kilo. 2 aydir boyleyiz biz.
Seninki de mi her emmesinde yapiyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?