2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
burda bi duzeltme yapmak istiyorum ulkemizde artik et tuketilemiyor malesef :)

sagolun kizlar. bana saglik ocagindaki hemsire 3. ayda yaptir demisti ama 3. ayda doktorumuz ben yapilacagi zaman soyleyecegim dedi. o doktoru biraktik ve hala kafamiza uyan bi doktor bulamadik.
Yahu bize ne doktor ne hemsire goz muayenesinden bahsetmedi.. Gidip kendim mi talep etsem ki?

Ooo selam kardes, hosgeldin :)
Adana’da tum yol kenarlari, nerdeyse tum sehir turunc agaclari ve palmiyelerle kapli. Turunc agaclari cok garibime gitmisti. Ama cicek acma zamani geldiginde sehir resmen huzur kokuyordu.
Benim annem Nevsehirli babam Aksaray. Eskisehir’de yasiyorlar. Nevsehir ve Aksaray yani ic Anadolu mutfagiyla beslendik daha cok. Sonra gorev yaptigimiz sehirler eklendi mutfagimizdaki yiyeceklere. Ama Akdeniz’e bir geldik.. gercekten cok cesit ve lezzet var burda.
Insanlari da cesit cesit. Alisamadim ilk basta ama sevdim sonra. Haberlerde ciktigi gibi degil buralar

Aynen öyle çok iyi bildiğim halde bu durumu kebapla portakal suyu mu içilir yeaaa diyip bir koca ayranı gömerim yani :)
düzeltme: greçının yoğurt mesajına yorum yapmak istemiştim uykusuzluk işte :) Gretchen Grundler

Turunç ne ki yenir mi diye soranlar olacaktır bak iç anadoluda hiç görmemiş ve yememiş insan çok fazla :) marketlere de gelmiyor

Ya ben de tepkilere sasirdim birden. Ayarlayacagim mecbur derken puantiyeli falan bir sey ayarlarim demek istemistimtt
ya ben de sasirdim tepkileri gorunce :)) Ayarlarim bir sey derken puantiyeli falan nasil seviyorsa oyle ayarlarim demek istemistim cunku. Ama mesaj yaziyoruz ya burda ses yok, ton yok... konusurkenki gibi ifade edemiyorsun kendini bazen iste. Neyseki kurtardim durumu.
Kesinlikle haklisiniz ama tum soylediklerinizde. Evlat yetistirmek oyle bir sey ki.. istisnalar var muhakkak ama sen cocuguna, esine nasil davraniyorsan cocuk da buyuyunce oyle oluyor. Benim kayinvalidem-kayinbabam o kadar iyi insanlar ki. Oyle merhametliler ki..birbirlerine karsi cok saygililar. Siddeti gec birbirlerine seslerini dahi yukseltmemisler.. hala ben bile onlarin yaninda huzur buluyorum. Cok seviyorum ikisini de. Sinirleri alinmis sanki onlarin. Esimi ve erkek kardesini de cok iyi yetistirmisler. Esim o kadar yardimci, halden anlayan, merhametli ve sakin bir insan ki. Kesinlikle ilk once yetisme tarzinin etkisi diyorum.
Ve daha once de soylemistim. Sosyal hizmetlerde calisiyordum ben. Karsilastigim seylerden sonra... En dikkat ettigim hususlardan biri bu benim. Cocuklara cinsiyetci geleneksel yontemlerle yaklasmamak..
Az once bir haber gordum internette. Bir otelin lobisinde adam karisini bicaklayarak olduruyor. Belki sizler de gormussunuzdur. Kanim dondu. Kadinin bagirislari falan. Hala kendime gelemiyorum. Oyle seyleri gorunce ogullarima bakiyorum..”ne yapabilirim” diye ekstra cabaliyorum, dusunuyorum. Iki tane bende var erkek cocuk. Onlari iyi yetistirmek benim boynumun borcu. Allah sasirtmasin..

Maalesef.. Han balik yemeyi cok seviyor. En cok da somonu. Uzun zamandir almiyordum somon. Gecen hafta aldim. Kilosu 70 lira markette. Inan ki bir dilim Han’a aldim artik. 25 lira tuttu. Cocuk yesin, faydalansin. Parasina bakmiyorsun onun beslenmesi icin ama bu nedir ya? Marketteki balikciya dedim bu kadar pahali miydi somon, birkac ay once almistim boyle degildi sanki diye.. dedi ki “dolar yukseliyor, soyle oluyor, boyle oluyor ve fiyat artiyor. Yazin basinda kilosu 30 liraydi. Zaten somonu sizin gibi cocugu olanlar aliyor genelde”
Bir baligin fiyatina nasil yuzde yuzun ustunde zam gelebilir?

Turunç ne ki yenir mi diye soranlar olacaktır bak iç anadoluda hiç görmemiş ve yememiş insan çok fazla :) marketlere de gelmiyor
Turunc, narenciyelerin atasidir :)) O yuzden narenciyelere TURUNÇgil denilir. Limon, portakal, mandalina turuncla asilanarak uretilmistir. Adana’da cooook vardir. Sokaklara, yol kenarlarina her yere dikmisler. Tadi acidir ama oylece yenilmez. Yine de faydali diye suyunu icenlet mevcut. Kabugundan da recel yapilir. Pek damak tadima uymasa da turunc receli, farklidir, kokusu cok hostur :)

Canım çekti hiç yemedim oysa ki

Yine uyumadik,uyuyamadik.Cildirmalar,aglamalar devam ediyor pes ettim artık.Süt alerjisi misin,reflumusun geç artık rahat bırak bizi

Agâh simdiye kadar emerek uyuyordu. Meme reddi denilen pis davranisi yuzunden uyku sekilleri de degismisti. Son bir aydir ozellikle emecegi zamanlarda cok yordu beni. Bugun mucize gibiydi. Sabah yine kendimi Agâh’in memeyi reddetmesine hazirlamisken cocuk tutuverdi memeyi. Aksama kadar da 10 sefer emdiyse 2’sinde reddetti. Bu durumlardan bize guzel bir hareket kaldi: memesiz uyumak :) ozellikle son 3 gundur emziriyorum, zaten kendini geriye atip duruyor sonra sariliyorum, cenemin altina kafasini koyup uyuyor. Emerek uyumasini boylece terkettirecegim insallah tamamen. Han 2,5 yasina kadar emerek uyudu ve sutten kesmek de sonrasinda kendi kendine uyumasi da zor oldu. Uyku arkadasi da fazlasiyla kafama yatti Agâh icin. Ayin 17’sinde 4 aylik olacak. O’na 4. Ay hediyesi verecegim uyku arkadasini :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…