Kac senedir ordalar canim? Ben 14 sene once liseyi kazanip adanaya gittim. Sonrada ankaradaydim 10 senedir. Cok oldu ordan ayrilali anlayacagin. Ablam orda. Arada sirada ugrarim ama.Özledim canım kozanı tadını çıkar.
Bende adana kozanlıyım
Geçmiş olsun canım. Taze zencefil ve limonu sıcak suda 5 dk beklet ve balda ekle iç canım çok iyi gelir
Aaa bende adana kozan lıyım kızkardeşim evli öğretmen onlar kadirli de yaşıyorlar
yaaa canim cok tatlisin. Cok tesekkur ederim. Valla bag bahce cok severim ben. Insallah bahceli bi evim olsun cocuklarim toprakla hasir nesir olsun istiyorum. Allahim ins nasip eder.Ne cok Akdenizli varmis :) Kadirli-Kozan arasi ne ki sanki. Gelirseniz sizi koydeki bahceevine beklerim. Gelin, bahcemizdeki evimizde misafirimiz olun. Bahcede dolassinlar, suya tas atsinlar cocuklar.
Biz yaptırdık 2. ayda. Defne'nin gözünde minik bir kist var, doktoru ancak ikinci ayda gorebildi ve göz doktoruna göster dedi. Muayeneden bir şey çıkmadı, rahatsızlık verici bir şey değilmiş. Göz numarasi için de ölçüm yapıldı, 1 yaşında tekrar götüreceğim.ya o degil de goz muayenesi yaptirdiniz mi? bizim suan duzenli doktorumuz olmadigindan konuyla ilgili bilgim yok ne zaman yapilmasi gerekiyor?
Çözümüm var ama adına zaman deniyor maalesef. Atağa kalkmış senin kızın da, yarım saatte bir yatırdıktan 5 dk sonra 15 dk sonra diye diye devam ediyor ama azalmaya başladı atağın sonlarına yaklaştıkça. 1 ay kadar sürdü bizimki hala da sürüyor hatta. Az sabret geçecek.Ya alakasız olacak belki yazacaklarim ama okuyamadım yazdıklarınızı. Bian önce danışmak istiyorum size. Bugün kızım tam 120gunluk oldu çok şükür ama bu uykulari düzene gireceği yerde iyice cozuttu ne yapacağımı bilemez haldeyim çok zorlanıyorum.yarim saatte bir uyanıyor resmen.ne yapmalıyım bi fikir Allah aşkına.ben perişan o perişan mahvoluyoruz.her uyandığında emmek istiyor.haliyle yarım saatte ne kadar süt birikir kiistediği gibi süt gelmeyince de sinirleniyor. Atak mı bu ne artı anlamış değilim ama sabır sinirlarimi baya genişletmiş vaziyetteydi. Şükür sinirlenmiyorum ama kızım öyle olunca çok üzülüyorum. Çözümü olanlar yardım yardım...
15 dk'da emdiginde bile salona geçtim. Yatakta emzirmeyi hiç istemedim, uyuyakalirim ya da yatağıma alışır diye korktum. Bir de yanımda uyumaya alışır diye de korktum tabi, çocukların ebeveyn yatağında yatmasını doğru bulmuyorum diye. Hal böyle olunca yatak odasına rahat bir emzirme ortamı kurmadım öyle olunca da belim ağrıyor. Sebepler sebepleri doğurdu ve hiç emzirmemiş oldum odamdaMasallah Ipek kıza masallah darısı başımıza artık. Bizim odalarimiz biraz uzak arada mutfak var. Üç saatte bir bile kalksak razıyım ben de hadi hayırlısı bakalım.
Ne guzel anlayışlı bir annen var masallah. Babam cocukken gitmiş fransaya annemde evlenince. Emeklilik durumu içinde 65 yaşina gelmesi lazım babamın ya da ordaki hakkını buraya aldırması ama malesef arada çok fark olduğu icin olumlu bakmıyor. Annemi buradan emekli yaptilar babamda is kurup birkaç seneye dönmek istiyor. Oraya bir kez giden kök salıyor anlayacağın geri gelmek zor ama umutluyum.
Evet uyku arkadaşı hem iyi hem tehlikeli biz ne yaparsak yapalım bildiklerini okuyacaklar zaten bakıp görecez.
Saat başı emdiginde de mi salona gećiyordun? Peki neden?
Ne veririm hiçbir fikrim yok ama benim kızım hala reflü yatağında yatıyor. Oraya kendisi zor sığıyor bir de arkadaş yatirmam yanına. Yatağını normale çevirince bulurum yumuşak bir arkadaş kızımaUyku arkadasi vermeyi dusunmemistim bile. Dunden beri konusuluyor ya burda; suan “acil” koduyla aramalara basladim. Sanki Agâh sevecek gibi geliyor. Sadece ne alacagimi bilmiyorum yani neyo sececegimi. Gerci bebek kendisi seviyor galiba degil mi? Neye ilgisi yogunsa onu mu vereceksin, ne yaoacaksin?
Biz yumuşak oyuncaklarından birini verip duruyoruz ama sanırım o bi kaç kez üstünü örttüğüm baykuşlu örtüsüne taktıUyku arkadasi vermeyi dusunmemistim bile. Dunden beri konusuluyor ya burda; suan “acil” koduyla aramalara basladim. Sanki Agâh sevecek gibi geliyor. Sadece ne alacagimi bilmiyorum yani neyo sececegimi. Gerci bebek kendisi seviyor galiba degil mi? Neye ilgisi yogunsa onu mu vereceksin, ne yaoacaksin?
Kucaktan inilmeyen bir günden iyi akşamlarSelam mız mız bir gün den
6. Ayda yapılacakmıs cnm,bizim dr öyle söylediya o degil de goz muayenesi yaptirdiniz mi? bizim suan duzenli doktorumuz olmadigindan konuyla ilgili bilgim yok ne zaman yapilmasi gerekiyor?
Agâh puantiyeli, cizgili seyleri cok seviyor. Hatta oyle odaklaniyor ki onlara, kaka yapamadigi zaman veriyorum eline oyle bir sey odaklanip yapiyor hemenBiz yumuşak oyuncaklarından birini verip duruyoruz ama sanırım o bi kaç kez üstünü örttüğüm baykuşlu örtüsüne taktıyani kendisi seçti gibi.
Biz 3 aylık kontrolde yaptırdık ama esas 6.ayda yapılacak dedi hem göz doktoru hemde çocuk doktoru. Göz kasları 6.ayda tam oturduğu için şaşılık vs o zaman belli oluyormuş
iki aylıkken yapıldı bir yaşında tekrar bakalım dedi
Biz yaptırdık 2. ayda. Defne'nin gözünde minik bir kist var, doktoru ancak ikinci ayda gorebildi ve göz doktoruna göster dedi. Muayeneden bir şey çıkmadı, rahatsızlık verici bir şey değilmiş. Göz numarasi için de ölçüm yapıldı, 1 yaşında tekrar götüreceğim.
Çözümüm var ama adına zaman deniyor maalesef. Atağa kalkmış senin kızın da, yarım saatte bir yatırdıktan 5 dk sonra 15 dk sonra diye diye devam ediyor ama azalmaya başladı atağın sonlarına yaklaştıkça. 1 ay kadar sürdü bizimki hala da sürüyor hatta. Az sabret geçecek.
15 dk'da emdiginde bile salona geçtim. Yatakta emzirmeyi hiç istemedim, uyuyakalirim ya da yatağıma alışır diye korktum. Bir de yanımda uyumaya alışır diye de korktum tabi, çocukların ebeveyn yatağında yatmasını doğru bulmuyorum diye. Hal böyle olunca yatak odasına rahat bir emzirme ortamı kurmadım öyle olunca da belim ağrıyor. Sebepler sebepleri doğurdu ve hiç emzirmemiş oldum odamda
Ne veririm hiçbir fikrim yok ama benim kızım hala reflü yatağında yatıyor. Oraya kendisi zor sığıyor bir de arkadaş yatirmam yanına. Yatağını normale çevirince bulurum yumuşak bir arkadaş kızıma
6. Ayda yapılacakmıs cnm,bizim dr öyle söyledi
Hahahaha ne var ya çocuk puantiye sevemez mi?Agâh puantiyeli, cizgili seyleri cok seviyor. Hatta oyle odaklaniyor ki onlara, kaka yapamadigi zaman veriyorum eline oyle bir sey odaklanip yapiyor hemen
Ama ne bileyim erkek cocuguna puantiye falan :))
Ayarlayacagim artir bir sey mecbur :)
Bence öyle şeylere takılma. Daha çok küçükler, kız çocuğu mavi erkek çocuğu pembe de giyer. Kız arabalarla erkek bebeklerle de oynar. Bunlar cinsiyeti perçinleyen şeyler değil sadece toplumun gözüne yerleşmiş şeyler. Yıkalım tabuları bence, çocuklarımıza yetişmese de torunlarimiza kalmasın bu cinsiyetçi dünyaAgâh puantiyeli, cizgili seyleri cok seviyor. Hatta oyle odaklaniyor ki onlara, kaka yapamadigi zaman veriyorum eline oyle bir sey odaklanip yapiyor hemen
Kesinlikle katılıyorum canım ne güzel dedin :) ben mesela Kerem'e araba, robot vs aldigim gibi oyuncak ütü, vileda, tabak vs de alcam biraz büyüyünce :)Bence öyle şeylere takılma. Daha çok küçükler, kız çocuğu mavi erkek çocuğu pembe de giyer. Kız arabalarla erkek bebeklerle de oynar. Bunlar cinsiyeti perçinleyen şeyler değil sadece toplumun gözüne yerleşmiş şeyler. Yıkalım tabuları bence, çocuklarımıza yetişmese de torunlarimiza kalmasın bu cinsiyetçi dünya
Ay saka yapiyorum ya :)) evde Han’in oyuncaklarinin icinde oyuncak yemek yapma seti,mutfak tezgahi, asci malzemeleri falan var. bazilari garipsiyor gorunce. Biz cok seviyoruz onlari.Bence öyle şeylere takılma. Daha çok küçükler, kız çocuğu mavi erkek çocuğu pembe de giyer. Kız arabalarla erkek bebeklerle de oynar. Bunlar cinsiyeti perçinleyen şeyler değil sadece toplumun gözüne yerleşmiş şeyler. Yıkalım tabuları bence, çocuklarımıza yetişmese de torunlarimiza kalmasın bu cinsiyetçi dünya
Sever sever.. valla bi sey demedim. Cok sever hem de :))Hahahaha ne var ya çocuk puantiye sevemez mi?Karışma annesi Agâh da bir birey
Ayakta alkışlanaşi analar vay be masallah cok takdir ettim seniBiz yaptırdık 2. ayda. Defne'nin gözünde minik bir kist var, doktoru ancak ikinci ayda gorebildi ve göz doktoruna göster dedi. Muayeneden bir şey çıkmadı, rahatsızlık verici bir şey değilmiş. Göz numarasi için de ölçüm yapıldı, 1 yaşında tekrar götüreceğim.
Çözümüm var ama adına zaman deniyor maalesef. Atağa kalkmış senin kızın da, yarım saatte bir yatırdıktan 5 dk sonra 15 dk sonra diye diye devam ediyor ama azalmaya başladı atağın sonlarına yaklaştıkça. 1 ay kadar sürdü bizimki hala da sürüyor hatta. Az sabret geçecek.
15 dk'da emdiginde bile salona geçtim. Yatakta emzirmeyi hiç istemedim, uyuyakalirim ya da yatağıma alışır diye korktum. Bir de yanımda uyumaya alışır diye de korktum tabi, çocukların ebeveyn yatağında yatmasını doğru bulmuyorum diye. Hal böyle olunca yatak odasına rahat bir emzirme ortamı kurmadım öyle olunca da belim ağrıyor. Sebepler sebepleri doğurdu ve hiç emzirmemiş oldum odamda
Ne veririm hiçbir fikrim yok ama benim kızım hala reflü yatağında yatıyor. Oraya kendisi zor sığıyor bir de arkadaş yatirmam yanına. Yatağını normale çevirince bulurum yumuşak bir arkadaş kızıma
Bence de renkler evrenseldir hele ki cocuklar icin bence her renk her motif güzeldir. Sana degil bu yazdiklarim da paylasmak istedim. Geçen gün görumcemle konusuyorduk bir yere gitmiş Hümeyra ya gore cok guzel oyancaklar var dedi oglu bile begenmis. E alsaydın beraber oynarlardı size gelince dedim. Olur mu oyle sey falan yapti erkek cocuguymus. Tamam da çocuk cocuktur erkeği kızı olmaz. Kız cocugu arabayla da oynarken sorun yok ama erkek cocugu eline oyuncak tencere ütu alamaz. Niye buyuyunce yapmıcak mı? Oğlum olsa ben yaptirırdım ki esime de yaptırıyorum yeri gelince. Peygamber bile kendi isini kendi yaparmış ev ahalisini yük olmamak icin daha otesi var miAgâh puantiyeli, cizgili seyleri cok seviyor. Hatta oyle odaklaniyor ki onlara, kaka yapamadigi zaman veriyorum eline oyle bir sey odaklanip yapiyor hemen
Oyuncak vileda gercekten o kadar tatli bi sey ki. Han ben temizlik yaparken cok sildi onunla yerleri. Ben diyordum ki” oglum suraya yetisemiyorum yardim eder misin?” Cok seviniyordu istedigim seyi yapabildigine. Simdi de odasinda bir kir gorurse viledayi hazirlamami istiyor. Ben de karismiyorum yapamazsin, temizleyemezsin diye. Elinden geldigince yapiyor, ogrenecek daha iyi yapmayi da.Kesinlikle katılıyorum canım ne güzel dedin :) ben mesela Kerem'e araba, robot vs aldigim gibi oyuncak ütü, vileda, tabak vs de alcam biraz büyüyünce :)
Acaba fazlası zaten atıldığı için olabilir mi? Bilmiyorum öyle mi oluyor da.. veya belki de test anlık değerleri veriyordur, yani o anki durumu genel durumu göstermiyordur belki.. hani her gün yahut hafta da test yapılamadığı için veriliyordur falan.. atıyorum şu an tabi, hiçbir bilimsel dayanağım yok da aklıma bu geldi :)) çünkü bizimki herşeye test yapar fazla fazla normalde.. salı günü gidicem, bunu da sorayım bari :)ben de bikac yerde okudum. anneden d vitamini disinda herseyi aliyor kan ilacini vermeden test yapilmasi gerekli diye. bana da direk verilmesi ters geldi. yani nerden biliyoruz bu cocugun kan degerleri belki yuksek? ondan sordum.
sor bence de hatta bana da yazarsan sevinirim. tezinin benim cok aklima yatmadigini da soylemeliyim ama :))Acaba fazlası zaten atıldığı için olabilir mi? Bilmiyorum öyle mi oluyor da.. veya belki de test anlık değerleri veriyordur, yani o anki durumu genel durumu göstermiyordur belki.. hani her gün yahut hafta da test yapılamadığı için veriliyordur falan.. atıyorum şu an tabi, hiçbir bilimsel dayanağım yok da aklıma bu geldi :)) çünkü bizimki herşeye test yapar fazla fazla normalde.. salı günü gidicem, bunu da sorayım bari :)
Aslında demirin fazlası da eksikliği gibi mental problemlere yol açıyor tabi akdeniz ülkesi olduğumuz için ve malum sosyoekonomik düzeylerden dolayı sağlık bakanlığının böyle bir politika belirlediğini düşünüyorum . Testle ise hem kansızlığa hem de depolara bakılabiliyor yani belli bir süreç içinde kansızlık yaşayıp yaşamayacağı anlaşılabiliyor aslında ama kanın parmaktan değil damardan alınması gerekiyor diye biliyorum doktorlar kendilerince oranlama yapıp buna yanaşmıyor olabilirlerAcaba fazlası zaten atıldığı için olabilir mi? Bilmiyorum öyle mi oluyor da.. veya belki de test anlık değerleri veriyordur, yani o anki durumu genel durumu göstermiyordur belki.. hani her gün yahut hafta da test yapılamadığı için veriliyordur falan.. atıyorum şu an tabi, hiçbir bilimsel dayanağım yok da aklıma bu geldi :)) çünkü bizimki herşeye test yapar fazla fazla normalde.. salı günü gidicem, bunu da sorayım bari :)
Keyfi yerinde çok şükür ağlaması yok denecek kadar az. Uyku çocuğumun fıtratına yerlesmedi sanırımçözümsüz bir dert benimki. Dediğini yapıyorum arada. Kisa sürüyor ama yine de iyi geliyor
Uyku arkadasi vermeyi dusunmemistim bile. Dunden beri konusuluyor ya burda; suan “acil” koduyla aramalara basladim. Sanki Agâh sevecek gibi geliyor. Sadece ne alacagimi bilmiyorum yani neyo sececegimi. Gerci bebek kendisi seviyor galiba degil mi? Neye ilgisi yogunsa onu mu vereceksin, ne yaoacaksin?
Kac senedir ordalar canim? Ben 14 sene once liseyi kazanip adanaya gittim. Sonrada ankaradaydim 10 senedir. Cok oldu ordan ayrilali anlayacagin. Ablam orda. Arada sirada ugrarim ama.
yaaa canim cok tatlisin. Cok tesekkur ederim. Valla bag bahce cok severim ben. Insallah bahceli bi evim olsun cocuklarim toprakla hasir nesir olsun istiyorum. Allahim ins nasip eder.
sagolun kizlar. bana saglik ocagindaki hemsire 3. ayda yaptir demisti ama 3. ayda doktorumuz ben yapilacagi zaman soyleyecegim dedi. o doktoru biraktik ve hala kafamiza uyan bi doktor bulamadik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?